24 Nisan 2008, Perşembe 08:09:47

THY uçakları polisle dolacak!

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında başta Taksim Meydanı olmak üzere yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü provokatif eylemlere karşı İstanbul'a Özel Harekât ve Çevik Kuvvet takviyesi yapacak. Çeşitli illerde görev yapan 3 bin 200 polis uçakla İstanbul'a taşınacak.

Sendikaların ısrarına rağmen hükümet, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Emniyet Genel Müdürlüğü de özellikle İstanbul'da yapılacak kutlamalarda herhangi bir provokatif olayın yaşanmaması amacıyla tüm planlamaları tamamladı. İstanbul polisi 1 Mayıs'ta olağanüstü güvenlik önlemleri alacak. Taksim'e sadece sendika başkanları alınacak. Sendika başkanlarının çelenk koymasına ve basın açıklaması yapmasına izin verilecek. Başkanların ve basın mensuplarının dışında hiç kimsenin Taksim Meydanı'na girmesine izin verilmeyecek.

İstanbul polisine destek olması amacıyla da uçaklarla 3 bin 200 polisin İstanbul'a taşınması planlandı. Polisler çevre illerden karayolu ile, havaalanı bulunan illerden uçakla taşınacak. Uçakla taşınacak polisler için Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ile görüşmeleri tamamladı. THY, İstanbul'a gönderilecek Özel Harekât timleri ile Çevik Kuvvet polisleri için özel seferler düzenleyecek. Trabzon, Erzurum, Ş.Urfa, Kocaeli, Samsun, Ankara gibi illerden İstanbul'a personel takviyesi yapılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gaz, kalkan, gaz maskesi gibi teçhizat ve panzer desteği de yapılacak.

THY uçakları polisle dolacak!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000