06 Ekim 2008, Pazartesi 08:15:50

"THY yolcularına güvenmiyor!"

Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin, THY'nin uçaklarda uçuş modunda bile olsa iPhone kullanılmasına izin vermemesini sert bir dille eşleştirmiş...
  • Öncelikli olarak günaydın sayın Burçin hanim...Pardon pardon şef şef.. yok yok neydi ya amaaaan boş ver nedecen sen vur kafayı bir daha yat ya!
  • Şu bir gerçek ki;THY eski karizmasından çok,cimrilik ve bakkal kokan bir havaya sahip oldu.Artık bu bakkalı yöneten temel amcalar Candan teyzeler daha evvel yönettikleri yerlere neler yapabilmişlerki burayı ihya etsinler Allah aşkına!!!
  • Ayrıca..diye eklemek istiyorum ki..Siz ıphone'unuzu uçuş modunda kullanmak istiyorsunuz bir başka yolcu da, siz telefonunuzu kullanıyorsunuz diye kendi telefonunu açmak isteyecek.. sizin ki uçuş modun da yada değil nerden bilecek..kimi uçuş modundan habersiz telefonunu açan var düşermiyiz diye endişelenecek..bir kural konulmuş neden bu kadar sorgulanıyor yada eleştiriliyor anlayamıyorum.Ve özellikle kalkış ve iniş anında kokpitteki cihazlardan herhangi birinin bu cep telefonu yüzünden olumsuz etkilenmesi ihtimali bile yeterli yerden metrelerce yüksekte iken... birkaç saatte olsa şu telefonsuz yapamaz mısınız? ve kimse ilkokul öğretmeni rolünü oynamıyor,herkes görevini sorumluklukları çerçevesinde yerine getiriyor..
  • yeter artık türk hava yollarıyla uğraşmayı bırakın eğer bu yasaklar konulmuşsa muhakkak daha önceden kötü sonuçlar doğrmuştur thy keyfinden yasaklamıyor eğer siz okadar insanın sorunluluklarını üzerinize alıyorsanız istediğiniz gibi davranın çıkıp buraya bide yazmayın
  • HAVACILIK HATA KABUL ETMEYEN BİR SEKTÖRDÜR VE KİMSENİN HAYATIMIZI RİSKE ATMAYA HAKKI YOKTUR.ORAY EĞİN HANGİ DEVİRDE YAŞIYOR ACABA? KENDİSİ GİBİ İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE THY YOLCUSUNA NEDEN GÜVENSİN Kİ? KABİN EKİBİ OLARAK ZATEN ÇOK KISITLI BİR ZAMANIMIZ VAR HER YOLCUNUN TEK TEK TELEFONU UÇUŞ MODUNDA MI YOKSA DEĞİL Mİ DİYE KONTROL EDECEK HALİMİZ YOK AYRICA UÇUŞ MODUNDA BİLE OLSA YAKLAŞMALARDA BAZI DALGALARIN UÇUŞ ALETLERİNİ ETKİLEME RİSKİ VAR. HANİ BİŞEY OLSA O ZAMAN DA "THY ÖNLEM ALMADI ALSAYDI ŞÖYLE BÖYLE OLURDU" DİYE DÖKTÜRÜRSÜNÜZ.
  • kendisi lapindir atlar bos bos da konusur yazar... takılır oyle ben kenidisine kızmıyorum da boyle garip bir kisilige gazetelerde yer verdirenlere kızıyorum... adamın ne oldugu belli olayı nerden nereye cekiyor. problem adamın yasam tarzı... kendisine o kadar kıl olmaktayım ki umarım bi gun sagda solda karsıma cıkmaz...
  • herseye maydonozdur kendisi..birakin konussun..senin begenmedin thy dunyanin 1 numarasi olacak yakinda..
  • THY yolcusuna güvenmez hatta kokpit ve kabin ekipleri yer personeli dahil kimseye güvenmez. Çünkü olası bir emergency'nin faturası uçuşta görevli pilota ve hostese çıkar. Bunu önlemek için THY'deki tüm uçucular azami gayret gösterirler. Bu gazeteci(!) güvenle uçuyorsa bunu o dalga geçtiği uçuş personeline borçludur, o kadar!
  • Burada isini dogrulukla ve arastirarak yapan tum gazetecileri ayirarak yazima baslamak istiyorum. Efendim ben daha 2 gun once tam pist basinda kalis icin beklerken arkada oturan adamin telefonu caldi ve caktirmadan konusmaya calisti. Saygi deger gazeteci arkadasim, hostes hanim sizin de bu sorumsuz vatandas kadar gorgusuz ve bilgisiz oldugunuzu nerden bilebilir ki? Ya hakikaten gorgusuzseniz? Ayrica i phone un ucus modundan anlayip anlamadigini nerden biliyorsunuz? kac kisi bu telefonun ucus modu var diyip , sonra telefonunu acip caktirmadan tum yol boyunca mesajlasiyor haberiniz var mi? Iyi bir meslek sahibi olmaniz size , bence sizinkinden daha iyi bir meslege sahip olan, bir ucus gorevlisini ne kadar afise etme iznini verebilir ve tum kurunu tohmet altinda birakmaya calismak ne amacla yapilmaktadir anlamadim? Sizin gibi baska bir hanim gazeteci de yine THY' ye laf soyleyecek ya , 'kalkista ucak zangir zangir sallaniyordu ne bicim bir pilottu o adam' gibi futursuzca bir yazi yazmisti. Tabii pilot ayni zamanda tanri ya o belirliyor hava sartlarini. Biraz gorgulu olsaydiniz i phone cihazinizi kimse gormeden de ucus modunda kullanalibirdiniz..
  • THY yerden göğe haklı. Gösteriş meraklısı cahil insanların aldığını gösterme, ve aptal heyecanlar yaratma merakıyla cüzdanlarının kalabalıklığını gösterme arzusundan başka birşey değil. Hayır bu kadar dayanamıyormusunuz açmamaya. THY güvenmiyor doğrudur belki, ben olsam daha fazlasını yapardım. Cep telefonlarını uçağa bile sokmazdım.

