25 Şubat 2010, Perşembe 08:25:43

THY yılda 40 milyon dolar kaybediyor!

Kapasitesinin üzerinde çalışan İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki rötarlar yolcuların yanında şirketleri de zarara uğratıyor. Peki, THY'nin bu aksaklıklardan dolayı zararı ne kadar?
  • HT nin yapacağı başka bir performans yok. Zaten kendiside bunu biliyor. Bugüne kadar ne yaptıysa ona bazı alanları boş bıraktıklarındandır. Bu kurumun başına gerçekten güçlü bir brükrat ve ileri düzeyde bir yöneticilik nosyonu lazım.
  • NEDEN KİMSE KARŞI ÇIKMIYOR YABANCI PİLOTA.120 OLAN SAYI 300 OLACAKMIŞ.O KADAR İŞSİZ PİLOT BOŞ GEZERKEN MİLLİ ŞİRKET NE YAPMAK İSTİYOR ACABA.
  • Saygım var demiş nerde yazdın bunu başka bir boyuttan mı iletişim kuruyosun anlamıyorum... bence bir hekime görünsen iyi olur herşey hakkında bilgimiz var diyorsunuz da çok bilen çok yanılır bunu biliyormusunuz. Cv side4 oratad diyorsunuz bi araştırın bakalım yaptığı herşeye cv sine yazma gereği duyan bir adammıdır. pardon siz herşeyi biliyosunuz ya bunu da bilirsiniz aslında ama neden böyle davrandınız anlamadım bu aral iyi değilsiniiz heralde bir hekime görünmenizi şiddetle tavsiye ediyorum 2 sene kalma olayına gelince icranın başında siz olsaydınız yönetimi şirketi bilmeyen birine mi yoksa 7 senedir işin içinde olan birine mi devrederdiniz telexe gerek varmıymış he master olayına gelince koç da sabancı da memleket masterı yaptılar
  • Bir lafı tek seferde anlayan insan sayısı ne kadar az değil mi? ben Temel ve Candan'a lafım yok,saygım var dedim.HTyi eleştirdim.şirketin içinde olmayabiliriz ama bilgimiz var herşey hakkında.HTnin cvsi de ortada geçmişi de.ingilizce bile bilmiyor.atama üzerine rizede master yapmış diyorlar.doğru mu.sen yakından tanıyorsun galiba! 2 sene kalma olayına gelince,bekleyip görelim.sen daha emin görünüyorsun.telexin hazır mı?
  • çok emin gördüm seni yerine seni mi getirecekler yoksa... Ama şuna alışsan iyi olur: HT en az 2 sene daha o koltukta oturacak. Anlıcan 2sene daha sein deyiminle keyif sürecek
  • Sen gerçeklerin çok uzağında olduğun için olaylara hakim değilsin anlaşılan. HT ne yaptı diyorsun en basiti Doco ya teklif götüren ve şimdiki leziz yemeklerin uçaklarda servis yapılmasını sağlayan kişi. gelelim sana cevap vermeye : HT 'nun pozisyonunu senin bilmediğin ortada ... Sana gülüyorum :) HT o şirketin hem başkanı hem Ceosu ama sen bunu anlayana kadar çok laf dökmek lazım... isertersen çalışanlara sor onlar sana neyin ne olduğunu anlatırlar... Böylece komik durumlara düşmezsin.... diğeri bu işler torpille olsaydı thy yöneticileri hükümetler tarafından atanır hepsi torpillidir yani... ama bundan öncekilerde bu başarı yakalandı mı..? demek mi torpil kendi başına şirketin uçmasını sağlamıyormuş değil mi bence TH araştır utancksı
  • Lütfen,lütfen lütfen Sevgili HT'ye çamur atmayın.adamcağızın 2 ayı kaldı.bırakın tadını çıkarsın.1 mayıs dedi mi,gider.şafak atar, HT gider
  • Kardeş sen de Türkçe'den anlamıyorsun. Önce bir İFLAS yazmasını öğren. Bir de THY 5 yıl sonra İFLAS olursa denmez. İFLAS EDERSE denir. Resmen ağzı olan konuşuyor. THY'ni nerden nereye geldiğini görmemekte hala ısrar ediyorsunuz. Sizden olmayan birileri yönetiyor ya İSTERSE DÜNYADA 1 NUMARA olsun. Sizin için hala TU KAKA olmaya devam edecek. Biraz insaf lütfen...
  • HT'yi savunan, ideal yönetici sanan arkadaş! sen HT'nin pozisyonun ne olduğunu bile bilmiyorsunki. CEO mu? birşeyler söylemeye çalışmışsın ama belli sen de gerek vekilliğinde gerek başkanlığında somut olarak yaptığı birşey bulamamışsınki lafların havada kalıyor.bu yönetim tarzı sadece rusya ve bağlı cumhuriyetlerde 20 sene önce vardı.torpile dayalı sistem.onlarında akıbeti belli.sana sadece şunu soruyorum HT'nin atama dışında bildiği birşey var mı?
  • THY 5 yil sonra iflaz olursa hic sasmayin elin adami havaciliktan anlamiyor durmadan ucak aliyorlar.Sen önce garantiye al sirketi"tabbiki bu da var"Parti degisirse THY yönetimide degisecek"bu cep doldurmaya bensiyor! Veya Hortumculuk mu desek!!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, uçakların yoğunluk sebebiyle iniş izni alamayıp İstanbul semalarında boş yere turlaması sebebiyle yılda yaklaşık 40 milyon dolar kaybettiklerini söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda uzun süredir çok ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Limandan kalkışlarda kimi zaman saatlerce rötar yaşanırken, iniş sırası bekleyen uçaklar da uzun süre İstanbul semalarında turlamak zorunda kalıyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, havalimanındaki kapasite problemi sebebiyle uçakların İstanbul üzerinde attığı nafile turların kendilerine yılda 40 milyon dolarlık zarara yol açtığını söyledi. Topçu, üç yıllık faturanın ise 120 milyon doları bulduğunu bildirdi. Avrupa'nın dördüncü büyük havayolu şirketi haline gelen ve krize rağmen büyümesini sürdüren THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Yeşilköy'deki askerî müze ve hiç kullanılmayan hangarların bulunduğu bölgenin Atatürk Havalimanı'na katılmasıyla saatte 40 uçağa hizmet verecek yeni bir pist yapılacağını ifade etti.

