18 Mart 2010, Perşembe 10:19:49

THY YENİ REKLAM YÜZÜNÜ ARIYOR

Yeni yılda atağa kalkan THY, sponsor olduğu Barcelona ve Manchester United sayesinde yolcu sayısında 5 puanlık bir artış sağlayacak. İtalya, Almanya, Fransa ve Rusya’da da sponsorluk üstlenmeyi planlayan şirket, reklam yüzü Kevin Costner yerine yeni bir starla anlaşmak üzere.
  • sponsorluklara para sacacagina sirkete parayi kazandiran personellerine adam gibi zam ver... 300 kusur trilyon kar edip de dalga gecer gibi %2 zam vermek ne demektir??? onune gelen akp li yandaslari oraya buraya tayin etmeyi sorgulamak neden agriniza gitti?? sen de mi bu sekilde sirkete girdin???sirkete onca seneyi verdigime o kadar emegim gectigine gore tabii ki sorarim..hakkim yeniyor cunku...sirketiyle gurur duyan arkadas cevap verse de ogrensek...
  • ben de diyorum ki thy nın başarısının altında kim var??? iett den,igdaş dan, belediye den gelenler mi?? havacılık tecrübesi olmayanların elinde thy. atamalar yönetimin takdiri ama ne demek bunu kimsenin sorgulamaya ne hakkı ne de haddi var???? dünün koruma memurunu bilmem ne müdürü yaparsan, iett şefini yurtdışına müdür yaparsan, akp il başkanının 27 yaşındaki oğlunu bilmem ne başkanı yaparsan, eski emniyet müdürünün kızını 26 yaşında başmüfettiş yardımcısı yaparsan, eski tbmm başkanının kızını tokyo müdürü yaparsan (ki bu örnekleri çoğaltmak mümkün) sorgularım tabii... sanki bu insanların haddi ve hakkıydı o mevkilere gelmek....rüyalarında bile göremezlerdi bu bol maaşlı bol imkanlı mevkileri..bunların ne hakkı ne de hakkaniyeti var...
  • Farklı bir konuya girdiniz,benim konum değil.Ben THY'dan ve başarısından bahsediyorum.Bir Türk vatandaşı olarak milli taşıyıcımdan,ve böyle bir şirketin mensubu olmaktan,son yıllarda geldiği konumdan gurur duyuyorum.Tüm çalışanların bu gururu taşımasını diliyorum,öyle olduğunu da düşünüyorum.Bunun yalakalık veya yağcılık ile alakası yok.Atamalar Yönetimin taktiri ve tasarrufudur.Bunu kimsenin sorgulamaya ne hakkı nede haddi vardır.Bu şirkette hakeden bazen kısa bazen uzun vadede karşılığını görüyor.Buna inanın.Son görevim ile şimdiki görevimi bilseniz,yalakalık ve yağcılık yaptığımı ifade etmiş olmaktan ne kadar yanıldığınızı anlarsınız.
  • bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
  • şirketin nesiyle gurur duyacağız?? yöneticileri ile mi??yaptıkları haksızlıklarla mı??thy yi ve yönetimini sadece kar ile aldığı uçaklar ile övmeyin artık... thy yönetimi geçen sene 309 trilyon kar ettiğini açıklamasına rağmen çalışanlarına 3 senelik sözleşme ve her sene için % 2,5 zam önermekte ki bu da enflasyon oranına göre sıfır zam a eşit..yani zam yapmadan insanları çalıştırmak isteyen bir zihniyet thy nı yönetmekte..kendi yandaşlarını bol maaşlı bol imkanlı mevkilere damdan düşürür gibi getirmelerini bırakın bu kadar kar etmesine karşın çalışanlarına sıfır zam önermesini nasıl yorumlayacaksınız???? tayin ve atamalarda ve diğer yaptıkları haksızlar için yorumlarınız nelerdir??? yalakalığı,yağcılığı bırakın bu konulara kafa yorun...
  • Ortaklığımız son bes yılda,yolcu sayısı,gelir,uçuş frekansı,karlılık açısından %116 büyüdü.Bu büyümeye istikrarlı yönetimin yanısıra reklamında katkısı önemsenemeycek seviyededir.Sadece BA değil,tüm taşıyıcılar ile servis açısından mukayese edildiğinde THY ilk sırada yer alır.Yolcularımızın tercih sebebi bu yüzdendir.Ücret seviyelerimize baktığınızda,ücretimiz diğer taşıyıcılar ile aynı seviyede veya makul seviyelerdedir.THY'nın pazar payı örnek verdiğiniz havayolunun Türkiye'de 10 katı,kendi ülkesindeki alıdığı pazar payı ile karşılaştırıldığında THY'nin aldığı pay ile arasında %12 fark vardır.Teşekkürler.
  • dar görüşlü insanlarla hiç bir yere varamazsın.bugun ekranlarda sırf sanatçılar giyiyor diye aynı elbiseyi alıyor.
  • Konuyla alakasız ama Kahramanmaraş uçuşlarının iptal edilmesinin nedenini bilen var mı?
  • beyefendi, şimdiye kadar yaptığınız reklamlardan dış hat yolcularında yüzde kaç artış yakaladınız.diyelimki ingiltereye giden bir yolcu thy ye kalitesi içinmi biniyor yoksa britishin yarı fiyatına gittiği içinmi?.
  • Charlize kadar guzel olsan zaten pilot olmana gerek kalmazdi, simdiye on kere zengin koca bulmus kendi jet inle takiliyordun :)

