09 Eylül 2008, Salı 05:56:44

THY, Ukrayna uçuşlarını arttıracak

Türk Hava Yolları (THY), kış aylarına doğru Ukrayna'nın Odesa kentine yönelik seferleri haftada 9'a çıkarmayı hedefliyor.
  • Son Zamanlarda artan Öğrencilerin Ukraynayı seçmesi bunada etken olsa gerek ?

Ukrayna Türk İş Adamları Derneği(UTİAD)'nda 4 Eylül'de Türk iş adamları ile bir araya gelen THY Odesa Genel Müdürü Hasan Kılıç, Odesa'nın yüksek kapasitesi nedeniyle THY'nin Odesa'ya olan uçak sefer sayısını haftada 7'den 9'a çıkarmak istediklerini söyledi. Sefer sayısının arttırılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini bildiren Kılıç, haftalık olarak hedefledikleri 9 sefer sayısına kış aylarında ulaşacakları müjdesini verdi. Toplantıda Türk işadamlarının sefer sayısındaki artışa karşılık uçak biletleri fiyatında düşüş istemeleri ise toplantıda espri konusu oldu. 

UTİAD merkezindeki toplantıda, Odesa Başkonsolosu Salih Murat Tamer ile Odesa Ticari Ataşesi Mustafa Kemal Günay'da hazır bulundu. Başkonsolos Murat Tamer, Ramazan ayını tebrik ederek başladığı konuşmasında ağırlıklı olarak, Odesa ve Türkiye arasındaki ilişkiler üzerinde durdu. Odesa'nın sahil bölgesinde yapılacak 5,5 kilometre uzunluğundaki Sağlık Yolu Projesi'ne "İstanbul Sahil Yolu " ismini vermek istediklerini dile getirdi.

Odesa Ticaret Ataşesi Mustafa Kemal Günay ise burada yaptığı konuşmada devletin ihracat yapacak işadamlarına yönelik verdiği destekleri anlattı. Günay yüzde 50'ye varan masraf yardımlarından yararlanabilmek için gerekli koşulları aktararak söz konusu teşvikler hakkında ayrıntılı bilgiye, Dış Ticaret Müsteşarlığı internet sitesinden ulaşılabileceğini dile getirdi.

Ukrayna Türk İş Adamları Derneği ofisinde yapılan toplantı da samimi ve sıcak ortamda gerçekleşen karşılıklı görüşmelerden Türk iş adamları oldukça memnun kaldı.

İşadamları toplantısına Türkiye'den katılan Murat Güleç, toplantının özellikle ihracat konusunda verilen destekler hakkında bilgi vermesi ve Odesa'daki bürokratik zorluklara rağmen konsolosluk ve Ticaret Ataşeliği'nin gösterdiği çabaların takdire şayan olduğunu söyledi.

THY, Ukrayna uçuşlarını arttıracak

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Son Zamanlarda artan Öğrencilerin Ukraynayı seçmesi bunada etken olsa gerek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000