25 Temmuz 2008, Cuma 07:45:33

"THY Yönetimini alkışlıyorum"

Aykut Işıklar, Bugün gazetesindeki köşesinde kovulan Kaptan Pilot Bahadır Altan olayını değerlendirmiş...
  • Sayın Aykut Işıklar..Havacılık ciddi iştir.. Çocukluğunda beri Yeşilköy havaalanında uçakları seyremek ile öğrenilmiyor..
  • Her zaman gücün yalakası, şakşakçısı olmuştur. Bu gazeteci de onlardan birisidir. Ama bu şahıs ne yazık ki son değildir. Mutlaka bir çıkarı için kalemini satmaya devam edenlerin safında yerini tutmaya devam edecektir.
  • NEREDE İNSAN ONURU... SAYIN GAZETECİ ÖNCE GAZETECİLİK GÖREVİNİ YAPMASINI ÖĞRENSİN SONRA YAPABİLİYORSA YAPSIN..GAZETECİLİK HER MESLEK GİBİ BİR ETİK GEREKTİRİR. HERSEYDEN ÖNCE HABER YAPMADAN ARAŞTIRMA YAPMAK DOĞRUYU ÖĞRENİP DOĞRU NE İSE TARAFSIZ YAZMAKTIR SİZ BUNLARI BİLMİYORSANIZ BİZDE SİZİ GAZETECİ OLARAK KABUL ETMEK BU İŞİN GERÇEK MESLEK SAHİPLERİNE KÜFÜR ETMEK OLUR..SİZİN Kİ"AZI OLAN KONUŞUYOR" MUHABETTİ LÜTFEN SİZ MAGAZİN GAZETECİLİĞİNİ ASPARAGAS HABERÇİLİĞİ İYİ YAPIYORSUNUZ BAŞARILAR.....
  • Yorumunuzun neresinden başlasam bilmem ki? Sanki yazınızı konu hakkında size bir arkadaşınızın telefonda bahsetmesi üzerine yazmış gibisiniz. Hemen hiç araştırmamışsınız ya da konuyu THY yönetiminden dinlemiş gibisiniz. Bir gazeteci için ne kötü.. Öncelikle kaptan yolcu kabul onayı (uçak hazırlığı) verilmemiş. Uçağa önce gelen VIP yolcu. Yani ekonomi yolcularından sonra alınması gerekli olanlar. Uçağın APU sistemi çalışmıyor (arızalı) ve uçak içi sıcak. Kaptan habersiz ve önce gelen VIP yolcuyu karşılıyor, özür diliyor ve kendileri için daha konforlu olan uçak dışında klimalı ortamda beklemelerini rica ediyor. Yine de ekibe talimat vererek VIP yolcu beraberindeki bagajları aldırarak uçağa yerleştiriyor. Hiçbir VIP tepki göstermiyor çünkü Kaptan sadece yardımcı oluyor. Yolcu alımı sonrası VIP yolcu alınıyor. Olay bu. Siz şimdi bu olaydan nasıl oluyorda Neyzen Tevfik deyimiyle "ıkınıp-sıkınarak" böyle bir yazı yazabiliyorsunuz? Temel görevi yolcunun emniyetini, esenliğini, konforunu sağlamak olan kaptanı bu şekilde suçlayabiliyorsunuz.. İnsaf
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Aykut Bey magazin programlarını bıraktınız, hangi manken nerde ne yapmış,kimin eli kimin cebinde tüm bunlardan vazgecip böylesine bir duyarlı konuya el attıysanız valla bravo size, Türk basını için iyi bir gelişme. O pilotun pisikolojik olarak ucusa hazırlanıp yolcuların emniyetini düşünmesi mi Size daha önemli, yoksa böyle yalakalık yaparak THY den bedava alanacaıgınız ucuslar mı? Siz gidin barlar sokagında dolaşın da bıraz malzeme cıkartın.
  • havacılık gibi ciddi bir işte yemek bahanesinin ne kadar basit bahane olduğunu anlayamayacak kadar zavallı gazeteci(tabi gazeteciyse:)
  • ARTIK İNSANLAR OTOBÜSE BİLE BİNERKEN KURALLARA UYUYOR; KALDI Kİ UÇAĞA ELİNDE YEMEK İLE BİNEN O KENDİNİ BİLMEZ YÜZÜNDEN MAALESEF BU YORUMLARI YAPIYOR OLMAK BİLE ÜZÜCÜ. KAPTAN PİLOTUN YERİNDE OLSAM BENDE AYNINI YAPARDIM.
  • Bu kararı savunan bir tek bu zavallı çıkıyor. Sahibinin sesi! Tek bir cümle doğrudur. Oda, "Gol THY nin kalesindedir." THY yönetimi haksız ve çirkin tavrıyla yanlış adamı seçmiş ve kendi kalesine gol atmıştır.
  • Gazeteci olacak adam,THY senin karnını bahsettiğin gezilerde iyi doyurdu galiba.Siz herkes adına konuşacaksınız,yargının yerine yargılayacaksınız,her konuyu herkesten iyi bileceksiniz, uçağın tek sorumlusu olan kaptanın işine de karışacak, bilip bilmeden yorum yapacaksınız.Yok yaa.. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz be!Bugün böyle konuşanlar en yakın seçimden sonra değişen yönetime nasıl yalakalıklar yapacak,kaç derece dönüş yapacak onu da hep beraber göreceğiz.
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, 18 Temmuz 2008 tarihinde tüm medyaya çok ilginç bir açıklama gönderdi. Bence bu açıklama gerekiyordu. Ankara Esenboğa Havaalanı'nda yaşanan çirkin olayın herkes tarafından bilinmesi gerekiyordu.

