10 Eylül 2008, Çarşamba 15:23:15

THY ZİRVEYE GÖZ DİKTİ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, bu yılın ilk 6 ayında hedeflerine ulaştıklarını belirterek, kalitede Avrupa ve dünyada bir numara olmak istediklerini söyledi...
  • süleyman:sana acıyorum.senin ömrün birilerinin iktidardan gitmesi HAYALİ ile geçecek.
  • BAK VATANDAŞ NE DİYOR?NASIL KADROLAŞTIĞINIZI ANLATIN.AVUSTURYA'DA DA OLUR HERHANGİBİR YERDEKİ HERHANGİBİR YERALTI CAMİSİNDEDE.FARK ETMEZ.KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR.BAK İLK YORUMUNDA AĞZINI DOLDURMUŞSUN İYİCEKİ YAYINLAMAMIŞLAR.AYIP AYIP BİR DE ORUÇ TUTARSINIZ.İÇİNİZDEKİ NİYETLER NE OLACAK?SİZİN İNANÇ, GELENEK VE GÖRENEKLERİNİZ VARSA BİZİMDE VAR.ZATEN BENDE SİZİNLE AYNI GÖRÜŞE SAHİP OLMAKTAN HİCAP DUYARIM.SİZ KENDİNİZDEN OLMAYANA NASIL MUAMELE EDİYORSANIZ YARIN AYNI ŞEKİLDE MUAMELE GÖRECEKSİNİZ.BEN HAYATIMDA DENİZ BAYKALA OY VERMEDİM AMA BU NURTOPU GİBİ DENİZ FENERİ SİZİN EVLADINIZ İŞTE.AMA AYNI ZAMANDA DA SONUNUZ OLACAK İNŞALLAH.SELAMETLE.KUZU KURDUN YOL FORDUN.
  • süleyman:bak kuzucuk.bu milletin inançları,gelenek ve görenekleri ile alay etme.sende bu sitede hep deniz baykal gibi MUHALİF kalırsın.kuzucuk....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bir de nasıl kadrolaştığınızı anlatsanız çok iyi olacak. onu da Avusturya'da açıklarsınız artık..
  • Boyle bir yonetim bir daha DUNYANIN HIC BIR HAVA YOLUNUN BASINA gelmez.THY adimlarini attiklari gunden beri hep kar dalar..DUNYANIN DIGER HAVAYOLLARI zarami ediyorsunuz hemen THY yonetimini cagirin hemen sizleride kara gecirsinler..Guzel sifir silip sifir ilave ederler..Yeterki kagit kalemi teslim edin????
  • RAMAZAN ZİYARETLERİ VAR CANIM SİZ DE ÇOK KÖTÜ NİYETLİSİNİZ.BİAT ETTİKLERİ TARİKATLARI BİR YERİNDE ZİYARET EDECEKLER.ONLARIN YETİŞTİRDİĞİ ''İNSAN ÜSTÜ YETENEKLERE HAİZ'' YÖNETİCİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDECEKLER FİLAN.
  • Sn.THY Genel Müdüü şirketinin 6 aylık bilanço değerlendirmesini neden Almanya'da bir otelde yapıyor da,Türkiye'de yapmıyor.
  • Bu toplantı neden Almanya'da yapılmış ki??
  • Bosna Hersek THY tarafından alınacak çünkü Hükümet öyle istiyor.Tabiki hükümete bu yönde avrupadan baskı var diyorlarki bu şirket size yakışır alın. Bizde tabiki büyüklerimizin lafından çıkacak değilizya kaç kuruşki hemen alırız. Avusturyayı alında göreyim yedirilermi size bakalım.

THY'nin 2008 yılının ilk 6 ayındaki bilançosunu değerlendirmek amacıyla Almanya'nın Hamburg kentindeki Madison otelinde bir basın toplantısı düzenleyen Kotil, bu dönemde hedeflerine ulaştıklarını ve 2009 yılı hedeflerini belirlediklerini bildirdi.

