04 Eylül 2012, Salı 09:22:46

THY VAZGEÇTİ BOEING VE AIRBUS ŞAŞTI KALDI!

Airbus, Türk Hava yolları'nın büyük uçak almama kararına karşı psikolojik harekat başlattı...
  • Hic gerek yok 777 330 340 varken bu kadar yüksek maliyete gerek varmı 747-8 yinede A 380 e oranla koltuk maliyeti az ama bu sıkıntılı dönemde elindekilerle yetinmek en iyisi galiba
  • bence kesinlikle 5 adet 747 alınmalı 5 adette A380 .. ben 747 yi daha çok seviyorum. İNŞAALLAH kısa sürede kavuşuruz bu uçaklarada, animasyon videolarını izlemeyi bırakırız. kesinlikle yakışacakatır Türk milletine bu uçaklar. açlıkla yaşayan ülkelerin filolarında bile dolu 747 var. e bizde çok tok değiliz bari uçağımız olsunda iphonemiz yokmu sanki:)
  • Kararın veriliş sebebi havalimanlarının yetersizliği. AHL bu uçaklara hizmet veremez. 3.havaalanının çabuk yapılması için baskı yapanda THY. 3.havaalanı 150 milyon kapasiteli olacak yani dünyanın en büyüğü olacak. Bu uçaklara şuan şipariş verilse 2 yıl içersinde 3-4 tanesi teslim alınır ama AHL ve SG Havaalanı bu uçakları kaldırmaz. Hangarlar yetersiz. 3.Havaalanının ilk etabı(90 milyon kapasiteli) 2016 yılında hizmete girecek ve THY hemen en az 20 adet Jumbo jet siparişi verecek göreceksiniz. Rakipleri birer birer filosuna A380 doldururken THY tepkisiz kalamaz. Zaten bunun için bastırıyor. Yeni havaalanı ile İstanbul adeta durak noktası olacak havacılığın. Filoda A380 olması çok önemli A380'li bir filo 1 adım önde başlıyor rekabete. Şuanda ABD'ye Japonya'ya Uzak doğu'ya A380 ile uçmak istemez misiniz? Bu uçakları THY Kaldırmaz diyenler. THY her yıl ortalama %10 yolcu sayısında artış yaşıyor 2016 yılında tahmini 40 milyondan fazla yolcusu olacak. Jumbo jet illaki gerekli hale geliyor
  • Vay be ne şirketmiş arkadaş boeing ve airbus ın planlarını, kimyasını bozdu, ceo larının uykularını kaçırdı,neler dönüyor ortalıkta:))) Gaza getirmeyin; uçakları koyacak yer yok,bakacak teknik,ucacak pilot ve k/m da yok... En önemlisi para yok! Zorla söyletmeyin adamı:))
  • Kutlarm thy cope attacak para yok
  • Güzel yurdumuzun degerli hava yolu THY ölcülü hareket edmeli ayagini yorgana gore uzadmali hic bir zaman onun bunun doldurusa gelmemeli her seyden once alt yabi ondan sonra üstü temeli saglam olmayan hemen coker sakin ha saygideger Yönadicilerimiz ALLAH KERIMDIR yolunuz iyi rabbim iyi ucuslar hayirli kazanclar her seyi bereketi ile versin yükseklerde gözümüz yok insallah biz Türk milleti sabr edmesini biliriz neden olmasin gerekirse a380 de olur yederki ald yabimiz oldukdan sonra saygilarimla....
  • A 380 veya B 747-8... Hangisi olursa olsun THY için bu uçakları havada tutabilmek almaktan çok daha zor görünüyor. Şimdilik alınmaları mantıksız gibi.
  • Airbus ekonomik krizten cikmak icin türk hava yollarinin pesinde simdi arkadasin dedigi gibi teslimat 2016 bu da o yila kadar garanti para demektir. Hani yerli ucak ?
  • simdi 350 milyon dolar ver alabiliyormusun 380? hayir.aynisi 747 icin diger tum ucak programlari icin gecerli. satin alim programi 3 yil sonrasi icin yapilir. simdi karar verse zaten 2016 da alir ne alirsa alsin. plan var program var hesap kitap var.hangi yolcuyu hedefliyorsun nerden nereye transfer yapip kopru olmayi hedefliyorsun, ucagi ona gore secersin.
  • Evet, Kesin rumuzlu arkadas dogru soylemis. Aayrica 777 bizim gibi cografya ya daha uygun. Pacific gecmedikce de gerek yok.

