18 Temmuz 2017, Salı 22:40:48

THY ve Hava İş anlaştı: Dinlenme süreleri değişti

Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) arasında 25. Dönem TİS sözleşmesinin 95. maddesi ile ilgili tadil protokolü imzalandı.
  • Kim kimin hakkını yiyorsa burnundan gelsin sen anladın.
  • haftalik Er'siz 36 saat ucmaya zorlaniyoruz! Bu haftaki ucusum 34 saat Er'siz!Ekip planlama 36saat diyor haftalik limit! Itiraz ederseniz, Ucus aliniyor aksaklik giriliyor VE sendika temsilcisi hanimefendinin soylediklerine gore aksaliklarin duzeltilme garantisi yok! Kural varsa vardir! Ve uygulanir!neden ekipler ve planlama karsi karsiya getiliyor! Tis kurallari neden uygulanmiyor! Sayin Tatlibal! Call centeri ara ve sor haftalik Er'siz ucus kac saat diye!
  • Emeklerine sağlık Sn Tatlıbal.Bizler sendikamızın sonuna kadar arkasindayiz. Zaman birlik zamanı sendikamıza sahip çıkalım.
  • Aylardır yaşanan sıkıntılarımıza çözüm bulunmuş.Allah razı olsun sendikamızdan.
  • Nasil dusurebildiniz yetkiniz varmi? Yav bu sendikadan kurtulunmali, sendika olmadan hersey daha iyi.,
  • yahu arkadaşlar,canlar,romalılar burda atıp sıkılayacağınıza sendika üyeliğinizi sonlardırsanıza.Bitirin üyeliğinizi paranızı kaptırmayın bari.
  • 144 saat uygulaması nedir? Biri mealini yazabilir mi? Bir de yılan hikayesine döndü. Kaç gün ve nereden rapor alınınca ne kesiliyor ne kesilmiyor ? Cevaplayana minnettarım şimdiden ;)
  • Ben cok tuhaf bir yalakayım
  • HAFTALIK UCUS SURESI ER'SIZ 36 SAAT UYGULANIYOR!!!!HABERIN VAR MI? BU TIS IHLALI DEGIL MI? NEDEN PERSONEL PLANLAMANIN USULSUZLUKLERIYLE KARSI KARSIYA BIRAKILIYOR?
  • Hava İs havacilik sendikasi mi? İnsaat Sirketimi anlayamadim ????

Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) arasında 25. Dönem TİS sözleşmesinin 95. maddesi ile ilgili tadil protokolü imzalandı.

THY ve Hava İş arasında uzun süredir sonuçlanmayan Tadil Protokolü görüşmeleri sona erdi. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Hava İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal Tadil Protokolünü imzaladı. 

Sendikadan yapılan duyuruda Tadil Protokolünün çalışan lehine değiştirildi. 

İşte Hava İş'in açıklaması ve Tadil Protokolünün detayı;

Değerli Üyelerimiz;

Türk Hava Yolları (THY) A.O.  ve Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) arasında uzun süredir devam eden 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 95.maddesi ile ilgili Tadil Protokolü tarafların mutabakatı ile 14.07.2017 tarihinde imza altına alınmış ve yürürlüğe girmiştir.

Taraflar arasında bugüne kadar devam eden görüşme ve müzakerelerde anlaşma sağlanamayan maddeler, THY Genel Müdürü Sn. Bilal EKŞİ ve Sendika Başkanımız Sn. Ali Kemal TATLIBAL’ın öncülüğünde toplanan kurulda uzun süren müzakereler neticesinde çözüme kavuşturulmuştur. 

Kabin-Kokpit ekiplerimizi rahatsız eden ücret kesintileri ile ilgili son durum üyelerimizin lehine aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:

25. Dönem TİS kazanımlarından biri olan 4 saat öncesinden bildirilmesi şartıyla alınacak 2 güne kadar olan sağlık raporlarından ücret kesintisi yapılmaması ile alakalı maddenin zaman içinde üyelerimizin aleyhine durum oluşturduğu 2 günden sonraki sektörlerin kesintili alınması, İşbu Tadil Protokol ile beraber gerçekleştirilemeyen görev için istirahat raporunun iki güne kadar olması durumunda planlı rotasyon için kesinti yapılamaz şeklinde üyelerimizin lehine olarak değiştirilmiştir.

