30 Ocak 2013, Çarşamba 09:34:37

THY VE ATLASJET'E KÖTÜ HABER

Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3'ncü havalimanı için geri sayım sürerken katılım şartları belli oldu...
  • maceraya gerek yok. hersey para demek degil. adam gibi hizmet edecek tecrübesi olan biri alsın. deneme yanılmayla olmaz bu işler. lafla peynir gemisi yürütenler isi alınca gemiyi karaya oturtuyor.
  • Birilerine kıyak yapılacak galiba,şartlar birilerine göre ayarlanıyor sanırım.
  • Taşyapıya verin ihaleyi. Ercan havalimanını rezil etmeye başladı. Orayı da batırsın.
  • Arka planda başka bir şirketle girdiklerinde değişen ne olacak

Ulaştırma Bakanlığı'nın 3 Mayıs'ta yapacağı ve yerliyabancı dev firmaların yarışına sahne olması beklenen ihaleye hava yolu şirketleri ile bunlarda yüzde 10'un üzerinde ortaklığı olanlar katılamayacak.

Bu şartın konmasıyla daha önce ihaleye ilgisini açıklayan THY ve Atlasjet gibi firmaların önü kapanmış oldu. Havayolu firmalarının devre dışı kaldığı ihalede Türkiye'nin en büyük gruplarının aktif rol oynaması bekleniyor.

İşletmeciye verilecek 12 yıllık yolcu garantisi 6.3 milyar euro olarak belirlendi. Yıllık gelir, garantinin altında kalırsa fark işletmeciye ödenecek. Üzerinde olursa da Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) gelir kaydedilecek.

DENEYİM ARANIYOR

İhaleye katılacak firmaların son 3 yıldır kesintisiz faaliyette bulunması isteniyor. Ortak Girişim Grubu (OGG) olarak katılımlarda maksimum üç ortaklı olunması koşulu aranıyor. OGG'de iş deneyim belgesine sahip bir ortak bulunacak. Bu ortağın (pilot ortak) payı en az yüzde 51 olacak ve bu oran minimum 3 yıl korunacak.

İLK ETAP 4 YILDA TAMAMLANACAK

İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz'e yakın Yeniköy ve Akpınar yerleşimleri arasında yapılacak yatırımın tahmini maliyetinin finansman hariç 7 milyar euronun üzerinde olması bekleniyor. Havalimanının ilk etabının 2017-2018'de hizmete girmesi planlanıyor.

Bu arada AIC Holding Başkanı Murat Ersoy, 'Şartnameye konan maddeler bizi etkilemiyor, ihaleye katılacağız' bilgisini verdi.

THY VE ATLASJET'E KÖTÜ HABER

Yorumlar

dbzero ~ 11 yıl önce
maceraya gerek yok. hersey para demek degil. adam gibi hizmet edecek tecrübesi olan biri alsın. deneme yanılmayla olmaz bu işler. lafla peynir gemisi yürütenler isi alınca gemiyi karaya oturtuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 11 yıl önce
Birilerine kıyak yapılacak galiba,şartlar birilerine göre ayarlanıyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşyapı ~ 11 yıl önce
Taşyapıya verin ihaleyi. Ercan havalimanını rezil etmeye başladı. Orayı da batırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 11 yıl önce
Arka planda başka bir şirketle girdiklerinde değişen ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000