24 Temmuz 2011, Pazar 13:19:55

THY YOLCUSU AHL PİSTİNE KAÇTI

Bugün, Türk Hava Yolları’nın İstanbul - Cezayir uçağında ilginç dakikalar yaşandı.
  • yolcular bilet alınca uçağı satın aldığını sanıyordu artık havalimanını aldığını saniyor.
  • Bir uçağın yer hizmetlerinden hangi firma sorumluysa, başa gelen bu olayda da o sorumludur. Tgs'ye çamur atmak değil niyetim ama bir yolcu çaktırmadan nasıl uçaktan iniyor ve pistte koşturuyor anlamak mümkün değil. Ayrıca kabin ekibi ne yapıyordu acaba? Diğer yolcuların ve havayolunun güvenliği açısından sorgulanması gereken bir durum. Anca başımıza bişeyler gelince anlamayalım bazı şeyleri.
  • Havalimanına yağmur yağsa TGSden biliyor. Ne gariptir ki 2 senedir daha fazla sefer ve uçak sayısı olmasına rağmen rötarlar ve hatalar azalmakta bunu istatistikler gösteriyo ama hala bir takım kuyruk acısı çeken insanlar bunu kabullenemiyor. Sevgili havacı sayın yolcu problemli bir şekilde alanda koşmaya başlıyosa bunun tgs personeliyle ne alakası var.
  • Bunda garip ne var arkadaşlar. Kadın Türkçesi koşuyolu olan runway'e doğru koşmaya çalışmış. DHMİ artık bu engellemeleri kaldırılmalı. İsteyen runway'de koşabilmeli, uçabilmeli...:))
  • TGS nin neyi başarılı uçak altında 12 saat çalışan adanlara peynir ekmek yedirerekmi başarılıadamlar lavaboya gidemiyorlar anlaşılan senin tuzun kuru sen birde üçak altına gelde kaç saat ara ile uçakları boşaltıyorlar.ama aptallar olmasa sizin gibiler nasıl geçinecek
  • iyi film konusu olur.... süper
  • Asagıdaki linklerden 340ların orta menzil ucuslarını kontrol edebilirsiniz. Diğer 340ları uzun menzilli uçuşlara veriyorlar genellikle... Bende sadece hobi olarak takip ediyorum hangi uçak hangi hatta kullanılıyor diye... http://data.flight24.com/airplanes/tc-jih http://data.flight24.com/airplanes/tc-jii http://data.flight24.com/airplanes/tc-jik http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdj http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdl http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdo http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdp
  • Eskiden piste dana veya kedi köpek kacardı,artık yolcu kaçmaya başladı,Sezon cok bereketli geciyor.
  • Laf yine tgs ye geldi ne hikmetse ! thy ve tgs ikiside kendi çapında çok baarılı şirketler boş konusmayın !!!
  • ARKADAŞIN BİRİ "KADIN HANGARA DOĞRU KOŞUYORDU." DEMİŞ.KADIN BAKIM NASIL YAPILIYOR DİYE MERAK ETMİŞ, NE VAR BUNDA? BIRAKSAYDINIZ, Bİ BAKIP ONA GÖRE KARARINI VERSEYDİ!
Türk Hava Yolları’nın İstanbul –Cezayir seferini yapmak üzere hazırlanan TC-JDK kuyruk tescilli Airbus A340 tipi yolcu uçağı, 1:30 saat rötara uğradı.

Rötarın sebebi ise oldukça ilginç...

Açıkta bekleyen uçağa otobüsle getirilen Nacara Djouahra (36) isimli kadın yolcu kısa bir süre sonra kimseye farkettirmeden bindiği uçaktan tekrar aşağı indi ve Atatürk Havalimanı 17-35 pistinin bulunduğu alana doğru koşmaya başladı.

Turkish Ground Service’te çalışan bir ramp şefi ve DHMİ Follow Me şöförünün farkettiği kadını taksi yolunda yakalayan çalışanlar kadına yaptığının suç olduğunu ve uçağa geri dönmesi gerektiğini söylemelerine rağmen kadın yolcu uçağa binmeyeceğini ve uçağa güvenmediğini söyledi.

