11 Ekim 2014, Cumartesi 09:03:52

THY UÇAKLARINDA ABDEST YASAĞI KALDIRILDI!

THY, uçak tuvaletlerinde abdest alma yasağını kaldırdı. Yasak, ‘yere sızan sular uçuş güvenliğini riske atıyor’ gerekçesiyle uygulanıyordu.
  • Ne kadar bilincsiz konusuyonuz ya yok wc de abdest alinmazmis yok cok darmis yok necasetmis mis mista mis mis arkadaslar kafaniza gore dini hukumler veremezsiniz yeni yapilan evlerin hepsi ole wc banyo bir diye simdi namazmikilmicaz bos bos konusmayin klozetin kapagini kapandiktan sonra hic bi sikinti kalmiyo ustune basina taharetine dikkat edersen mis gibi abdest oluyo napucan abdest olmuyo sanip namazi kazayami birakican islam dini kolayliktir zorluk cikarmayin kafaniza gorede fetva vermeyin lutfen
  • THY ne yapıp edip Hindistan'dan pay almalı.Kaymağı körfez şirketleri yiyor.THY'ye artıklar kalıyor.
  • WC, yani 100 numara, yani tuvalet=hacet giderme yeri. İmalat amacı o iş için. Gusulhane abdest alma yeri. Din alimleri de ısrarla hacet yapılan yerde alınan abdestin sakat olduğunu söylüyor, Halka açık yerlerde de ısrarla yazılıyor, uyarılıyor "Tuvaletlerde abdest almayın" diye. Kim dinler ki? Bir iki kalın kafalı hep çıkıyor. İşin ilginç yanı o bir iki kalın kafalıyı adam yerine koyup söylediğini yapan daha kalın kafalılar ile bunu savunan odunlar var.
  • Airbus ve boing firmaları ile görüşülüp yeni alınacak uçakların türk hamamı ve mescidi olması gerek. Ya da abdest alacak yolcuların gemi seyahati daha iyi olur gibi . Uçakta abdest alındı diyelim , namaz için kıbleyi nasıl bulacaklar? Tuvaletlerin önünde biri oturup peçete ve kolonya dökmeli
  • Emine hanimin gunahsiz yere ahi ni aldiniz,cok kisa surede onun ahi da sizleri tuttu.Bizim kabinin cok bilmisleri nerdesiniz,Emine hanim icin,ileri geri,asli astari olmayan seyleri okadar cok yazdiniz ki,sizlere NE YAPSALAR YERIDIR .hersey mustehak tir sizlere,bakin bundan sonra olacaklar soyle gelisecek. abdestini almis dini butun musluman kardesimiz hacetini eyleyip abdestini alip wc den ciktiktan sonra sizler kapida hazir vaziyette bekleyeceksiniz .cikan mumine hemen havlusunu verecek ve akabinde de etrafa sacilmis olan abest suyunun temizligi icin,yerleri temizleyeceksiniz,yolcu isterse islak ayaklari icinde havlu tedarik temiz coraplari ile birlikte oturdugu koltugun onundeki cepte hazir bulundurmak ile mukellef olacaksiniz , zor ama sevabi cok , ha bide turban takarsaniz sevabi iki kati olacak bunlarda genelge ile size teblig edecekler.hadi hayirlisi olsun .alma mazlumun ahini cikar aheste aheste ..?!
  • Temizler tabi nolacak yeri geldiğinde konuşmayı biliyorsunuz 7000 alıyoruz ohh diye! Temizleyın şimdi tuvaletleri ne şikayet ediyorsunuz. Hersey parasıyla değilmi? Bak para için bŞkanknız sayın Çolak kadrosunu bile uçuculuktan yer sabit e aldırdı. Sizde onun imzasıyla mesleki onurunuzdan birazcık daha yitiverin nolur? Başkan yeniliklerle yeni projelerle gelecek deniyordu öyle de oldu. Artık türban, sakal kabine yavaşça girecek.
  • ESRA HANIM HİZMET KALİTE UÇUŞLARI BAŞLATTINIZ ONUN YERİNE ABDEST KALİTESİ DENETLEME UÇUŞLARI BAŞLATIN SİZİN TÜM KONTROLLERİNİZ DE BUNU KONTROL EDERLER. D.GERGEROGLU HEPIMIZI SIRAYA DIZER, SIZE DE UZUN UZUN RAPOR YAZAR COK SEVERSINIZ ONU ZATEN. HAT DOKULUYOR EN ESKI 1 YILLIK MEMUR UCUSLARDA, SABIT MUDUR-SEF ISTEMIYORUZ, GELIN UCUN SIZ DE HALIMIZI GORUN.
  • Kabin ekibi temizler nasılsa di mi ?
  • Adı üstünde tuvalet bu tuvalet arkadaş, sen zannediyormusun ki yolcu evinde tuvaletine gösterdiği özeni uçakta gösteriyor? İşini en kısa sürede bitirip yerine geçme derdinde, bir aynaya sıçratmadığı kalıyor, sen de bu tuvaleti abdesthane olarak hizmete açıyorsun, aç bakalım vebalı boynuna THY! Artık bir de abdest alan yolcu için kabin ekiplerine bir SOP yazarsınız :)
  • Bende boy abdesti almak istiyorum ucakta :))

