23 Temmuz 2013, Salı 09:27:42

THY YENİ ŞİRKET KURACAK

Türk Hava Yolları (THY), Türk sivil havacılığı ve savunma sanayiine yönelik yazılımlar hazırlamak amacıyla şirket kurmaya hazırlanıyor. Bir yandan yeni hatlar açıp bir yandan da uçak filosunu güçlendiren THY, yazılım şirketi kurmak için çalışma başlattı.
  • Topçu Hava Yolları
  • internetin olmadığı ülkede yazılım falan üretilmez, ancak kumda oynanır.
  • Yazılım şirketi kurup yazılım yapacakmış TK, peh peh peh... Ya arkadaş bu memlekette insanın başına ne geliyorsa bilmediği işe girmesinden geliyor. Daha EFB'ye bile geçememiş bir şirket. Batan bir şirketin EFB'sini yazan ekibi Pegasus'a kaptırmış bir bir şirket. Tüm yazılımların en kötüsünü en uzuca almaya çalışan bir şirket... Kurun abi valla kurunda görelim. Yazılımcı olan herkes havacılık yazılımı yazabilseydi havacılık yazılımları bu kadar pahalı olmazdı diye düşünüyorum. THY mentalite gereği Lido gibi bir teknolojik partner kuramaz. Kurarsa da 5 yıl zarar eder sonra kapatılır. Hamdi Bey isterse birgün kendisine sebepleri ve detayları ile anlatırım. Kaldı ki savunma sanayi yazılımları ise ayrı bir konu, bu konuya hiç girmiyorum.
  • şu platformdaki bazı yorumlara baktıkça o kadar üzülüyorum ki.. havacılık dünyasıyla uzak da olsa bağı bulunan bazı insanlar ne kadar bu kadar sığ, nasıl bu kadar ideolojik düşünce etkisiyle basitleşmiş düşünceler saçıyor ki buraya anlamak hakikaten zor. ortada büyük bir endüstrinin belki de ülkemizde gelişmesine kapılar açacak önemli bir proje var, bu proje ile milyarlarca dolarlık dış bağımlılığımızı sona erdirecek bir vizyon var ve bu şayet gerçekleşirse ülkemiz adına maddi manevi çok olumlu sonuçlar doğuracak havacılık yazılımı yatırımları gerçekleşecek. ama gelin görün ki insanlar bu kurulacak şirkete Rizelilerin doldurulacağından, Handi Topçu'nun fazladan alacağı paralardan hayali endişeler üretmişler. Varsın bu yazılımları eğer kabiliyetleri varsa Rizeliler kodlasın, ortaya çıkacak muazzam kârlardan 3 5 kuruş şirket CEO'sunun cebine girsin ne zararı var. Sonuçta kazan bu milletin firmaları, bu ülkenin insanları olduktan sonra bu çekememezlik, bu iktidar hasedi neden?
  • Yazik degil mi yeni girenlere de grev kararini uygula diyosun. Grev kararini tabiki uygulasin ama yeni giren part timelarin ekmegini elinden almayacak her kesimin mutlu olacacagi bir formul bulunmali.Klavyeden yazmak kolay,bencil olmak daha kolay...
  • ya hemdi emce ya birak bu isleri ya, anlamadigin islerden onune konan yazilari ezberleyerek cikiyorsun sonra belli oluyor be emcem yapma.
  • Madem THY bütün mal ve hizmetlerini kendi kurduğu şirketlere ürettirecek, bir Personel Servisi ve araç kiralama Şirketi, Tarım ve Hayvancılık konusunda da şirket kurarak yemek firması DOKO ya et ve sebze, meyve yetiştiriciliğini de yapsın. Ayrıca bir pet şişe su ve içecek firması da kurulması gerekmektedir. Bu gidişle 20 şirketlik bir THY devleti kurulmaktadır. O zaman özelliştirmeler ne diye yapılmakta hayret doğrusu.. Bu şirketler kurulacak, büyütülecek ve Rizeli hemşehrilere peş keş çekilecek. Bu arada Hamdi Baba da 20 Şirketin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulundan ayda 300-400 bin TL maaş alacak.. Akıllı adam vesselam..
  • Bide şu yargı kararlarını uygula tebrik edelim seni.!!!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, başta havacılık sektörü olmak üzere diğer sektörlere de hizmet sunacak büyük bir şirket kurmayı planladıklarını söyledi. Dünyada tüm sektörlerin yazılım kodlarını elinde bulunduran ülkelerin hükmeden konuma yükseleceğine dikkat çeken Topçu, bu yüzden Türkiye’ye çok güçlü bir altyapıya sahip bir yazılım şirketi kazandıracaklarını bildirdi.

