09 Haziran 2012, Cumartesi 18:21:07

THY YURTİÇİNDE EMBRAER KULLANACAK

Brezilya Meclis Başkanı Marco Maia, THY'nin Embraer'den uçak alımı konusunun uzun süredir beklemede olduğunu ifade ettti.
  • dünyada amerikadaki sonradan birleşen devasa şirketler hariç hiç bir büyük hava yolu sirketinde hem a320 serisi hemde 737 yoktur, olanlarda bir tanesini filodan çıkartmaktadır. bu uçaklar kesinlikle planlanmadan alınmıştır son 2 içinde aynı şehre thy ile 3 kez uçtum hepsinde farklı tip bir uçak geldi. ama tek bir uçak üreticisine baglı olmamak gerekliyse en azın tek koridorluları bir ureticiden geniş gövdeleride başka üreticiden almak mantıklı olabilir. mantıksız olan yaklaşık aynı kapasiteye sahip uçaklardan 2 çeşit bulunmasıdır. Embraer uçaklar THY ye günde bir defa uçtugu iç hatlarda iki defa uçma şansını getirebilir ve müşteri memnuniyeti artar ancak AHL deki kapasite sorunuyla embraer kullanmak pek olacak iş değil yeni havalimanı yapılmadan bu uçakların gelme ihtimali pek yok
  • thy diger buyuk sirketlerde oldugu gibi bolgesel ucak filosu kurabilir. atr tamamen yanlis bir secimdir halen kanat buzlanma problemleri ile ilgili kazalar sonuclanmamis ve bu konuda yeterince onlem alinmamis guvenligi tartismali bir ucak. embraer veya dash modeli ucaklar olsukca kullanisli. cografi olarak turkiyenin bulundugu konum airbus ve boeing kullanimi bazi konularda avantaj saglamasi tek tip olmayi zorluyor. bolgesel filo kurup ozellikle kisa pistlere jet yolcu ucagi konforunu embrear sunabilir ama thy bunun altindan kalkabilir mi o mechul. zamaninda Rj-100 vakasi var halen avrupada kullanilan bir ucak thy de sorun oldu. kisacasi yuzlerine gozlerine bulasmadan yaparlar umariz.
  • son anda sıyırmısız..
  • Benim yazidigima karsi verdiginiz cevaplar inanilmaz bilgi icerikli bilgi otesi oldum. Boeing filosunin secenekleri ya da Airbus ucak secenekleri de yeterince yeterli. A 321 in boeing karsiti b 737-900 ve bunun gibi diger tum modellerinde bire bir cok yakin maliyetlerde karsitlari mevcut. Havacilik yonetimini merak etme cok iyi biliyorum. Alim sirasinda birkac sirketle gorusulur cazip teklifler alimir sirketleri rakip yapinca ona gore sirketler kolayliklar saglar bu alim sureci ben size alim surecini anlatin demedim. Yine soyluyorum fazla ucak modeli fazla masraftir her acidan en basitcmantilla bile bunu anlarsiniz. Eskiden filode b 727 dc9 dc10 a 310 vardi herbiri ayri telden caliyor herbirinin egitimi masrafi parcasi baska uzar liste. Zamaninda RJ 100 ucaklarini bolgesel kullandi noldu sonuc? Filodan cikarmak icin ellerinden geleni yaptilar. Zaten airbusun A 318 gibi bir modeli varken pilotlar bu ucagi kullanabiliyorken neden bu ucak alinir. Zaten embraer airbusla ortak calisiyor.
  • batman'la ne alıp veremediğin var arkadaşım, 737'de boş yer var mı? pilotsan sen daha iyi biliyorsundur.
  • Eğitim şart diyen arkadaşa aynen katılıyorum.Havacılık konusunda bilgisi olmayanlar yorum yaparlarsa anca tek tip uçak modeli derler.Arkadaşlar uçakların satın alım süreci ve teslim süreci çok uzun zaman gerektiren bir süreçtir.Yani uçak anlaşmasını bugün imzalarsanız uçakları şu andaki pazara göre 3-4 hatta 5 yıl sonra teslim almak zorundasınız.Bu yüzdendir ki büyüme stratejiniz nasılsa ona göre 2-3 uçak firmasıyla anlaşmaya varmanız gayet normaldir.Bildiğim kadaryılra THYnin 777 uçakları başka bir havayolunun 777 sipariş etmesiyle THY hemen o uçaklar için anlaşma imzalamış böylece hem kendine teslim anında ön sıralara atmış hem de 12 adet 777i 1 sene içinde teslim almıştır.Eğer THY direk sıraya girmiş olsaydi muhtemelen bu uçakları 2013 yada 2014te filoya katmak zorunda kalırdı.Embraer konusuna gelince yorun yapmak istmem.Ancak Lufthansa Regional gibi bölgesel havalimanları gibi yeni bir şirket kurma girişimleri varsa Bombardier veya ATR ler mantıklı çözüm yolu olabilir.
  • Yolcusu az olan havalimanları için en doğru tercih gibi. Batmana filan 737 kaldırmak kadar gereksiz bir şey yok.
  • Cumbuş'e ne gerek var diyen arkadaşım. Boeing 737 ve 320yi kıyaslamıssın ve aynı yolcu kapasitesinde olduğunu yazmışsın da diğer THY yolcu uçaklarında bir dünya Kargo taşıyor ve alımlar yaparken Ambar boyutuna göre de alım yapıyor. THY 320Lererin bazılarında 321lerin cogusunda ULD konteyner taşıma sistemi var(ÇOĞU BOZUK OLSA DA!!!) 319'da böyle bir sistem yoktur Yığma yük yapılıyor. 737'lerin tümünde yığma yük yapılıyor. Boeing'i yada Airbus'ı alırken kullanabilecekleri güzergahların yer hizmetlerinin ekipmanına göre plan yapılıyor. Uçak alınırken çok büyük AR-GEler yapılıyor. EMBRAER için şu anda bir fikrim yok araştırma yapmadım ama İç hatlarda 737 ve 319lardan daha iyi olacağını düşünmüyorum. Bence alınmasına gerek yok.
  • Bence bu 2023 hedefi için bir strateji olabilir.Yerli uçak için Emraer ile sıkı görüşme içindeler ATAK helikopterinin KORE ile bulunduğu risk ortaklığı gibi Yerli Yolcu uçağındada Emraer yani Brezilya ile de böle bir risk ortaklığı olma ihtimali yüksek.Bu sebeple bu uçakları alabilir THY . Bence eğer alım kararı var ise strateji budur.Karar THY den değil Başbakanlıktan gelir.
  • Tokatlıyı destekliyor, yozgata 777 istiyoruz

