09 Mart 2016, Çarşamba 09:56:03

THY uçuş saatlerini düşürdü

Türk Hava Yolları (THY) pilot alım süreçlerindeki bazı kriterlerde değişikliğe gitti. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan değişiklikleri duyuran THY, pilot adaylarını uyardı.
  • Alttaki yorumlardan birinde birisi hem diploma hemde kabiliyet olacak cünkü THY büyükşirket, flag carrier şirket demiş hepiniz diploma hakkında konusmaya baslamıssınız. Ben size acıklayayımdiyor ki THY NİN pilotu farklı olmalı, çok nitelikli olmalı, bir çok alanda başarısını kanıtlamış farklı pilotlar olmalı. Cünkü THY Ggibi kaliteli bir şirkette ucmak cok kolay hale getirilmemeli cünkü THY dünya grnelinde büyüme gösteren kaliteli bir firma demek istemiş. Sizlerde bu yazıda anlatılmak isteneni anlamayıp diploma olmasada olur kavgasına girmişsiniz. Sizlere de hak vermek lazım çünkü diploma sahibi olmayan bir insandan okuduğunu anlamasını ve yorumlamasını beklemek bizlerin hatası olur. Sonuc olarak gökyüzü hepimizin. Diplomalı da uçsun diplomasız da. Ancak adalet nitelikleri yüksek pilotlar yüksek nitelikli şirketlerde nitelikleri düşük pilotlar nitelikleri düşük şirketlerde uçamadığı taktirde yerini bulmuş sayılmaz.
  • Senin anneciğin babacığın zenginde seni kolejlerde paralı ünilerde okutmuşlarsa o senin şansın biraderim. Bizlerin öyle şansları olmadı, kendimizi iyi yerlerde yetiştiremedik ama edep ve haya nın kralını aldık. Eğitimi de kendi çabalarımızla halletmeye çalıştık. Zararın neresinden dönerde karlı çıkarız bu dünyada; kendimizi nasıl kurtarırızın yoluna baktık. Ha başardık mı başardık ta şükür. Şimdi o paraları daha yeni toplayabildik. yaş oldu 35 ama uçma aşkı halen sürüyor, napalım Aöf diploması var diye koşmayalım mı hayalimizdeki iş için. ??? Sen söyle sen olsan da koşmaz mıydın ?
  • Bu ülke yurtdışından alınacak olan lisansa denklik vermeyecek,ama her yıl düzenli değişen saçma sapan eğitim sistemine ok. diyecek,Okuyan vatandaşlar okula gitmeden diploma alacak..Ebesi,İmamı,doktoru,avukatı pilot olacak Eeee sonra sonra ne olacak...Eğer diploma şart olsaydı Amerika uygulardı eğer diploma uçağı kullansaydı sistem dahada farklı olurdu...Pilotluktan önce adam olmak en önemlisi olduktan sonra uçacak olan adamlığı tutmaktır pilot olmak...Olmadan biyerleri kalkan çoook kişi var bu camiada...gözlemlediğim tek tük adamlar
  • Arkadaslar lutfen yeni bir is sitesinde THKY yelkenkanat pilot is ilani var ne olur bir bakin.Yas siniri var en az lisans mezunu felan cok ilginc,ben once NASA astronot is ilani sandim kriterleri gorunce.
  • Ben anlamadım şimdi.. ICAO level 4-5-6'sı olan pilotları ingilzceden eleyip TOEFL veya IELTS notu getirin sizi muaf tutayım mı demek istiyor. Saçma değil mi?
  • Bu başlıkta göremediğim için affınıza sığınarak "TGS'ye alım var mı ? " demek istiyorum:)
  • Bu ülkeden alınan üniversite diplomasınıda görüyoruz,önemli olan diploma değil adam olabilmek,Adam okula gitmez üniversite mezunu olur.Açık öğretimi kabul etmezler,ne ayaksınız oğlum siz
  • Emirates ten gelen Turk fo yu eleme gibi bir luksun yok ThY.
  • arkadaşlar biraz gerçekçi olalım typ eğitimi alan atpl-cpl lisansı alan bir kişinin uçuş tecrübesi nerde olacak sıfır tecrübesizdir.ayrıca 1000 yada 750 saat tipte uçuşu olacak typ lı biride dışarda işsiz nasıl olacak typ olunca işsiz.bu kıstaslara uyan bırılerını almak ıçın uyarlanmış bır ayardır.10 taneyıde geçmez.yabancılara 500 -1000 saat uçuş vererekaz maaşla uzerinede para alarak onların eğitim merkezi olan şirketlerimiz böyle adam seçme taktıklerıyle havacılığa gönul vermış kendı insanımıza olmadık engeller koyarakmı ulke ınsanına deger verıyor.susuyor herkes sebeb fişlenmemek için herkes torpil adam peşinde olan sahıpsız emek verenlere oluyor.tr de uçuş okullarından sonra tecrübe edınecek platform mu varkı tecrübelı plt aranıyor.bu resmen yabancılara kapı açmak ıçın uygulanan bır taktık.bızım pltlar neden yurt dışına gıdemıyor.anca oranın vatandaşı olcak evlencek belkı.bunu sorgulaması gereken hukumet bakanlık yetkılıllerı yabancılara dur deyın artık.kendı insanına sahıp çık.
  • O limit 500e de düşecek. O çok sevdiğin Hansları Hasanlara tercih ettin. Şimdi gör bak nasıl sattılaar seni.

