16 Haziran 2015, Salı 09:57:16

THY uçuşunu değiştiren yolcusuna para ödüyor

Yaz aylarının gelmesiyle havayolunda, İstanbul’dan sahil şehirlerine olan gidişler ve dönüşler yüzde 100 doluluk oranına aştı. THY, kapasitesinden fazla bilet sattığı uçuşlarda yolculara para teklif ediyor.
  • Vereyim abim sana 100 öyro alayım seni boş uçağa gel kırma şu garip kızanı bea.
  • 150€ hangi kontuarda veriliyor? Yolcunun seyahati 02:00 saat ve üzeri bir uçuşla sağlanırsa 100€ 02:00 saatten az zaman diliminde uçuş gerçekleşirse 50€ tazminat ödeniyor. Gazetede haberi yapan kulaktan duyma yazmış, airporthaber de kesintisiz vermiş. Doğru bilgi ltf.
  • Yani çifte rezervuar
  • Azmış bana 3 yıl önce 300 euro vermişlerdi. ee ne kadar ses o kadar para
  • 150 Euro mu vay anasını satayım usaklarım bana 100 tl versinler iptal bile ederim.
  • 150 euro mu vay annasını satayım

Yaz aylarının gelmesiyle havayolunda, İstanbul’dan sahil şehirlerine olan gidişler ve dönüşler yüzde 100 doluluk oranına aştı. THY, kapasitesinden fazla bilet sattığı uçuşlarda yolculara para teklif ediyor. THY yetkilileri Dalaman, Bodrum gibi yoğun noktalarda bazı yolculara “Sizi bir sonraki uçuşa alalım, karşılığında 100 Euro verelim” önerisi sunuyor. Ancak bu teklif farklı bir kontuarda 150 Euro’ya da çıkabiliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonu sahil kentlerine kaçanlar, pazar akşamı dönüştü Türk Hava Yolları (THY) kontuarında ilginç bir teklifle karşılaşıyor. Uçuşların dolu olması nedeniyle yolcularına para teklif eden THY çalışanları, yolcularının bir sonraki ya da ertesi günkü uçuşlara katılmasını istiyor. Böylece uçakta yer açan THY, hem daha yüksek ücrete bilet satıyor hem de “overbook” (koltuk kapasitesinin üzerinde bilet satışı) sorununu aşmaya çalışıyor.

UÇUŞ AYNI, TEKLİF FARKLI

Örneğin Dalaman’dan İstanbul’a uçacak biletli bir yolcu check-in yaptırmak için havalimanına geldiğinde kontuardaki THY yetkilisinin bilet değiştirme önerisiyle karşılaşıyor. Yetkili yolcuya, “Bir sonraki uçuşumuzda yer almak ister misiniz? Eğer kabul ederseniz 100 Euro vereceğiz” diyor. Bu teklif uçuşa kısa süre kala daha da yükseliyor. Teklif 150 Euro’ya kadar çıkıyor. Yolcu teklifi kabul ederse yetkili kasada para olması durumunda yolcuya anında ödeme yapıyor. Bu teklif bazı yolcular tarafından olumlu karşılanıyor. Bazı ise kabul etmeyerek uçuş saatinde ısrar ediyor.

600 LİRAYA YAKLAŞTI

Yaz aylarıyla birlikte, İstanbul-Dalaman, İstanbul-Bodrum, İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya uçuşlarının bilet fiyatları da yükseldi. Bu hatlarda hafta sonu gidiş-dönüş bilet fiyatları 600 liraya yaklaştı. Yaşanan yoğunluktan dolayı yolcuların mağdur olmaması için çalıştıklarını anlatan THY yetkilileri, şu bilgileri verdi: “Overbook olan uçuşlarda, uçağa binemeyen yolcularımızın sayısını azaltmak için bu tür teklifler yapılıyor. Her teklifin farklı bir matematiği var. Bu yüzden de THY yetkilileri yolculara farklı seçenekler sunabiliyor” dedi.

Overbook nedir?

Havayolu taşımacılığında zaman zaman yolcular bilet ve rezervasyonları olmasına rağmen çeşitli neden-lerle uçuşa gelmemekte. Bu yolcuların etkisini azaltmak için dünyadaki diğer tüm havayolu şirketleri gibi Türk Hava Yolları (THY) da bazen koltuk kapasitesinin üzerinde rezervasyon yapıyor. Bu durumda bazı yolcular uçakta yer kalmadığı için seyahat edemiyor. Bu durumla karşılaşan yolcular THY’nin “Dayanışma Sistemi Yönergesi” gereği tazminat ve ek hizmet talep edebiliyor. Bu tazminatlar uçuş mesafesine ve yoğunluğa göre değişkenlik gösteriyor. Uzak mesafelerde bedava “business” bilet teklifi de yapılabiliyor.

Yolcu parayı nasıl alıyor?

Türk Hava Yolları, kapasitesinden fazla bilet sattığı uçuşlarda mağdur olan ya da teklif yaptığı yolculara para ödüyor. Bu paranın limiti ise uçuş mesafesine göre değişkenlik gösterebiliyor. Yolcu teklifi kabul ettiği sırada kasada para versa, THY görevlisi anında ödeme yapıyor. Eğer kasada nakit yoksa bir kupon hazırlanıyor. Bu kuponu yolcu “THY bilet satış” noktalarında nakite çevirebiliyor ya da yeni bir bilet alırken kullanabiliyor. (Hürriyet)

THY uçuşunu değiştiren yolcusuna para ödüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Overlok ~ 9 yıl önce
Vereyim abim sana 100 öyro alayım seni boş uçağa gel kırma şu garip kızanı bea.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yhm ~ 9 yıl önce
150€ hangi kontuarda veriliyor? Yolcunun seyahati 02:00 saat ve üzeri bir uçuşla sağlanırsa 100€ 02:00 saatten az zaman diliminde uçuş gerçekleşirse 50€ tazminat ödeniyor. Gazetede haberi yapan kulaktan duyma yazmış, airporthaber de kesintisiz vermiş. Doğru bilgi ltf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overbok ~ 9 yıl önce
Yani çifte rezervuar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayfon uygulaması ~ 9 yıl önce
Azmış bana 3 yıl önce 300 euro vermişlerdi. ee ne kadar ses o kadar para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulrezzak ~ 9 yıl önce
Oh yolunu bulmuşsun
zurna`ya ~ 9 yıl önce
sesle alakasi yok, mesafe ile alakasi var.
Abdulrezzak ~ 9 yıl önce
150 Euro mu vay anasını satayım usaklarım bana 100 tl versinler iptal bile ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulrezzak ~ 9 yıl önce
150 euro mu vay annasını satayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000