22 Mayıs 2013, Çarşamba 17:06:08

THY ZAM ORANINI AÇIKLADI

Türk Hava Yolları sendika ile anlaşamaması üzerine kendi kararını verdi. Personele verilecek olan zam oranları belli oldu.
  • enflasyon mu var? nedir bu ikide bir zam?
  • Arkdasım suankı tgs dedıgın kucumsedıgın sırket 10 dk iş yapmasa gider tek tek valizleri,tuvaletleri temizleyip yüklermisin hani sen thy sin ya hani kadrolusun ya hani zam aldın ya bunu yaparım diyorsan senden kralı yok bos bos konusup durma yattıgın yerden al paranı fazlada zırvalama istersen
  • ŞİRKETİMİZİN ŞEFKATLİ KOLLARINA DÜŞTÜK. GÖSTERİLEN ŞEFKAT BUYSA .... SOKAKTAKİ DİLENCİLERE DEMEKKİ BİZ DAHA MERHAMETLİYİZ... DÜNYA GÖRDÜ VERİLEN SÖZLERİN NE KADAR TUTULDUĞUNU....
  • Eveet, bu konu da kapammıştır. Hep beraber gördük ki VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR. Şimdi kuzu kuzu sizden beklendiği gibi çalışmaya ve daha fazlasını da yapmaya devam edin ve size layık görülerek tabağınıza konan 3 - 5 ' e talim etmeye, onlarda amuduyla götürmeye devam etsinler. herkese Afiyet olsun. Sizi tutanla, atanı mı ayırt edemediniz? yoksa korkudan altınıza yaptığınız görülmesin diye paçaları mı bağladınız. Çanakkale de şehit düşenler de keşke öyle yapaydılar da anaları ağlamayaydı. Ne işleri vardı ki gidip size vatan bırakacaklar diye canlarını feda ettiler. İşinizden olursunuz diye ödünüz koptu, sendikaya sırt çevirip, bademlere boyun büktüp el ovuşturdunuz. Tıpkı işgalcilere yaltaklanan mütareke hükümeti gibi. Şimdi her yeri gezmek için bu cemaatçiler THY mizi ve sizi daha çok kullanırlar. Başınıza fes ayağınza çarık geçirseler az bile size. Ben sadece yolcuyum ne THY çalışanı, ne sendika üyesi. Teşekkürler öğrendim ki oğllarımı sizin için askere göndermeme değmezsiniz.
  • THYnin mevcut maaşlarla bulmakta tek sıkıntı yaşayacağı elaman Kaptanlardır. Avrupadaki ekonomik kriz sağolsun sirket yunan , italyan ve ispanyol doldu. Kokpit elemanı bulma sıkıntısıda bir süre yok.
  • Bizim millet cok enteresan cidden. Kendi sartlari iyilesmedigi icin baskasininki de iyilesmesin istiyor. "Ben alamiyorum o da almasin" diyor. Kardesim kurman gereken cumle "o aliyor, ben neden alamiyorum?" olmali. Sen ise diyorsun ki bana semer vurulmus ona da vurulsun. Bu kadar kiskanclik, cekememezlik bizim millete has bir ozellik. Cok aliyorlarmis da begenmiyorlar ve zam istiyorlarmis. Bindigin alet ucak farkinda misin? Havada ucarken iki sallansa yedi ayri dua ediyorsun. 5-6 bin lira alan teknisyeni, muhendisi cikaralim isten ucte biri ucretine koyalim ucuzlarini, o ucaklara bin sen, ne dersin?
  • Greve katılamyıp TİS kalacak personele %50'de verir, ne olacak ki? Nihayetinde "maaşına zam, işine son"...
  • Taşeron firmaya zam isteyen arkadaşlar para= sorumluluk sen valiz taşıyarak muhasebe yaparak uçağı temizleyerek ne kadar para alabileceğini sanıyorsun havacılık camiasında yeri doldurulamayacak personeller kaptanlar ve teknisyenlerdir geri kalan tüm işleri herhangi birileri de yapabilir utanmadan bi de zam istiyorsunuz.. Sorduklarında thy çalışıyorum diyosunuz sizin şirketinizin adı TGS bunun bi farkına varın bence sizin airport habere yorum yapmanız bile yanlış
  • SAYIN THY YÖNETİMİ, GENE SİZDEN BEKLENENİ YAPTINIZ. DIŞARIDA 100 MİLYARLIK HAVA ATARSINIZ İÇERİDE NE OLDUGUNUZ ORTAYA CIKAR. SİZ NEYE BENZİYORSUNUZ BİLİYORMUSUNUZ. DIŞARIDA NE İYİ,NE MERT, NE DELİKANLI,NE SEVECEN,NE ADİL,İYİL,KSEVER VS GÖZÜKÜP EVE GELİNCEDE KARISINA ÇOCUKLARINA GADDAR,ZALİM SURATI ASIK BABA ROLÜNDESİNİZ. YANİ BUNA TAKİYE DERLER LUGATTA. BÜTÜN DÜNYA GÖRECEK DİYORDUNUZ CÖMERTLİĞİMİZİ.GÖRDÜ GÖRDÜ. AMA SİZİ ASIL ALLAH GÖRÜYOR. HAAA SAKIN KENDİNİZİ ÖLÜMSÜZ SANMAYIN.AKSİNE HER AN ÖLÜP KURU TOPRAĞA GÖMÜLEBİLİRSİNİZ. AYÇİNE GELİNCEDE KONUŞMAYA BİLE DEĞMEZ.
  • ben gerçekten bu işi anlamadım.. geçen yıl yapılan grev, thy tarafından halen hukuksuz ve yasadışıdır diyer yazılıyor her açıklamada. oysa ki bilirkişi raporlarına göre yapılan grevin herhangi bir yasadışılığı bulunmadığı devletin yetki makamlarınca onanarak kanıtlanmadı mı? ben mi yanlış biliyorum yoksa airport haber mi yalan haber yaptı hep burada yazılan haberlerden edindiğimiz bilgiler, ne saçma olaylar...

