11 Eylül 2010, Cumartesi 08:51:26

THY VE İBB'DEN ARAP TURİST AÇILIMI

Turizmciler yine yaza denk gelecek önümüzdeki ramazanda gündüz uyuyup geceleri alışverişi seven Arap turistleri çekmek için 'sahura kadar alışveriş' modeli üzerinde çalışıyor. Yeni model kazancı tam güne yaymayı sağlayacak
  • Ne alakası var ? Araplar mı sadece öyle ? Ya ruslar ya yahudiler ya İranlılar ? Ben 11 yıldır turizmle uğraşıyorum. Hem otelcilik yaptım hemde su anda rehberim. Arapları sırf arap oldukları için kötülemeyi bırakın ! Çinlileri biliyormusunuz peki ? Bilmeden lütfen konuşmayın ! ! !
  • Aman araplar gelmesin de kim gelirse gelsin. Gittikleri yerleri batırmakta üstlerine yoktur. O yüzden de başka ülkelere rahat rahat giremezler. Yani demek ki paranın açmayacağı kapılarda var.
  • Eskiden avrupa arap turistlere kapılarını ardına kadar açardı. Ama artık almıyor.5 kuruş harcayıp 50 kuruş zarar veriyorlar. Otellerdeki yatakların altındaki halıları kesip alıyorlar. Tabi şimdi bir yere gidemeyince bize gelmeye başladılar. Otelcilere sorun bakalım memnunlar mı ? Kesinlikle hayır. Bizde de arap merakı var ya hani ??? Benzemek isteyip duruyoruz.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Allah bu Türk dizilerinden razı olsun. Diziler sayesinde arap turistlerde büyük patlama yaşanıyor
  • Kesinlikle arap turistleri getirmemiz lazım. Şu an bütün arap ülkerinde inanılmaz bir Türkiye sevgisi var hem de çok fazla.. Özellikle Lübnan zengin halkı bayılıyor ve para harcamayı çok seviyor kaliteli yaşarlar neden olmasın sonra eskisi gibi suudlar ve birleşik arap emirlikleri ile kuvetten turistleri getirmemiz lazım. Bu arap turistler ingiliz ve irlandalı gibi 20 euro ile 10 gün tatil yapmazlar gerçek anlamda alışveriş yaparlar ciddi para harcarlar en lüks otelde kalırlar..
Ortadoğu'da fırtına gibi esen Türk dizileri, komşularla sıfır sorun politikası ve vizelerin kaldırılmasının yarattığı olumlu hava ile birlikte Türkiye'ye akın eden Arap turistler, turizmcileri farklı hizmet arayışına itti. Bir aya yaklaşyan uzun konaklama süreleri ve yüksek harcamalarıyla İstanbul turizmini ihya eden Arap turistler, uygun ortam sağlanamaması nedeniyle Ramazan'da ülkelerine döndü. Bu yıl fırsatın kaçırıldığını belirten turizmciler, yine yaza denk gelecek önümüzdeki ramazanda gündüz uyuyup geceleri alışverişi seven Arapları çekmek için 'sahura kadar alışveriş' modeli üzerinde çalışıyor.

ÖN ÇALIŞMA BAŞLADI

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "Bu sene geç kaldık. Arap turist Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında Türkiye'ye geliyor. Ramazan'da ise ülkelerine dönüyor. Bundan sonraki yıllarda Ramazan hep yaz aylarına denk geleceği için yeni bir model düşünüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Havayolları (THY) ile konuşup önümüzdeki yıllar için onlara uygun paketler hazırlamak için ön çalışma yapıyoruz" dedi.

ORTALAMAYI YÜKSELTTİLER

Bu arada İstanbul'a gelen turistlerin şehirde ortalama 2.8 ile 3 gün olan arasındaki ortalama konaklama sürelerini bu sene Arap ve Ortadoğulu turistler yükseltti. Ortalama bir turist İstanbul'da 3- 4 gün kalırken Arap ve Ortadoğulu turistlerin minimum 7 gece konaklaması, hatta bazılarının 1 aya varan kalış süreleri İstanbul'da ortalama konaklama süresini de 3.5 - 4 güne çıkarttı. Bayındır, "Arap turistler diğer turistlere göre daha uzun konaklıyor. Gittikleri yerlerde minimum 10 gün kalıyorlar. Bu da İstanbul'daki ortalama konaklama sürelerini etkiledi. Arapların İstanbul'daki konaklama sürelerini ortalama 3.5-4 güne çıkardığını düşünüyorum" diye konuştu.

(Sabah)
THY VE İBB'DEN ARAP TURİST AÇILIMI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne alakası var ? Araplar mı sadece öyle ? Ya ruslar ya yahudiler ya İranlılar ? Ben 11 yıldır turizmle uğraşıyorum. Hem otelcilik yaptım hemde su anda rehberim. Arapları sırf arap oldukları için kötülemeyi bırakın ! Çinlileri biliyormusunuz peki ? Bilmeden lütfen konuşmayın ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aman araplar gelmesin de kim gelirse gelsin. Gittikleri yerleri batırmakta üstlerine yoktur. O yüzden de başka ülkelere rahat rahat giremezler. Yani demek ki paranın açmayacağı kapılarda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eskiden avrupa arap turistlere kapılarını ardına kadar açardı. Ama artık almıyor.5 kuruş harcayıp 50 kuruş zarar veriyorlar. Otellerdeki yatakların altındaki halıları kesip alıyorlar. Tabi şimdi bir yere gidemeyince bize gelmeye başladılar. Otelcilere sorun bakalım memnunlar mı ? Kesinlikle hayır. Bizde de arap merakı var ya hani ??? Benzemek isteyip duruyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah bu Türk dizilerinden razı olsun. Diziler sayesinde arap turistlerde büyük patlama yaşanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle arap turistleri getirmemiz lazım. Şu an bütün arap ülkerinde inanılmaz bir Türkiye sevgisi var hem de çok fazla.. Özellikle Lübnan zengin halkı bayılıyor ve para harcamayı çok seviyor kaliteli yaşarlar neden olmasın sonra eskisi gibi suudlar ve birleşik arap emirlikleri ile kuvetten turistleri getirmemiz lazım. Bu arap turistler ingiliz ve irlandalı gibi 20 euro ile 10 gün tatil yapmazlar gerçek anlamda alışveriş yaparlar ciddi para harcarlar en lüks otelde kalırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000