16 Kasım 2016, Çarşamba 14:50:03

THY Zafer seferlerini durduruyor mu?

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Türk Hava Yolları'nın Zafer Havalimanı seferlerine devam edeceğin açıkladı.
  • Bor Havalimanı inşaatı yarım kaldı. AYGEM; İç Anadolu Bölgesine de yatırım yapınız, Bor Havalimanına bir el atınız lütfen!
  • Afyon a alan isteyenler duysun, ancak Nigde Aksaray Konya Ereglisi arasina bir havalimani yakisir, uc sehrin toplami ve cevre yerlesimler gercekten ihtiyac duyuyor
  • bence THY yurt disi aktarmasi olmayan butun sehirlere ucmayi Anadolu Jet e devret etmeli, 1 saatlik yol icin koca sirketi zarar ettirmeye gerek yok, hem halkimizda daha uygun fiyatlara ucma sansi bulacaktir
  • bence THY yurt disi aktarmasi olmayan butun sehirlere ucmayi Anadolu Jet e devret etmeli, 1 saatlik yol icin koca sirketi zarar ettirmeye gerek yok, hem halkimizda daha uygun fiyatlara ucma sansi bulacaktir
  • Kısa mesafede birbirine yakın olan iller olunca yolcu yetersiz olunca
  • Thy istanbul keşan hattına uçsun
  • zaten saçmalık bu değilmi , seçim propagandalarında " size havaalanı yapacağımm " diye vaatte bulunuyor oyu kapıyor , haa alanda yapılıyor. ama bir iki sene sonra atılllar ailesine bir alan daha ekleniyor. koyunların otlağı oluyor. ayıpmı demek lazım günahmı ben beceremedim. bir bilen der muhakkak.
  • Bırak bu işleri kapatacaz da ortam hazırlıyoruz desene pegasus ile ucmustum yıllar önce ilk uçuşunda da ekşi Bilal bey konuşuyordu ama bu adama pek benzemiyordu.
  • Türk Ticaret Kanunu ilgili hükümlerine göre; şirket esas sözleşmesine konulacak bir hüküm ile temsil yetkisinin tek imza ile kullanılacağı hüküm altına alınabilir, yani tek imza sistemi benimsenebilir. Bu durumda, temsilde çift imza şartı aranmaz ve esas sözleşmede yazılı hükme göre şirket tek imza ile temsil edilir. Eğer şirket sözleşmesinde böyle bir hüküm yer almıyor ise, şirketi temsilde çift imza kuralı aranır. THY'de durum nedir? Bir bilene sormak gerek!
  • Vay arkadaş bundan önce batınının dogusuyuz diyen afyon ,havalimanı geliyor bu sefer istmezükcüler cığırıyor.Ben herşeyi biliyom devletim bilmiyor.Ne yani o Havalimanı oraya değilde Tavşanlıya yapılsaydı elbet daha çok işlerdi ama devletimiz Strateji olarak 4 il için tasarlamış yerini.Kıymetini bilelim.Termal bölge gelişip büyümekte zaman içinde termal bölge yurt dışından hastaları ve futbol takımları bölgeyi tanıdıkça Havalimanı terminal binasının yetersizliği konuşulacak.Saygılar.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Türk Hava Yolları'nın Zafer Havalimanı seferlerine devam edeceğin açıkladı.

Özkaya; 'Son günlerde muhalefet partilerimizce, “1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları’nın Zafer Havaalanı’ndaki uçuşlarına son vereceği” şeklinde açıklamalar dile getirilmiş ve bu husus basınımızda da yer almıştır.

Konunun aydınlatılması ve vatandaşlarımıza sağlıklı bilgi aktarılması amacıyla 18.10.2016 tarihinde, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğümüze bir yazı tanzim ederek söz konusu durumun doğru olup olmadığı hakkında gerekli bilginin tarafıma iletilmesini talep etmiştim.

Türk Hava Yolları Genel Müdürümüz Bilal Ekşi Bey’in “… seferlerin 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren durdurulması gibi bir durumun söz konusu olmadığına…” ilişkin tarafıma gönderdiği cevap yazısını kamuoyu ile paylaşır, selam ve saygılarımı sunarım' dedi.

