03 Mart 2011, Perşembe 08:07:39

THY YOLCUSU DA ARTACAK

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 2011 yılında Sırbistan'dan gelecek turist sayısında yüzde 15 artış beklendiğini bildirdi.
  • Ha Sırp gelmiş ha ermeni hiç farketmez...
TUROB'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 24-27 Şubat tarihleri arasında, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen ITTFA 2011 Turizm Fuarı'nda TUROB'un da stand açtığı ve standı ziyaret edenlere İstanbul Rehber Kitap, CD, Harita, İstanbul Shopping Fest Flyer ve üyeler tarafından sağlanan tanıtım materyalleri verildiği belirtildi.

''Yapılan görüşmelere göre, bu yıl Sırbistan'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısında yüzde 15 artış beklenmektedir'' denilen açıklamada, ''TUROB Sırbistan 2011 Turizm Fuarı Sonuç Raporu'' da açıklandı.

Raporda, bu yıl 33. kez gerçekleştirilen ve bölgede yapılan en önemli fuar olarak değerlendirilen ITTFA Turizm Fuarına, aralarında Türkiye, Mısır, İspanya, Hırvatistan'ın da yer aldığı 43 ülkenin katıldığı belirtilerek toplam 7 salonda gerçekleştirilen fuarda yaşanan yoğun ziyaretçi akışının profesyonellerce memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Raporun ''Sırbistan-Türkiye Turizmi'' bölümünde, yaklaşık 7.4 milyon nüfusuyla Sırbistan'ın Türkiye'ye gelen turistler açısından inişli-çıkışlı bir grafik izlediği belirtilerek, Alanya, İstanbul, Kuşadası ve Marmaris'in en fazla tercih edilen turizm merkezleri olduğu, tatil için Haziran, Temmuz, Ağustos aylarının öne çıktığı, ortalama tatil süresinin de 7 gün sürdüğü vurgulandı.

Sırpların tatil için Hırvatistan, Yunanistan, Türkiye ve Mısır'ı tercih ettikleri belirtilen raporda, son dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve THY tarafından yürütülen başarılı tanıtım çalışmalarıyla, Türk dizilerinin ülkede yaygın olarak izlendiği ve bunun Türkiye'ye gelme talebini doğurduğu ifade edildi.

Raporda, başarıyla yürütülen tanıtım çalışmalarının artırılması halinde kısa süre içerisinde, Sırbistan'dan Türkiye'ye 200 binden fazla turist gelmesinin beklendiği belirtilerek, ''THY'nin Belgrad-İstanbul hattında her gün 1 olan sefer sayısına ilave olarak, Jat Havayolları'nın haftada 4 sefer gerçekleştirmesi ulaşım açısından avantaj yaratmaktadır. Ancak, özellikle yaz dönemlerinde, bu uçuş sayılarının yeterli olmadığı dile getirilmektedir''denildi.

Öte yandan, Türkiye ile Sırbistan arasındaki vizenin kaldırılmasının da Türkiye'den Sırbistan'a gidecek turist sayısını artıracağı kaydedildi.
THY YOLCUSU DA ARTACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ha Sırp gelmiş ha ermeni hiç farketmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000