06 Haziran 2008, Cuma 13:56:37

THY UÇAKLARI GROUND ETTİ

İmalatçı Boeing firmasının THY’ye gönderdiği bültenle 737-400 tipi uçakların belirli periyotlarda bakıma alınma isteğini SHGM ‘anında yapılsın’ olarak uygulatınca Türk Hava Yolları, 9 uçağını apar topar bakıma almak zorunda kaldı.
  • Havacılık sektöründe yaşanan sorunlara bu şekilde yaklaşırsak,kelimelere bu kadar çok takılırsak,yapılan haberi iyi anlayamazsak (sektördeki kurumlarda uygulanan sisteme her ne açıdan yaklaşılırsa yaklaşılsın) yorumlarımızı ve bu haberleri okuyan genç havacı arkadaşlarımızı da olumsuz etkilemiş oluruz. Kaybeden Türk sivil havacılık sektörü ve çalışanları olur. Hepimiz kaybederiz. Bu arada, artık körü körüne dil milliyetçiliğimizi ortaya çıkarmayalım. İngilizcenin uluslararası bir dil olduğunu ve havacılık sektörünün önemli dillerinden biri olduğunu unutmayalım... Kalın sağlıcakla...
  • olayın teknik boyutu bi yana uçuştan çekmek seferden alıkoymak gibi karşılıklar varken ground etmek niye..bu bi insana ne kazandırabilirki,amaç yabancı terimler kullanarak doktorlar gibi anlaşılmak istememekmi yoksa çok bilmiş görünmekmi.bunlara duyarsız kalarak elbirliği ile güzel dilimizin içine ettik mi etmedik mi.....
  • Bence bu tarz konuşmalarda insanların ingilizce kelime kullanması onların çok iyi ingilizce bildiğini değil maalesef türkçemizi bile bilmediğini gösterir. Ayrıca kendi dilini bilmeyen yabancı dil öğrendim diyemez.Türkçe rumuzlu abime saygılar
  • Seferden alıkonulan uçaklar THY'nin Anadolu Jet markası adı altında işlettiği 737-400'ler miydi acaba?
  • Ground etmek demek ucagi seferden ali koymak demektir. Bu teknik meknik tabir de degildir.. Benim havacilikla ilgimi soruyorsan, 20 yillik pilotum..
  • Ground edilmek havacılıkta sıklıkla kullanılan bir tabirdir. Mesela "tuh yaa uçağı ground ettik" derler. Sizi sanırım havacılık camiasından değilsiniz türkce anlam olarak bakmayın bu tabire lütfen.
  • Kardesim, ben 25 senedir yurt disinda yasiyorum, sizin kadar kotu Turkcem yok. 'Ground etti' ne demek ?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • yorumun yayinlanmasi nicin ne yapmak lazim sadece dogrulari yazmak yeterli degil mi
  • kötü bir şeyler oldu mu patlayan yorum trafiği SHGM'nin uyguladığı olumlu bir işlemin ardından pek hareketlenmedi nedense. SHGMnin işini düzgün yaptığının göstergesidir bence bu.

Daha önce uçakların AD uygulamalarını yaptırmadığı için 620 bin YTL ceza yiyen THY bu kez  9 uçağını yere indirmek zorunda kaldı.  Filosunda bulunan 9 adet Boeing 737-400 tipi uçağın imalatçı firma tarafından belirlenen plan dahilinde bakıma alınması isteği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ‘anında yapılsın’ olarak değerlendirilince Türk Hava Yolları, 9 uçağını ikişer ikişer bakıma aldı.  

 

Boeing’den gelen alert servis bültenini uygulamak için periyodik bir bakım planı yapan THY, SHGM’nin talebiyle bakımları derhal uygulamak zorunda kaldı. Karar, SHGM tarafından Ankara’ya çağrılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir’e iletildi. Bunun üzerine THY, geçen Cuma gününden itibaren uçakların kontrollerine başladı.

 

Bilindiği gibi, alert servis bültenleri imalatçı firmaların ivedilikle yapılmasını tavsiye ettiği konuları içeriyor.

 

AirportHaber Özel

THY UÇAKLARI GROUND ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

AVCIATOR ~ 16 yıl önce
Havacılık sektöründe yaşanan sorunlara bu şekilde yaklaşırsak,kelimelere bu kadar çok takılırsak,yapılan haberi iyi anlayamazsak (sektördeki kurumlarda uygulanan sisteme her ne açıdan yaklaşılırsa yaklaşılsın) yorumlarımızı ve bu haberleri okuyan genç havacı arkadaşlarımızı da olumsuz etkilemiş oluruz. Kaybeden Türk sivil havacılık sektörü ve çalışanları olur. Hepimiz kaybederiz. Bu arada, artık körü körüne dil milliyetçiliğimizi ortaya çıkarmayalım. İngilizcenin uluslararası bir dil olduğunu ve havacılık sektörünün önemli dillerinden biri olduğunu unutmayalım... Kalın sağlıcakla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
olayın teknik boyutu bi yana uçuştan çekmek seferden alıkoymak gibi karşılıklar varken ground etmek niye..bu bi insana ne kazandırabilirki,amaç yabancı terimler kullanarak doktorlar gibi anlaşılmak istememekmi yoksa çok bilmiş görünmekmi.bunlara duyarsız kalarak elbirliği ile güzel dilimizin içine ettik mi etmedik mi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hussam ~ 16 yıl önce
Bence bu tarz konuşmalarda insanların ingilizce kelime kullanması onların çok iyi ingilizce bildiğini değil maalesef türkçemizi bile bilmediğini gösterir. Ayrıca kendi dilini bilmeyen yabancı dil öğrendim diyemez.Türkçe rumuzlu abime saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal Salik ~ 16 yıl önce
Seferden alıkonulan uçaklar THY'nin Anadolu Jet markası adı altında işlettiği 737-400'ler miydi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkce ~ 16 yıl önce
Ground etmek demek ucagi seferden ali koymak demektir. Bu teknik meknik tabir de degildir.. Benim havacilikla ilgimi soruyorsan, 20 yillik pilotum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 16 yıl önce
Ground edilmek havacılıkta sıklıkla kullanılan bir tabirdir. Mesela "tuh yaa uçağı ground ettik" derler. Sizi sanırım havacılık camiasından değilsiniz türkce anlam olarak bakmayın bu tabire lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkce ~ 16 yıl önce
Kardesim, ben 25 senedir yurt disinda yasiyorum, sizin kadar kotu Turkcem yok. 'Ground etti' ne demek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron Faresi ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ombusman ~ 16 yıl önce
yorumun yayinlanmasi nicin ne yapmak lazim sadece dogrulari yazmak yeterli degil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
kötü bir şeyler oldu mu patlayan yorum trafiği SHGM'nin uyguladığı olumlu bir işlemin ardından pek hareketlenmedi nedense. SHGMnin işini düzgün yaptığının göstergesidir bence bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000