24 Şubat 2013, Pazar 11:01:05

THY UÇAKLARINDA DUA İLE SEYAHAT

Türk Havayolları'nın Suudi Arabistan uçuşlarında artık dua ile yolculuk ediliyor...
  • Fenerbahçenin Sivasta oynayacağı maçı izlemeye giden fenerbehçeli taraftarların çoğunlukta olduğu bir uçakta tezahürat yapan taraftarlar garip karşılanmıyor, halbuki uçakta FB li olmayan da var, normal yolcu da var; ama umre veya hacca giden uçaktaki yolcuların dua ve ilahi ile gitmesi garip karşılanıyor, hem de uçaktaki herkesin hacı veya umre adayı olmasına rağmen?? Bu duruma tepki gosteren arkadaslar acaba bu tepki THY ye olan gicikliktan dolayi mi, yoksa diger ihtimal mi ki; bunu düşünmek bile istemiyorum...yapmayın yahu, biraz sağduyu, biraz vicdan...
  • Öncelikle ulusalcı ve Atatürkçü olmak dindizlik değildir. Kendini ulusalcı ve Atatürkçü olarak tanıtan ateistler de vardır, normaldir. Burada vurgulanmaya çalışılan hizmetin çoğunluğun ihtiyaçlarına göre hazırlanırken, bu hizmetten rahatsız olabilecek azınlığın görmezden gelinmesidir. Hem dinimiz, hem anenelerimiz bunu ayıplar. Demokrasi de çoğunluğun baskısı değil, azınlığın haklarının korunmasıdır. Anlayamayanlar için örneklemek gerekirse; odada bir kişi uyuyorsa diğer 3-5 kişi tv'nin sesini kısar. Biz çoğunluğuz, bize ne demez... Sonuç olarak bir zamanlar vizyonda olan "Agora" adlı filmi saygıdeğer din kardeşlerimin izlemesinde fayda var. Bazen insanlar iyi birşey yapalım derken istenmeyen durumlara sebep olabiliyor. Dini hizmet diye yapılan işler hiç tartışılmayacak mı? Tartışmaya cesareti olanların hepsi dinsiz mi? Hem dinini yaşayan, hem başkalarına saygılı olan, hem ulusalcı, hem demokrat, hem akılcı, hem de modern olunamaz mı?
  • Atlas Onur THY kısaca her havayolu bunu Cidde hatta Medine yani HACI SEFERİ diye adlandırılan uçuşlarda bu uygulamayı yapar. Riyad gibi tarifeli hatlar hacı seferi değildir. Bu uygulama o hatta yapılmakta. Yani tarifeli uçuşlarda yapıldığı için haber dikkat çekici olmuş... Avrupa ucuşlarında İncil, İsrail uçuşlarında da Tevrat dinleme seçeneği sunulursa hem empati yapılır hem de globally olunur... Malum global bir havayolunun yolcuları sadece müslümanlardan oluşmamaktadır.
  • thy yi yerinde ve boyle guzel bir uygulama baslattigi icin tebrik ediyorum.Bu uygulamayi elestirenler ulkeye 70 yilda bir karis yol goturemedi.THY ve iktidarin onlarin hayal dahi edemediklerini yapmasini kiskananlar bunlarla sonuc alacalarini zannediyor. Ama sunu bilinki bu haberler ancak thy yi buyutur iktidarida minimum %55 e tasir siz daha bu halkin deger verdikleri oncelikleri bilmiyorsunuz kotuleyelim derken halkin deger yrgilarina gore ovuyorsunuz.
  • dünyanın en iyileri, emirates, qatar, vb kendi bayan vatandaşlarını kabin memuru yapmadığında yada sizin bir taraflarınızın sevdiğiniz kadar açık giydirmediğinde dünya markalığından mı çıkıyor? foss mu oluyorlar? alkol, dua, siyaset yada inanç mı yapıyor bir şirketi dünya markası? biraz daha zeka ve sağduyu lazım bu camiada ahkam kesenlere...
  • Konu dua değil bal gibi herkes islami devlet projesinin milli havayolunu kullanarak insanları hazırlaması olduğunu biliyor kimsenin islama dine lafı yok benim dinim reklam amacı yapan para cukkalamak için kullanan adamların aracı oyuncağı değildir! Allah kimsenin tekelinde değildir herkes istediği gibi dua eder bunu kimse zoraki yaptıramaz çok meraklıysanız arabistan ülkeleri orada gider yaşarsınız ama ne hikmetse ordakiler artık baskıcılıktan cıldırdığı ıcın kacıp kacıp buraya gelip orasını burasını açıp deve yüküyor altın almasını normal gören sizler neden bu hale düşüp sonra kacacak yer aramak için hayatınızı mafetmek istersiniz anlamak münkün değil( sizde rica ediyorum yayınlayın bunu)
  • Ya yazilar Arapca olursa insanlar okuyacak ?
  • Dinin ve inancın bu denli sömürüldüğü ve alet edildiği bir dönem daha görmedim yaşamımda. İnançlı bir insanım ve Allah ile Kul arasına kimse giremez. Hele hele para kazancı olarak görerek kimse... Thy nin işi para kazanmaktır. Din sömürüsü değil dicem ama ...
  • kokpiti,kabini,tekniği vurur alkolün dibine dibine.yatılardan bahsetmeye gerek yok zaten..sonrada allahım sen bizi koru...kel alaka...globally fosss
  • NE güzel bir uygulama, tüm uçuşlarda yapılması mantıklı değil ama bahsi geçen route lar için son derece akıllıca bir pazarlama yöntemi. Ben THY'de ki birçok insanı sevmem ama bu akıllıca olmuş.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan uçuşlarında dua uygulaması başlattı.