Milliyet gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Kotil, "2008 yılının ilk yarısında olduğu gibi 2009 yılında da Avrupa ve dünyada bir numara olmayı hedefliyoruz. Şu an Avrupa uçuşlarında bir numarayız. İkramımızı çok beğeniyorlar, diğer servislerimizi de. THY;de ikram giderleri toplam giderlerin yüzde 5'ini oluşturmaktadır. Avrupa;da böyle bir hava şirketi yok. Çok para harcıyoruz. Uçaklarımızın ortalama yaşı altı" dedi.

Bosna Havayolları'na teklifin sonucu 2 hafta içinde belli olacak

THY için 2007 yılının çok önemli bir yıl olduğunu belirten Kotil, "Ciromuz 2007 yılının ilk yarısında yüzde 38 oranında arttı. Bir çok hava yolu küçülürken; biz yüzde 12 gibi bir kar oranını yakaladık. Büyümede yüzde 15'e eriştik. Dünya kargosu eksi ya da sıfır yazarken, bizim ciromuz yüzde 17 oranında büyüdü. Ciddi bir şekilde performansı artırmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Kotil, THY'nin Bosna-Hersek hava yolu şirketine teklif verdiğini ve bunun iki haftaya kadar sonuçlanacağını, Avusturya hava yolu şirketiyle de ilgilendiklerini, ancak bu ilginin Bosna-Hersek hava yolu kadar fazla olmadığını kaydederek, "Bosna-Hersek hava yolları küçük, ancak önemli değeri var. Avrupa'da bir şirkete ortak olmuş olacağız. Bu güzel bir başlangıç olacak" dedi.

Kotil, THY'nin 2009 yılı hedefleriyle ilgili olarak da, "2008 yılında 23,5 milyon yolcu hedeflemiştik. Ciroda yüzde 4 buçuğu hesaplamıştık. Bunun üzerine çıkacağımıza inanıyorum. Geçen yıl kar oranımız yüzde 11,4'tü. 2009 yılında da bu rakamın üzerine çıkacağına inanıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.



Son yurt dışı hattının Halep olduğunu belirten Kotil, "bu yılın sonuna kadar uçak sayısı 123'e ulaşacak. Uçak yetiştiremiyoruz. Orta Doğu'ya da açıldık. Sürekli yeni hatlar açıyoruz. Güney Amerika, Brezilya, Senegal, Rusya ve Samara'ya uçmaya başlayacağız. Kısacası tüm dünyaya uçacağız. Uçaklarımız tıklım tıklım dolu" diye konuştu. Türkiye'nin coğrafi konumu açısından havacılıkta transit bir ülke olduğunu da sözlerine ekleyen Kotil, "Türkiye, havacılığın merkezinde. Batıdan doğuya geçişte köprü başıyız. Avrupa'dan aldığımız yolcuları doğuya taşıyoruz. Transit büyümemiz yüzde 42 civarında. Bu önemli bir rakam. Diğer hava yollarında bu sıfır ya da eksi durumunda" dedi.

THY'nin gelirinin yüzde 60'ı geçen yıl yurt dışı ofislerinden

Alman gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kotil, THY'nin, gelirlerinin büyük bir kısmını yurt dışından elde ettiğine işaret ederek; "Gelirimizin yüzde 60'ı geçen yıl yurt dışı ofislerinden elde edildi. Bu yıl daha da yüksek olacak. Geçen yıl yurt dışından 2 milyar Dolar Türkiye'ye getirmiştik, bu yıl da 3 milyar doları hedefliyoruz. Yurt dışından Türkiye'ye giriş olarak 4 buçuk milyarlık bütçe hedefimizdi. İnşallah bu rakamın üzerine çıkacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına Almanya genelinde görev yapan THY şube müdürleri de katıldı.

THY'den İMKB'ye yapılan açıklamada ise: ortaklığın ocak-ağustos 2008 dönemindeki trafik sonuçları hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Yolcu sayısı ocak-ağustos 2007 döneminde 12,9 milyon iken, 2008 yılının aynı döneminde yüzde 15,4 artışla 14.9 milyona ulaşmış olup, dış hatlarda business class ve dıştan dışa transit yolcu sayılarında da ocak-ağustos 2007 dönemine kıyasla sırasıyla yüzde 26,6 ve yüzde 40,4 artış sağlanmıştır. Arzedilen koltuk km (AKK), ocak-ağustos 2007 döneminde 27.3 milyar iken, 2008 yılının aynı döneminde yüzde 10,4 artarak 30.1 milyara, ücretli yolcu km (ÜYK) ocak-ağustos 2007 döneminde 19.8 milyar iken, 2008 yılının aynı döneminde yüzde 13,9 artarak 22.5 milyara, yolcu doluluk oranı 2,3 puan artışla yüzde 74,9'a, konma sayısı ocak-ağustos 2007 döneminde 112.875 iken, 2008 yılının aynı döneminde yüzde 10,3 artışla 124.535'e, kargo-posta ocak-ağustos 2007 döneminde 118.428 ton iken, 2008 yılının aynı döneminde yüzde 9,2 artarak 129.279 tona yükselmiştir.”