THY Zafer seferlerini durduruyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Bor Havalimanı ~ 7 yıl önce
Bor Havalimanı inşaatı yarım kaldı. AYGEM; İç Anadolu Bölgesine de yatırım yapınız, Bor Havalimanına bir el atınız lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afyon ~ 7 yıl önce
Afyon a alan isteyenler duysun, ancak Nigde Aksaray Konya Ereglisi arasina bir havalimani yakisir, uc sehrin toplami ve cevre yerlesimler gercekten ihtiyac duyuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon ~ 7 yıl önce
Afyon'a alan isteyen yok, Afyon'un zaten alanı var ve çalıştırılmıyor. Jet üssü olarak askerin kullanımında. Ama ülkedeki çoğu havaalanı hem askeri jet üssü, hem sivil kullanım amaçlı olarak ortak kullanımda (Erzurum, Konya, Kayseri, Batman, Malatya, Muş, Bursa-Yenişehir, Diyarbakır, Merzifon, Çorlu, Balıkesir vb.). Burada sorun 3 ilin ortasına ( Kütahya-Afyon-Uşak), sosyal ve ekonomik hiçbir hayatın ve etkileşimin ortasına, hiçliğin merkezine havaalanı yaparsanız, bunun çalışmayacağı ve bu illere hiçbir faydası olmayacağı şeklinde. Şekil 1-a)'da da net olarak görülüyor zaten. Niğde'ye yapılacak havaalanı bence fos, Niğde-Aksaray arasına yapılırsa belki, ama Bor'a yapılırsa, daha yoğun seferleri olan Nevşehir Hv. daha yakın zaten. Bor'a yapılırsa, Karaman'a uzak, Karaman, daha yoğun sefer olan Konya'ya gider zaten. İlla yapılacaksa, doğru iş Karaman'a yakın 1 tane ve Niğde-Aksaray'ın orta mesafe yerine 1 tane yapmak, maliyette israfa kaçmamak şeklinde olmalıdır. Ereğli'ye de yarar.
Karaman-Ereğli ~ 7 yıl önce
Bu anlamda Karaman'a yakın yapılacak havaalanı da Ayrancı yakınlarında planlanırsa, Ereğli'den de talep görür. Yalnız, Ayrancı civarının topoğrafik durumunu bilmiyorum, tarım alanı olmayan yeterli düzlük var gibi görünüyor. Yine de yetkililer doğru kararı vereceklerdir.
evet ~ 7 yıl önce
bence THY yurt disi aktarmasi olmayan butun sehirlere ucmayi Anadolu Jet e devret etmeli, 1 saatlik yol icin koca sirketi zarar ettirmeye gerek yok, hem halkimizda daha uygun fiyatlara ucma sansi bulacaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJ ~ 7 yıl önce
Katılıyorum, ayrıca AJ de kendini yeniden yapılandırmalı. Borajet girişimi başarılı bir modeldi ancak THY'nin genel bilançosu nedeni ile inkıtaya uğradı. Şu yüksek kur, kıt finans imkanı döneminde, herhangi bir sivil firma inisiyatifi beklemenin boşa olduğunu da düşünürsek, AJ 45-60 kişilik ve 90-120 kişilik arası 2 bölgesel jet grubuna yatırım yaparak filosunu yeniden yapılandırmalı ve ülkenin çapraz bölgesel uçuş açığı ve talebini çözmeli. Üstelik, filo yapısı nedeni ile hiçbirini satın almak zorunda değil, lease edebilir. Hatta uçuş ekipsiz lease dahi olabilir, böylece ülkede oluşan pilot ve FO açığına da bir nebze ilaç olur. Her kriz, beraberinde fırsatları da getirir. Unutmayalım ki ABD dışında her yerde kriz var, ve bu uçaklar uygun anlaşmalarla bize yönlendirilebilir. Tabi bunun için öncelikle, bu şekilde düşünebilen bir Ulaştırma Bakanlığı ve THY yönetimi olması gerekiyor.
evet ~ 7 yıl önce
bence THY yurt disi aktarmasi olmayan butun sehirlere ucmayi Anadolu Jet e devret etmeli, 1 saatlik yol icin koca sirketi zarar ettirmeye gerek yok, hem halkimizda daha uygun fiyatlara ucma sansi bulacaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Turan ~ 7 yıl önce
Kısa mesafede birbirine yakın olan iller olunca yolcu yetersiz olunca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşan ~ 7 yıl önce
Thy istanbul keşan hattına uçsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalık ~ 7 yıl önce
zaten saçmalık bu değilmi , seçim propagandalarında " size havaalanı yapacağımm " diye vaatte bulunuyor oyu kapıyor , haa alanda yapılıyor. ama bir iki sene sonra atılllar ailesine bir alan daha ekleniyor. koyunların otlağı oluyor. ayıpmı demek lazım günahmı ben beceremedim. bir bilen der muhakkak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksilerin bilal ~ 7 yıl önce
Bırak bu işleri kapatacaz da ortam hazırlıyoruz desene pegasus ile ucmustum yıllar önce ilk uçuşunda da ekşi Bilal bey konuşuyordu ama bu adama pek benzemiyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY İmza Yetkisi ~ 7 yıl önce
Türk Ticaret Kanunu ilgili hükümlerine göre; şirket esas sözleşmesine konulacak bir hüküm ile temsil yetkisinin tek imza ile kullanılacağı hüküm altına alınabilir, yani tek imza sistemi benimsenebilir. Bu durumda, temsilde çift imza şartı aranmaz ve esas sözleşmede yazılı hükme göre şirket tek imza ile temsil edilir. Eğer şirket sözleşmesinde böyle bir hüküm yer almıyor ise, şirketi temsilde çift imza kuralı aranır. THY'de durum nedir? Bir bilene sormak gerek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyide ~ 7 yıl önce
o yetki sahibi o kadar milyon doları dürüstlükle yönetebilecekmi. tek adamlık ciddi bir hata olur iyi gününde iyidir kötü gününde şirketi kötü yönetir. eğer babasının kurduğu ve tüm alın teri o aileye aitse istediğini yapar ama o mülkte çook kişinin alın teri var ise ! tek kişi olmaz kardeşim. Hata olur.
adımopter ~ 7 yıl önce
Vay arkadaş bundan önce batınının dogusuyuz diyen afyon ,havalimanı geliyor bu sefer istmezükcüler cığırıyor.Ben herşeyi biliyom devletim bilmiyor.Ne yani o Havalimanı oraya değilde Tavşanlıya yapılsaydı elbet daha çok işlerdi ama devletimiz Strateji olarak 4 il için tasarlamış yerini.Kıymetini bilelim.Termal bölge gelişip büyümekte zaman içinde termal bölge yurt dışından hastaları ve futbol takımları bölgeyi tanıdıkça Havalimanı terminal binasının yetersizliği konuşulacak.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Şakamısın sen?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000