Türk Havayolları'nın Brezilyalı uçak üreticisi Embraer'den uçak sipariş etmeye hazırlandığı belirtildi. Çifte vergilendirmenin kaldırılmasına yönelik yasanın Türkiye'den sonra Brezilya meclisinden de geçmesi sayesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması bekleniyor.

Brezilya Meclis Başkanı Marco Maia, THY'nin Embraer'den uçak alımı konusunun uzun süredir beklemede olduğunu ifade ettti. Maia, "Çifte vergilendirmenin kaldırılması bu mesele hakkında tarafların karar vermesine katkı sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı Embraer, Türkiye'de Delta Havacılık tarafından temsil ediliyor. 2008 yılından bu yana Sao Paulo'ya direkt uçuş gerçekleştiren ve önümüzdeki aylarda Arjantin seferlerine başlayacak olan THY'nin, Embraer uçaklarını yurt içindeki seferler için kullanmayı düşündüğü belirtiliyor.

Embraer firmasının Avrupa'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Simon Newitt, THY'nin yanı sıra Türkiye'deki diğer firmalarla da temas halinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin iç hat pazarı olarak büyüdüğünü ve geniş bir coğrafi alanı kapsadığını belirten Newitt, "Uçaklarımız için Türkiye'de büyük bir potansiyel pazar görüyoruz." dedi.

Newitt, bölgeyi İstanbul üzerinden uzun menzilli noktalara bağlayan THY'nin önümüzdeki dönemde güçlü olmaya devam edeceğini ifade etti. (Haberler)