Milli havayolu Türk Hava Yolları'nın, Suudi Arabistan seferlerinde uçaklarının kabininde koltukların arkasında bulunan ve yolcuların uçuşla ilgili bilgilendirildiği ekranlarda artık dua okunmaya başlandı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak okunan duada uçuşun güvenliği için Allah'a dua edilerek kötülüklere karşı yardım isteniyor. Yolculara sesli ve yazılı olarak aktarılan dua uygulaması THY tarafından yeni başlatıldı.

©AirportHaber Özel

THY UÇAKLARINDA DUA İLE SEYAHAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (142)

isimsiz ~ 11 yıl önce
Fenerbahçenin Sivasta oynayacağı maçı izlemeye giden fenerbehçeli taraftarların çoğunlukta olduğu bir uçakta tezahürat yapan taraftarlar garip karşılanmıyor, halbuki uçakta FB li olmayan da var, normal yolcu da var; ama umre veya hacca giden uçaktaki yolcuların dua ve ilahi ile gitmesi garip karşılanıyor, hem de uçaktaki herkesin hacı veya umre adayı olmasına rağmen?? Bu duruma tepki gosteren arkadaslar acaba bu tepki THY ye olan gicikliktan dolayi mi, yoksa diger ihtimal mi ki; bunu düşünmek bile istemiyorum...yapmayın yahu, biraz sağduyu, biraz vicdan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izleyin ~ 11 yıl önce
Öncelikle ulusalcı ve Atatürkçü olmak dindizlik değildir. Kendini ulusalcı ve Atatürkçü olarak tanıtan ateistler de vardır, normaldir. Burada vurgulanmaya çalışılan hizmetin çoğunluğun ihtiyaçlarına göre hazırlanırken, bu hizmetten rahatsız olabilecek azınlığın görmezden gelinmesidir. Hem dinimiz, hem anenelerimiz bunu ayıplar. Demokrasi de çoğunluğun baskısı değil, azınlığın haklarının korunmasıdır. Anlayamayanlar için örneklemek gerekirse; odada bir kişi uyuyorsa diğer 3-5 kişi tv'nin sesini kısar. Biz çoğunluğuz, bize ne demez... Sonuç olarak bir zamanlar vizyonda olan "Agora" adlı filmi saygıdeğer din kardeşlerimin izlemesinde fayda var. Bazen insanlar iyi birşey yapalım derken istenmeyen durumlara sebep olabiliyor. Dini hizmet diye yapılan işler hiç tartışılmayacak mı? Tartışmaya cesareti olanların hepsi dinsiz mi? Hem dinini yaşayan, hem başkalarına saygılı olan, hem ulusalcı, hem demokrat, hem akılcı, hem de modern olunamaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD 80 ~ 11 yıl önce
Atlas Onur THY kısaca her havayolu bunu Cidde hatta Medine yani HACI SEFERİ diye adlandırılan uçuşlarda bu uygulamayı yapar. Riyad gibi tarifeli hatlar hacı seferi değildir. Bu uygulama o hatta yapılmakta. Yani tarifeli uçuşlarda yapıldığı için haber dikkat çekici olmuş... Avrupa ucuşlarında İncil, İsrail uçuşlarında da Tevrat dinleme seçeneği sunulursa hem empati yapılır hem de globally olunur... Malum global bir havayolunun yolcuları sadece müslümanlardan oluşmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ~ 11 yıl önce
bu ucusun riyad ucusu oldugunu kim soyledi
matematiksel ~ 11 yıl önce
Suudi Arabistan Uçuşlarından Hacı Seferi olan Cidde ve Medine'yi çıkarınca geriye Riyad kalıyor...