SHT-FTL’de 168 saat olarak yayımlanmış olan ve birçok hava yolu şirketinin 168 saat olarak uyguladığı, iki tazeleme amaçlı uzatılmış dinlenme süreleri arasındaki süre İşbu tadil Protokolü ile 144 saat olarak uygulanacaktır.

Tadil Protokol’e bağlı olarak hazırlanacak olan THY A.O. Uçucu Ekip Görev ve Dinlenme Süreleri ile Uygulama Esasları Yönetmeliği (07-029) en kısa sürede hazırlanıp uçuş ekiplerine kitapçık olarak dağıtılacaktır.

Tüm uçuş ekiplerimize emniyetli uçuşlar dileriz.


THY ve Hava İş anlaştı: Dinlenme süreleri değişti

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

HARAM ZIKKIM ~ 7 yıl önce
Kim kimin hakkını yiyorsa burnundan gelsin sen anladın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN TATLIBAL ~ 7 yıl önce
haftalik Er'siz 36 saat ucmaya zorlaniyoruz! Bu haftaki ucusum 34 saat Er'siz!Ekip planlama 36saat diyor haftalik limit! Itiraz ederseniz, Ucus aliniyor aksaklik giriliyor VE sendika temsilcisi hanimefendinin soylediklerine gore aksaliklarin duzeltilme garantisi yok! Kural varsa vardir! Ve uygulanir!neden ekipler ve planlama karsi karsiya getiliyor! Tis kurallari neden uygulanmiyor! Sayin Tatlibal! Call centeri ara ve sor haftalik Er'siz ucus kac saat diye!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 7 yıl önce
Neden sorsun bu işi organize eden kendisi zaten. Daha da kötüye gidecegiz hep beraber herkese teşekkürler.
Km ~ 7 yıl önce
Emeklerine sağlık Sn Tatlıbal.Bizler sendikamızın sonuna kadar arkasindayiz. Zaman birlik zamanı sendikamıza sahip çıkalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kansız ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
PĞS ~ 7 yıl önce
PGS lidir bu kesin.
KABIN ~ 7 yıl önce
Aylardır yaşanan sıkıntılarımıza çözüm bulunmuş.Allah razı olsun sendikamızdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sht Ftl yi ~ 7 yıl önce
Nasil dusurebildiniz yetkiniz varmi? Yav bu sendikadan kurtulunmali, sendika olmadan hersey daha iyi.,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metinhara ~ 7 yıl önce
yahu arkadaşlar,canlar,romalılar burda atıp sıkılayacağınıza sendika üyeliğinizi sonlardırsanıza.Bitirin üyeliğinizi paranızı kaptırmayın bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraktan ~ 7 yıl önce
Ya AMA bi isten cikarma falan oldugunda Geri donus davasi acilamiyo uyelik yoksa
Yılan hikayesi ~ 7 yıl önce
144 saat uygulaması nedir? Biri mealini yazabilir mi? Bir de yılan hikayesine döndü. Kaç gün ve nereden rapor alınınca ne kesiliyor ne kesilmiyor ? Cevaplayana minnettarım şimdiden ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Eskiden ardisik gunlerdeki gorev limitimiz 6 gundu ftl ile bu 168 saat e cikarildi 168 saat gorev suresi 7 gune denk gelmekte. Tadil protoluyle tekrar 6 gune indirilmis oldu ardisik olarak 6 gunden daha fazla ucuramaz.
168saat ~ 7 yıl önce
Yalniz orda gorev suresi demiyor dinlenme suresi 144 saat uygylanacak dior
Canıtın ~ 7 yıl önce
Ben cok tuhaf bir yalakayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN TATLIBAL ~ 7 yıl önce
HAFTALIK UCUS SURESI ER'SIZ 36 SAAT UYGULANIYOR!!!!HABERIN VAR MI? BU TIS IHLALI DEGIL MI? NEDEN PERSONEL PLANLAMANIN USULSUZLUKLERIYLE KARSI KARSIYA BIRAKILIYOR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kooperatif Sendikasi ~ 7 yıl önce
Hava İs havacilik sendikasi mi? İnsaat Sirketimi anlayamadim ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000