18 Ekim 2008, Cumartesi 08:39:10

THY, YUNANİSTAN'DA MANŞET OLDU!

THY’nin 105 yeni uçak alma girişimi ve Olimpic Havayolları’nın iflasın eşiğinde olması, Yunanistan’ın saygın gazetesi Katimerini’ye manşet oldu
  • MİLLET BİZİ TAKDİR EDİYORRR BİZİMKİLER BİZİ LANETLİYOR NE DİYEYİM Kİ?THY SEN BU ÜLKEDE EN GÜVENİLİR KURUMLARIN BAŞINDASIN.HELAL OLSUN SANA AYNEN DEVAM ET.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
  • umarim thy kararini dogru yapar alirsa Airbus A350 alir Yorumunuz...
  • Bazi arkadaslar, israrla, THY yi iktidar ve muhalefetten olusan siyasi bir yapi gibi gormeye devam ediyor. Arkadaslar, sizin zamaninizda belki boyleydi. O sebeple de hep zarar ediyordu. Tekelken bile zarar ediyordu. Bugun THY bir sirket gibi yonetiliyor. Hem buyuyor, hem her alanda tekeli bitti hem de devlet sirketi olmadigindan, hicbir hazine garantisi ve odenegi de yok.THY yonetimi ve mantalitesi degiseli cok oldu, tum dunyanin imrendigi bir sirket ortaya cikti. Herkes isci cikarirken, THY inanilmaz bir ucak alim karari aliyor. Her sey degisiyor ama, icimizdeki habis urlar degismiyor, kendi sirketindeki degisikligi anlamiyor ve takdir edemiyor. Gercekten trajik bir olay.
  • OKUMAYAN OKUDUĞUNU ANLAMAYAN İNSANLARIN YORUMLARI YÜZÜNDEN BİR TÜRLÜ REFLÜMÜ TEDAVİ ETTİREMEDİM.THY TEKELCİ DÜZNENLE PARA KAZANIYORMUŞTA,EKONOMİK KRİZ VARMIŞ TA VAY HALKIM PAMUK ELLER CEBEYMİŞ.YUH OLSUN HEPİNİZE!! THY TEKELCİ ORTAMDA YILLARCA ZARAR ETTİ VE MİLLETİMİN HAZİNESİ DE BUNU ÖDEDİ.AMA BUGÜNÜN THY Sİ NE NASIL OLUR DA TEKELCİ DERSİNİZ HAYRET VE DEHŞET İÇİNDEYİM.HAZİNE YARDIMIYSA KANUNEN DE MÜMKÜN DEĞİL.AMA ESKİDEN HEM TEKELDİ.AMAA PARA KAZANAMIYORDU HEM DE HAZİNEDEN DESTEK ALIYORDU.OYSA BUGÜN HEM TEKEL DEĞİL HEM DE HAZİNEDEN YARDIM ALMIYOR AMA KAZANIYOR.ADINA YAKIŞIR BİR ÇAĞDAŞ KAFAN OLSA ARAŞTIRIR ÖĞRENİRDİN,UÇMAYI BECEREMEYEN UÇANKUŞ LAFIM SENİ DE KAPSIYOR
  • Yorumunuz...Hızlı koşan çabuk yorulur:Ekonomik kriz kapıda uçak yolcusu bulmak kolay olmayacak o zaman THY ne yapacak Ah zarar ettik halkımız pamuk eller cebe..Vah benim vatandaşım, vah..
  • Yorumunuz...Hızlı koşan çabuk yorulur.Dünya ekonomik kriz yaşıyor yolcu bulamayacak duruma bile gelinebilir.Dikkatli olmakta fayda var...
  • Tekelci bir düzen ve tutumla yüksek bilet fiyatı uygulayarak para kazanan THY, semalarını ucuz uçuşlara açacağı zaman da umarım para kazanabilme başarısı gösterir.
  • BU UÇAKLAR GELECEK 10 YIL İÇİNDE REVİZYONA TABİ TUTULMAK ZORUNDA YANİ 200 UÇAGA YILDA 15-20 UÇAK PARASI HARCAMAK ZORUNDASINIZ HAVADA KALABİLMESİ İÇİN.BU KAYNAGI THY NASIL SAGLAYACAK..SATIŞ KAYNAKLARINI KAPATIYOR..OFİSLERİ KAPATTI,ACENTELERİ KISKACA ALDI,CLLCENTER DEVRE DIŞI,İNTERNET SATIŞI İLE PARA KAZANIP HEM BU UÇAKLARIN BAKIMINI YAPACAK HEMDE KAR EDECEK HIZLI YÜKSELENİN DÜŞÜŞÜ ÇOK DAHA HIZLI OLUR..
  • Arada fark var...Türkiye kimi zaman bol bol atar, kimi zaman kimsenin inanmadığını yapar. THY nasılsa piyasa şartlarını değerlendirip karar vermiyor, daha çok siyasi havanın durumuna göre karar veriyor ve ona göre destek veya köstek görüyor. Ama şimdiye kadar sistem şu veya bu şekilde çalışmış..bundan sonra neden çalışmasın. Uçakları doldurup karlı kullanacaksa değil 105, 305 uçak alsın.

Gazete, “THY 105 yeni uçak alıyor” başlıklı haberinde şu ifadeyi kullandı:

“Olimpic Havayolları’nın iflastan kurtulması için çaresizlik içinde satın alacak bir müşteri arandığı bu dönem, Türkiye’nin milli havayolu şirketi, filosunu yenilemek amacıyla 105 yeni yolcu uçağı satın alacağını açıkladı. Bu yeni sipariş için Airbus ve Boeing şirketleri kıyasıya kapışacak. Planlamaya göre THY yeni uçakları 2010 ikinci yarısında teslim almaya başlayacak.”