Limandaki yoğunluğu azaltacak proje için uzun zamandır devam eden görüşmelerin artık tamamlanması gerektiğini vurgulayan Topçu'ya göre, havaalanının darlığı hem İstanbul'un prestijini olumsuz etkiliyor hem de büyük maddi kayba yol açıyor. Topçu'nun verdiği bir istatistik, 3 saatlik mesafede 35 ülkenin bulunduğu İstanbul'un, dünyada imparatorluklara başkentlik yapan şehirler arasında yolcu kapasitesi açısından en zayıf durumda olduğunu gösteriyor. Yılbaşında göreve gelen Topçu, THY'nin yüzde 50 ortağı olduğu ikram firması Do-Co'da ağırladığı medya yöneticilerine ve köşe yazarlarına şirketin gelecek dönemine dair vizyonunu anlattı. Dev firmalardan pek çok CEO'nun krize rağmen büyümesini sürdüren THY'nin sırrını öğrenmek için kendilerinden randevu istediği bir ortamda bazı kesimlerin hâlâ kendilerini havacılıktan anlamamakla suçladığını hatırlatan Topçu, "7 yıldır buradayız. Bu sürede insan doktora yapar. Sadece dinlese, neler öğrenir." dedi. 2003'te görevi devraldıklarında belirlenen vizyonun sürdürüldüğünü dile getiren Hamdi Topçu, THY'nin küresel bir oyuncu olmak için büyümeyi sürdürmek dışında seçeneği olmadığını, en ufak sürçmenin çok kötü sonuçlar doğuracağını belirtti.

