14 Temmuz 2016, Perşembe 18:52:46

THY yetiştirilmek üzere pilot adayı arıyor

Türk Hava Yolları (THY) yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı alımı yapacağını resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyurdu. İşte adaylarda aranan özellikler...
  • Arkadaslar oyle sacma yorum yapmislarki sirf muhalefet olmak icin Bu okulun aynisindan Air France in da var pilot ve teknisyen yetistiriyor ve okurken birde maas veriyor hemde ortaokuldan sonra lise duzeyinde basiyor kontrati otuz yil calistiriyor nerden mi biliyorum iki cocugumda girdi sinavlarina ucer sene arayla yazililarini kazandilar mulakatta ikisinede sadece isimlerini sormuslar ve elendiler yani, torpil dunyanin her yerinde var birakin ulkemizi kotulemeyi olaylara iyi yonden baksak biraz herseye muhalif olmak sacma degilmi?
  • bankacı arkadaşım merak etttim kabul edildiniz mi....
  • Arkadaşlar ilana başvuru için ielts 6 ( speaking min 6 ) istiyor bilindiği üzere. Sorun şu ki eğer 2 farklı sonucunuz var ise ikisininde OBS'si 5.5 ise ama ikisininde S-W-L-R bölümlerini ayrı ayrı degerlendirdiginizde istenilen OBS:6 ( speaking 6) bandına ulaşılıyor ise bunun bir gecerliliği var mı? Bilgisi olan bir arkadaş var mı ? Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim..
  • Merhabalar. Benim de en büyük hayalim pilot olmak. TOEFL 'a girip basvurmayı düşünüyorum ama sayısal bölümlerden mezun olanları alıyorlar diye duymuştum. Bir bilgisi olan var mıdır?
  • Ülkede bir yığın işsiz pilot olduğu doğrudur tabi ancak, şu da unutulmasın ki, uçuş okulları git gide mide bulandıracak zeka seviyelerine düştü.. Adeta kaybedenler kulübü. Galeri işi yapandan tut da, kaptanların öss yi kazara kazanmış kızlarına kadar.. Özel üni. İçmarlık falan bitirip bu işe zıplıyorlar. Ne yapsın kız, babası çocukluktan basmış parayı, kendi de öyle olmak istiyor. Rüzgar güneyli diye uçuşa gelmeyen narin ojeli kızlarımız basarsa uçuş okullarını, öss de alt sınır puan almış ya da henüz okuyan ya da hiç okul görmemiş adamlar basarsa böyle ayjeti afayı vs yi olacağı bu tabi, thy kendi yetiştirir. Yani kimse kızmasın olanlara.. Sen olsan aynısını yaparsın.
  • 46 yaşında banka ıyım ve daha fazla da bankacılık yapmak istemiyorum. 65 yaşına kadar da beğendiğim meslek pilotluğu yapabilirim. İngilizcem gayet iyi. Olurda sonra madik atarsam düşüncesine karşı teminat verebileceğim tutarda birikimim var. Neden 40-50 yaş başvurmaz ki? En az 25- 15. Yıl arası çalışabiliriz. Avrupa havayollarına baksınlar.
  • en iyi folar tarsustan çıkar çok cevvallerdir.
  • 31 YAŞINDA OLDUĞUM İÇİN BAŞVURAMIYORUM TÜH
  • 10 yıldır bu işi yakşp ediyorum bir çok bildiğim tanıdıgım var aydın filoda arkadaslaım var nasıl girdiklerini ben biliyorum benim gibi bu süreci yakından takip eden forumdaş arkadaslarda vardır torpil olayı hikaye bilek gücü ve donanım gerektiren bir işte kimse risk alamaz almamalıdır . sayfalarca dlr ve mülakat deneyimleri okuduk saatlerce sınavlar hakkında bilgiler aldık be hala yetmiyor zor bir sürec yapan yapıyor çamur atmadan donelerinizi tamamlayın başvurun harika bir sürec harika bir olay ✈️✈️
  • bu ilanla başvuranlar en az 15 yıl fo luğu göze alsınlar..

Türk Hava Yolları, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı ilan ile 2. pilot aday adayı alacağını duyurdu.

İlanı hem resmi internet sitesi üzerinden hem de sosyal ağlardan duyuran Türk Hava Yolları (THY), yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı bayan ve erkek adaylarda aradığı özellikleri de paylaştı.

Öte yandan THY, 2. pilot aday adayı ilanının bu yılın son gününe kadar (31 Aralık 2016) yayında kalacağını belirtti.

İşte THY'nin adaylarda aradığı özellikler;

Genel Özellikler
T.C. Vatandaşı olmak,
En az 4 yıllık lisans mezunu olmak,
01.01.1986 tarihinden sonra doğmuş olmak,
Erkek adaylar için boy 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak,
Bayan adaylar için boy 160 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak.

Yabancı Dil (İngilizce) Şartı
Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.
TOEFL (IBT)           : 75 (speaking : min.20)
IELTS (Akademik) : 6 (speaking : min.6)

Sağlık Şartı
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) Annex-1’deki ve JAR  FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak. (Adaylar bu şartları sağladıklarını belgeleyen raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir.)

Diğer Şartlar
THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.
İlanımız 31.12.2016 tarihine kadar yayında kalacaktır.