 

THY ZİRVEYE GÖZ DİKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

dağobel ~ 16 yıl önce
süleyman:sana acıyorum.senin ömrün birilerinin iktidardan gitmesi HAYALİ ile geçecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
BAK VATANDAŞ NE DİYOR?NASIL KADROLAŞTIĞINIZI ANLATIN.AVUSTURYA'DA DA OLUR HERHANGİBİR YERDEKİ HERHANGİBİR YERALTI CAMİSİNDEDE.FARK ETMEZ.KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR.BAK İLK YORUMUNDA AĞZINI DOLDURMUŞSUN İYİCEKİ YAYINLAMAMIŞLAR.AYIP AYIP BİR DE ORUÇ TUTARSINIZ.İÇİNİZDEKİ NİYETLER NE OLACAK?SİZİN İNANÇ, GELENEK VE GÖRENEKLERİNİZ VARSA BİZİMDE VAR.ZATEN BENDE SİZİNLE AYNI GÖRÜŞE SAHİP OLMAKTAN HİCAP DUYARIM.SİZ KENDİNİZDEN OLMAYANA NASIL MUAMELE EDİYORSANIZ YARIN AYNI ŞEKİLDE MUAMELE GÖRECEKSİNİZ.BEN HAYATIMDA DENİZ BAYKALA OY VERMEDİM AMA BU NURTOPU GİBİ DENİZ FENERİ SİZİN EVLADINIZ İŞTE.AMA AYNI ZAMANDA DA SONUNUZ OLACAK İNŞALLAH.SELAMETLE.KUZU KURDUN YOL FORDUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
süleyman:bak kuzucuk.bu milletin inançları,gelenek ve görenekleri ile alay etme.sende bu sitede hep deniz baykal gibi MUHALİF kalırsın.kuzucuk....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 16 yıl önce
bir de nasıl kadrolaştığınızı anlatsanız çok iyi olacak. onu da Avusturya'da açıklarsınız artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz2 ~ 16 yıl önce
Boyle bir yonetim bir daha DUNYANIN HIC BIR HAVA YOLUNUN BASINA gelmez.THY adimlarini attiklari gunden beri hep kar dalar..DUNYANIN DIGER HAVAYOLLARI zarami ediyorsunuz hemen THY yonetimini cagirin hemen sizleride kara gecirsinler..Guzel sifir silip sifir ilave ederler..Yeterki kagit kalemi teslim edin????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
RAMAZAN ZİYARETLERİ VAR CANIM SİZ DE ÇOK KÖTÜ NİYETLİSİNİZ.BİAT ETTİKLERİ TARİKATLARI BİR YERİNDE ZİYARET EDECEKLER.ONLARIN YETİŞTİRDİĞİ ''İNSAN ÜSTÜ YETENEKLERE HAİZ'' YÖNETİCİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDECEKLER FİLAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
babatonton ~ 16 yıl önce
Sn.THY Genel Müdüü şirketinin 6 aylık bilanço değerlendirmesini neden Almanya'da bir otelde yapıyor da,Türkiye'de yapmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air MAN ~ 16 yıl önce
Bu toplantı neden Almanya'da yapılmış ki??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 16 yıl önce
Bosna Hersek THY tarafından alınacak çünkü Hükümet öyle istiyor.Tabiki hükümete bu yönde avrupadan baskı var diyorlarki bu şirket size yakışır alın. Bizde tabiki büyüklerimizin lafından çıkacak değilizya kaç kuruşki hemen alırız. Avusturyayı alında göreyim yedirilermi size bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000