THY, Hava İş Sendikası ile uzlaşılamaması ve grev sürecine girilmesi üzerine çalışanlar için yeni bir teklif hazırladı. Buna göre, Türk Hava Yolları 23. dönem toplu iş sözleşmesinde verilen hakları aynen kabul etti.

THY ayrıca 24. dönem toplu iş sözleşmesi dönemindeki ücretlere karşılık bu dönem için çalışanlara ilk yıl yüzde 5+3+ enflasyon oranında zam önerirken ikinci yıl 3+3+enflasyon oranında zam vereceğini açıkladı.
THY'nin birinci yıl için verdiği teklifin kamuda en yüksek zam oranı olduğu vurgulandı.

Hava İş Sendikası ise bugün yaptığı açıklamada,
1 .altı ay kıdem ücretlere 200TL seyyanen zam, iş/uçuş tazminatlarına %5 zam
2. altı ay kıdem ve iş/uçuş tazminatlarına %5 zam
3. altı ay kıdem ve iş /uçuş tazminatlarına %5 zam
4. altı ay kıdem ve iş /uçuş tazminatlarına %5 zam uygulanması talebinde bulunmuştu.

Tarafların bu koşullar sonunda nasıl bir yol çizeceği merak konusu oldu. Bilindiği gibi THY, 22 Mayıs'ta Hava İş Sendikası'nı görüşme masasına davet etmiş, Hava İş Sendikası ise bunun üzerine teklifine son şeklini vererek THY'yi uzlaşmaya davet etmişti. THY'nin bu paketinden sonra her iki teklif de taraflar tarafından görülmüş oldu ve süreçle ilgili yeni bir döneme girildi.

İŞTE THY'NİN ZAM AÇIKLAMASI

Kamuoyunun malumu olduğu üzere Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri Sendika Yönetiminin olumsuz ve dayatmacı yaklaşımları nedeniyle uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve alınan grev kararı 15 Mayıs 2013 tarihinde uygulamaya konulmuştu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, çalışanlarımızdan gelen çalışma haklarını kullanma yönündeki yoğun talep üzerine lokavt kararı almamıştı.

Çalışanlarımız, yolcularımız, hissedarlarımız, ulusal ve uluslararası kamuoyu greve itibar etmemiştir. Çalışma arkadaşlarımızın şirketlerine sahip çıkarak görevlerine gelmeleri sonucunda uçuş operasyonlarında ve diğer faaliyetlerde hiçbir aksama olmamıştır.