helal olsun ~ 11 yıl önce
thy yi yerinde ve boyle guzel bir uygulama baslattigi icin tebrik ediyorum.Bu uygulamayi elestirenler ulkeye 70 yilda bir karis yol goturemedi.THY ve iktidarin onlarin hayal dahi edemediklerini yapmasini kiskananlar bunlarla sonuc alacalarini zannediyor. Ama sunu bilinki bu haberler ancak thy yi buyutur iktidarida minimum %55 e tasir siz daha bu halkin deger verdikleri oncelikleri bilmiyorsunuz kotuleyelim derken halkin deger yrgilarina gore ovuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 11 yıl önce
dünyanın en iyileri, emirates, qatar, vb kendi bayan vatandaşlarını kabin memuru yapmadığında yada sizin bir taraflarınızın sevdiğiniz kadar açık giydirmediğinde dünya markalığından mı çıkıyor? foss mu oluyorlar? alkol, dua, siyaset yada inanç mı yapıyor bir şirketi dünya markası? biraz daha zeka ve sağduyu lazım bu camiada ahkam kesenlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasa ~ 11 yıl önce
Konu dua değil bal gibi herkes islami devlet projesinin milli havayolunu kullanarak insanları hazırlaması olduğunu biliyor kimsenin islama dine lafı yok benim dinim reklam amacı yapan para cukkalamak için kullanan adamların aracı oyuncağı değildir! Allah kimsenin tekelinde değildir herkes istediği gibi dua eder bunu kimse zoraki yaptıramaz çok meraklıysanız arabistan ülkeleri orada gider yaşarsınız ama ne hikmetse ordakiler artık baskıcılıktan cıldırdığı ıcın kacıp kacıp buraya gelip orasını burasını açıp deve yüküyor altın almasını normal gören sizler neden bu hale düşüp sonra kacacak yer aramak için hayatınızı mafetmek istersiniz anlamak münkün değil( sizde rica ediyorum yayınlayın bunu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arapca ~ 11 yıl önce
Ya yazilar Arapca olursa insanlar okuyacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etkin ~ 11 yıl önce
Dinin ve inancın bu denli sömürüldüğü ve alet edildiği bir dönem daha görmedim yaşamımda. İnançlı bir insanım ve Allah ile Kul arasına kimse giremez. Hele hele para kazancı olarak görerek kimse... Thy nin işi para kazanmaktır. Din sömürüsü değil dicem ama ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiko ~ 11 yıl önce
kokpiti,kabini,tekniği vurur alkolün dibine dibine.yatılardan bahsetmeye gerek yok zaten..sonrada allahım sen bizi koru...kel alaka...globally fosss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel bir uygulama ~ 11 yıl önce
NE güzel bir uygulama, tüm uçuşlarda yapılması mantıklı değil ama bahsi geçen route lar için son derece akıllıca bir pazarlama yöntemi. Ben THY'de ki birçok insanı sevmem ama bu akıllıca olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat D. ~ 11 yıl önce
Marketing yönünden mi ? yani dua okunuyor diye o route yolculari thy yimi tercih edecek ? yanlis anladiysam kusura bakma..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000