25 Kasım 2013, Pazartesi 15:46:08

THY UÇAKLARI BÖYLE KALKIŞ YAPTI

Atatürk Havalimanı’nda, kulenin talimatını yanlış anlayarak aynı anda paralel iki pistten kalkan THY uçaklarının kalkış sonrası fotoğrafı Airporthaber’e ulaştı. İşte facianın eşiğinden dönülen o an...
  • Bizler bagaj yükleyicisinden tutun, dispatcher'ı, harekatçısı, kabin memuru, pilotu, ATC-Kule kontrolörü hepimiz büyük bir aileyiz. Hepimiz kendi çapında eğitimliyiz. Sevabımız günahımız yaptığımız iş ortada. Bugün TK dayız, yarın Pegasus ta veya bir business şirketinde. İnanın insan dünyanın her yanında insan. Beni yanlış taxiway'e soktuğu için defalarca özür dileyen CDG kule deki de insandı. Düseldorf ta "ben ikaz etmeseydim" hidrolik lift ile az daha arkadaşını uçağın arka kargosunda pestil yapacak olan operatör Alman'da. Birbirimize bu kadar tahammülsüzlüğümüz neden bilmiyorum. Hata tabi ki olacak. Şansımız hata daha kötü şeylere yol açmamış. Bırakın buna sevinelim. Hatalarımızdan ders çıkaralım. Onlarla dalga geçip gülebilelim. Bir hatamızı da sendikaya, THY na, kabine, kokpite, maaşımıza, İngilizcemize, asker veya sivil kökenli olmamıza bağlamadan konuşabilelim. Hepinizi saygıyla selamlıyor, kucaklaşın diyorum. Sevgilerimle.
  • Maşallah airbus güzel yardırmış
  • Kimisi üniversite mezunu pilot demiş,kimisi asker pilot demiş,kimisi topille bu kadar olur demiş.Kimisi o iki harf karışmaz demiş.Simdi ben soruyorum lise mezunu sivil , asker ,torpilsiz neyse iste THY dışında pilotluk yapan arkadaslara sizin yeteneğinizin bilginizin becerinizin onaylandigi o yüce kurum neresi.Bu iki harf öylede guzel karışır bir gun sizde yaparsınız o zaman anlarsınız.Cok bilmişler ordusu sizi
  • Kimisi univers
  • İkinci pilotlar Seat belts On Off 5000 feete odaklanmışlardır, yada kaptanlar ne yapıyor diye onları seyrediyorlardır malum eğitimde bunlara çok önem veriyorlar
  • Yok artık... Böyle işmi olur yaw bunlar birşey degil bu kafayla gidilirse daha büyük şeyler olur,ne pilot etrafa bakıyo ne kontrolör ucaga bakıyor sanki dingonun ahırı ;)
  • Kalkışlardada otopilotmu kullanılıyor?
  • Mehmet kardes sen FSX ten firlamis olmalisin.
  • Çat pat ingilizceyle bukadar işte...lafa gelince prosedür delileri...Allah'tan otopilot var... Maaşınızın 3/4 ünü a/p'a vermelisiniz:))
  • baran fatma sen ne anlatıyorsun abicim...750 metre ölçtün mü? berlin değil orası...problem yoksa niye senelerce tek kalkış yapıldı...bi sen biliyorsun bu işi yahuu:))

Airporthaber’in bugün duyurduğu Atatürk Havalimanı’nda facianın eşiğinden dönülen olaya ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.

Airporthaber’e ulaşan fotoğraflarda paralel iki pistten kalkan uçakların yan yana görüntüsü tehlikenin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Havacılık fotoğrafçısı Mustafa Sandıkçı tarafından çekilen fotoğraflarda kulenin talimatını yanlış anlayarak aynı anda kalkış gerçekleştiren THY’ye ait Airbus 319 ve Boeing 737-800 tipi iki uçak yer alıyor.

İŞTE O AN;







BİR HARF THY'YE FACİA YAŞATACAKTI

THY UÇAKLARI BÖYLE KALKIŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

B737 Kaptan ~ 10 yıl önce
Bizler bagaj yükleyicisinden tutun, dispatcher'ı, harekatçısı, kabin memuru, pilotu, ATC-Kule kontrolörü hepimiz büyük bir aileyiz. Hepimiz kendi çapında eğitimliyiz. Sevabımız günahımız yaptığımız iş ortada. Bugün TK dayız, yarın Pegasus ta veya bir business şirketinde. İnanın insan dünyanın her yanında insan. Beni yanlış taxiway'e soktuğu için defalarca özür dileyen CDG kule deki de insandı. Düseldorf ta "ben ikaz etmeseydim" hidrolik lift ile az daha arkadaşını uçağın arka kargosunda pestil yapacak olan operatör Alman'da. Birbirimize bu kadar tahammülsüzlüğümüz neden bilmiyorum. Hata tabi ki olacak. Şansımız hata daha kötü şeylere yol açmamış. Bırakın buna sevinelim. Hatalarımızdan ders çıkaralım. Onlarla dalga geçip gülebilelim. Bir hatamızı da sendikaya, THY na, kabine, kokpite, maaşımıza, İngilizcemize, asker veya sivil kökenli olmamıza bağlamadan konuşabilelim. Hepinizi saygıyla selamlıyor, kucaklaşın diyorum. Sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nane ~ 10 yıl önce
Maşallah airbus güzel yardırmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kimisi üniversite mezunu pilot demiş,kimisi asker pilot demiş,kimisi topille bu kadar olur demiş.Kimisi o iki harf karışmaz demiş.Simdi ben soruyorum lise mezunu sivil , asker ,torpilsiz neyse iste THY dışında pilotluk yapan arkadaslara sizin yeteneğinizin bilginizin becerinizin onaylandigi o yüce kurum neresi.Bu iki harf öylede guzel karışır bir gun sizde yaparsınız o zaman anlarsınız.Cok bilmişler ordusu sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kimisi univers

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seat Belts ~ 10 yıl önce
İkinci pilotlar Seat belts On Off 5000 feete odaklanmışlardır, yada kaptanlar ne yapıyor diye onları seyrediyorlardır malum eğitimde bunlara çok önem veriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başpitot ~ 10 yıl önce
Yok artık... Böyle işmi olur yaw bunlar birşey degil bu kafayla gidilirse daha büyük şeyler olur,ne pilot etrafa bakıyo ne kontrolör ucaga bakıyor sanki dingonun ahırı ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiii ~ 10 yıl önce
Kalkışlardada otopilotmu kullanılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mehmet kardes sen FSX ten firlamis olmalisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çat pat ingilizceyle bukadar işte...lafa gelince prosedür delileri...Allah'tan otopilot var... Maaşınızın 3/4 ünü a/p'a vermelisiniz:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))))) ~ 10 yıl önce
baran fatma sen ne anlatıyorsun abicim...750 metre ölçtün mü? berlin değil orası...problem yoksa niye senelerce tek kalkış yapıldı...bi sen biliyorsun bu işi yahuu:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000