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile pilot alım süreçlerindeki bazı kriterlerde değişiklik yaptığını duyurdu.

THY, ikinci pilot adaylarından istediği 1000 saat ve üzeri uçuş limitini 750 saate düşürdüğü açıkladı.

İşte THY'nin açıklaması;

"Türk Hava Yolları, “Tecrübeli II. Pilot Adayı” ilân kriterleri arasında yer alan, “filosundaki uçak tiplerinden birinde (B737, B777, A310, A320, A330, A340) Type Rating eğitimi almış ve başvurduğu tipte 1000 saat ve üzeri uçuş tecrübesine sahip olma” koşulunu 750 saate düşürdü.

Bilindiği üzere; Türk Hava Yolları’na başvuran “Tecrübeli II.Pilot Adayları“ DLR süreci yerine Grup CRM değerlendirmesine katılıyor. Bu değişiklikle daha önce DLR süreçlerinde olumsuz olan adaylara yeni bir fırsat sunulmuş oldu. Türk Hava Yolları “Tecrübeli II. Pilot Adayı” seçim süreçlerini toplam 2 gün içerisinde sonuçlandırıyor.

Ayrıca işe alım süreçlerinde yapılan Havacılık İngilizcesi (ICAO Level) sınavına katılması gereken adaylar TOEFL veya IELTS belgesini beyan etmeleri durumunda bu sınavdan muaf tutulmuş olacaklar."