THY İLANINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

THY yetiştirilmek üzere pilot adayı arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

cumali ozturk ~ 7 yıl önce
Arkadaslar oyle sacma yorum yapmislarki sirf muhalefet olmak icin Bu okulun aynisindan Air France in da var pilot ve teknisyen yetistiriyor ve okurken birde maas veriyor hemde ortaokuldan sonra lise duzeyinde basiyor kontrati otuz yil calistiriyor nerden mi biliyorum iki cocugumda girdi sinavlarina ucer sene arayla yazililarini kazandilar mulakatta ikisinede sadece isimlerini sormuslar ve elendiler yani, torpil dunyanin her yerinde var birakin ulkemizi kotulemeyi olaylara iyi yonden baksak biraz herseye muhalif olmak sacma degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis ~ 7 yıl önce
bankacı arkadaşım merak etttim kabul edildiniz mi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ielts dil puanı ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar ilana başvuru için ielts 6 ( speaking min 6 ) istiyor bilindiği üzere. Sorun şu ki eğer 2 farklı sonucunuz var ise ikisininde OBS'si 5.5 ise ama ikisininde S-W-L-R bölümlerini ayrı ayrı degerlendirdiginizde istenilen OBS:6 ( speaking 6) bandına ulaşılıyor ise bunun bir gecerliliği var mı? Bilgisi olan bir arkadaş var mı ? Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esma ~ 8 yıl önce
Merhabalar. Benim de en büyük hayalim pilot olmak. TOEFL 'a girip basvurmayı düşünüyorum ama sayısal bölümlerden mezun olanları alıyorlar diye duymuştum. Bir bilgisi olan var mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucudacvut ~ 8 yıl önce
Ülkede bir yığın işsiz pilot olduğu doğrudur tabi ancak, şu da unutulmasın ki, uçuş okulları git gide mide bulandıracak zeka seviyelerine düştü.. Adeta kaybedenler kulübü. Galeri işi yapandan tut da, kaptanların öss yi kazara kazanmış kızlarına kadar.. Özel üni. İçmarlık falan bitirip bu işe zıplıyorlar. Ne yapsın kız, babası çocukluktan basmış parayı, kendi de öyle olmak istiyor. Rüzgar güneyli diye uçuşa gelmeyen narin ojeli kızlarımız basarsa uçuş okullarını, öss de alt sınır puan almış ya da henüz okuyan ya da hiç okul görmemiş adamlar basarsa böyle ayjeti afayı vs yi olacağı bu tabi, thy kendi yetiştirir. Yani kimse kızmasın olanlara.. Sen olsan aynısını yaparsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bankacı ~ 8 yıl önce
46 yaşında banka ıyım ve daha fazla da bankacılık yapmak istemiyorum. 65 yaşına kadar da beğendiğim meslek pilotluğu yapabilirim. İngilizcem gayet iyi. Olurda sonra madik atarsam düşüncesine karşı teminat verebileceğim tutarda birikimim var. Neden 40-50 yaş başvurmaz ki? En az 25- 15. Yıl arası çalışabiliriz. Avrupa havayollarına baksınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sabır ~ 8 yıl önce
Ne diyim şimdi sana.
Bankaciya ~ 8 yıl önce
yas ayrimi cok abi. herkezin hayali var.
Bankacıya ~ 8 yıl önce
Bankacı arkadaş benimde yaşım 41.Aynı soruları bende soruyordum.Yaş olayı ABD gibi havacılığın gelişmiş olduğu ülkelerde çok sorun olmayan şey.THY de yaş sınırının olmasının sebebi bence en az 15 yıllık eğitim masrafları ödenmesi ve yetişmiş elamanın uzun yıllar kullanılması.Yanılmıyorsam 53 yaşında ali camat diye birisinin pegasusta işe girdiğini duymuştum.İnşallah ikimizde hayallerimize kavuşuruz
tarsuslu ~ 8 yıl önce
en iyi folar tarsustan çıkar çok cevvallerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Bende tarsusluyum ve gerçekten istiyorum pilot olmayı
NEDEN 86 ~ 8 yıl önce
31 YAŞINDA OLDUĞUM İÇİN BAŞVURAMIYORUM TÜH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 8 yıl önce
10 yıldır bu işi yakşp ediyorum bir çok bildiğim tanıdıgım var aydın filoda arkadaslaım var nasıl girdiklerini ben biliyorum benim gibi bu süreci yakından takip eden forumdaş arkadaslarda vardır torpil olayı hikaye bilek gücü ve donanım gerektiren bir işte kimse risk alamaz almamalıdır . sayfalarca dlr ve mülakat deneyimleri okuduk saatlerce sınavlar hakkında bilgiler aldık be hala yetmiyor zor bir sürec yapan yapıyor çamur atmadan donelerinizi tamamlayın başvurun harika bir sürec harika bir olay ✈️✈️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demedi demeyin ~ 8 yıl önce
bu ilanla başvuranlar en az 15 yıl fo luğu göze alsınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aday ~ 8 yıl önce
niye ki? ilanla başvuranlar kaptan yapılmıyor mu?
olsun ~ 8 yıl önce
15 yıl gelsin paracıklarrr ha kapiten ha fo farketmez asgari ücretten iyidir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000