Kabin ekibi ve polislerin de çabaları sonucu güçlükle ikna edilerek uçağa bindirilen Djouahra, yaklaşık 1 saatlik rötara neden oldu.

Yaşanan olay sırasında uçakta bulunan 12 yolcu, uçağın hala kalkmadığını ve Free Shop’ta alışveriş yaparken uçağı kaçıran diğer akrabalarının da uçağa getirilmesini aksi takdirde uçaktan ineceklerini söyledi.

Uçağa yetişemeyen yolcuları alamayacağını belirten kaptan pilot uçakta bulunan 12 yolcunun inmesine izin verdi. Yolcuların bagajlarının indirilmesi nedeniyle de uçak 30 dakika rötara uğradı.

10:30’da havalanması gereken uçak yaşanan olaylar nedeniyle 12:00’da Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yaptı.







©AirportHaber.com ÖZEL
THY YOLCUSU AHL PİSTİNE KAÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
yolcular bilet alınca uçağı satın aldığını sanıyordu artık havalimanını aldığını saniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir uçağın yer hizmetlerinden hangi firma sorumluysa, başa gelen bu olayda da o sorumludur. Tgs'ye çamur atmak değil niyetim ama bir yolcu çaktırmadan nasıl uçaktan iniyor ve pistte koşturuyor anlamak mümkün değil. Ayrıca kabin ekibi ne yapıyordu acaba? Diğer yolcuların ve havayolunun güvenliği açısından sorgulanması gereken bir durum. Anca başımıza bişeyler gelince anlamayalım bazı şeyleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanına yağmur yağsa TGSden biliyor. Ne gariptir ki 2 senedir daha fazla sefer ve uçak sayısı olmasına rağmen rötarlar ve hatalar azalmakta bunu istatistikler gösteriyo ama hala bir takım kuyruk acısı çeken insanlar bunu kabullenemiyor. Sevgili havacı sayın yolcu problemli bir şekilde alanda koşmaya başlıyosa bunun tgs personeliyle ne alakası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunda garip ne var arkadaşlar. Kadın Türkçesi koşuyolu olan runway'e doğru koşmaya çalışmış. DHMİ artık bu engellemeleri kaldırılmalı. İsteyen runway'de koşabilmeli, uçabilmeli...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TGS nin neyi başarılı uçak altında 12 saat çalışan adanlara peynir ekmek yedirerekmi başarılıadamlar lavaboya gidemiyorlar anlaşılan senin tuzun kuru sen birde üçak altına gelde kaç saat ara ile uçakları boşaltıyorlar.ama aptallar olmasa sizin gibiler nasıl geçinecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi film konusu olur.... süper

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asagıdaki linklerden 340ların orta menzil ucuslarını kontrol edebilirsiniz. Diğer 340ları uzun menzilli uçuşlara veriyorlar genellikle... Bende sadece hobi olarak takip ediyorum hangi uçak hangi hatta kullanılıyor diye... http://data.flight24.com/airplanes/tc-jih http://data.flight24.com/airplanes/tc-jii http://data.flight24.com/airplanes/tc-jik http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdj http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdl http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdo http://data.flight24.com/airplanes/tc-jdp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eskiden piste dana veya kedi köpek kacardı,artık yolcu kaçmaya başladı,Sezon cok bereketli geciyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laf yine tgs ye geldi ne hikmetse ! thy ve tgs ikiside kendi çapında çok baarılı şirketler boş konusmayın !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞIN BİRİ "KADIN HANGARA DOĞRU KOŞUYORDU." DEMİŞ.KADIN BAKIM NASIL YAPILIYOR DİYE MERAK ETMİŞ, NE VAR BUNDA? BIRAKSAYDINIZ, Bİ BAKIP ONA GÖRE KARARINI VERSEYDİ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000