Hatta THY yönetiminin kaptan pilot hakkında aldığı kararın duyurulması da. Kimse cezasız kalmamalı. Kimse yasalardan daha üstün olmamalı. Nereden gelirse, kim olursa olsun. Suç, saygısızlık yapan cezasını da çekmeli. Hele vatandaşa karşı... Gerekeni o gün yapmıştı. Çirkin olayın kahramanı kaptan pilot ile yolunu ayırmıştı. Yani pilotu kapıya koymuştu.

Yemek yiyen pilot yüzünden uçaktan indirilen yolcular, gerçeği bilmedikleri için THY'yi suçlamıştı. Bu arada önemli bir notum var. Medya ilişkilerini yürüten görevliler sadece gazetecileri Avrupa gezilerine götürmez. Böyle koşullarda kurumu savunmak zorundadır.

Bilmiyorum en son Lizbon'a götürüp, yedirip içirdiği gazetecilerden ricada bulundular mı? Olayın gerçek yüzünü nedense gazete ve TV'lerde göremedim. Yine THY kalesinde gol gördü.

Açıklama şöyle; ''Türk Hava Yolları, çalışmalarını yürütürken, uçuş emniyeti ve hizmet kalitesini en önemli iki vazgeçilmezi olarak kabul etmektedir. Türk Hava Yolları'nın tüm çalışanları, uçağına gelen yolcunun kim olduğuna bakmaksızın, kurumumuz kurallarıyla belirlenmiş davranış biçimlerini göstermek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak için gerekenleri yapmakla yükümlüdür.

1 Temmuz 2008 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkarak Ankara-İstanbul seferini yapacak olan TK 127 sefer sayılı uçağımızın yolcuları, Türk Hava Yolları'nın 75 yıllık birikim ve kültürüne yakışmayacak bir tavırla karşılaşmışlardır. Uçuş emniyetini zafiyete düşürecek bir durum, teknik bir aksaklık veya uçağa yolcu alınmasını sakıncalı kılacak herhangi bir operasyonel neden olmamasına rağmen sadece "yemek yeniliyor olması" gerekçe gösterilerek uçağa gelen yolcunun aşağıya indirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir durumdur.