Türkiye’de iPhone çılgınlığı yaşanıyor dursun Türk Hava Yolları bu harika teknolojik aletin kabinlerde kullanılmasına izin vermiyor. Berlin’e giderken, uçaktaki görevli “Uçuş modunda da olsa” iPhone’un kullanılmayacağını söylemiş. Bu “uçuş modu” olan diğer telefonlar için de geçerli.

Halbuki iPhone’un “uçuş modu” telefonu bir iPod’dan farksız hale getiriyor. Ya da bir dizüstü bilgisayardan. Dahası, günümüzde içine sim kart alabilen lap-top’lar da var, onu nasıl engelleyeceksin?

THY’nin bu yasağı sadece absürd. Bir işbilmez tarafından, cahilce alınmış. Bir de buna uçuş güvenliği diye gerekçe eklemeleri daha da tuhaf. Hele işin aslından habersiz kabin görevlilerinin bilmiş ilkokul öğretmeni tavrı!

Belli ki THY, Türk yolculara güvenmiyor. Bu insanlar müzik dinlerken çaktırmadan telefonu da açarlar diye düşünüyor.

Herhalde Cupertino, California’daki Apple merkezindekiler bu “uçuş modu” seçeneğini öylesine koymadılar değil mi! Adamlar en ileri teknoloji merkezi, bu konuda da bildikleri vardır illa ki. Gel de bunu THY’ye anlat.

Aslında, cep telefonlarının uçuş güvenliğini tehdit ettiği de bir mit’ten ibaret. Teknoloji kültürünün en ileri yayın organı Wired dergisinin eylül sayısında “Cep telefonum bir uçağı düşürebilir mi” sorusuna şöyle bir yanıt verilmişti: “Cep telefonunuz bir tabanca değil! Teorik olarak cep telefonları uçuş aletlerine etki edebilir. Ancak pratik olarak mümkün değil bu. Cockpit ve iletişim sistemleri elektromagnetik dalga karışmasına karşı ta 1960’lardan beri korunuyor.”

Dergi, cep telefonlarının uçaklarda kullanılmamasını iki şeyle açıklıyor: Yolcuların huzurunu kaçırmama ve “roaming” sistemine. Yoksa güvenlikle ilgisi yok.

Doğrusu ben de yanımdaki koltukta geveze birinin telefonla konuşma ihtimalinden hiç hoşlanmıyorum, ama THY’nin bu “uçuş modu” bile tanımaz diktasından da hiç hoşlanmıyorum.

