25 Şubat 2011, Cuma 13:14:30

THY, UNESCO ile işbirliği protokolü imzaladı

Türk Hava Yolları (THY) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ile THY Genel Müdürü Temel Kotil, UNESCO'nun düzenlediği eğitim, kültür, iletişim alanlarındaki çalışmalarına destek verilmesi ve THY'nin tanıtım etkinliklerinin daha verimli kılınmasına yönelik işbirliği protokolünü imzaladı. İpek Yolunun sadece tarihin belli bir döneminde kalmış bir olguya işaret etmediğini, aynı zamanda zamanları ve mekanları aşan bir metafor olarak bugüne de yansıdığını belirten Avcı, ''Günümüzde İpek Yolunun temsil ettiği değerleri yeniden, daha güçlü bir biçimde hayata geçirmek için UNESCO Milli Komisyonu ile milli havayolumuz Türk Hava Yolları işbirliği yapıyor. Bu çok anlamlı bir işbirliği'' diye konuştu. THY Genel Müdürü Kotil, THY olarak 1 yıl süreyle geçerli olacak protokolü imzaladıklarını belirterek, bu işbirliği kapsamında yurt dışından 150, yurt içinden 300 bilim adamını taşımış olacaklarını kaydetti.

Toplam 336 yolcu alan 777 tipi uçaklarından 12 tane sipariş verdiklerini, bunların günde 2-3 sefer yapabildiklerini anlatan Kotil, uçulan nokta sayısında, THY'nin dünyada sekizinci sırada yer aldığını, ancak birinciliğe kadar çıkacaklarını, uçmadıkları nokta bırakmayacaklarını dile getirdi. Kotil, İpek Yolu ile ilgili bir havacılık birliği kurulmasını sağlamayı hedeflediklerini açıklayarak, şöyle dedi:

''Amacımız, geçmişte hem ticari hem kültürel olarak aktif olan bu güzergahın havadan, İstanbul üzerinden gitmesini temin etmek. Dünyada noktadan noktaya bir çok uçuş var, ama bir çok yolcu aktarmalı gitmek zorunda; İpek Yolunda olduğu gibi. İstanbul üzerinden geçen toplam transfer yolcu, dünya yolcusunun yüzde 66'sı. Biz aslında teorik olarak bütün transfer yolcuların yüzde 66'sını İpek Yolu üzerinden, İstanbul'dan geçirebiliriz."

Kotil, THY'nin sahip olduğu 24 bin koltukta da gerekirse aynı anda yolcu taşıyabileceğini belirtti.
 

THY, UNESCO ile işbirliği protokolü imzaladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000