16 Ekim 2014, Perşembe 14:09:30

THY UÇAKLARINDAKİ ARAPÇA YAZILAR DÜNYA GÜNDEMİNDE

Türk Hava Yolları’na ait 4 uçağın motorlarına Arapça sözler yazılması olayını AirportHaber gündeme taşımıştı. PYD ile IŞİD arasında çatışmaların devam ettiği şu günlerde söz konusu haber dünya gündemine oturdu.
  • rezalet bari thy yi rahat bırakın !
  • Yazanı THY Teknik'te arayalım.
  • Bazıları anlamıyor hala.Uçak bu kamyon kasası değil ya.Sen de git sakızlardan çıkan dövmelerden yapıştır,kalp çiz,öpücük kondur,sevgilinin adını yaz,slogan yaz vs... Yazılan şeyi sırf dua,zararsız diye hoş görmek ne demek.Bu olayın bir BAĞLAMI var.Akp ile güç alan dinciler,tarikatçılar,din tüccarları hey yerde saçma sapan,abidik gubidik işler yapıyorlar ve mide bulandırıyorlar.(Kız voleybol takımının afişinde,kızların şortlarına ''Edep Ya hu'' yazmak gibi)!Sonrada sen git adı sırf Muhammet olduğu için insanları sınır dışı etmiş ,terörist ilan etmiş batıya anlat bunu.Gerçek dindarsan ;dinde gösteriş yoktur bunu da bil. Yeni Türkiye'nin dindoşlarının şöyle bir huyu var : Her şey kutsal devlet,millet,cami,osmalı,parti,toki,diyanet,ayakkabı kutuları,alo Fatihler,anlamadım Babacımlar... Ama insana gram saygıları yok.Paranız,gücünüz,makamınız olabilir ama bayağısınız ,pespayesiniz,ilkelsiniz...
  • Duanin yarari yok mu? Belli ki ailen senin icin pek dua etmemis..
  • Yahu ben sizi anlamıyorum. 10.000 metre yukarıda uçan bir uçakta elektrik kablolarının üzerinde Abdest almanın teşvik edildiği bir uçakta yerde motor üzerinde bulunan Arapça yazılar neden sizi şaşırtıyor anlamak güç. Bence o yazıların orada olmasından çok nasıl oldu da fark edilmiş olduğuna şaşırmalıyız. Exterior ve uçak içi aramaların kalitesi malum. Duanın yararı var zararı yok Allah diğer kötülüklerden korusun.
  • Investigates yani soruşturuyor derken bir gülme aldı beni :)
  • Yurt dışındaki bir hava alanın da bu yazı yazılmış olmasın.! Uçağın son uçuş rotaları eminim thy tarafından incelenmiştir. Uçak Avrupadaki hava alanlarına çalışıyorsa da şaşmamak lazım. Ayrıca bu haberi bu site ilk duyurdu.
  • Zaten tüm dünya sizden öğrendi. Dünyada zaten hep sizi takip ediyordu sanki.....hemen kendinize pay çıkarın
  • THY'nın büyümesi,pazar payının genişletmesinden rahatsız olan odakların işidir. örneğin: air france, lufthansa, klm, british airways, aeroflot
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Türk Hava Yolları’na ait 4 uçağın motorlarına Arapça sözler yazılması olayını AirportHaber gündeme taşımıştı. PYD ile IŞİD arasında çatışmaların devam ettiği şu günlerde söz konusu haber dünya gündemine oturdu.

Türk Hava Yolları’nın 12 Ekim Pazar günü Berlin-İstanbul seferini tamamlayan uçağın Almanya’nın Nürnberg kentine yapacağı sefer öncesinde motorunda Arapça yazılar tespit edilmişti. Olay sonrası yer hizmeti ekipleri olayla ilgili merkeze bilgi verdiler. Atatürk Havalimanı emniyeti harekete geçti. Uçağın motorundaki yazının kimler tarafından ve ne amaçla yazıldığının tespit edilmesi için çalışma başlatılırken üst üst 3 uçakta daha benzer yazılar görünce korku daha da arttı. THY ekipleri, aynı şekilde başka uçaklarda da bu tür yazılara rastlanılması halinde derhal bilgi verilmesi konusunda telsizlerle uyarıldı.

