21 Temmuz 2010, Çarşamba 08:56:20

THY YOLCUSU RÖTARA ALIŞMIŞ, SIRA KABALIKTA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Yalçın Doğan, bugünkü köşe yazısının bir kısmını da THY'ye ayırmış. Doğan, THY ile ilgili yaşadığı olayı işte böyle anlatmış;
  • herkes otobuse bindigini zannederler! ucaga alinmiyorsa "niye bizi almiyorsunuz" diye sikayetler olur, ucaga bindiginde orada beklemeleri gerekirse o zaman da "niye bizi ucaga aldiniz" diye sikayetler oluyor..ve boyle durmadan..tum harekatci arkadaslara buyuk bir gecmis olsun!
  • o kapıdaki telsizle konuşan hostes diğildir öncelikle bu yanılgıyı düzeltmek istiyorum.meslek gruplerını ayırmanız açısından bi bilgi olsun .ona harekatçı deniyor!!!
  • Belediye yönetimi THY nı rötar havayolları haline de getirdi ya helal olsun. Bir kişi şu sefer vaktinde yapıldı diyebilir mi ?
  • TGS 8 TEMMUZDA İŞBAŞI YAPTI VE BORDİNG VE YER HİZMETLERİ BAŞLADI KİMSE AKSAMALARDAN DOLAYI BAHANELER UYDURMASIN!!! VURMAYIN ABALIYA, İSG YER HİZMETLERİ VE YOLCU HİZMETLERİ PERSONELİNİNDE LAKAYİTLİKTEN KURTULMASI LAZIM!!!
  • Son 4 ay içerisinde her hafta yurtiçi veya yurt dışı uçuyorum. sadece geçen hafta IST-AYT-IST uçuşları iki bacakta da vaktinde kalktı. İstatistiklere göre THY'nin 3 seferinden 1'i 15 dakikadan daha fazla rötar yapıyor. Dakik diyenlere duyurulur.
  • ayiptir gunahtir yuh kere yuh olsun en az rotar yapan havayolu su anda hele yaz sezonu geldikten sonra thy digerlerinin hepsi yerlerde surunuoyor rotor ustune rotar (bora jeti bilmiyorum) bosverin boyle yazarlari okumaya bile degmez .Ic hatlarda Air Francein Lufthansanin rotarlarini gorseniz pegasusa bile" just on time" dersiniz
  • SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANINDA HİZMETE BAŞLAYAN TGS SADECE ŞUAN TRANSAVIA HAVAYOLUNA HİZMET VERMEKTEDİR.THY İÇİN HENÜZ HİZMETE BAŞLAMAMIŞ DURUMDADIR DOLAYISIYLA NE HAREKATÇI NEDE BOARDING PERSONELI TGS DEN DEĞİL.
  • "uçak şöförleri"sana bir hissetiririm koçum yaşadığın sürece "bir daha, bir daha" diye dolanırsın.
  • YALAAAAAAAN. yazar olmuşsun ama derler ya hani. hiç kimse telsizden öyle birşey söyleyemez. bu da yazarın koskoca bir yalanı
  • BELLİKİ YENİ ARKADAŞLAR YALCIN BEYİ TANIMAMISLARVE UPGRADE ETMEMISLER BUSINESS CLASS A BILET PARASINISA GAZETESI ODEMIS.YOKSA HERKES BİLİYOKİ EN AZ RÖTAR YAPAN FIRMA THY BU SEKTORDE BIRDE BELES BILET ALAMAYAN TUM KOSE YAZARLARI THY YI YERDEN YERE VURUYO EGER BEGENMIYORSANIZ BINMEYIN KARDESIM THY UCAGINA.NE OLDU YOKSA SIZE PEGASUSDAN YADA ATLASDAN UCRERTSIZ BILET VERMIYORLARMI YOKSA PEGASUS VE ONUR DA BUSINESS CLASS SINIFIMI YOK...HERKESE SAYGILAR...
Önceki gün THY’nin İstanbul-Bodrum seferi. Uçak Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan 15.10’da kalkacak. Tarife öyle.

Sürpriz değil, THY yine gecikiyor, çok fazla değil, aslında son zamanlarda artık normal hale gelen 45 dakikalık bir gecikme.

Bekleme salonunda yolculara anons yapılıyor, yolcular uçağa binmek üzere çağrılıyor. Yolcular ayağa kalkıyor, kapının önüne geldiklerinde, “5 dakika bekleyeceksiniz” deniyor. Yolcular arasında hafif bir kıpırdanma, hafif sinirlilik hali.