"THY yolcularına güvenmiyor!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Call Center ~ 16 yıl önce
Öncelikli olarak günaydın sayın Burçin hanim...Pardon pardon şef şef.. yok yok neydi ya amaaaan boş ver nedecen sen vur kafayı bir daha yat ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ogeday ~ 16 yıl önce
Şu bir gerçek ki;THY eski karizmasından çok,cimrilik ve bakkal kokan bir havaya sahip oldu.Artık bu bakkalı yöneten temel amcalar Candan teyzeler daha evvel yönettikleri yerlere neler yapabilmişlerki burayı ihya etsinler Allah aşkına!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş modu ~ 16 yıl önce
Ayrıca..diye eklemek istiyorum ki..Siz ıphone'unuzu uçuş modunda kullanmak istiyorsunuz bir başka yolcu da, siz telefonunuzu kullanıyorsunuz diye kendi telefonunu açmak isteyecek.. sizin ki uçuş modun da yada değil nerden bilecek..kimi uçuş modundan habersiz telefonunu açan var düşermiyiz diye endişelenecek..bir kural konulmuş neden bu kadar sorgulanıyor yada eleştiriliyor anlayamıyorum.Ve özellikle kalkış ve iniş anında kokpitteki cihazlardan herhangi birinin bu cep telefonu yüzünden olumsuz etkilenmesi ihtimali bile yeterli yerden metrelerce yüksekte iken... birkaç saatte olsa şu telefonsuz yapamaz mısınız? ve kimse ilkokul öğretmeni rolünü oynamıyor,herkes görevini sorumluklukları çerçevesinde yerine getiriyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
yeter artık türk hava yollarıyla uğraşmayı bırakın eğer bu yasaklar konulmuşsa muhakkak daha önceden kötü sonuçlar doğrmuştur thy keyfinden yasaklamıyor eğer siz okadar insanın sorunluluklarını üzerinize alıyorsanız istediğiniz gibi davranın çıkıp buraya bide yazmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabin crew ~ 16 yıl önce
HAVACILIK HATA KABUL ETMEYEN BİR SEKTÖRDÜR VE KİMSENİN HAYATIMIZI RİSKE ATMAYA HAKKI YOKTUR.ORAY EĞİN HANGİ DEVİRDE YAŞIYOR ACABA? KENDİSİ GİBİ İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE THY YOLCUSUNA NEDEN GÜVENSİN Kİ? KABİN EKİBİ OLARAK ZATEN ÇOK KISITLI BİR ZAMANIMIZ VAR HER YOLCUNUN TEK TEK TELEFONU UÇUŞ MODUNDA MI YOKSA DEĞİL Mİ DİYE KONTROL EDECEK HALİMİZ YOK AYRICA UÇUŞ MODUNDA BİLE OLSA YAKLAŞMALARDA BAZI DALGALARIN UÇUŞ ALETLERİNİ ETKİLEME RİSKİ VAR. HANİ BİŞEY OLSA O ZAMAN DA "THY ÖNLEM ALMADI ALSAYDI ŞÖYLE BÖYLE OLURDU" DİYE DÖKTÜRÜRSÜNÜZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
kendisi lapindir atlar bos bos da konusur yazar... takılır oyle ben kenidisine kızmıyorum da boyle garip bir kisilige gazetelerde yer verdirenlere kızıyorum... adamın ne oldugu belli olayı nerden nereye cekiyor. problem adamın yasam tarzı... kendisine o kadar kıl olmaktayım ki umarım bi gun sagda solda karsıma cıkmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sel ~ 16 yıl önce
herseye maydonozdur kendisi..birakin konussun..senin begenmedin thy dunyanin 1 numarasi olacak yakinda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overload55 ~ 16 yıl önce
THY yolcusuna güvenmez hatta kokpit ve kabin ekipleri yer personeli dahil kimseye güvenmez. Çünkü olası bir emergency'nin faturası uçuşta görevli pilota ve hostese çıkar. Bunu önlemek için THY'deki tüm uçucular azami gayret gösterirler. Bu gazeteci(!) güvenle uçuyorsa bunu o dalga geçtiği uçuş personeline borçludur, o kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efendi ~ 16 yıl önce
Burada isini dogrulukla ve arastirarak yapan tum gazetecileri ayirarak yazima baslamak istiyorum. Efendim ben daha 2 gun once tam pist basinda kalis icin beklerken arkada oturan adamin telefonu caldi ve caktirmadan konusmaya calisti. Saygi deger gazeteci arkadasim, hostes hanim sizin de bu sorumsuz vatandas kadar gorgusuz ve bilgisiz oldugunuzu nerden bilebilir ki? Ya hakikaten gorgusuzseniz? Ayrica i phone un ucus modundan anlayip anlamadigini nerden biliyorsunuz? kac kisi bu telefonun ucus modu var diyip , sonra telefonunu acip caktirmadan tum yol boyunca mesajlasiyor haberiniz var mi? Iyi bir meslek sahibi olmaniz size , bence sizinkinden daha iyi bir meslege sahip olan, bir ucus gorevlisini ne kadar afise etme iznini verebilir ve tum kurunu tohmet altinda birakmaya calismak ne amacla yapilmaktadir anlamadim? Sizin gibi baska bir hanim gazeteci de yine THY' ye laf soyleyecek ya , 'kalkista ucak zangir zangir sallaniyordu ne bicim bir pilottu o adam' gibi futursuzca bir yazi yazmisti. Tabii pilot ayni zamanda tanri ya o belirliyor hava sartlarini. Biraz gorgulu olsaydiniz i phone cihazinizi kimse gormeden de ucus modunda kullanalibirdiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
stjohn ~ 16 yıl önce
THY yerden göğe haklı. Gösteriş meraklısı cahil insanların aldığını gösterme, ve aptal heyecanlar yaratma merakıyla cüzdanlarının kalabalıklığını gösterme arzusundan başka birşey değil. Hayır bu kadar dayanamıyormusunuz açmamaya. THY güvenmiyor doğrudur belki, ben olsam daha fazlasını yapardım. Cep telefonlarını uçağa bile sokmazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000