THY YURTİÇİNDE EMBRAER KULLANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
dünyada amerikadaki sonradan birleşen devasa şirketler hariç hiç bir büyük hava yolu sirketinde hem a320 serisi hemde 737 yoktur, olanlarda bir tanesini filodan çıkartmaktadır. bu uçaklar kesinlikle planlanmadan alınmıştır son 2 içinde aynı şehre thy ile 3 kez uçtum hepsinde farklı tip bir uçak geldi. ama tek bir uçak üreticisine baglı olmamak gerekliyse en azın tek koridorluları bir ureticiden geniş gövdeleride başka üreticiden almak mantıklı olabilir. mantıksız olan yaklaşık aynı kapasiteye sahip uçaklardan 2 çeşit bulunmasıdır. Embraer uçaklar THY ye günde bir defa uçtugu iç hatlarda iki defa uçma şansını getirebilir ve müşteri memnuniyeti artar ancak AHL deki kapasite sorunuyla embraer kullanmak pek olacak iş değil yeni havalimanı yapılmadan bu uçakların gelme ihtimali pek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soyle olabilir ~ 12 yıl önce
thy diger buyuk sirketlerde oldugu gibi bolgesel ucak filosu kurabilir. atr tamamen yanlis bir secimdir halen kanat buzlanma problemleri ile ilgili kazalar sonuclanmamis ve bu konuda yeterince onlem alinmamis guvenligi tartismali bir ucak. embraer veya dash modeli ucaklar olsukca kullanisli. cografi olarak turkiyenin bulundugu konum airbus ve boeing kullanimi bazi konularda avantaj saglamasi tek tip olmayi zorluyor. bolgesel filo kurup ozellikle kisa pistlere jet yolcu ucagi konforunu embrear sunabilir ama thy bunun altindan kalkabilir mi o mechul. zamaninda Rj-100 vakasi var halen avrupada kullanilan bir ucak thy de sorun oldu. kisacasi yuzlerine gozlerine bulasmadan yaparlar umariz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taze 320 cpt ~ 12 yıl önce
son anda sıyırmısız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok biliyorsunuz ~ 12 yıl önce
Benim yazidigima karsi verdiginiz cevaplar inanilmaz bilgi icerikli bilgi otesi oldum. Boeing filosunin secenekleri ya da Airbus ucak secenekleri de yeterince yeterli. A 321 in boeing karsiti b 737-900 ve bunun gibi diger tum modellerinde bire bir cok yakin maliyetlerde karsitlari mevcut. Havacilik yonetimini merak etme cok iyi biliyorum. Alim sirasinda birkac sirketle gorusulur cazip teklifler alimir sirketleri rakip yapinca ona gore sirketler kolayliklar saglar bu alim sureci ben size alim surecini anlatin demedim. Yine soyluyorum fazla ucak modeli fazla masraftir her acidan en basitcmantilla bile bunu anlarsiniz. Eskiden filode b 727 dc9 dc10 a 310 vardi herbiri ayri telden caliyor herbirinin egitimi masrafi parcasi baska uzar liste. Zamaninda RJ 100 ucaklarini bolgesel kullandi noldu sonuc? Filodan cikarmak icin ellerinden geleni yaptilar. Zaten airbusun A 318 gibi bir modeli varken pilotlar bu ucagi kullanabiliyorken neden bu ucak alinir. Zaten embraer airbusla ortak calisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batman ~ 12 yıl önce
batman'la ne alıp veremediğin var arkadaşım, 737'de boş yer var mı? pilotsan sen daha iyi biliyorsundur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek Tip Mi? ~ 12 yıl önce
Eğitim şart diyen arkadaşa aynen katılıyorum.Havacılık konusunda bilgisi olmayanlar yorum yaparlarsa anca tek tip uçak modeli derler.Arkadaşlar uçakların satın alım süreci ve teslim süreci çok uzun zaman gerektiren bir süreçtir.Yani uçak anlaşmasını bugün imzalarsanız uçakları şu andaki pazara göre 3-4 hatta 5 yıl sonra teslim almak zorundasınız.Bu yüzdendir ki büyüme stratejiniz nasılsa ona göre 2-3 uçak firmasıyla anlaşmaya varmanız gayet normaldir.Bildiğim kadaryılra THYnin 777 uçakları başka bir havayolunun 777 sipariş etmesiyle THY hemen o uçaklar için anlaşma imzalamış böylece hem kendine teslim anında ön sıralara atmış hem de 12 adet 777i 1 sene içinde teslim almıştır.Eğer THY direk sıraya girmiş olsaydi muhtemelen bu uçakları 2013 yada 2014te filoya katmak zorunda kalırdı.Embraer konusuna gelince yorun yapmak istmem.Ancak Lufthansa Regional gibi bölgesel havalimanları gibi yeni bir şirket kurma girişimleri varsa Bombardier veya ATR ler mantıklı çözüm yolu olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bored F/O ~ 12 yıl önce
Yolcusu az olan havalimanları için en doğru tercih gibi. Batmana filan 737 kaldırmak kadar gereksiz bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaron ~ 12 yıl önce
Cumbuş'e ne gerek var diyen arkadaşım. Boeing 737 ve 320yi kıyaslamıssın ve aynı yolcu kapasitesinde olduğunu yazmışsın da diğer THY yolcu uçaklarında bir dünya Kargo taşıyor ve alımlar yaparken Ambar boyutuna göre de alım yapıyor. THY 320Lererin bazılarında 321lerin cogusunda ULD konteyner taşıma sistemi var(ÇOĞU BOZUK OLSA DA!!!) 319'da böyle bir sistem yoktur Yığma yük yapılıyor. 737'lerin tümünde yığma yük yapılıyor. Boeing'i yada Airbus'ı alırken kullanabilecekleri güzergahların yer hizmetlerinin ekipmanına göre plan yapılıyor. Uçak alınırken çok büyük AR-GEler yapılıyor. EMBRAER için şu anda bir fikrim yok araştırma yapmadım ama İç hatlarda 737 ve 319lardan daha iyi olacağını düşünmüyorum. Bence alınmasına gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOMCU ~ 12 yıl önce
Bence bu 2023 hedefi için bir strateji olabilir.Yerli uçak için Emraer ile sıkı görüşme içindeler ATAK helikopterinin KORE ile bulunduğu risk ortaklığı gibi Yerli Yolcu uçağındada Emraer yani Brezilya ile de böle bir risk ortaklığı olma ihtimali yüksek.Bu sebeple bu uçakları alabilir THY . Bence eğer alım kararı var ise strateji budur.Karar THY den değil Başbakanlıktan gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yozgatlı ~ 12 yıl önce
Tokatlıyı destekliyor, yozgata 777 istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000