02 Nisan 2010, Cuma 16:16:23

THY YÖNETİMİ GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

Yardım ve bağışlarını bugüne kadar genel kurulun onayından geçirmek zorunda olan THY ana sözleşmesine bir madde ekleyerek yardımda elini rahatlattı.
  • sürpriz bir isim herkes hazır olsun...
  • hamdi topçu "beyefendi" nin sana ne menfaati var ki, bu kadar endişelendin. o gider başkası gelir, zamanı gelince yeni gelende gider. bu işler böyledir, olması gerekende budur. bu makamlar kimseye baki değil.
  • sen yalan söylüyosun hamdi topçu beyfendi başkanlğa evam edicek...
  • muhasebeci hamdi topçu bu genel kurulda gidici, kaynak çok sağlam. benden söylemesi, sonra sürpriz olmasın. fakat yerine atanan kişi sürpriz olacak.

Türkiye’nin milli  havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) 20 Nisan’da yapılacak genel kuruluna yeni sözleşme ile geliyor. Kurum sözleşmesine, “İlgili mevzuat hükümlerine uyulmak kaydıyla yardımve bağışta bulunmayı” da ekledi. Sözleşmenin bu haliyle kabul edilmesi durumunda THY yönetimi Genel Kurul’un onayına gerek duymadan bağış ve yardımlarda bulunacak. THY, 20 Nisan Salı günü hissedarlar genel kurulunu Yeşilköy’deki yönetim binasında gerçekleştirecek. Kurulun  gündeminde 2009 yılı hesap ve faaliyetlerinin ibrası ile ortaklık ana sözleşmesinde  3,6,26 ve 36’ncı maddelerde değişiklik yapılması bulunuyor. Yeni eklenen bir  madde ise dikkat çekici. Buna göre yaptığı yardım ve bağışları her yıl sonunda  genel kurulun onayından geçirmek zorunda olan THY yönetimi, ortaklık ana sözleşmesinin üçüncü maddesine ‘yardım ve bağışı’ da ekledi.  Ortaklığın amacını anlatan üçüncü maddenin t fıkrasında, “İlgili mevzuat hükümlerine uyulmak  kaydıyla yardım ve bağıştabulunmak” ifadesine yer
verildi.

AYNI VE NAKDİ YARDIMI İÇERİYOR

Konuyla ilgili olarak THY yönetimi, bilet yardımının kendi ana hizmet alanları olduğu için ‘sponsorluk’ gibi tanımlamalarla zaten verildiğini belirterek, “Bu madde yapılacak aynı ve nakdi yardımları içeriyor. Aslında THY yardım ve bağış yapıyor ama bunu yıl sonunda genel kurulun onayına sunuyor. Bu madde ile genel kurulun onayına sunulmadan sosyal sorumluluk kapsamında  daha rahat yardım yapılabilecek” dedi.

‘KURUL DEVRE DIŞI KALACAK'

Aynı yetkili örnek olarak THY’nin artık kullanmadığı  bilgisayarların bu kapsamda okullara dağıtılabileceğini ya da bir deprem anında ayni ve nakdi yardımın hızla
yapılabileceğini ifade etti. Ancak THY’nin yardım ve bağış maddesini ana sözleşmesine koymasının eleştiri konusu da olabileceği ifade ediliyor. Yardım ve bağış adıyla yapılan harcamaların onaydan çıkarılmasının genel kurulu devre dışı bırakmak olacağını ifade eden sektöre yakın bir isim, “Bu uygulama ister istemez çeşitli söylentileri de beraberinde getirecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Okul kurup işletmek için de izin

Bir süredir kendisi için pilot ve  teknik ekip yetiştirmek için okul kurma projesi olan ve bu yönde çalışması bulunan THY; bu konuyu da ortaklık sözleşmesine taşıyor. Ortaklık amacı ve faaliyet konuları arasına eklenen bir maddede faaliyet konuları ile ilgili her türlü eğitim, seminer ve kurs hizmeti vermek, ilgili teşekküller ile işbirliği yapmak, bunların faaliyetlerine iştirak etmek okul, eğitim kurumu kurmak, işletmeyi de ekledi.

(HaberTürk)

THY YÖNETİMİ GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sürpriz bir isim herkes hazır olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hamdi topçu "beyefendi" nin sana ne menfaati var ki, bu kadar endişelendin. o gider başkası gelir, zamanı gelince yeni gelende gider. bu işler böyledir, olması gerekende budur. bu makamlar kimseye baki değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen yalan söylüyosun hamdi topçu beyfendi başkanlğa evam edicek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
muhasebeci hamdi topçu bu genel kurulda gidici, kaynak çok sağlam. benden söylemesi, sonra sürpriz olmasın. fakat yerine atanan kişi sürpriz olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000