10 Aralık 2010, Cuma 16:20:42

THY UÇAKLARI BİNBİR ÇEŞİT MAĞAZASI

Türk Hava Yolları yolcuları uçağa yetişebilmek ya da uçaktan hızla inmek amacıyla bazen o kadar unutkan davranıyor ki... İşte THY uçaklarında unutulan eşyalardan bazıları...
  • bu kayıp eşyaların satışı olduğunu da tv lerden izliyoruz. Bu nerede ve ne zaman oluyor. bilgisi olan var mı acaba?
  • arkadaşlar ben kayıp eşyada çalışan biri olarak söylüyorum. o buluntu eşyalar bizim depomuza girdiği zaman tabi ki güvenli bir şekilde depomuzda duruyorlar. öyle her isteyen elini kolunu sallaya sallaya içeri giremez. yani kimsenin cebe birşey atması söz konusu da değil. zaten depolarımızın içinde de kameralar var. dolayısıyla böyle iftiralar atmayalım lütfen...ama bu gelirlerin bir yardım kurumuna bağışlanması konusunda haklısınız tabi ki.
  • su habere boyle aptalca ve garip yorumlar yapmayi nasil beceriyorsunuz anlamiyorum herhalde ayni kisiler boyle sacmaliklar yapmayi gorev edinmis donup dolasip yaziyorlar
  • 100.000 ve onlarin sozuyle 0.1 milyon USD(daha fazla gozukuyorya) tazminatla ikili iliskiler duzeltilmesi konusuluyor. Kabul olmamasi gerekiyor , bence....
  • Kaybedeceğim eşyaya, hemde giysinin iç tarafına daha önceden ismimi ve adresimi yazmamı tavsiye eden bu yetkili nereli acaba? Dursun'un arkadaşı, Fadime'nin kocası olmasın? Delta'da mı çalışıyormuş, ben onu Star Alliance Member bir havayolunun Genel Müdürü sanıyordum.
  • Uçak içinde unutulan eşyayı kabin amiri değil KM 1 tuttar ve imzalar 1 nüsha şirkete, diğer nüsha teslim ettiği kişiye ve istasyona verir haberi lütfen düzeltin
  • peki , kardesim bu Geliri THY baska bir kuruma bagislamadigini nereden biliyorsun , yada ihtiyac sahibi kislere yardim olarak vermedigini.. sen biliyormusun ?? Ben biliyorum .. buyur.. hodri meydan .. madem birsey yaziyorsunuz .. bari .. ölcülü yazin LTF .. THY sanki bunu kendi icin kullanacak ( harcirah , yakit, yemek gibi ) .. arkadasim .. iftira atma .. bu da KUL hakkina girir .. helallesmen lazim .. haberin olsun.. buyur.. EGITIM SART
  • Son paragraftaki yetkili kim acaba? İnsan merak ediyor.
  • ohhh ne güzel. acaba o mallar yerlerinde duruyormu, depodan kimbilir kimler canları neler istiyorda alıyorlar.. Birde ilginç yanı var olayın. Sosyal sorumluluk kapsamında o unutulan kitap laptoğ vs gibi eğitimde çocukların kullanabilecekleri malzemeleri bağışlasalarya, Şahsen ben bir eşya unuttu isem ve hatırlamıyorsam ve bu THY ye gelir olarak kalıyorsa haram olsun derim. Git ihaleden çıkan parayı ; evi barkı olmayan sosyal durumu kötü olan birine erzak yada başka bir şekilde yardım olarak ilet. yada topla bir üç beş sene , üstüne sende üç beş koy evsiz birini ev sahibi yap. Çok mu koyar bu sana. Terbiyesiz herifler.
  • ne diye satilan kayip esyalarin geliri TK ya gidiyor? insan bu geliri alir cocuk esirgeme kuruma verir dimi
Türk Hava Yolları'nın (THY) kayıp eşya depoları, iç ve dış hat yolcularının unuttukları nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, saat, gözlük, kamera, dizüstü bilgisayar, en sonteknoloji cep telefonları, alyans, ziynet eşyaları, para cüzdanları, PC, playstation, giysiler, su ısıtıcısı, nargile, koltuk değnekleri, sakat ve bebek arabaları, olta takımı, haç, müzik aletleri, dikiş makinesi, kitap, dizi senaryosu, parfüm, şemsiye, raket gibi unutulan eşyalarla dolup taşıyor.

THY Bagaj Aksaklıkları Takip Merkezi Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kayıp eşya depolarına ayda iç ve dış hat yolcularınca unutulan ortalama 1500-2000 adet eşya konuluyor.

