23 Aralık 2012, Pazar 08:53:25

THY YILDA 600 BİN İRANLI'YI UÇURUYOR

Türk Hava Yolları (THY), İran'dan yılda 600 bin yolcu taşıyor. THY Pazarlama ve Satış Başkanı Akif Konar, İran'dan Türkiye'ye yılda 600 bin yolcu taşıdıklarını söyledi.
  • Dunyanin en buyuk ikinci meydani mi ? Dunyanin en buyuk meydani orasi.Isfehan hayatimda gordugum en guzel, ruya gibi bir sehir. Istanbuldan, Edinburgdan, Brugge den, Kyotodan bile daha guzel bir sehir. O kopruler, tam binbir gece masallarindaki gibi gercekten buyulu bir sehir.
  • dünyanın en büyük 2. meydanımı? bak bunu bilmiyordum.dağlık taşlık bir ülke biliyordum
  • çok ciddi iranlı yolcu potansiyeli vardır. iranlılar türkiyeye çok sık gidip gelmekte ayrıca amerikada Los Angeles şehrinde yaşayan 1 milyondan fazla iranlı yaşıyor bunlar irana giderken istanbul üzerinden gidiyorlar thy kullanıyorlar.. bir seferinde los anegeles-istanbul uçağında 100 tane yolcudan fazla iranlı vardı istanbula inip irana devam ediyorlar ve thy sadece tahrana sefer düzenlemiyor diğer iran şehirlerine sefer koyduğu için iranlılar tercih ediyorlar bunlar da güzel şeyler...
  • Isfehan Iranın en guzel sehırlerınden bırısı.Imam meydanındakı atmosfer harıka,bıletler ucuz olursa gıtmeye deger tavsıye ederım.

EN BÜYÜK İKİNCİ MEYDAN

İsfahan eyaletinin İran'ın en fazla tarihi esere sahip şehri olduğuna dikkat çeken Konar, dünyanın en büyük ikinci meydanının da yine burada olduğunu ifade etti. Türk vatandaşlarını, ülkeye özgü el sanatlarının satıldığı Nakş-ı Cihan Meydanı'ndaki tarihi çarşıyı görmeye davet eden Konar, vize uygulanmayan İran'ın bu şehirine yurtiçi uçak bileti fiyatı ile uçulabileceğini hatırlattı.

Safevi Devleti'ne başkentlik yapmış İsfahan, 1.5 milyon nüfusa sahip. Geleneksel İran mimarisini barındıran çok sayıda tarihi esere sahip şehirde Nakş-ı Cihan Meydanı (İmam Humeyni Meydanı) UNESCO Dünya Kültüler Mirası Listesi'nde bulunuyor. Şeyh Lütfullah Camii, 6 katlı olan Ali Kapu Sarayı, 33 gözlü köprü anlamına gelen Siosepol görülmeye değer tarihi yapılar arasında bulunuyor. Ayrıca İsfahan'da tarihi el sanatları ürünleri uygun fiyattan alıcılarını bekliyor.

THY Pazarlama ve Satış Başkanı Mehmet Akif Konar, gelecek hafta da Kermanşah hattını açacaklarını da kaydetti.

 

THY YILDA 600 BİN İRANLI'YI UÇURUYOR

Yorumlar

Murat Agdemir ~ 11 yıl önce
Dunyanin en buyuk ikinci meydani mi ? Dunyanin en buyuk meydani orasi.Isfehan hayatimda gordugum en guzel, ruya gibi bir sehir. Istanbuldan, Edinburgdan, Brugge den, Kyotodan bile daha guzel bir sehir. O kopruler, tam binbir gece masallarindaki gibi gercekten buyulu bir sehir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iranair ~ 11 yıl önce
dünyanın en büyük 2. meydanımı? bak bunu bilmiyordum.dağlık taşlık bir ülke biliyordum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
çok ciddi iranlı yolcu potansiyeli vardır. iranlılar türkiyeye çok sık gidip gelmekte ayrıca amerikada Los Angeles şehrinde yaşayan 1 milyondan fazla iranlı yaşıyor bunlar irana giderken istanbul üzerinden gidiyorlar thy kullanıyorlar.. bir seferinde los anegeles-istanbul uçağında 100 tane yolcudan fazla iranlı vardı istanbula inip irana devam ediyorlar ve thy sadece tahrana sefer düzenlemiyor diğer iran şehirlerine sefer koyduğu için iranlılar tercih ediyorlar bunlar da güzel şeyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Backpacker ~ 11 yıl önce
Isfehan Iranın en guzel sehırlerınden bırısı.Imam meydanındakı atmosfer harıka,bıletler ucuz olursa gıtmeye deger tavsıye ederım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000