THY uçuş saatlerini düşürdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Adamın biri diploma demiş herkes diploma derdine düşüşmüş ~ 8 yıl önce
Alttaki yorumlardan birinde birisi hem diploma hemde kabiliyet olacak cünkü THY büyükşirket, flag carrier şirket demiş hepiniz diploma hakkında konusmaya baslamıssınız. Ben size acıklayayımdiyor ki THY NİN pilotu farklı olmalı, çok nitelikli olmalı, bir çok alanda başarısını kanıtlamış farklı pilotlar olmalı. Cünkü THY Ggibi kaliteli bir şirkette ucmak cok kolay hale getirilmemeli cünkü THY dünya grnelinde büyüme gösteren kaliteli bir firma demek istemiş. Sizlerde bu yazıda anlatılmak isteneni anlamayıp diploma olmasada olur kavgasına girmişsiniz. Sizlere de hak vermek lazım çünkü diploma sahibi olmayan bir insandan okuduğunu anlamasını ve yorumlamasını beklemek bizlerin hatası olur. Sonuc olarak gökyüzü hepimizin. Diplomalı da uçsun diplomasız da. Ancak adalet nitelikleri yüksek pilotlar yüksek nitelikli şirketlerde nitelikleri düşük pilotlar nitelikleri düşük şirketlerde uçamadığı taktirde yerini bulmuş sayılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ya... ~ 8 yıl önce
Senin anneciğin babacığın zenginde seni kolejlerde paralı ünilerde okutmuşlarsa o senin şansın biraderim. Bizlerin öyle şansları olmadı, kendimizi iyi yerlerde yetiştiremedik ama edep ve haya nın kralını aldık. Eğitimi de kendi çabalarımızla halletmeye çalıştık. Zararın neresinden dönerde karlı çıkarız bu dünyada; kendimizi nasıl kurtarırızın yoluna baktık. Ha başardık mı başardık ta şükür. Şimdi o paraları daha yeni toplayabildik. yaş oldu 35 ama uçma aşkı halen sürüyor, napalım Aöf diploması var diye koşmayalım mı hayalimizdeki iş için. ??? Sen söyle sen olsan da koşmaz mıydın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alla allaa ~ 8 yıl önce
Bu ülke yurtdışından alınacak olan lisansa denklik vermeyecek,ama her yıl düzenli değişen saçma sapan eğitim sistemine ok. diyecek,Okuyan vatandaşlar okula gitmeden diploma alacak..Ebesi,İmamı,doktoru,avukatı pilot olacak Eeee sonra sonra ne olacak...Eğer diploma şart olsaydı Amerika uygulardı eğer diploma uçağı kullansaydı sistem dahada farklı olurdu...Pilotluktan önce adam olmak en önemlisi olduktan sonra uçacak olan adamlığı tutmaktır pilot olmak...Olmadan biyerleri kalkan çoook kişi var bu camiada...gözlemlediğim tek tük adamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 8 yıl önce
Arkadaslar lutfen yeni bir is sitesinde THKY yelkenkanat pilot is ilani var ne olur bir bakin.Yas siniri var en az lisans mezunu felan cok ilginc,ben once NASA astronot is ilani sandim kriterleri gorunce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübesiz FO ~ 8 yıl önce
Ben anlamadım şimdi.. ICAO level 4-5-6'sı olan pilotları ingilzceden eleyip TOEFL veya IELTS notu getirin sizi muaf tutayım mı demek istiyor. Saçma değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cambodian ~ 8 yıl önce
Bu başlıkta göremediğim için affınıza sığınarak "TGS'ye alım var mı ? " demek istiyorum:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 8 yıl önce
Bu ülkeden alınan üniversite diplomasınıda görüyoruz,önemli olan diploma değil adam olabilmek,Adam okula gitmez üniversite mezunu olur.Açık öğretimi kabul etmezler,ne ayaksınız oğlum siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 8 yıl önce
bugun uçuş okullarına git bak hepsının altında son model araba aileleri servetlerde yuzuyor.dıplomaları paralı üniversıtede sene kaybetme derdı yok bas parayı al dıplomayı bas paraı al plt lisansını zaten zengınsen sıyası çevredende torpilin vardır.arada ev satıp zar zor lisans alanlara oluyor olan kısaca diploması bol ıçeriği boş bır ülke olduk kağıt ustunde ab den 3 katı fazla prof olan ulkeyız ama ılme bılme katkı yok denecek kadar az buda bır ölçektır.pltlukta artık zengınlerin mesleği balarınde plt oluyor.herkes balerin olamaz zengın ailelerin çocukları olur.fakır dr .muhendıs öğretmen olur.kıbrısta paralı okuyup etıket sahıbı olmak kolay thk üniversıtesıne bastır parayı gır.bılkente.yedıtepeye.al dıplomayı bastır parayıal plt lısansını.bu kadar basıt.