Topçu, ilk etapta havacılık sektörüne hitap eden ve milli yazılımlar hazırlayan bir şirketi hayata geçireceklerini dile getirdi. Endüstriyi ve hayatı kolaylaştıracak, savunma sanayiine de hizmet sunacak bir yazılım şirketi üzerine çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Topçu, “Yazılım şirketimiz, teknoparkta kurulacak. Şirketin faaliyete geçmesiyle ülkeye büyük bir istihdam da kazandırılacak.” dedi. Topçu, yazılım şirketi ile ilgili önümüzdeki günlerde Yönetim Kurulu’nun karar alacağını bildirdi. Hamdi Topçu, merakla beklenen pilot ve hostes (kabin memuru) üniformalarının Ramazan Bayramı sonrası kamuoyuna açıklanacağını söyledi. THY’nin kurumsal kimliğini yansıtacak ve her kesim tarafından beğenilmesi hedeflenen yeni üniformaların hazır hale geldiğini ifade eden Topçu, kış sezonunda kullanılmaya başlayacak kıyafetlerle ilgili son kararı Yönetim Kurulu’nun vereceğini bildirdi. Topçu, “Modacı Dilek Hanif tarafından tasarlanan üniformalar, aynı zamanda, ekiplerin hareket kabiliyetini kısıtlamayacak ve çok kullanışlı olacak.” dedi. Modacılar, tasarladıkları üniformalarda şıklığı ön planda tutarken, giysilerin konforlu ve fonksiyonel olmasına da önem gösteriyor. Tasarlanan kabin memuru kıyafetleri özellikle, terletmeyen ve leke tutmayan ileri teknoloji kumaşlardan hazırlanıyor.

Topçu, Atatürk Havalimanı’nda sivile devredilen askerî alana yapılacak park alanlarına, operasyonu az olan havayolu şirketlerinin uçaklarının konulacağını söyledi. “Kargo binası yıkılıp terminal binası yapılması düşünülüyor.” diyen Topçu, yeni terminalin gelecek yıl hizmete sunulacağını bildirdi. THY’den KAP’a yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı’nda DHMİ tarafından THY’ye tahsis edilen 43 bin metrekarelik arazi üzerine yeni kargo terminal binası ile yaklaşık 20 bin metrekare hava ve 20 bin metrekare kara tarafı olmak üzere 40 bin metrekarelik operasyon sahalarının inşa edilmesine karar verildiği kaydedildi.