5 dakika oluyor 10, 10 dakika oluyor 15. Yolcular yavaş yavaş bağırmaya başlıyor, kapıdaki görevli hostes uçakla temasa geçiyor, salondaki durumu aktarıyor, karşıdan cevap geliyor: “Beklesinler beklemekten bir şey olmaz.”

Bu kabalık hostesin telsizinden tesadüfen çevredeki halk tarafından duyuluyor, duyulunca kıyamet kopmuyor ama ortalık iyice hareketleniyor.

Sonuçta son bir anons ama bu sefer gerçek anonsla yolcular uçağa biniyor. Dediğim gibi, 45 dakikalık rötar. THY yolcusu artık alışmış gibi, sıra şimdi kabalığa alışmaya geliyor.

Yalçın Doğan
THY YOLCUSU RÖTARA ALIŞMIŞ, SIRA KABALIKTA

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
herkes otobuse bindigini zannederler! ucaga alinmiyorsa "niye bizi almiyorsunuz" diye sikayetler olur, ucaga bindiginde orada beklemeleri gerekirse o zaman da "niye bizi ucaga aldiniz" diye sikayetler oluyor..ve boyle durmadan..tum harekatci arkadaslara buyuk bir gecmis olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o kapıdaki telsizle konuşan hostes diğildir öncelikle bu yanılgıyı düzeltmek istiyorum.meslek gruplerını ayırmanız açısından bi bilgi olsun .ona harekatçı deniyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belediye yönetimi THY nı rötar havayolları haline de getirdi ya helal olsun. Bir kişi şu sefer vaktinde yapıldı diyebilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TGS 8 TEMMUZDA İŞBAŞI YAPTI VE BORDİNG VE YER HİZMETLERİ BAŞLADI KİMSE AKSAMALARDAN DOLAYI BAHANELER UYDURMASIN!!! VURMAYIN ABALIYA, İSG YER HİZMETLERİ VE YOLCU HİZMETLERİ PERSONELİNİNDE LAKAYİTLİKTEN KURTULMASI LAZIM!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son 4 ay içerisinde her hafta yurtiçi veya yurt dışı uçuyorum. sadece geçen hafta IST-AYT-IST uçuşları iki bacakta da vaktinde kalktı. İstatistiklere göre THY'nin 3 seferinden 1'i 15 dakikadan daha fazla rötar yapıyor. Dakik diyenlere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayiptir gunahtir yuh kere yuh olsun en az rotar yapan havayolu su anda hele yaz sezonu geldikten sonra thy digerlerinin hepsi yerlerde surunuoyor rotor ustune rotar (bora jeti bilmiyorum) bosverin boyle yazarlari okumaya bile degmez .Ic hatlarda Air Francein Lufthansanin rotarlarini gorseniz pegasusa bile" just on time" dersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANINDA HİZMETE BAŞLAYAN TGS SADECE ŞUAN TRANSAVIA HAVAYOLUNA HİZMET VERMEKTEDİR.THY İÇİN HENÜZ HİZMETE BAŞLAMAMIŞ DURUMDADIR DOLAYISIYLA NE HAREKATÇI NEDE BOARDING PERSONELI TGS DEN DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"uçak şöförleri"sana bir hissetiririm koçum yaşadığın sürece "bir daha, bir daha" diye dolanırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YALAAAAAAAN. yazar olmuşsun ama derler ya hani. hiç kimse telsizden öyle birşey söyleyemez. bu da yazarın koskoca bir yalanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BELLİKİ YENİ ARKADAŞLAR YALCIN BEYİ TANIMAMISLARVE UPGRADE ETMEMISLER BUSINESS CLASS A BILET PARASINISA GAZETESI ODEMIS.YOKSA HERKES BİLİYOKİ EN AZ RÖTAR YAPAN FIRMA THY BU SEKTORDE BIRDE BELES BILET ALAMAYAN TUM KOSE YAZARLARI THY YI YERDEN YERE VURUYO EGER BEGENMIYORSANIZ BINMEYIN KARDESIM THY UCAGINA.NE OLDU YOKSA SIZE PEGASUSDAN YADA ATLASDAN UCRERTSIZ BILET VERMIYORLARMI YOKSA PEGASUS VE ONUR DA BUSINESS CLASS SINIFIMI YOK...HERKESE SAYGILAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000