Sendika Yönetimi, 16 bin çalışanın haklarını tartışmak ve savunmak yerine, verdiği hatalı kararla 29 Mayıs 2012 tarihinde yapılan yasadışı eylem sonucu iş akdi feshedilenlerin işe iadesini tek ve vazgeçilmez gaye edinmiştir. Şu anda yaşanan grev değil, Sendika Yönetiminin Türk Hava Yolları çalışanlarının katılımı olmaksızın birtakım grupların desteğiyle yürüttüğü bir eylemdir. Bu eylem 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 72. Maddesi çerçevesinde grev hakkının kötüye kullanılmasıdır.

Sendika Yönetiminin gündeminin uzlaşmaya vararak toplu iş sözleşmesi imzalamak olmadığı anlaşıldığından, 1 Ocak 2013 tarihinden bu yana 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasını bekleyen çalışanlarımızın daha fazla mağdur olmaması için Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu;

-       Tüm çalışanlarımızın 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile sağlanan mevcut çalışma koşullarının, sosyal ve özlük haklarının, uçucu personelin uçuş planlamaları ile ilgili tüm kurallar ve limitlerin aynen uygulanmasına,

-      2013 yılı ilk altı ay için % 5, ikinci altı ay için % 3 oranında (yıl sonu itibariyle kümülatif % 8.1)

-      2014 yılı ilk altı ay için % 3, ikinci altı ay için % 3 oranında (yıl sonu itibariyle kümülatif % 6.1)


oranında ücret artışı yapılmasına ve enflasyon farkı oluşması halinde farkın da ayrıca ödenmesine karar vermiştir.

Alınan bu kararlarla birlikte toplu iş sözleşmesi ve bu bağlamda yaşananlar Türk Hava Yolları’nın gündeminden çıkmıştır.

Türk Hava Yolları bugüne kadar aksatmadan yürüttüğü faaliyetlerini hizmet kalitesini artırarak sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

THY ZAM ORANINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (182)