THY, uçak tuvaletlerinde abdest alma yasağını kaldırdı. Yasak, ‘yere sızan sular uçuş güvenliğini riske atıyor’ gerekçesiyle uygulanıyordu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk Hava Yolları (THY), yeni bir uygulama başlattı. THY’nin Kabin Hizmetleri Başkanlığı, çarşamba günü tüm kabin ekiplerine ilettiği duyuruyla, artık tüm seferlerde yolcuların uçak tuvaletinde abdest alabileceğini ilan etti. Duyuruda, tuvalet tabanlarının altından geçen kabloların ve elektronik aksamın sıçrayacak sulardan zarar görmeyeceği de ifade edildi. Ancak tuvalet zeminlerinin kuru tutulması istendi.

KABLOLAR İÇİN TEHLİKE

Duyuruda bu kararın yolcuların talebi üzerine alındığı belirtildi. Uçak tuvaletlerinde abdest almak bugüne kadar “uçuş güvenliğine aykırı olduğu” gerekçesiyle yasaktı. Abdest alırken yere sızan suların tabandan geçen kablolara zarar verme riski olduğu belirtiliyordu. Özellikle Hac ve Umre ziyaretleri için yolcu taşıyan hatlarda sık sık anonsla, uçakta abdest almanın yasak olduğu hatırlatılıyordu. 

