31 Aralık 2008, Çarşamba 08:04:07

THY yolcuları didik didik aranıyor...

Rusya Federasyonu’nun yaz aylarında başladığı ’tam gümrük sayımı’ ile Türk malı ihracatına ciddi anlamda darbe indirdi.
  • Rus'ların suçu yok. Kendi ülkeleri, istedikleri gibi davranırlar. Suç bizde. Biz devlet olarak suskun kaldığımız sürece yaparlar. Gelsin bir Alman veya İngiliz vatandaşa yapsın bakalım. Hemen gerekli çeki düzen verilir...
  • Kendileri bizim ülkemizde kapıda vize alıyolar ama biz vizemiz olduğu halde başlıyor çile birsürü incelemeden geçiyoruz saatlerce kapıda pasaport incelemesini bekliyoruz yok eski yok yırtık birsürü angarya.Nefret ediyorum rusyaya gidip dönmekten ve ruslardan.Benim ülkem gibi bir ülke daha yok canım TÜRKİYEM.
  • Rusya uzun zamandır pasaportların %100 kusursuz olmasına dikkat ediyor, pasaportta en küçük bir yırtık, ciltten ayrılma sorun yaratıyor. Hatta pasaportu evirip çevirerek iyice hırpalayıp, sonunda "bu yırtık, giremezsiniz" diyorlar. Sonuçta pazar, tatil, gecenin 3'ü demeden konsolosluk görevlilerimiz geliyor, yolcuyu "kurtarıyorlar". Dışişleri Bak. acaba bu konuda hiç girişimde bulundu mu? Hadi Moskova ve St. Petersburg'da konsolosluk var, ya diğer şehirler?

Rusların son operasyonu ise Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçaklarını kırmızı hatta alarak, yolcuları didik didik aramak olduğu iddia ediliyor.

THY uçağının içerisinde bulunan ve uyrukları farketmeksizin bütün yolcuları, pasaport kontrolünün ardından kırmızı hatta alınarak, saatler süren bağaj kontrolünden geçirildiği söylendi.

Ayaydın-Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, cumartesi günü Moskova’da havalimanında saatler süren kontrollerden geçtiğini belirterek, "Ekonomik kriz inanılmaz boyutlarda. Bizim büyük ihracat pazarlarımız daralıyor. Üstüne bir de Rusya’da bu tür sorunlar yaşanması ihracata büyük darbe vuruyor" dedi. Sorunun çözümü için devreye Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanı’nın girmesi gerektiğine işaret eden Ayaydın, geç kalınması halinde sorunun büyüyeceğini söyledi.

THY yolcuları didik didik aranıyor...

Yorumlar

Cenap ~ 15 yıl önce
Rus'ların suçu yok. Kendi ülkeleri, istedikleri gibi davranırlar. Suç bizde. Biz devlet olarak suskun kaldığımız sürece yaparlar. Gelsin bir Alman veya İngiliz vatandaşa yapsın bakalım. Hemen gerekli çeki düzen verilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkem ~ 15 yıl önce
Kendileri bizim ülkemizde kapıda vize alıyolar ama biz vizemiz olduğu halde başlıyor çile birsürü incelemeden geçiyoruz saatlerce kapıda pasaport incelemesini bekliyoruz yok eski yok yırtık birsürü angarya.Nefret ediyorum rusyaya gidip dönmekten ve ruslardan.Benim ülkem gibi bir ülke daha yok canım TÜRKİYEM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pasaport ~ 15 yıl önce
Rusya uzun zamandır pasaportların %100 kusursuz olmasına dikkat ediyor, pasaportta en küçük bir yırtık, ciltten ayrılma sorun yaratıyor. Hatta pasaportu evirip çevirerek iyice hırpalayıp, sonunda "bu yırtık, giremezsiniz" diyorlar. Sonuçta pazar, tatil, gecenin 3'ü demeden konsolosluk görevlilerimiz geliyor, yolcuyu "kurtarıyorlar". Dışişleri Bak. acaba bu konuda hiç girişimde bulundu mu? Hadi Moskova ve St. Petersburg'da konsolosluk var, ya diğer şehirler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000