Göreve geldikten sonra geçen 40 gün içinde 65 uçak alarak bir rekora imza attıklarını kaydeden Topçu, başka uçak firmalarının kriz yüzünden siparişlerini iptal ettiği dönemde uçakları almanın çok büyük fiyat avantajı sağladığını kaydetti. Topçu, önümüzdeki 6 ay içinde Boeing 787 uçak alımı için yeni bir ihaleye çıkılacağını da bildirdi. THY'nin hızlı büyümesinin pilot sıkıntısına ve güvenlik zafiyetine yol açıp açmayacağı endişelerine de değinen Hamdi Topçu, büyümeyle birlikte şu anda Hava Kuvvetleri'nden emekli olan bütün pilotların işe alındığını, ancak bunun ihtiyacın yüzde 8'ini karşıladığını anlattı. İhtiyacın kalan kısmının sivil alandan karşılandığı bilgisini veren Topçu, halen 120 yabancı pilotun da uçaklarda görev yaptığını, bu sayının kısa süre içinde 300'e çıkacağını haber verdi. Üniversite mezunu gençlere pilot eğitimi vermek için Amerika'da bir kurumla anlaştıklarını da söyleyen Topçu, özel havacılık şirketlerinde çalışan pilotların THY'ye geçmek için can attığını, ama kapıyı açmaları halinde bu şirketlerin uçuş yapamayacağını kaydetti. Böyle bir zarar vermemek için THY'nin, ancak çalıştığı özel firmadan 'Ayrılabilir' yazısı getiren pilotları işe alabildiğini aktardı.

PİLOTLARIMIZ AYDA 70 SAAT UÇUYOR

Güvenlik konusunda son derece titiz çalıştıklarını bildiren Topçu, 10 uçakla 100 uçağın güvenliğinde standartların aynı olduğunu belirtirken, sadece personel sayısında değişiklik yapıldığı görüşünde. Dünyada pilotların aylık uçuş süresinin 120 saat olduğunu hatırlatan Topçu, güvenliğe verilen öncelik sebebiyle pilotları 70 saat çalıştırdıklarını, kurulan güvenlik dairesinin uçuş ekibinin her adımını kaydederek incelediğini, yanlış yapan görevlilerin ancak eğitimden geçtikten sonra yeniden uçabildiğini dile getirdi.

İkram firmasının kârı 20 milyon dolar

THY'nin her gün Türkiye'deki 550 seferi için 60 binin üzerinde yolcuya yemek hazırlayan Do-Co'nun yıllık kârı 20 milyon doları geçiyor. 3 yıl öncesine kadar ikram hizmetlerini yürüten Amerikalı firmanın yerini alan Do-Co'nun yüzde 50'si THY'ye ait. 2 yıldır Formula 1'in de ikramlarını hazırlayan Do-Co'nun CEO'su Atilla Doğudan, dünyadaki rakipleri ikramları kısarken kendilerinin kaliteyi artırıp fark oluşturduklarını söyledi. 1.200 kişinin çalıştığı tesis uluslararası birçok havayolu şirketine de hizmet veriyor. Avusturya'da bu alanda çalışırken Amerikalı firma ile yollarını ayıran Hamdi Topçu'nun daveti üzerine bu işe girdiklerini anlatan Doğudan, 3 yıl önce ikramlar konusunda yüzde 40'larda olan müşteri memnuniyetini yüzde 90'lara çıkardıklarını belirtti. Hamdi Topçu'yla birlikte medya yöneticilerine tesisleri gezdiren Doğudan, ikram servisi eğitimi için birebir uçağı andıran ortam hakkında bilgi verirken, servis kalitesinin de artacağını müjdeledi.

(Zaman)