Genel Müdürlüğümüz, konuyu öğrenmesinin ardından derhal soruşturma başlatmış, ilgili kaptan pilot ve diğer kişilerin görüşlerine başvurmuş ve yapılan açıklamaları yeterli bulmamıştır. Bunun üzerine olayda sorumluluğu bulunan kaptan pilotun, "Ortaklığımız kurallarına uygun davranmama" gerekçesiyle İcra Komitesi kararıyla tüm tazminatları ödenerek iş akdi feshedilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Türk Hava Yolları A.O.Basın Müşavirliği'' Ancaaaaakk....

Olayın bundan sonraki kısmı daha önemli. Türk halkını düşünen tarafsız Türk aydınları adına... Yemek yediği için yolcuları uçaktan indirten, karnını doyurana dek onlarca kişiye eziyet çektiren kaptan pilot, THY'den uzaklaştırıldı diye şimdi kahraman oldu. Vay anasına sayın seyirciler. AKP'nin adamı THY yönetimine tavır koyan kahraman kaptan pilot...

Halka saygısızlık önemli değil. Velinimeti THY yolcuları sanki uzaydan geldiler. Onlar Türk vatandaşı değiller. Aslında pilot bey haklı. Bu kadar özel havayolu varken neden THY'yi tercih ediyorlar değil mi? Şimdi o da bir özel havayoluna geçer. THY'yi yıpratan kahraman olarak. Pilotların bağlı oldukları sendika açıklama yapmakta gecikmedi. Pilotların böyle hakları varmış.

Psikolojik olarak uçacak durumda değilim diyebiliyorlarmış. Sonuçta bir gün boyunca pilotlar uçmayacakmış. Aynen hastane bahçesinde beyaz önlükleri ile nutuk atan doktorlar gibi. Her fırsatta boykota gidiyorlar. Allah'ınızı severseniz söyleyin. Pilotun görevine son verilmesini protesto eden pilotlar, uçaktan indirilen yolcuları neden düşünmüyor? Madem hak, hukuk, çağdaş insanlık diyoruz. Neden çifte standart? Çocukluğum Yeşilköy Havalimanı'nda geçti.

THY'nin ilk pilotu Hayri Amca'yı, Ayı Celal'i, Nazmi Kaptan'ı, İzmirli Piç Hasan'ı, Bahattin Kaptan'ı, Hüseyin Borazan'ı yani 50 ve 60'lı yılların pilotlarını (Ulvi Yenal zamanı) çok iyi tanırım. Çoğunun çocuğu sınıf arkadaşım. Yolcuya böyle davranan bir pilot ne gördüm, ne duydum. Hele böyle gerekçe ile boykota giden sendika...

Aykut Işıklar / Bugün
"THY Yönetimini alkışlıyorum"

