02 Ekim 2013, Çarşamba 15:03:58

THY UÇUCU EKİPLERİNE MÜJDE...

Türk Hava Yolları'nın Toplu İş Sözleşmesi'ne aykırı olarak ER dinlenme sürelerini 36 saatten 24 saate düşürmesine karşı Hava İş Sendikası'nın başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme kararını verdi.
  • Bizim insanımızın bilmediği tek şey bilgi. Bu davada mahkeme sendikayı haklı buluyor ise, elbette bunun yasal bir koşulunu gördüğü içindir. Hiç bir uygulama yasal düzenlemelere aykırı olmaz. Bu badem bıyıklı yöneticilerin akıl ve hafızalarının algılamadığı şey de işte bunlar. Zannediyorlar ki onlar dedi olacak. Mahkemeyi de yandaş yaptın mı işi kotardın. O kadar ucuz olsaydı hukuk fakültelerinin puanı, ilahiyat fakültelerinin puanından daha aşağıda olurdu. 3-5 hakimi, savcıyı kendi lehine karar vermeye zorluyorsun diye evrensel hukuk kurallarını değişmezsin. Ona gücün yetmez işte. Bu davada eğer ki sen bayrak taşıyıcı şirketinle uluslararası arenada top koşturacaksan, EU, JAR, FAR, ICAO kurallarına U-YA-CAK-SIN. Mahkeme, bu kuralların altında imzası bulunan "TÜRKİYE' NİN MİLLİ HAVAYOLU ŞİRKETİ KANUNA UY" demiş. Asıl ilginç olan bu kurallardan haberi olmayan tepeden inme bademlerin, uluslararası arenada itibarımızı beş paralık etmeleri. Allahtan uluslararası mahkemeye gitmeden çözülmü
  • yil 2013 Thy'in durumu eski dinleme sure 24 saat yeni dineleme sure 36 saat wawwww diyorum :)) Tr geride kalmis, insan haklarini elden almislar Almanyada rahatlik var!!
  • İster BC uçsunlar, ister çok para kazansınlar hiç önemli değil. Biz sadece aynı yolu gidip, aynı havayı soluyup, aynı yorgunlukla uçtuğumuz ER uçuşlarında eşit dinlenme süreleri istiyoruz. 24 se de beraber, 48 se de beraber.
  • Neyseki yakinda bu da degisecek (duyum emin yerden)sana saglanan first officera saglanmiyorsa ki senin mantiginla ayni isi o da yapiyor!seninde oyle bir hakkin kalmayacak.adam gibi ekonomide ucacaksin heryere,
  • Aklin basindami senin, insanlara saygin varmi? Boyle saygisizca iftiralarla nereye gitmeye calisiyorsun, bir. ailen varmi? aile kulturu almamis gibi yazmissin
  • Muamele sadece meamele!!
  • 24 SAATIN UZERINE KONAN HER SAAT ALKOLE HAZIRLANAN ZEMINDIR..SU ER DONUSLERINDE EKIPLERE BI UFLETSELER NELER CIKAR NELER..
  • Sevgili kader arkadaşım, senin yazdığını okuyunca cesaret geldi bana da.pişmanlıklar içerisinde olan greve katılmamış bir sürü arkadaşım var.şu kader arkadaşıyız lafını ne çok kullanırdık brifinglerde.şimdi kullanmaya yüzümüz kalmadı,çünkü doğruluğu kalmadı.grev bitsin,arkadaşlarımız geri dönsün.onları özledik,onlar gibi kader birliğini bu göreve geri getiricek arkadaşlara ihtiyacımız var.Hava-iş size de teşekkürlerimi sunarım.
  • Herkes esit sekilde ,hukuka uygun olarak calistirilmali.eger birileri istirahat edip bir grup edemiyorsa bunda sorun cikar...Ayrica thy nin yonetimi ivedi bu karari uygulamalidir artik.
  • Pilotlara saglanan fazla yati hakki gibi kaptan pilot ailelerinin mudur statusundeki insanlar gibi pass ucuslarda upgrade hakki son derece adaletsiz uygulamalardir.yonetici idari kadroda olmayan herkesin esit haklara sahip olmasi gerekiyor lakin bu ayricalik saglanan zumrenin sayisi yaklasik 2bin kisi!!!

Bugün Bakırköy 18. İş Mahkemesi'nde saat 13.30'da başlayan duruşmada mahkeme heyeti, Hava İş'in lehine karar verdi ve dinlenme sürelerinin 36 saatten 24 saate düşürülmesini hukuka aykırı buldu.

Karar sonrası Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin twitter üzerinden yaptığı açıklamada, " Sendikamızın THY A O işvereninin 22 donem TIS'i İhlal ederek 36 dan 24 saate düşürdüğü ER dinlenme sureleri ile ilgili dava lehimize bitti. THY yönetim kurulu başkanı yandaş medyayı kullanarak yalan söylemeye devam ederken biz onlara yargı yoluyla cevap veriyoruz. İşte kalite farkı bu" dedi.

Genel Sekreter Mustafa Yağcı ise, sendikanın hukuk mücadelesine THY yönetiminin hukuksuzlukla karşılık verdiği belirterek, " Bu karar revizyon 3'ün kaderi olacaktır" dedi.

THY'nin mahkeme kararına itiraz hakkı bulunuyor.

