03 Temmuz 2008, Perşembe 16:44:34

THY ucuza sattı kâra geçti!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, İzmir-Ankara uçuşlarında Anadolu Jet'i kullanmalarının ekonomik sebeplerden kaynaklandığını söyledi.
  • bu yazıdan anadolu jetin satılacağını çıkartabiliriz yani !!!
  • Yorumunuz...anadolu jetin satılacağı belli idi yazıklar olsuun

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, İzmir-Ankara uçuşlarında Anadolu Jet'i kullanmalarının ekonomik sebeplerden kaynaklandığını söyledi. Karlıtekin, konfordan bir miktar feragat edip seferleri devam ettirdiklerini dile getirdi. "THY'nin mevcut haliyle İzmir'e sefer yapsaydık, yıllık zararımız en az 35 milyon dolar olurdu." diyen Dr. Karlıtekin, buna hakları bulunmadığını kaydetti. Karlıtekin, müşteri bulmaları durumunda bu hatta duşlu ve yataklı seferler de koyacaklarını anlattı. 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında, Anadolu Jet ile ilgili İzmirlilerden gelen eleştirileri cevapladı. THY, 23 Nisan 2008 tarihinden beri İzmir-Ankara uçuşlarını Anadolu Jet ile yapıyor. Business class uçmak isteyen İzmirli yolcular, bu uygulamayı. "Biz üçüncü sınıf bir şehir değiliz." diyerek eleştirmişti. Karlıtekin ise, "Bedelini ödeyin, duşlu ve yataklı hizmet verelim." diyerek bu hatta ekonomik uçmak zorunda olduklarını ifade etti. İzmir uçuşlarını daha düşük maliyetle yapmak zorunda olduklarını anlatan Candan Karlıtekin, "Ekonomik uçmasaydık, yıllık 35 milyon dolarlık zararı göğüslememiz gerekiyordu. Geçici arızalar göğüslenir ama kronik bir yapı varsa, 'Ben bunu yapacağım, zarar edersem edeyim.' diyemeyiz" açıklamasında bulundu.

THY'nin son altı yıldır kâr ettiğini belirten Karlıtekin, petrolün 20 dolar olduğu ve biletin 159 liraya satıldığı dönemde zarar eden THY'nin, petrolün 140 dolara çıktığı ve biletin 120-130 liraya indiği dönemde kâr ettiğine dikkat çekti. Karlıtekin, aynı dönemde 53 olan uçuş sayılarının da 120'ye çıktığını ifade etti. THY'de bir model değişikliğine gittiklerini kaydeden Karlıtekin, İstanbul'un merkez ve omurga olduğunu belirtti.

Yeni konseptle cazip ücretlerle talebi arttırmayı ve pazar oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Dr. Candan Karlıtekin, "Ankara'dan Anadolu şehirlerine yaptığımız seferlerde uçuş başına business yolcu sayısı, olması gerekenin çok altındaydı. Yıllardır Ankara-Adana arasındaki doluluk oranı yüzde 55'i geçmiyordu. Adana'ya beş yerine 14 sefer koyduk, doluluk oranı yüzde 82'lere geldi. Gaziantep ve İzmir'de de benzer durumlar oldu. Anadolu Jet projesi yürüyor fakat zamanla ayrı bir havayolu şirketi haline gelecek. Üç beş sene sonra THY'nin toplayıcısı ve dağıtıcısı olacak." diye konuştu.

İstanbul'dan yılda 23.5 milyon yolcu taşıdıklarına dikkat çeken Karlıtekin, "Şimdiye kadarki süreç, çıraklık dönemimizdi. 2023'te olağanüstü, Türk milletine layık bir THY göreceksiniz. Ticari mantıkla çalışıyoruz. İşe başladığımızda 23 yeni hat açacağımızı duyanlar, işi bilmediğimizi iddia etmişti. Bunlardan tutmayan sadece iki üç destinasyon var, diğerlerinde doluluk oranı devamlı artıyor. 2023'te 300 uçaklı bir THY göreceksiniz. Bu da iddialı değil, ortalama bir hedef. Uçak sayısı 53'ten 120'ye çıktı ama hâlâ yetiştiremiyoruz." dedi.

Önümüzdeki dönemde havayollarında büyüme oranlarının Ankara ve İzmir'de İstanbul'a oranla daha yüksek olacağını anlatan THY Bölgesel Uçuşlar Daire Başkanı Sami Alan ise şunları söyledi: "Bu meyanda 2006'da İzmir'e Sun Express firmasıyla iç ve dış hat seferlerini başlattık. Ankara ayağında ise 23 Nisan'dan bu yana Anadolu Jet hizmet veriyor. Anadolu Jet'te tezgahtarlık yapmıyoruz. 29 YTL'den başlayan fiyatlar demiyoruz. Her şey dahil en ucuz fiyatımız 59 YTL. Her uçakta ilk 29 koltuğu bu fiyattan satıyoruz, yani ucuzmuş gibi yapmıyoruz. Ankara'dan iç hat yolcu sayısı şimdiye kadar 1 ile 1.3 milyon arasında değişiyordu. Bu yıl ise 2.2 milyon yolcu tahmin ediyoruz"

 

THY ucuza sattı kâra geçti!

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
bu yazıdan anadolu jetin satılacağını çıkartabiliriz yani !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...anadolu jetin satılacağı belli idi yazıklar olsuun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000