THY UÇAKLARINDA ABDEST YASAĞI KALDIRILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Misafir 1987 ~ 6 yıl önce
Ne kadar bilincsiz konusuyonuz ya yok wc de abdest alinmazmis yok cok darmis yok necasetmis mis mista mis mis arkadaslar kafaniza gore dini hukumler veremezsiniz yeni yapilan evlerin hepsi ole wc banyo bir diye simdi namazmikilmicaz bos bos konusmayin klozetin kapagini kapandiktan sonra hic bi sikinti kalmiyo ustune basina taharetine dikkat edersen mis gibi abdest oluyo napucan abdest olmuyo sanip namazi kazayami birakican islam dini kolayliktir zorluk cikarmayin kafaniza gorede fetva vermeyin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIN ~ 10 yıl önce
THY ne yapıp edip Hindistan'dan pay almalı.Kaymağı körfez şirketleri yiyor.THY'ye artıklar kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WC vs Gusulhane ~ 10 yıl önce
WC, yani 100 numara, yani tuvalet=hacet giderme yeri. İmalat amacı o iş için. Gusulhane abdest alma yeri. Din alimleri de ısrarla hacet yapılan yerde alınan abdestin sakat olduğunu söylüyor, Halka açık yerlerde de ısrarla yazılıyor, uyarılıyor "Tuvaletlerde abdest almayın" diye. Kim dinler ki? Bir iki kalın kafalı hep çıkıyor. İşin ilginç yanı o bir iki kalın kafalıyı adam yerine koyup söylediğini yapan daha kalın kafalılar ile bunu savunan odunlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman sarısaman ~ 10 yıl önce
Airbus ve boing firmaları ile görüşülüp yeni alınacak uçakların türk hamamı ve mescidi olması gerek. Ya da abdest alacak yolcuların gemi seyahati daha iyi olur gibi . Uçakta abdest alındı diyelim , namaz için kıbleyi nasıl bulacaklar? Tuvaletlerin önünde biri oturup peçete ve kolonya dökmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emine hanim nerdesin ~ 10 yıl önce
Emine hanimin gunahsiz yere ahi ni aldiniz,cok kisa surede onun ahi da sizleri tuttu.Bizim kabinin cok bilmisleri nerdesiniz,Emine hanim icin,ileri geri,asli astari olmayan seyleri okadar cok yazdiniz ki,sizlere NE YAPSALAR YERIDIR .hersey mustehak tir sizlere,bakin bundan sonra olacaklar soyle gelisecek. abdestini almis dini butun musluman kardesimiz hacetini eyleyip abdestini alip wc den ciktiktan sonra sizler kapida hazir vaziyette bekleyeceksiniz .cikan mumine hemen havlusunu verecek ve akabinde de etrafa sacilmis olan abest suyunun temizligi icin,yerleri temizleyeceksiniz,yolcu isterse islak ayaklari icinde havlu tedarik temiz coraplari ile birlikte oturdugu koltugun onundeki cepte hazir bulundurmak ile mukellef olacaksiniz , zor ama sevabi cok , ha bide turban takarsaniz sevabi iki kati olacak bunlarda genelge ile size teblig edecekler.hadi hayirlisi olsun .alma mazlumun ahini cikar aheste aheste ..?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şukufe ~ 10 yıl önce
Temizler tabi nolacak yeri geldiğinde konuşmayı biliyorsunuz 7000 alıyoruz ohh diye! Temizleyın şimdi tuvaletleri ne şikayet ediyorsunuz. Hersey parasıyla değilmi? Bak para için bŞkanknız sayın Çolak kadrosunu bile uçuculuktan yer sabit e aldırdı. Sizde onun imzasıyla mesleki onurunuzdan birazcık daha yitiverin nolur? Başkan yeniliklerle yeni projelerle gelecek deniyordu öyle de oldu. Artık türban, sakal kabine yavaşça girecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meral ~ 6 yıl önce
Allah hidayet verdin sen turbana sakala kurban ol
AKD UÇUŞLARI ~ 10 yıl önce
ESRA HANIM HİZMET KALİTE UÇUŞLARI BAŞLATTINIZ ONUN YERİNE ABDEST KALİTESİ DENETLEME UÇUŞLARI BAŞLATIN SİZİN TÜM KONTROLLERİNİZ DE BUNU KONTROL EDERLER. D.GERGEROGLU HEPIMIZI SIRAYA DIZER, SIZE DE UZUN UZUN RAPOR YAZAR COK SEVERSINIZ ONU ZATEN. HAT DOKULUYOR EN ESKI 1 YILLIK MEMUR UCUSLARDA, SABIT MUDUR-SEF ISTEMIYORUZ, GELIN UCUN SIZ DE HALIMIZI GORUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şukufe ~ 10 yıl önce
Kabin ekibi temizler nasılsa di mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temız ~ 10 yıl önce
He valla bir hatuna 7000 tl meeş bu nedir .duyilmıs sey degıldır.eyı parradır yav bızım orda bu parraya sulalemi. butun aşiretımi çalıştırız vallahü azim.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adı üstünde tuvalet bu tuvalet arkadaş, sen zannediyormusun ki yolcu evinde tuvaletine gösterdiği özeni uçakta gösteriyor? İşini en kısa sürede bitirip yerine geçme derdinde, bir aynaya sıçratmadığı kalıyor, sen de bu tuvaleti abdesthane olarak hizmete açıyorsun, aç bakalım vebalı boynuna THY! Artık bir de abdest alan yolcu için kabin ekiplerine bir SOP yazarsınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bende ~ 10 yıl önce
Bende boy abdesti almak istiyorum ucakta :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000