Mustafa Gün / Zaman

THY YENİ ŞİRKET KURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

THY ~ 11 yıl önce
Topçu Hava Yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ ~ 11 yıl önce
internetin olmadığı ülkede yazılım falan üretilmez, ancak kumda oynanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heee oldu :D ~ 11 yıl önce
Yazılım şirketi kurup yazılım yapacakmış TK, peh peh peh... Ya arkadaş bu memlekette insanın başına ne geliyorsa bilmediği işe girmesinden geliyor. Daha EFB'ye bile geçememiş bir şirket. Batan bir şirketin EFB'sini yazan ekibi Pegasus'a kaptırmış bir bir şirket. Tüm yazılımların en kötüsünü en uzuca almaya çalışan bir şirket... Kurun abi valla kurunda görelim. Yazılımcı olan herkes havacılık yazılımı yazabilseydi havacılık yazılımları bu kadar pahalı olmazdı diye düşünüyorum. THY mentalite gereği Lido gibi bir teknolojik partner kuramaz. Kurarsa da 5 yıl zarar eder sonra kapatılır. Hamdi Bey isterse birgün kendisine sebepleri ve detayları ile anlatırım. Kaldı ki savunma sanayi yazılımları ise ayrı bir konu, bu konuya hiç girmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 11 yıl önce
şu platformdaki bazı yorumlara baktıkça o kadar üzülüyorum ki.. havacılık dünyasıyla uzak da olsa bağı bulunan bazı insanlar ne kadar bu kadar sığ, nasıl bu kadar ideolojik düşünce etkisiyle basitleşmiş düşünceler saçıyor ki buraya anlamak hakikaten zor. ortada büyük bir endüstrinin belki de ülkemizde gelişmesine kapılar açacak önemli bir proje var, bu proje ile milyarlarca dolarlık dış bağımlılığımızı sona erdirecek bir vizyon var ve bu şayet gerçekleşirse ülkemiz adına maddi manevi çok olumlu sonuçlar doğuracak havacılık yazılımı yatırımları gerçekleşecek. ama gelin görün ki insanlar bu kurulacak şirkete Rizelilerin doldurulacağından, Handi Topçu'nun fazladan alacağı paralardan hayali endişeler üretmişler. Varsın bu yazılımları eğer kabiliyetleri varsa Rizeliler kodlasın, ortaya çıkacak muazzam kârlardan 3 5 kuruş şirket CEO'sunun cebine girsin ne zararı var. Sonuçta kazan bu milletin firmaları, bu ülkenin insanları olduktan sonra bu çekememezlik, bu iktidar hasedi neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yazik degil mi yeni girenlere de grev kararini uygula diyosun. Grev kararini tabiki uygulasin ama yeni giren part timelarin ekmegini elinden almayacak her kesimin mutlu olacacagi bir formul bulunmali.Klavyeden yazmak kolay,bencil olmak daha kolay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hemdi emce ~ 11 yıl önce
ya hemdi emce ya birak bu isleri ya, anlamadigin islerden onune konan yazilari ezberleyerek cikiyorsun sonra belli oluyor be emcem yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 11 yıl önce
Madem THY bütün mal ve hizmetlerini kendi kurduğu şirketlere ürettirecek, bir Personel Servisi ve araç kiralama Şirketi, Tarım ve Hayvancılık konusunda da şirket kurarak yemek firması DOKO ya et ve sebze, meyve yetiştiriciliğini de yapsın. Ayrıca bir pet şişe su ve içecek firması da kurulması gerekmektedir. Bu gidişle 20 şirketlik bir THY devleti kurulmaktadır. O zaman özelliştirmeler ne diye yapılmakta hayret doğrusu.. Bu şirketler kurulacak, büyütülecek ve Rizeli hemşehrilere peş keş çekilecek. Bu arada Hamdi Baba da 20 Şirketin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulundan ayda 300-400 bin TL maaş alacak.. Akıllı adam vesselam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurumsallaşma ~ 11 yıl önce
Havacılıkta bir yer hizmetlerinin bir yemek firmasının bir teknik hizmetin kalem kalem bedelinin bir havayolu şirketi için devasa giderler olduğunu bilmeyip bu havacılık sitesinde tur atmak da ayrı abes. ya kardeşim bu şirketleri kurarsın ve önceden yaptığın masrafı maliyetine yapmış olursun. Bunu Dünyanın en büyük Havayolu şirketlerinden Bayrak Taşıyıcımızın Yapmasını neden sorun olarak görürsünüz anlamıyorum. Hali hazırda uçakta onlarca çeşit Türk Ürünlerini ve Türkiyeyi tanıtan ürünü zaten tanıtıyor(zeytinyağı lokumundan tut suyu fındığına kadar). Bence sataşacak başka kapı bul
Kaz ve Tavuk ~ 11 yıl önce
Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Ticaretin kuralı bu.. Şayet getirisi milyon dolarlar olacaksa adam 500 Bin TL de alabilir, sorun değil bence...
?? ~ 11 yıl önce
Bide şu yargı kararlarını uygula tebrik edelim seni.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000