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

:)) ~ 16 yıl önce
Sayın Aykut Işıklar..Havacılık ciddi iştir.. Çocukluğunda beri Yeşilköy havaalanında uçakları seyremek ile öğrenilmiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RMZ ~ 16 yıl önce
Her zaman gücün yalakası, şakşakçısı olmuştur. Bu gazeteci de onlardan birisidir. Ama bu şahıs ne yazık ki son değildir. Mutlaka bir çıkarı için kalemini satmaya devam edenlerin safında yerini tutmaya devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADAM GİBİ ADAMLAR ~ 16 yıl önce
NEREDE İNSAN ONURU... SAYIN GAZETECİ ÖNCE GAZETECİLİK GÖREVİNİ YAPMASINI ÖĞRENSİN SONRA YAPABİLİYORSA YAPSIN..GAZETECİLİK HER MESLEK GİBİ BİR ETİK GEREKTİRİR. HERSEYDEN ÖNCE HABER YAPMADAN ARAŞTIRMA YAPMAK DOĞRUYU ÖĞRENİP DOĞRU NE İSE TARAFSIZ YAZMAKTIR SİZ BUNLARI BİLMİYORSANIZ BİZDE SİZİ GAZETECİ OLARAK KABUL ETMEK BU İŞİN GERÇEK MESLEK SAHİPLERİNE KÜFÜR ETMEK OLUR..SİZİN Kİ"AZI OLAN KONUŞUYOR" MUHABETTİ LÜTFEN SİZ MAGAZİN GAZETECİLİĞİNİ ASPARAGAS HABERÇİLİĞİ İYİ YAPIYORSUNUZ BAŞARILAR.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot99 ~ 16 yıl önce
Yorumunuzun neresinden başlasam bilmem ki? Sanki yazınızı konu hakkında size bir arkadaşınızın telefonda bahsetmesi üzerine yazmış gibisiniz. Hemen hiç araştırmamışsınız ya da konuyu THY yönetiminden dinlemiş gibisiniz. Bir gazeteci için ne kötü.. Öncelikle kaptan yolcu kabul onayı (uçak hazırlığı) verilmemiş. Uçağa önce gelen VIP yolcu. Yani ekonomi yolcularından sonra alınması gerekli olanlar. Uçağın APU sistemi çalışmıyor (arızalı) ve uçak içi sıcak. Kaptan habersiz ve önce gelen VIP yolcuyu karşılıyor, özür diliyor ve kendileri için daha konforlu olan uçak dışında klimalı ortamda beklemelerini rica ediyor. Yine de ekibe talimat vererek VIP yolcu beraberindeki bagajları aldırarak uçağa yerleştiriyor. Hiçbir VIP tepki göstermiyor çünkü Kaptan sadece yardımcı oluyor. Yolcu alımı sonrası VIP yolcu alınıyor. Olay bu. Siz şimdi bu olaydan nasıl oluyorda Neyzen Tevfik deyimiyle "ıkınıp-sıkınarak" böyle bir yazı yazabiliyorsunuz? Temel görevi yolcunun emniyetini, esenliğini, konforunu sağlamak olan kaptanı bu şekilde suçlayabiliyorsunuz.. İnsaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Aykut Bey magazin programlarını bıraktınız, hangi manken nerde ne yapmış,kimin eli kimin cebinde tüm bunlardan vazgecip böylesine bir duyarlı konuya el attıysanız valla bravo size, Türk basını için iyi bir gelişme. O pilotun pisikolojik olarak ucusa hazırlanıp yolcuların emniyetini düşünmesi mi Size daha önemli, yoksa böyle yalakalık yaparak THY den bedava alanacaıgınız ucuslar mı? Siz gidin barlar sokagında dolaşın da bıraz malzeme cıkartın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 16 yıl önce
havacılık gibi ciddi bir işte yemek bahanesinin ne kadar basit bahane olduğunu anlayamayacak kadar zavallı gazeteci(tabi gazeteciyse:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UKRAYNALI UĞUR ~ 16 yıl önce
ARTIK İNSANLAR OTOBÜSE BİLE BİNERKEN KURALLARA UYUYOR; KALDI Kİ UÇAĞA ELİNDE YEMEK İLE BİNEN O KENDİNİ BİLMEZ YÜZÜNDEN MAALESEF BU YORUMLARI YAPIYOR OLMAK BİLE ÜZÜCÜ. KAPTAN PİLOTUN YERİNDE OLSAM BENDE AYNINI YAPARDIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Bu kararı savunan bir tek bu zavallı çıkıyor. Sahibinin sesi! Tek bir cümle doğrudur. Oda, "Gol THY nin kalesindedir." THY yönetimi haksız ve çirkin tavrıyla yanlış adamı seçmiş ve kendi kalesine gol atmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
legend ~ 16 yıl önce
Gazeteci olacak adam,THY senin karnını bahsettiğin gezilerde iyi doyurdu galiba.Siz herkes adına konuşacaksınız,yargının yerine yargılayacaksınız,her konuyu herkesten iyi bileceksiniz, uçağın tek sorumlusu olan kaptanın işine de karışacak, bilip bilmeden yorum yapacaksınız.Yok yaa.. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz be!Bugün böyle konuşanlar en yakın seçimden sonra değişen yönetime nasıl yalakalıklar yapacak,kaç derece dönüş yapacak onu da hep beraber göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000