20 Ekim 2015, Salı 17:51:48

THY ve VisitBritain'den küresel işbirliği

Türk HavaYolları, İngiltere’nin en büyük turizm makamı VisitBritain ile küresel işbirliği anlaşması imzalayarak, ülkeye daha fazla turist gelmesini sağlayacak çalışmayı başlattı.
  • babacim bilal'in kankasi ve rizeli olmasaydi yine de thy'na girip de genc yasta genel mudur yardimcisi olabilir miydi acaba ?
  • Ingilterenin turizm de THY yi secmesi bir onurdur. Sadece Turk turizminin degil Ingiliz turizminin de umudu:) tebrikler
  • Canım kardeşim benim, yakışır sana Genel Müdürlük...
  • THY ile New York a gitmeyi dusunuyorum. Gunde 3 sefer 3 ude A 330 gozukuyor. Ama THY de cok sayida A 330 ucagi var. Bu ucaklardan hangisi New York seferini yapiyor? Bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

Türk Hava Yolları ve VisitBritain arasındaki işbirliği anlaşması Londra’da yapılan bir törenle imzalandı. Türk Hava Yolları Pazarlama Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ile VisitBritain CEO’su Sallly Balcombe arasında imzalanan anlaşma ile  Türk Hava Yolları özellikle Hindistan ve Körfez Ülkelerinden (Suudi Arabistan, Kuveyt) , Britanya’ya turist gelmesi yönünde büyük rol oynayacak.

Parlamento yakınındaki  İnşaat Mühendisleri Enstitüsünde düzenlenen imza törenine İngiltere Kültür, Basın ve Spor Bakanlığından Barones Neville Rolfe, Büyükelçi Müsteşarı Fatih Ulusoy,  Türk Hava Yollarından  Satış Başkanı  Kerem Sarp, Pazarlama Başkanı Ziya Öztürk, Amerika,İngiltere Satış Başkan Yardımcısı  Mustafa Doğan ,Londra direktörü Osman Battal, Manchester direktörü  Selim Ecirli, Birmingham direktörü Selim Öztürk, Edinburgh direktörü Serhat Sarı, Dublin direktörü Murat Balandı ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

VisitBritain CEO’su Sally Balcombe, Türk Hava Yolları ile işbirliğine giren ilk ulusal turizm makamı olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, dünyanın en fazla noktasına uçan Türk Hava Yolları ile Britanya’ya gelecek turist ve ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. İngiltere’de çalışan her 10 kişiden birinin turizm sektörüne hizmet verdiğini kaydeden Balcombe, “ İşbirliği anlaşması ile özellikle Hindistan ve Körfez ülkelerinden THY ile gelecek ziyaretçileri hedefliyoruz. Türk havayollarının Afrika, Orta Doğu, Asya’ya yönelik operasyonları müthiş. Suudi Arabistan’da 7 şehre uçuyorlar. Londra  dünyanın en fazla ziyaret edilen kenti. Geçtiğimiz yıl 34,5 milyon turist ülkemizi ziyaret etti ve 28.8 milyar sterlin harcadılar. Türk Hava Yolları ile uyum içinde çalışarak, bu sayıları daha yükseltmeyi amaçlıyoruz. Sadece Londra değil, Türk Hava Yollarının Britanya2da uçtuğu birçok bölgede görülmeye değer çok güzel yerler var.”  diye konuştu.

Daha sonra söz alan Barones Neville Rolfe, İstanbul’un Avrupa’Nın en fazla nüfusa sahip şehri olduğunu hatırlatarak, “Britanya bir ada. Yolcuların giriş ve çıkışları genellikle havayoluyla oluyor. Türk Hava Yolları işbirliği ile dünyanın her destinasyonundan ziyaretçiyi ülkemize bekliyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları   Pazarlama Satış Genel Müdürü Yardımcısı  Ahmet Olmuştur, 82 yıl önce kurulan ulusal hava yolunun 7 yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu seçildiğini, 280 destinasyon ile dünyanın en fazla yere uçan havaşirketi olduğunu , Afrika’da 45 şehre uçtuğunu, sadece Londra’dan (Heathrow ve Gatwick alanlarından) günde 9 seferin İstanbul’a gittiğini belirterek, havayolu olarak ilk defa bir ülkenin ulusal turizm makamı ile böyle bir işbirliğine girdiklerini açıkladı.
VisitBritian Asya Pasifik-Orta Doğu sorumlusu Sumethi Ramanathan ise bu anlaşma ile özellikle Hindistan’dan gelecek ziyaretçileri hedeflediklerini bu amaçla Kuzey İngiltere’de “Shandaar” adlı komedi aşk filminin çekildiğini belirtti. Galası Hindistan’da yapılan bu filmden tören sonunda kısa bir gösterim yapıldı.

THY ve VisitBritain'den küresel işbirliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ahmet efendi ! ~ 9 yıl önce
babacim bilal'in kankasi ve rizeli olmasaydi yine de thy'na girip de genc yasta genel mudur yardimcisi olabilir miydi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 9 yıl önce
Ingilterenin turizm de THY yi secmesi bir onurdur. Sadece Turk turizminin degil Ingiliz turizminin de umudu:) tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost ~ 9 yıl önce
Canım kardeşim benim, yakışır sana Genel Müdürlük...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalakalık ~ 9 yıl önce
Canın arkadışına YK Başkanlığını dileseydin ya, bu makamı layık görmedinmi?
New York ~ 9 yıl önce
THY ile New York a gitmeyi dusunuyorum. Gunde 3 sefer 3 ude A 330 gozukuyor. Ama THY de cok sayida A 330 ucagi var. Bu ucaklardan hangisi New York seferini yapiyor? Bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 9 yıl önce
Yesil ve mavi renkte olanlari :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000