Bu arada, bilançosunda toplam zararı 2.4 milyar euro’ya ulaşan Yunan milli havayollarının özelleştirilmesi operasyonunda son aşamaya gelindi. Günde 1 milyon euro zarar ettiği hesaplanan Olimpic, seferlerini aksatmamak ve harcamalarını karşılamak için 4 uçağını ipotek ettirmişti.

 

THY, YUNANİSTAN'DA MANŞET OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

görün ~ 16 yıl önce
MİLLET BİZİ TAKDİR EDİYORRR BİZİMKİLER BİZİ LANETLİYOR NE DİYEYİM Kİ?THY SEN BU ÜLKEDE EN GÜVENİLİR KURUMLARIN BAŞINDASIN.HELAL OLSUN SANA AYNEN DEVAM ET.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
umarim thy kararini dogru yapar alirsa Airbus A350 alir Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saki ~ 16 yıl önce
Bazi arkadaslar, israrla, THY yi iktidar ve muhalefetten olusan siyasi bir yapi gibi gormeye devam ediyor. Arkadaslar, sizin zamaninizda belki boyleydi. O sebeple de hep zarar ediyordu. Tekelken bile zarar ediyordu. Bugun THY bir sirket gibi yonetiliyor. Hem buyuyor, hem her alanda tekeli bitti hem de devlet sirketi olmadigindan, hicbir hazine garantisi ve odenegi de yok.THY yonetimi ve mantalitesi degiseli cok oldu, tum dunyanin imrendigi bir sirket ortaya cikti. Herkes isci cikarirken, THY inanilmaz bir ucak alim karari aliyor. Her sey degisiyor ama, icimizdeki habis urlar degismiyor, kendi sirketindeki degisikligi anlamiyor ve takdir edemiyor. Gercekten trajik bir olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAHİLLİK BAŞA BELA ~ 16 yıl önce
OKUMAYAN OKUDUĞUNU ANLAMAYAN İNSANLARIN YORUMLARI YÜZÜNDEN BİR TÜRLÜ REFLÜMÜ TEDAVİ ETTİREMEDİM.THY TEKELCİ DÜZNENLE PARA KAZANIYORMUŞTA,EKONOMİK KRİZ VARMIŞ TA VAY HALKIM PAMUK ELLER CEBEYMİŞ.YUH OLSUN HEPİNİZE!! THY TEKELCİ ORTAMDA YILLARCA ZARAR ETTİ VE MİLLETİMİN HAZİNESİ DE BUNU ÖDEDİ.AMA BUGÜNÜN THY Sİ NE NASIL OLUR DA TEKELCİ DERSİNİZ HAYRET VE DEHŞET İÇİNDEYİM.HAZİNE YARDIMIYSA KANUNEN DE MÜMKÜN DEĞİL.AMA ESKİDEN HEM TEKELDİ.AMAA PARA KAZANAMIYORDU HEM DE HAZİNEDEN DESTEK ALIYORDU.OYSA BUGÜN HEM TEKEL DEĞİL HEM DE HAZİNEDEN YARDIM ALMIYOR AMA KAZANIYOR.ADINA YAKIŞIR BİR ÇAĞDAŞ KAFAN OLSA ARAŞTIRIR ÖĞRENİRDİN,UÇMAYI BECEREMEYEN UÇANKUŞ LAFIM SENİ DE KAPSIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçankuş ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...Hızlı koşan çabuk yorulur:Ekonomik kriz kapıda uçak yolcusu bulmak kolay olmayacak o zaman THY ne yapacak Ah zarar ettik halkımız pamuk eller cebe..Vah benim vatandaşım, vah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...Hızlı koşan çabuk yorulur.Dünya ekonomik kriz yaşıyor yolcu bulamayacak duruma bile gelinebilir.Dikkatli olmakta fayda var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Tekelci bir düzen ve tutumla yüksek bilet fiyatı uygulayarak para kazanan THY, semalarını ucuz uçuşlara açacağı zaman da umarım para kazanabilme başarısı gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALKADRAS ~ 16 yıl önce
BU UÇAKLAR GELECEK 10 YIL İÇİNDE REVİZYONA TABİ TUTULMAK ZORUNDA YANİ 200 UÇAGA YILDA 15-20 UÇAK PARASI HARCAMAK ZORUNDASINIZ HAVADA KALABİLMESİ İÇİN.BU KAYNAGI THY NASIL SAGLAYACAK..SATIŞ KAYNAKLARINI KAPATIYOR..OFİSLERİ KAPATTI,ACENTELERİ KISKACA ALDI,CLLCENTER DEVRE DIŞI,İNTERNET SATIŞI İLE PARA KAZANIP HEM BU UÇAKLARIN BAKIMINI YAPACAK HEMDE KAR EDECEK HIZLI YÜKSELENİN DÜŞÜŞÜ ÇOK DAHA HIZLI OLUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Arada fark var...Türkiye kimi zaman bol bol atar, kimi zaman kimsenin inanmadığını yapar. THY nasılsa piyasa şartlarını değerlendirip karar vermiyor, daha çok siyasi havanın durumuna göre karar veriyor ve ona göre destek veya köstek görüyor. Ama şimdiye kadar sistem şu veya bu şekilde çalışmış..bundan sonra neden çalışmasın. Uçakları doldurup karlı kullanacaksa değil 105, 305 uçak alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000