THY, Messi ve Rooney ile 1.2 milyon yolcu kazanacak

Avrupa’nın dördüncü büyük havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), sponsorluklarla yüksekten uçacak.

Şirket, Messi’nin top koşturdğu Barcelona ve Rooney’in oynadığı Manchester United’a yaptığı sponsorlukların meyvesini bu yıl toplamayı hedefliyor. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Barcelona ve Manchester United gibi ünlü kulüplerin sponsorluğunu üstlenerek, yolcu sayısında artış sağlayacaklarını açıkladı.

İkisinden biri THY'nin yeni yüzü olacak

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; THY, reklam yüzü ünlü aktör Kevin Costner’ın yerine farklı bir isim arayışına girdi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl Kevin Costner yerine yeni bir ismin reklamlarda oynayacağını açıkladı. Görüşmelerin sürdüğünü belirten Kotil, en yakın sürede bu ünlü isimle anlaşmak istediklerini kaydetti. THY’nin görüştüğü kişilerin Oscar ödüllü Charlize Theron ve Nicole Kidman olduğu belirtiliyor. Görüşmelerin son aşmaya geldiği kaydedilirken, THY’nin yeni reklam yüzüyle özellikle First Class uçuşlarının tanıtımına ağırlık vermek istediği konuşuluyor.

THY, Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Kevin Costner ile geçen yıl reklam filmlerinde oynaması için anlaşmıştı. THY’nin bu reklam filmi, 70 ülkede yayımlanmıştı. Ancak Costner’ın reklam filmine olan ilgi beklentilerin altında kalmıştı.

4 yeni sponsorluk yolda

Kotil, 2010’da taşıdıkları yolcu sayısını yüzde 25 artırarak 25.1 milyondan 31 milyona çıkaracaklarını belirterek, “Yaptığımız sponsorluklar tüm Avrupa’ya en iyi olduğumuzu gösterecek. 2005’te sponsorluklara 5 milyon dolar ayırıyorduk, 2010’da bu rakam 70 milyon dolara yükselecek. Sponsorluklar büyümemize 4-5 puanlık katkı sağlayacak” dedi. THY’nin 2010 yılı bütçesinde büyüme hedefi yüzde 20 olarak yer alıyordu. Şirket böylece sponsorluklar sayesinde yolcu sayısında 1 milyon 250 binlik iyileşme yaşamış olacak.

Kotil, İngiltere ve İspanya’nın yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya ve Rusya’da da sponsorluk üstleneceklerini sözlerine ekledi.