ayıp artık ~ 11 yıl önce
enflasyon mu var? nedir bu ikide bir zam?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY emekcisi ~ 11 yıl önce
Arkdasım suankı tgs dedıgın kucumsedıgın sırket 10 dk iş yapmasa gider tek tek valizleri,tuvaletleri temizleyip yüklermisin hani sen thy sin ya hani kadrolusun ya hani zam aldın ya bunu yaparım diyorsan senden kralı yok bos bos konusup durma yattıgın yerden al paranı fazlada zırvalama istersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNIK ~ 11 yıl önce
ŞİRKETİMİZİN ŞEFKATLİ KOLLARINA DÜŞTÜK. GÖSTERİLEN ŞEFKAT BUYSA .... SOKAKTAKİ DİLENCİLERE DEMEKKİ BİZ DAHA MERHAMETLİYİZ... DÜNYA GÖRDÜ VERİLEN SÖZLERİN NE KADAR TUTULDUĞUNU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gördük ~ 11 yıl önce
Eveet, bu konu da kapammıştır. Hep beraber gördük ki VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR. Şimdi kuzu kuzu sizden beklendiği gibi çalışmaya ve daha fazlasını da yapmaya devam edin ve size layık görülerek tabağınıza konan 3 - 5 ' e talim etmeye, onlarda amuduyla götürmeye devam etsinler. herkese Afiyet olsun. Sizi tutanla, atanı mı ayırt edemediniz? yoksa korkudan altınıza yaptığınız görülmesin diye paçaları mı bağladınız. Çanakkale de şehit düşenler de keşke öyle yapaydılar da anaları ağlamayaydı. Ne işleri vardı ki gidip size vatan bırakacaklar diye canlarını feda ettiler. İşinizden olursunuz diye ödünüz koptu, sendikaya sırt çevirip, bademlere boyun büktüp el ovuşturdunuz. Tıpkı işgalcilere yaltaklanan mütareke hükümeti gibi. Şimdi her yeri gezmek için bu cemaatçiler THY mizi ve sizi daha çok kullanırlar. Başınıza fes ayağınza çarık geçirseler az bile size. Ben sadece yolcuyum ne THY çalışanı, ne sendika üyesi. Teşekkürler öğrendim ki oğllarımı sizin için askere göndermeme değmezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazina saglik ~ 11 yıl önce
Eski kabin amiri olarak hayran kaldim yaziniza,cumhuriyet zamani cumhuriyetci,anarsizm zamani anarsist,kapitalizm zamani kapitalist,akp zamani akpli olur bu kabin nicin 3 kurusluk cikar icin,bunlar 1923 lerde de korkularindan cumhuriyetciydi
Çok bile ~ 11 yıl önce
THYnin mevcut maaşlarla bulmakta tek sıkıntı yaşayacağı elaman Kaptanlardır. Avrupadaki ekonomik kriz sağolsun sirket yunan , italyan ve ispanyol doldu. Kokpit elemanı bulma sıkıntısıda bir süre yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapital ~ 11 yıl önce
Bizim millet cok enteresan cidden. Kendi sartlari iyilesmedigi icin baskasininki de iyilesmesin istiyor. "Ben alamiyorum o da almasin" diyor. Kardesim kurman gereken cumle "o aliyor, ben neden alamiyorum?" olmali. Sen ise diyorsun ki bana semer vurulmus ona da vurulsun. Bu kadar kiskanclik, cekememezlik bizim millete has bir ozellik. Cok aliyorlarmis da begenmiyorlar ve zam istiyorlarmis. Bindigin alet ucak farkinda misin? Havada ucarken iki sallansa yedi ayri dua ediyorsun. 5-6 bin lira alan teknisyeni, muhendisi cikaralim isten ucte biri ucretine koyalim ucuzlarini, o ucaklara bin sen, ne dersin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi bakalım ~ 11 yıl önce
Greve katılamyıp TİS kalacak personele %50'de verir, ne olacak ki? Nihayetinde "maaşına zam, işine son"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy emekçisi ~ 11 yıl önce
Taşeron firmaya zam isteyen arkadaşlar para= sorumluluk sen valiz taşıyarak muhasebe yaparak uçağı temizleyerek ne kadar para alabileceğini sanıyorsun havacılık camiasında yeri doldurulamayacak personeller kaptanlar ve teknisyenlerdir geri kalan tüm işleri herhangi birileri de yapabilir utanmadan bi de zam istiyorsunuz.. Sorduklarında thy çalışıyorum diyosunuz sizin şirketinizin adı TGS bunun bi farkına varın bence sizin airport habere yorum yapmanız bile yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 11 yıl önce
bazıları çalışıcak bazılarıda yatarak emekli olcak allah isla etsin seni daha iyi bi yaklasım olabilirdi burnu havada beyfendi NOT : THY calısanıym
ilahi adalet ~ 11 yıl önce
SAYIN THY YÖNETİMİ, GENE SİZDEN BEKLENENİ YAPTINIZ. DIŞARIDA 100 MİLYARLIK HAVA ATARSINIZ İÇERİDE NE OLDUGUNUZ ORTAYA CIKAR. SİZ NEYE BENZİYORSUNUZ BİLİYORMUSUNUZ. DIŞARIDA NE İYİ,NE MERT, NE DELİKANLI,NE SEVECEN,NE ADİL,İYİL,KSEVER VS GÖZÜKÜP EVE GELİNCEDE KARISINA ÇOCUKLARINA GADDAR,ZALİM SURATI ASIK BABA ROLÜNDESİNİZ. YANİ BUNA TAKİYE DERLER LUGATTA. BÜTÜN DÜNYA GÖRECEK DİYORDUNUZ CÖMERTLİĞİMİZİ.GÖRDÜ GÖRDÜ. AMA SİZİ ASIL ALLAH GÖRÜYOR. HAAA SAKIN KENDİNİZİ ÖLÜMSÜZ SANMAYIN.AKSİNE HER AN ÖLÜP KURU TOPRAĞA GÖMÜLEBİLİRSİNİZ. AYÇİNE GELİNCEDE KONUŞMAYA BİLE DEĞMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sgpk ~ 11 yıl önce
ben gerçekten bu işi anlamadım.. geçen yıl yapılan grev, thy tarafından halen hukuksuz ve yasadışıdır diyer yazılıyor her açıklamada. oysa ki bilirkişi raporlarına göre yapılan grevin herhangi bir yasadışılığı bulunmadığı devletin yetki makamlarınca onanarak kanıtlanmadı mı? ben mi yanlış biliyorum yoksa airport haber mi yalan haber yaptı hep burada yazılan haberlerden edindiğimiz bilgiler, ne saçma olaylar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000