14 Aralık 2013, Cumartesi 10:30:11

"THY YOLCULARI MUAF DEĞİLDİR"

İçişleri Bakanlığı "karşılıklılık" ilkesi uyarınca Norveç pasaportu sahiplerine, aynı güvenlik önlemlerini uygulama kararı aldı. Norveç'in Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin, uygulamanın "rutin" olduğunu belirterek, skandalı itiraf etti.
  • neden onlara kiziyorsunuz da bizi yonetenlere kizmiyorsunuz? adamlari ulkene pasaportsuz,vizesiz,sorgusuz,sualsiz sokarsan o da boyle meydani bos bulur kopekle de arama yapar sacma sapan sorular da sorar !!! bu ulkenin aleyhine ne varsa hepsini koruyan,kollayan,besleyen almanya,fransa,isvicre,italya,yunanistan vatandaslari neden ulkeme kimlikleri ile geliyor???? burasi neresi???? muz cumhuriyeti mi ???? madem ekonomik olarak buyuduk,guclendik o zaman bunlara da paralarina da ihtiyacimiz yoksa neden tursitlerine ve paralarina ihtiyacimiz var diyorsunuz ???? neden bize kim ne uyguluyorsa aynisini onlara yapamiyoruz???? adamlar vize araci kurumlari ile beraber bizi vize parasiyla soyuyorlar,asagiliyorlar,tum gizli bilgilerimizi ellerine geciriyorlar biz hala adamlari kimlikleri ile ulkemize sokuyoruz!!!! demek ki bizde onur,seref,haysiyet namina hicbir sey yok kalmamis herseyimiz para olmus !!!!
  • şu karşılıklılık ilkesi avrupalılara her kademede uygulansa keşke.ne güzel bir ilkeymiş yeni keşfedilmiş gibi :)
  • Helal olsun İçişleri Bakanlığı'na! Umarım aynısını, Türkiye'den gelen uçakların kapısında otomatik silahlı polisle karşılama yapan tüm Avrupa ülkeleri yolcularına yaparlar... Bıkmıştık...
  • bu cevatları kazığa çekmek lazım, norveçin çocuklarııııı
  • kangalla arasınlar bizimkilerde
  • Insallah aynisi burada yapilir yani misillemesi. Umarim uygulanir.
  • isterseniz benim pitbul ilede arama yapabılırsınız . itina ile arar :)
  • Oslo'da kontrol olayı benim de başıma geldi 4 yıl önce. Bütün yolcular hızlı hızlı geçirilirken sadece beni durdurup sırt çantamı didik didik aradılar. Duty Free'den aldığım viskiyi bile ne yapıcan bunu diye sordular. Türk olduğum için böyle bişey yapıyosunuz, dedim hayır genel kontrol dediler. Peki diğer yolculara neden yapılmadı dediğimde ses yok.. Bence alınan karar az bile kalır..
  • Helal olsun,ben de kokpitten anons yapicam "sayin norvecliler ve sevgili cocuklar lutfen kopeklere yiyecek vermeyin"...
  • Bende aynı uygulama ile bundan 15 sene önce THY uçağında karşılaşmıştım. Onlar bunu hep yapıyorlar.Rutin bir olay. Sadece THY uçakları için özel köpek beslediklerini ve eğittiklerini sanmıyorum

İnsan hak ve özgürlüklerinin en iyi korunduğu ülkeler arasında gösterilen Norveç, Türk yolculara yönelik büyük bir hak ihlalinde bulundu. Norveç polisi, Mayıs ayından itibaren Oslo Havalimanı'na inen THY uçaklarındaki yolcuları köpeklerle aradı. Buna gerekçe olarak da kara para transferini gösterdi.