THY YENİ REKLAM YÜZÜNÜ ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
sponsorluklara para sacacagina sirkete parayi kazandiran personellerine adam gibi zam ver... 300 kusur trilyon kar edip de dalga gecer gibi %2 zam vermek ne demektir??? onune gelen akp li yandaslari oraya buraya tayin etmeyi sorgulamak neden agriniza gitti?? sen de mi bu sekilde sirkete girdin???sirkete onca seneyi verdigime o kadar emegim gectigine gore tabii ki sorarim..hakkim yeniyor cunku...sirketiyle gurur duyan arkadas cevap verse de ogrensek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben de diyorum ki thy nın başarısının altında kim var??? iett den,igdaş dan, belediye den gelenler mi?? havacılık tecrübesi olmayanların elinde thy. atamalar yönetimin takdiri ama ne demek bunu kimsenin sorgulamaya ne hakkı ne de haddi var???? dünün koruma memurunu bilmem ne müdürü yaparsan, iett şefini yurtdışına müdür yaparsan, akp il başkanının 27 yaşındaki oğlunu bilmem ne başkanı yaparsan, eski emniyet müdürünün kızını 26 yaşında başmüfettiş yardımcısı yaparsan, eski tbmm başkanının kızını tokyo müdürü yaparsan (ki bu örnekleri çoğaltmak mümkün) sorgularım tabii... sanki bu insanların haddi ve hakkıydı o mevkilere gelmek....rüyalarında bile göremezlerdi bu bol maaşlı bol imkanlı mevkileri..bunların ne hakkı ne de hakkaniyeti var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Farklı bir konuya girdiniz,benim konum değil.Ben THY'dan ve başarısından bahsediyorum.Bir Türk vatandaşı olarak milli taşıyıcımdan,ve böyle bir şirketin mensubu olmaktan,son yıllarda geldiği konumdan gurur duyuyorum.Tüm çalışanların bu gururu taşımasını diliyorum,öyle olduğunu da düşünüyorum.Bunun yalakalık veya yağcılık ile alakası yok.Atamalar Yönetimin taktiri ve tasarrufudur.Bunu kimsenin sorgulamaya ne hakkı nede haddi vardır.Bu şirkette hakeden bazen kısa bazen uzun vadede karşılığını görüyor.Buna inanın.Son görevim ile şimdiki görevimi bilseniz,yalakalık ve yağcılık yaptığımı ifade etmiş olmaktan ne kadar yanıldığınızı anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şirketin nesiyle gurur duyacağız?? yöneticileri ile mi??yaptıkları haksızlıklarla mı??thy yi ve yönetimini sadece kar ile aldığı uçaklar ile övmeyin artık... thy yönetimi geçen sene 309 trilyon kar ettiğini açıklamasına rağmen çalışanlarına 3 senelik sözleşme ve her sene için % 2,5 zam önermekte ki bu da enflasyon oranına göre sıfır zam a eşit..yani zam yapmadan insanları çalıştırmak isteyen bir zihniyet thy nı yönetmekte..kendi yandaşlarını bol maaşlı bol imkanlı mevkilere damdan düşürür gibi getirmelerini bırakın bu kadar kar etmesine karşın çalışanlarına sıfır zam önermesini nasıl yorumlayacaksınız???? tayin ve atamalarda ve diğer yaptıkları haksızlar için yorumlarınız nelerdir??? yalakalığı,yağcılığı bırakın bu konulara kafa yorun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ortaklığımız son bes yılda,yolcu sayısı,gelir,uçuş frekansı,karlılık açısından %116 büyüdü.Bu büyümeye istikrarlı yönetimin yanısıra reklamında katkısı önemsenemeycek seviyededir.Sadece BA değil,tüm taşıyıcılar ile servis açısından mukayese edildiğinde THY ilk sırada yer alır.Yolcularımızın tercih sebebi bu yüzdendir.Ücret seviyelerimize baktığınızda,ücretimiz diğer taşıyıcılar ile aynı seviyede veya makul seviyelerdedir.THY'nın pazar payı örnek verdiğiniz havayolunun Türkiye'de 10 katı,kendi ülkesindeki alıdığı pazar payı ile karşılaştırıldığında THY'nin aldığı pay ile arasında %12 fark vardır.Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dar görüşlü insanlarla hiç bir yere varamazsın.bugun ekranlarda sırf sanatçılar giyiyor diye aynı elbiseyi alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konuyla alakasız ama Kahramanmaraş uçuşlarının iptal edilmesinin nedenini bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beyefendi, şimdiye kadar yaptığınız reklamlardan dış hat yolcularında yüzde kaç artış yakaladınız.diyelimki ingiltereye giden bir yolcu thy ye kalitesi içinmi biniyor yoksa britishin yarı fiyatına gittiği içinmi?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Charlize kadar guzel olsan zaten pilot olmana gerek kalmazdi, simdiye on kere zengin koca bulmus kendi jet inle takiliyordun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000