THY Yönetim Kurulu yaklaşık 4 milyar dolarlık 'büyük gövdeli uçak' almaktan vazgeçince Boeing ve Airbus'ın planları bozuldu. Boeing İstanbul Air Show'a 747-8'i getirmekten vazgeçti. Airbus ise “Hangi büyük havayolu A380'siz bir filoyla uçmayı göze alabilir?” diye ilan verdi.

Dünya havacılık sektöründeki daralmanın yanı sıra Atatürk Havalimanı'ndaki yetersiz kapasite nedeniyle toplam 4 milyar dolarlık 'büyük uçak' alımını şimdilik rafa kaldıran Türk Hava Yolları, iki devin kıskacı altında. Son yönetim kurulu toplantısında büyük gövdeli uçak alımını erteleme kararı  alan THY'nin bu çıkışı üzerine 6-9 Eylül'de İstanbul'da yapılacak olan İstanbul Air Show'un da gündemi değişti. ABD'nin uçak devi Boeing, 747-8 Intercontinental tipi uçağını Türkiye'ye tanıtım için getirmekten vazgeçti. Daha önce fuara katılacağını duyuran Airbus ise dev uçağı A380 ile fuarda boy gösterecek. Ancak bunun öncesinde gazetelerde ilanlarla boy gösteren Airbus, adeta THY'ye seslendi. İlanda “Hangi büyük havayolu A 380'siz bir filoyla uçmayı göze alabilir?” sloganı ile dünyanın en büyük havayolu şirketi olmayı hedefleyen THY'ye açıktanbir mesaj verildi.

ATATÜRK HAVALİMANI YETERSİZ

Ekonomik koşulların yanı sıra THY’nin şu anda üs olarak kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da büyük gövdeli uçaklar için altyapı yetersizliği bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda büyük gövdeli uçakların bakımı için henüz yeterli büyüklükte hangarlar bulunmazken, bu nedenle yeni uçakların ancak 3. havalimanı için gündeme geleceği belirtiliyor.

‘A380, THY’NİN BÜYÜME HEDEFİNE UYGUN’

Gazetelere “Hangi büyük havayolu A380'siz bir filoyla uçmayı göze alabiir?” ilanı veren Airbus  yetkilileri, “Bu ilan ile THY'ye bir gönderme mi yapılıyor?” sorumuza, 'çok net bir yanıt' vermedi. Airbus’ın Avrupa, Asya ve Pasifik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Chris Buckley imzası ile yapılan açıklamada, A380 uçaklarının THY’nin büyüme hedeflerine uyacağının altı çizildi. İstanbul’un gün geçtikçe büyüdüğüne ve havacılıkta da büyük bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Chris Buckley, “Türk Hava Yolları Skytrax tarafından Avrupa’nın en iyi havayolu seçildi ve biz de dünyanın en iyi ve en yeni uçağının onların uzun vadeli büyüme hedeflerine uyacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı. (Habertürk)