738 ~ 8 yıl önce
Hayirdir kardes ne bu hirsin bu öfken. Kimse agzinda altin kasikla dogmuyo. Kimisi biraz daha varlikli, kimisi fakir. Adam kayirma, hile her ülkede oldugu gibi bizde de var ne yazik ki. Ama herseyi genellemekle, klavye sövalyeligi yapip kin kusmak bir seyi cözmez. Benim bir sürü atkadasim var, devlet üniversitelerini bitirip suan pilot olan. Kimse de parayi verene diolamayi vermiyo (yeni cikan isimsiz universiteler haric) bir seyi bilmeden iskembeden sallama. Oraya buraya saldiracagina, calisip girmeyi dene sen de THY'ye veya hangi firmayi istiyosan, olur mu? Bünyeni daha az yormus olursun.
738CVP ~ 8 yıl önce
BAK KARDEŞİM ASIL SEN BILMIYENİŞKEMBEDEN SALLAYANSIN .PİLOTLUK ARTIK ZENGINLERİN HOBI MESLEĞİ OLMUŞ DURUMDA BIR ZAHMET GITTE AYJETE BAK AFAYA BAK GÖR KIMLER EĞİTİMDE GS SABRI SEVGILISINI BILE PLT YAPTI.SEN RUYANDA GÖRURUSUN ONUN ARABASINI.BILMEDEN KONUŞMA BUGUN 1100 TANE YABANCI BU ULKEDE UÇUYORSA SENIN KENDI YETİŞTİRDİĞİN PLT AÇIKTAYSA SEN GIBILERIN GÖRUNEN VATANSEVERLIKLERIN ÖLÇÜSÜNDENDIR.BUGUNE KADAR TARIH BOYUNCA YABANCILARDAN NE FAYDA GÖRDUNKİ.TARIHI DAHI BİLMEDIĞINDE ORTADA SENIN DIPLOMANINDA PARALI OLDUGUDA ORTADA AYRICA BEN UÇUYORUM AMA UÇMAYAN DIŞARDA İŞ ARAYANLARINDA ÇKLUĞUNU BILIYORUM VE UZULUYORUM.KARNIM TOK AMA AÇLARIDA DÜŞÜNMEK GEREK KENDI KANIMIZDAN OLANLARI.BIZ BU ÜLKENIN INSANIYIZ UZAYLI DEĞİLİZ.ALLAH SANADA MUHTAÇ OLDUGUN GÜNLERİ GÖSTERİNCE ANLARSIN ONLARIN HALINDEN KENDINDEN UTANIRSIN EGER O YUZ VICDAN VARSA BURDA DEMEGOJI YAPANDA SENSIN ARMUT DİBİNE DÜŞER DERLER .SENDE SUÇ YOK DEVAM ET DEĞİŞEN BIRŞEY OLMAYACAK SEN GİBİLER ÇOK BU ULKEDE...
Iste bu ~ 8 yıl önce
Iste bu sifata sahip oldugun icin seni almiyorlar, yazi stilinden kendini belli ediyorsun zaten.
738e ~ 8 yıl önce
Hayırdır kardeş kötü birşey yazmadım, yoksa adam olmayanlardanmsn? ne battı sana? dediğimin hala arkasndaym artis pilot çok, senin yaşam saatin kadar bnm hava saatim var, pilot gözlüğüni takıp baba parası yiyenlere ayar verdim, alınma
Ek ~ 8 yıl önce
Emirates ten gelen Turk fo yu eleme gibi bir luksun yok ThY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucucu ~ 8 yıl önce
SOP'de mi yaziyo hayirdir?
plt ~ 8 yıl önce
arkadaşlar biraz gerçekçi olalım typ eğitimi alan atpl-cpl lisansı alan bir kişinin uçuş tecrübesi nerde olacak sıfır tecrübesizdir.ayrıca 1000 yada 750 saat tipte uçuşu olacak typ lı biride dışarda işsiz nasıl olacak typ olunca işsiz.bu kıstaslara uyan bırılerını almak ıçın uyarlanmış bır ayardır.10 taneyıde geçmez.yabancılara 500 -1000 saat uçuş vererekaz maaşla uzerinede para alarak onların eğitim merkezi olan şirketlerimiz böyle adam seçme taktıklerıyle havacılığa gönul vermış kendı insanımıza olmadık engeller koyarakmı ulke ınsanına deger verıyor.susuyor herkes sebeb fişlenmemek için herkes torpil adam peşinde olan sahıpsız emek verenlere oluyor.tr de uçuş okullarından sonra tecrübe edınecek platform mu varkı tecrübelı plt aranıyor.bu resmen yabancılara kapı açmak ıçın uygulanan bır taktık.bızım pltlar neden yurt dışına gıdemıyor.anca oranın vatandaşı olcak evlencek belkı.bunu sorgulaması gereken hukumet bakanlık yetkılıllerı yabancılara dur deyın artık.kendı insanına sahıp çık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mecbursun ~ 8 yıl önce
O limit 500e de düşecek. O çok sevdiğin Hansları Hasanlara tercih ettin. Şimdi gör bak nasıl sattılaar seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya vatandasi ~ 8 yıl önce
Kiskanma
TC vatandasi ~ 8 yıl önce
senin neyin kiskanilacak almanya acindan oluyo.Sonra Alman vatandasi yazmisin sanirim orda kopek mamalesi goruyon hergun,turkiyenin yerinde olum vatandaslikdan cikmi senin gibi kendini bilmezleri siniria bile yaklasdirmam

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000