24 Ocak 2010, Pazar 07:54:05

THY yolcuları 3 saat arandı!

İstanbul’dan kalkan THY uçağı, Köln-Bonn Havalimanı’na indikten sonra yolcular üç saat arandı.
  • Bu uçağın 64 yolcusu varmış. Ve tek tek aranmışlar. Uçağın modeli ne ve kaç kişilik? 737 olsa 165 kişilik. Demek ki 101 boş koltuk Almanya ya gidiliyor. Karlı bir uçuş eminim. İşte böyle yönetiliyor THY. Bu araştırılsın. Böyle bir destinasyon ve doluluk oranı.
  • ülkemizde havalimanındaki görevlilere ve havayolu yetkililerine bağırıp çağıran alamancılar, ne oldu gıkınız çıkmadı di mi 3 saat bekleyince uçakta? yabancı polislere de bağırsanıza sıkıyorsa? burada artislik yaparsınız ama orada adamı işte böyle koyun gibi güderler..
  • Sadece simdi maazeret gostermisler......Yillardir THY veya diger Turk sirketlerine ozel muamele gosterilir avrupa havalimanlarnda.... Bunlardan en belirginide AMS' te hissedebilirsiniz..... DAHA Korukten cikar cikmaz karsiniza salyali bir kopek ve uc tane ozel kuvetler Polisleriyle pasaport kontrolleri yaparlar.....Daha sonra tabiki normal pasaport kontrolinde tekrar kontrol ederler....Bu yolculara Turk bayrakli ucak kullanmamalari icin alt bilinc olusturmak icin yapilmaktadir....Saygilar
  • Adam olmak öğrenilen birşey ise bizim millet okumayı, öğrenmeyi istemediğinden veya sevmediğinden adam olmayı da istemiyor demektir.
  • Sunexpress'te o tehditi yazan bizden, bu olayda internet kafeden sahte ihbari yapanda bizden. Bizim millet ne zaman ogrenecek adam olmayi?

Sinema sanatçısı Müjde Ar ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş’ın da aralarında bulunduğu yolcular iç çamaşırına kadar arandıklarını söyledi. Olayın uçaktaki bir akrabasından intikam almak isteyen bir kişinin yaptığı asılsız ihbardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

İstanbul’dan Köln’e giden TK 1671 sefer sayılı THY uçağındaki yolcular, uçakta ‘terörist’ bulunduğu yönünde e-mail yoluyla iletilen bir ihbar nedeniyle didik didik arandı. 64 yolcu üç saat arandıktan alandan ayrılabildi. Yolcular arasında bulunan Müjde Ar ve Ercan Karakaş çifti, kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını ve iç çamaşırlarına kadar arandıklarını söyledi. Müjde Ar, “Uçak İstanbul’dan bir saat gecikmeli kalktı. Üç saat yolculuktan sonra, üç saat de uçakta bekletildik. Sonra iç çamaşırlarımıza kadar didik didik aradılar. Hepimiz perişan olduk” dedi.

Saatler süren gergin bekleyiş

Uçak, saat 15.55’te Köln’e indi. Kabin memuru kapıyı açtığında, polis bir bant çekerek yolcuların inmesi önledi. İki saat uçakta bekletilen yolcular, daha sonra arandı. Yolcuların tepkisi üzerine sadece “Bir ihbarı değerlendiriyoruz” denildi ve arama köpeklerle devam etti. Aranan yolcuların el bagajlarına otobüste bakılıp terminale alındı. Burada X-ray cihazlarıdan geçirilen yolcular, tekrar arandı. Yolcuların karşılamaya gelen yakınları ise, ne olduğunu bilmeden üç saat gergin bir şekilde beklediler.

İnternet kafeden gönderildi

Yapılan açıklamada, Köln’den bir internet kafeden çekilen e-mail’de uçakta tehlikeli bir teröristin bulunduğu ihbar edildi. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine polis, araştırmasını derinleştirerek, ihbarcıyı buldu. İhbarı yapan kişinin, uçakta bulunan bir yolcudan intikam almak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğu ortaya çıktı. İhbarcının intikam almak istediği yolcuyla yakın akraba olduğu bildirildi. İhbarcı hakkında yasal işlemler başlatıldı.

İç çamaşırımıza kadar aradılar

Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve sinema sanatçısı Müjde Ar da mağdurlar arasındaydı. Koblenz ve Köln’de düzenlenecek olan ‘Uğur Mumcu’yu Anma Etkinlikleri’ne katılmak için Köln’e giden Karakaş ve Ar, arama çalışmalarını çok abartılı bulduklarını söyledi. Müjde Ar, “İstanbul’da bir aramadan geçtikten sonra, Köln’de didik didik aranmamıza anlam veremedim. Üç saat boyunca bir bardak su bile ikram etmeden, bizi mağdur ettiler” dedi.

(Hürriyet)

THY yolcuları 3 saat arandı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçağın 64 yolcusu varmış. Ve tek tek aranmışlar. Uçağın modeli ne ve kaç kişilik? 737 olsa 165 kişilik. Demek ki 101 boş koltuk Almanya ya gidiliyor. Karlı bir uçuş eminim. İşte böyle yönetiliyor THY. Bu araştırılsın. Böyle bir destinasyon ve doluluk oranı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemizde havalimanındaki görevlilere ve havayolu yetkililerine bağırıp çağıran alamancılar, ne oldu gıkınız çıkmadı di mi 3 saat bekleyince uçakta? yabancı polislere de bağırsanıza sıkıyorsa? burada artislik yaparsınız ama orada adamı işte böyle koyun gibi güderler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece simdi maazeret gostermisler......Yillardir THY veya diger Turk sirketlerine ozel muamele gosterilir avrupa havalimanlarnda.... Bunlardan en belirginide AMS' te hissedebilirsiniz..... DAHA Korukten cikar cikmaz karsiniza salyali bir kopek ve uc tane ozel kuvetler Polisleriyle pasaport kontrolleri yaparlar.....Daha sonra tabiki normal pasaport kontrolinde tekrar kontrol ederler....Bu yolculara Turk bayrakli ucak kullanmamalari icin alt bilinc olusturmak icin yapilmaktadir....Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adam olmak öğrenilen birşey ise bizim millet okumayı, öğrenmeyi istemediğinden veya sevmediğinden adam olmayı da istemiyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress'te o tehditi yazan bizden, bu olayda internet kafeden sahte ihbari yapanda bizden. Bizim millet ne zaman ogrenecek adam olmayi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000