Emniyetin yaptığı araştırma sonucu uçağın motorundaki yazıların herhangi bir tehdit unsuru içermediği ortaya çıktmıştı.

AirportHaber tarafından duyurduğu olay, dünya basının da gündemine oturdu. Yapılan incelemeler sonrası tehdit unsuru içermediği belirtilen yazılarla ilgili haber, Reuters, RT, The Jerusalem Post, Al-Arabiya, Haaretz gibi mecralarla da yayınlanarak tüm dünyada ses getirdi.

 AIRPORTHABER'İN DUYURDUĞU O HABERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

THY UÇAKLARINDAKİ ARAPÇA YAZILAR DÜNYA GÜNDEMİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

REZALET ~ 10 yıl önce
rezalet bari thy yi rahat bırakın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yazanı THY Teknik'te arayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamyon Kasası ~ 10 yıl önce
Bazıları anlamıyor hala.Uçak bu kamyon kasası değil ya.Sen de git sakızlardan çıkan dövmelerden yapıştır,kalp çiz,öpücük kondur,sevgilinin adını yaz,slogan yaz vs... Yazılan şeyi sırf dua,zararsız diye hoş görmek ne demek.Bu olayın bir BAĞLAMI var.Akp ile güç alan dinciler,tarikatçılar,din tüccarları hey yerde saçma sapan,abidik gubidik işler yapıyorlar ve mide bulandırıyorlar.(Kız voleybol takımının afişinde,kızların şortlarına ''Edep Ya hu'' yazmak gibi)!Sonrada sen git adı sırf Muhammet olduğu için insanları sınır dışı etmiş ,terörist ilan etmiş batıya anlat bunu.Gerçek dindarsan ;dinde gösteriş yoktur bunu da bil. Yeni Türkiye'nin dindoşlarının şöyle bir huyu var : Her şey kutsal devlet,millet,cami,osmalı,parti,toki,diyanet,ayakkabı kutuları,alo Fatihler,anlamadım Babacımlar... Ama insana gram saygıları yok.Paranız,gücünüz,makamınız olabilir ama bayağısınız ,pespayesiniz,ilkelsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duanin yarari ~ 10 yıl önce
Duanin yarari yok mu? Belli ki ailen senin icin pek dua etmemis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden? ~ 10 yıl önce
Yahu ben sizi anlamıyorum. 10.000 metre yukarıda uçan bir uçakta elektrik kablolarının üzerinde Abdest almanın teşvik edildiği bir uçakta yerde motor üzerinde bulunan Arapça yazılar neden sizi şaşırtıyor anlamak güç. Bence o yazıların orada olmasından çok nasıl oldu da fark edilmiş olduğuna şaşırmalıyız. Exterior ve uçak içi aramaların kalitesi malum. Duanın yararı var zararı yok Allah diğer kötülüklerden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
INVESTIGATES ~ 10 yıl önce
Investigates yani soruşturuyor derken bir gülme aldı beni :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğa ~ 10 yıl önce
Yurt dışındaki bir hava alanın da bu yazı yazılmış olmasın.! Uçağın son uçuş rotaları eminim thy tarafından incelenmiştir. Uçak Avrupadaki hava alanlarına çalışıyorsa da şaşmamak lazım. Ayrıca bu haberi bu site ilk duyurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zaten tüm dünya sizden öğrendi. Dünyada zaten hep sizi takip ediyordu sanki.....hemen kendinize pay çıkarın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakli ~ 10 yıl önce
pay cikaracaklar tabi..sozumona haberci yandas papaganlar gibi hukumet sozculugu yerine bildigin habercilik yapiyorlar...ve yaptiklari haberi de reuters gibi bir haber ajansi alintiliyor...bunun vurgulanmasindan daha dogal birsey olamaz...tebrikler airporthaber.com
a320 ~ 10 yıl önce
THY'nın büyümesi,pazar payının genişletmesinden rahatsız olan odakların işidir. örneğin: air france, lufthansa, klm, british airways, aeroflot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000