22 Nisan 2008, Salı 08:34:26

THY yönetim kuruluna İTİRAZ VAR!

Sabah Gazetesi yazarlarından Mahmut Övür, Orhan Bİrdal'ın THY yönetim Kuruluna seçilmesini doğru bulmamış. İşte yazarın görüşleri...
  • Hava Trafiği açısından öncelik verilmesi şu an zaten sözkonusudur. Atatürk Havalimanında aynı pistten günlük 40 iniş ve 40 kalkış sağlanmaktadır. THY'na 33 iniş ve kalkış verilmiştir. Bu zaten bir skandal, daha fazla ayrıcalık nasıl sağlanır ki?

THY Genel Kurulu hafta sonu yapıldı.
Herkes genel kurulda THY yönetiminin değişip değişmeyeceğini merak ediyordu.
Beklenen kadar olmasa da ilginç bir değişim dikkatlerden kaçmadı. THY Yönetim Kurulu üyeliğinden Atilla Öksüz ayrıldı, yerine Orhan Birdal geldi. İlk bakışta bu değişimin ne anlama geldiği pek anlaşılmasa da işi bilenler bu değişimin havacılık camiasında ciddi tartışma yaratacağını ileri sürüyor.
Çünkü yeni yönetim kurulu üyesi seçilen Orhan Birdal aynı zamanda Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor.
Yani Orhan Birdal hem özel ve devlet havacılık kurumlarına hizmet veren bir kurumun başında, hem de hizmet alan bir kurumun yönetim kurulunda.
Havacılığı bilen bir uzman şöyle diyor:


"Bu, öncelikle etik değil. Çünkü THY onların kiracısı... Aralarında para ilişkisi var. Ayrıca THY dışında 20'ye yakın özel sektör kuruluşu var. Hava trafiği açısından iniş kalkışlarda öncelik verilmesi bile bütün dengeleri alt üst edebilir. Bugüne kadar böyle bir uygulama hiç olmadı."
Teamüllere aykırı bu uygulamaya THY genel kurulunun nasıl izin verdiği doğrusu merak konusu...

Mahmut ÖVÜR
SABAH

THY yönetim kuruluna İTİRAZ VAR!

Yorumlar

sgersin ~ 16 yıl önce
Hava Trafiği açısından öncelik verilmesi şu an zaten sözkonusudur. Atatürk Havalimanında aynı pistten günlük 40 iniş ve 40 kalkış sağlanmaktadır. THY'na 33 iniş ve kalkış verilmiştir. Bu zaten bir skandal, daha fazla ayrıcalık nasıl sağlanır ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000