"ŞAHSIMA DA BİR KAÇ KEZ UYGULANDI"

İçişleri Bakanlığı "karşılıklılık" ilkesi uyarınca Norveç pasaportu sahiplerine, aynı güvenlik önlemlerini uygulama kararı aldı. Gözler ise Norveç'in Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin'e çevrildi. Büyükelçi, önce aramalara dair bilgi ve fotoğrafı yalanladı. Ardından köpekli aramanın "rutin" olduğunu belirterek, skandalı itiraf etti. Kanavin, "Para kaçakçılığını engellemek amacıyla gösterilen çabalar, Türk Hava Yolları'nı da kapsamaktadır. Parayı koklaması için köpeklerin kullanılması, genel bir uygulamadır. Bu Norveç'te senelerdir uygulanır. THY ile seyahat eden yolcular da bu kontrollerden muaf değildir. Şahsıma da birkaç kez köpekli arama uygulandı ancak THY uçaklarında değil" dedi. Ancak büyükelçi, önemli bir soruyu yanıtsız bıraktı. THY dışında hangi şirketlerin uçaklarına köpeklerle baskın düzenlediklerini açıklamadı.

"THY YOLCULARI MUAF DEĞİLDİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

seref ve onur !! ~ 10 yıl önce
neden onlara kiziyorsunuz da bizi yonetenlere kizmiyorsunuz? adamlari ulkene pasaportsuz,vizesiz,sorgusuz,sualsiz sokarsan o da boyle meydani bos bulur kopekle de arama yapar sacma sapan sorular da sorar !!! bu ulkenin aleyhine ne varsa hepsini koruyan,kollayan,besleyen almanya,fransa,isvicre,italya,yunanistan vatandaslari neden ulkeme kimlikleri ile geliyor???? burasi neresi???? muz cumhuriyeti mi ???? madem ekonomik olarak buyuduk,guclendik o zaman bunlara da paralarina da ihtiyacimiz yoksa neden tursitlerine ve paralarina ihtiyacimiz var diyorsunuz ???? neden bize kim ne uyguluyorsa aynisini onlara yapamiyoruz???? adamlar vize araci kurumlari ile beraber bizi vize parasiyla soyuyorlar,asagiliyorlar,tum gizli bilgilerimizi ellerine geciriyorlar biz hala adamlari kimlikleri ile ulkemize sokuyoruz!!!! demek ki bizde onur,seref,haysiyet namina hicbir sey yok kalmamis herseyimiz para olmus !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
bu vize uygulanmasının gerektiğini yazan arkadaşlar,cari açığın tavan olduğu memlekette turizm gelirleriyle kapatılmaya çalışıldığını da biliyormuydunuz?
seref ve onur !! ~ 10 yıl önce
Kardeşim harika bir yorum yapmışsın. Beynine ve ellerine sağlık. PVT
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
şu karşılıklılık ilkesi avrupalılara her kademede uygulansa keşke.ne güzel bir ilkeymiş yeni keşfedilmiş gibi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinan ~ 10 yıl önce
Helal olsun İçişleri Bakanlığı'na! Umarım aynısını, Türkiye'den gelen uçakların kapısında otomatik silahlı polisle karşılama yapan tüm Avrupa ülkeleri yolcularına yaparlar... Bıkmıştık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
bu cevatları kazığa çekmek lazım, norveçin çocuklarııııı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman ~ 10 yıl önce
kangalla arasınlar bizimkilerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayi ~ 10 yıl önce
Bunlara karsi ayi kullanilmali. Ayinin burnu kopektende iyidir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Insallah aynisi burada yapilir yani misillemesi. Umarim uygulanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 10 yıl önce
isterseniz benim pitbul ilede arama yapabılırsınız . itina ile arar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Oslo'da kontrol olayı benim de başıma geldi 4 yıl önce. Bütün yolcular hızlı hızlı geçirilirken sadece beni durdurup sırt çantamı didik didik aradılar. Duty Free'den aldığım viskiyi bile ne yapıcan bunu diye sordular. Türk olduğum için böyle bişey yapıyosunuz, dedim hayır genel kontrol dediler. Peki diğer yolculara neden yapılmadı dediğimde ses yok.. Bence alınan karar az bile kalır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dik durus ~ 10 yıl önce
Helal olsun,ben de kokpitten anons yapicam "sayin norvecliler ve sevgili cocuklar lutfen kopeklere yiyecek vermeyin"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 10 yıl önce
Bende aynı uygulama ile bundan 15 sene önce THY uçağında karşılaşmıştım. Onlar bunu hep yapıyorlar.Rutin bir olay. Sadece THY uçakları için özel köpek beslediklerini ve eğittiklerini sanmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000