THY yılda 40 milyon dolar kaybediyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
HT nin yapacağı başka bir performans yok. Zaten kendiside bunu biliyor. Bugüne kadar ne yaptıysa ona bazı alanları boş bıraktıklarındandır. Bu kurumun başına gerçekten güçlü bir brükrat ve ileri düzeyde bir yöneticilik nosyonu lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NEDEN KİMSE KARŞI ÇIKMIYOR YABANCI PİLOTA.120 OLAN SAYI 300 OLACAKMIŞ.O KADAR İŞSİZ PİLOT BOŞ GEZERKEN MİLLİ ŞİRKET NE YAPMAK İSTİYOR ACABA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Saygım var demiş nerde yazdın bunu başka bir boyuttan mı iletişim kuruyosun anlamıyorum... bence bir hekime görünsen iyi olur herşey hakkında bilgimiz var diyorsunuz da çok bilen çok yanılır bunu biliyormusunuz. Cv side4 oratad diyorsunuz bi araştırın bakalım yaptığı herşeye cv sine yazma gereği duyan bir adammıdır. pardon siz herşeyi biliyosunuz ya bunu da bilirsiniz aslında ama neden böyle davrandınız anlamadım bu aral iyi değilsiniiz heralde bir hekime görünmenizi şiddetle tavsiye ediyorum 2 sene kalma olayına gelince icranın başında siz olsaydınız yönetimi şirketi bilmeyen birine mi yoksa 7 senedir işin içinde olan birine mi devrederdiniz telexe gerek varmıymış he master olayına gelince koç da sabancı da memleket masterı yaptılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir lafı tek seferde anlayan insan sayısı ne kadar az değil mi? ben Temel ve Candan'a lafım yok,saygım var dedim.HTyi eleştirdim.şirketin içinde olmayabiliriz ama bilgimiz var herşey hakkında.HTnin cvsi de ortada geçmişi de.ingilizce bile bilmiyor.atama üzerine rizede master yapmış diyorlar.doğru mu.sen yakından tanıyorsun galiba! 2 sene kalma olayına gelince,bekleyip görelim.sen daha emin görünüyorsun.telexin hazır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok emin gördüm seni yerine seni mi getirecekler yoksa... Ama şuna alışsan iyi olur: HT en az 2 sene daha o koltukta oturacak. Anlıcan 2sene daha sein deyiminle keyif sürecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen gerçeklerin çok uzağında olduğun için olaylara hakim değilsin anlaşılan. HT ne yaptı diyorsun en basiti Doco ya teklif götüren ve şimdiki leziz yemeklerin uçaklarda servis yapılmasını sağlayan kişi. gelelim sana cevap vermeye : HT 'nun pozisyonunu senin bilmediğin ortada ... Sana gülüyorum :) HT o şirketin hem başkanı hem Ceosu ama sen bunu anlayana kadar çok laf dökmek lazım... isertersen çalışanlara sor onlar sana neyin ne olduğunu anlatırlar... Böylece komik durumlara düşmezsin.... diğeri bu işler torpille olsaydı thy yöneticileri hükümetler tarafından atanır hepsi torpillidir yani... ama bundan öncekilerde bu başarı yakalandı mı..? demek mi torpil kendi başına şirketin uçmasını sağlamıyormuş değil mi bence TH araştır utancksı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lütfen,lütfen lütfen Sevgili HT'ye çamur atmayın.adamcağızın 2 ayı kaldı.bırakın tadını çıkarsın.1 mayıs dedi mi,gider.şafak atar, HT gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardeş sen de Türkçe'den anlamıyorsun. Önce bir İFLAS yazmasını öğren. Bir de THY 5 yıl sonra İFLAS olursa denmez. İFLAS EDERSE denir. Resmen ağzı olan konuşuyor. THY'ni nerden nereye geldiğini görmemekte hala ısrar ediyorsunuz. Sizden olmayan birileri yönetiyor ya İSTERSE DÜNYADA 1 NUMARA olsun. Sizin için hala TU KAKA olmaya devam edecek. Biraz insaf lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HT'yi savunan, ideal yönetici sanan arkadaş! sen HT'nin pozisyonun ne olduğunu bile bilmiyorsunki. CEO mu? birşeyler söylemeye çalışmışsın ama belli sen de gerek vekilliğinde gerek başkanlığında somut olarak yaptığı birşey bulamamışsınki lafların havada kalıyor.bu yönetim tarzı sadece rusya ve bağlı cumhuriyetlerde 20 sene önce vardı.torpile dayalı sistem.onlarında akıbeti belli.sana sadece şunu soruyorum HT'nin atama dışında bildiği birşey var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY 5 yil sonra iflaz olursa hic sasmayin elin adami havaciliktan anlamiyor durmadan ucak aliyorlar.Sen önce garantiye al sirketi"tabbiki bu da var"Parti degisirse THY yönetimide degisecek"bu cep doldurmaya bensiyor! Veya Hortumculuk mu desek!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000