AirportHaber.com

THY UÇUCU EKİPLERİNE MÜJDE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Mahkeme!? ~ 10 yıl önce
Bizim insanımızın bilmediği tek şey bilgi. Bu davada mahkeme sendikayı haklı buluyor ise, elbette bunun yasal bir koşulunu gördüğü içindir. Hiç bir uygulama yasal düzenlemelere aykırı olmaz. Bu badem bıyıklı yöneticilerin akıl ve hafızalarının algılamadığı şey de işte bunlar. Zannediyorlar ki onlar dedi olacak. Mahkemeyi de yandaş yaptın mı işi kotardın. O kadar ucuz olsaydı hukuk fakültelerinin puanı, ilahiyat fakültelerinin puanından daha aşağıda olurdu. 3-5 hakimi, savcıyı kendi lehine karar vermeye zorluyorsun diye evrensel hukuk kurallarını değişmezsin. Ona gücün yetmez işte. Bu davada eğer ki sen bayrak taşıyıcı şirketinle uluslararası arenada top koşturacaksan, EU, JAR, FAR, ICAO kurallarına U-YA-CAK-SIN. Mahkeme, bu kuralların altında imzası bulunan "TÜRKİYE' NİN MİLLİ HAVAYOLU ŞİRKETİ KANUNA UY" demiş. Asıl ilginç olan bu kurallardan haberi olmayan tepeden inme bademlerin, uluslararası arenada itibarımızı beş paralık etmeleri. Allahtan uluslararası mahkemeye gitmeden çözülmü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beren- Berlin ~ 10 yıl önce
yil 2013 Thy'in durumu eski dinleme sure 24 saat yeni dineleme sure 36 saat wawwww diyorum :)) Tr geride kalmis, insan haklarini elden almislar Almanyada rahatlik var!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 10 yıl önce
İster BC uçsunlar, ister çok para kazansınlar hiç önemli değil. Biz sadece aynı yolu gidip, aynı havayı soluyup, aynı yorgunlukla uçtuğumuz ER uçuşlarında eşit dinlenme süreleri istiyoruz. 24 se de beraber, 48 se de beraber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynisi olacak ~ 10 yıl önce
Neyseki yakinda bu da degisecek (duyum emin yerden)sana saglanan first officera saglanmiyorsa ki senin mantiginla ayni isi o da yapiyor!seninde oyle bir hakkin kalmayacak.adam gibi ekonomide ucacaksin heryere,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
24 ~ 10 yıl önce
Aklin basindami senin, insanlara saygin varmi? Boyle saygisizca iftiralarla nereye gitmeye calisiyorsun, bir. ailen varmi? aile kulturu almamis gibi yazmissin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişik ~ 10 yıl önce
Muamele sadece meamele!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
24 ~ 10 yıl önce
24 SAATIN UZERINE KONAN HER SAAT ALKOLE HAZIRLANAN ZEMINDIR..SU ER DONUSLERINDE EKIPLERE BI UFLETSELER NELER CIKAR NELER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 10 yıl önce
Hafız önce kafanı kumdan çıkarıyorsun. Sonra gerçekten kulaklarınla dinlemeye başlıyorsun konuları. Sonra bir bakıyorsun durum sana ezberletildiği gibi değilmiş. Sonra kimseye iftira hakaret etmeden mutlu mutlu yaşıyorsun. Hem kulakların da çınlamıyor. Nasıl ? Hadi hayırlı işler..
neyin kafası ~ 10 yıl önce
iftira atarak daha iyi bir müslüman mı oldun sen şimdi? En büyük günah iftiradır.
acv ~ 10 yıl önce
galiba senin kafan zamanında alkolden çok güzel olmuş hala düzelememişsin. fazla içme çarpar.
"Hava-iş Olmasa" ya ~ 10 yıl önce
Sevgili kader arkadaşım, senin yazdığını okuyunca cesaret geldi bana da.pişmanlıklar içerisinde olan greve katılmamış bir sürü arkadaşım var.şu kader arkadaşıyız lafını ne çok kullanırdık brifinglerde.şimdi kullanmaya yüzümüz kalmadı,çünkü doğruluğu kalmadı.grev bitsin,arkadaşlarımız geri dönsün.onları özledik,onlar gibi kader birliğini bu göreve geri getiricek arkadaşlara ihtiyacımız var.Hava-iş size de teşekkürlerimi sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simdi gorucez ~ 10 yıl önce
Herkes esit sekilde ,hukuka uygun olarak calistirilmali.eger birileri istirahat edip bir grup edemiyorsa bunda sorun cikar...Ayrica thy nin yonetimi ivedi bu karari uygulamalidir artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrimcilik ne ~ 10 yıl önce
Pilotlara saglanan fazla yati hakki gibi kaptan pilot ailelerinin mudur statusundeki insanlar gibi pass ucuslarda upgrade hakki son derece adaletsiz uygulamalardir.yonetici idari kadroda olmayan herkesin esit haklara sahip olmasi gerekiyor lakin bu ayricalik saglanan zumrenin sayisi yaklasik 2bin kisi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 10 yıl önce
O zaman herkese de esit maas verelim, ama birinin sorumlulugu otekinden daha fazla olsun. Pek akillica degil bence. Isterseniz tekrar dusunun. :-)
kaptan teyze ~ 10 yıl önce
upgrade zorunuza mı gitti acaba? Niye eşit hakka sahip olalım ki koskoca uçağın kaptanıyla sen bir misin? Onlar zaten uçakta her anlamda yönetici.İyi bari maaşının yarısınıda sana versin varmı başka isteğin? Sen devrilip yatarken yıldırım,yağmur,rötar,ağrızayla uğraşan onlar biraz insaf edin!
kaptan teyze'ye ~ 10 yıl önce
Teyzecim, asıl yan gel yat Osman kaptanlar, uçak zaten otopilotta uçuyor, uçuş esnasında uyuyorlar be daha ne olsun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000