THY VAZGEÇTİ BOEING VE AIRBUS ŞAŞTI KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Havacı ~ 7 yıl önce
Hic gerek yok 777 330 340 varken bu kadar yüksek maliyete gerek varmı 747-8 yinede A 380 e oranla koltuk maliyeti az ama bu sıkıntılı dönemde elindekilerle yetinmek en iyisi galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HırılBabaAirlines ~ 10 yıl önce
bence kesinlikle 5 adet 747 alınmalı 5 adette A380 .. ben 747 yi daha çok seviyorum. İNŞAALLAH kısa sürede kavuşuruz bu uçaklarada, animasyon videolarını izlemeyi bırakırız. kesinlikle yakışacakatır Türk milletine bu uçaklar. açlıkla yaşayan ülkelerin filolarında bile dolu 747 var. e bizde çok tok değiliz bari uçağımız olsunda iphonemiz yokmu sanki:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş sevdalısı ~ 12 yıl önce
Kararın veriliş sebebi havalimanlarının yetersizliği. AHL bu uçaklara hizmet veremez. 3.havaalanının çabuk yapılması için baskı yapanda THY. 3.havaalanı 150 milyon kapasiteli olacak yani dünyanın en büyüğü olacak. Bu uçaklara şuan şipariş verilse 2 yıl içersinde 3-4 tanesi teslim alınır ama AHL ve SG Havaalanı bu uçakları kaldırmaz. Hangarlar yetersiz. 3.Havaalanının ilk etabı(90 milyon kapasiteli) 2016 yılında hizmete girecek ve THY hemen en az 20 adet Jumbo jet siparişi verecek göreceksiniz. Rakipleri birer birer filosuna A380 doldururken THY tepkisiz kalamaz. Zaten bunun için bastırıyor. Yeni havaalanı ile İstanbul adeta durak noktası olacak havacılığın. Filoda A380 olması çok önemli A380'li bir filo 1 adım önde başlıyor rekabete. Şuanda ABD'ye Japonya'ya Uzak doğu'ya A380 ile uçmak istemez misiniz? Bu uçakları THY Kaldırmaz diyenler. THY her yıl ortalama %10 yolcu sayısında artış yaşıyor 2016 yılında tahmini 40 milyondan fazla yolcusu olacak. Jumbo jet illaki gerekli hale geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Vay be ne şirketmiş arkadaş boeing ve airbus ın planlarını, kimyasını bozdu, ceo larının uykularını kaçırdı,neler dönüyor ortalıkta:))) Gaza getirmeyin; uçakları koyacak yer yok,bakacak teknik,ucacak pilot ve k/m da yok... En önemlisi para yok! Zorla söyletmeyin adamı:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 boeing ~ 12 yıl önce
Kutlarm thy cope attacak para yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sami Yavuz ~ 12 yıl önce
Güzel yurdumuzun degerli hava yolu THY ölcülü hareket edmeli ayagini yorgana gore uzadmali hic bir zaman onun bunun doldurusa gelmemeli her seyden once alt yabi ondan sonra üstü temeli saglam olmayan hemen coker sakin ha saygideger Yönadicilerimiz ALLAH KERIMDIR yolunuz iyi rabbim iyi ucuslar hayirli kazanclar her seyi bereketi ile versin yükseklerde gözümüz yok insallah biz Türk milleti sabr edmesini biliriz neden olmasin gerekirse a380 de olur yederki ald yabimiz oldukdan sonra saygilarimla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mistim ~ 12 yıl önce
A 380 veya B 747-8... Hangisi olursa olsun THY için bu uçakları havada tutabilmek almaktan çok daha zor görünüyor. Şimdilik alınmaları mantıksız gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne airbusi ~ 12 yıl önce
Airbus ekonomik krizten cikmak icin türk hava yollarinin pesinde simdi arkadasin dedigi gibi teslimat 2016 bu da o yila kadar garanti para demektir. Hani yerli ucak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
simdi 350 milyon dolar ver alabiliyormusun 380? hayir.aynisi 747 icin diger tum ucak programlari icin gecerli. satin alim programi 3 yil sonrasi icin yapilir. simdi karar verse zaten 2016 da alir ne alirsa alsin. plan var program var hesap kitap var.hangi yolcuyu hedefliyorsun nerden nereye transfer yapip kopru olmayi hedefliyorsun, ucagi ona gore secersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saki ~ 12 yıl önce
Evet, Kesin rumuzlu arkadas dogru soylemis. Aayrica 777 bizim gibi cografya ya daha uygun. Pacific gecmedikce de gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000