Müdürlük çalışanları, takma dişlerin, protez bacakların, kıyma ve hamur makinesi, çiğ köfte tepsisi, lens ve kavanoz içerisinde ilaçyapmak için getirilen bir yılanın da bulunduğu ilginç eşyaların zaman zaman depolarda görülebildiğini belirttiler.

NASIL UNUTULUYOR?
Görevliler, özellikle uzun seyahatlerde kimi yolcuların uçakları evi gibi hissettiklerini ve bu nedenle kişisel tüm eşyalarını yerlerinden çıkardığını, yolculuğun bitiminde ise bir an önce pasaport kuyruğuna girmek ya da uçağı terk etmek düşüncesiyle bu eşyalarını toparlayamayıp unuttuklarını ifade ettiler.

Kimi yolcuların da uçuş korkusu, stres, jetlag (uçakla seyahat esnasında dünyanın zaman dilimleri geçilirken insan vücudunun bu hızlı zaman değişimine adapte olamaması) ve eşyaların koltuk aralarına girmesi gibi nedenlerle uçaklarda unutulduğunu belirten görevliler, yolculara, bu tür olaylar yaşamamaları için kıymetli eşyalarını yerlerinden çıkarmamaları, yolculuk bitiminde eşyalarını iyice kontrol ettikten sonra uçağı terk etmelerini öneriyor.

Görevliler, önceki yıllarda ihale ile satışa sunulan unutulmuş eşyalar arasında takma dişler, protez bacak, kıyma ve hamur makinesi, çiğ köfte tepsisi, lens, kavanoz içerisinde ilaç yapmak için getirilen bir yılanın da bulunduğu unutulmuş eşyaların depolarda yer aldığını belirttiler.

UNUTULAN EŞYALARIN YOLCULUĞU
Müdürlük görevlileri, bir uçağın seferini gerçekleştirdikten sonra, içinin kabin amiri tarafından unutulan bir eşya olup olmadığının belirlenmesi için kontrol edildiğini, yolcular tarafından unutulan bir eşya olması durumunda bunun bir tutanakla Uçak Temizlik Amirliğine daha sonra da kayıp eşya ofisine teslim edilerek kayıt altına alındığını belirttiler.

Bir ay süresince ofiste bekletilen eşyaların müracaat olmadığı taktirde kayıp eşya deposuna alındığını anlatan görevliler, depodaki eşyaların, bir yıl olan bekleme süresinin bitiminde ihale ile satılarak gelirinin THY'ye aktarıldığını kaydettiler.

UÇAKTAN İNERKEN DİKKAT EDİN!
Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kış aylarında en çok kahverengi ve siyah renkte olan paltolar ve gözlük unutuluyor. Delta Havayolları'nın da yaptığı bir araştırmaya göre en çok yağmurlu günlerde uçakta şemsiye unutuluyor. Yetkililer uçakta unuttuğunuz eşyanının kolay bulunması için uçuş öncesi bu eşyaların üzerine ad ve soyadınız ile adresin yazılmasının önemini vurguluyor. Yetkililer, giysilerin iç kısmına bu etiketleri koyulması gerektiğini belirterek uçuş bittikten sonra kabin memurlarının eşyanızı bırakmamanız için yaptığı anonstan sonra koltuğunuzu ve kabin dolaplarını kontrol edilmesi gerektiğini söylüyorlar.
THY UÇAKLARI BİNBİR ÇEŞİT MAĞAZASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu kayıp eşyaların satışı olduğunu da tv lerden izliyoruz. Bu nerede ve ne zaman oluyor. bilgisi olan var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar ben kayıp eşyada çalışan biri olarak söylüyorum. o buluntu eşyalar bizim depomuza girdiği zaman tabi ki güvenli bir şekilde depomuzda duruyorlar. öyle her isteyen elini kolunu sallaya sallaya içeri giremez. yani kimsenin cebe birşey atması söz konusu da değil. zaten depolarımızın içinde de kameralar var. dolayısıyla böyle iftiralar atmayalım lütfen...ama bu gelirlerin bir yardım kurumuna bağışlanması konusunda haklısınız tabi ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
su habere boyle aptalca ve garip yorumlar yapmayi nasil beceriyorsunuz anlamiyorum herhalde ayni kisiler boyle sacmaliklar yapmayi gorev edinmis donup dolasip yaziyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
100.000 ve onlarin sozuyle 0.1 milyon USD(daha fazla gozukuyorya) tazminatla ikili iliskiler duzeltilmesi konusuluyor. Kabul olmamasi gerekiyor , bence....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaybedeceğim eşyaya, hemde giysinin iç tarafına daha önceden ismimi ve adresimi yazmamı tavsiye eden bu yetkili nereli acaba? Dursun'un arkadaşı, Fadime'nin kocası olmasın? Delta'da mı çalışıyormuş, ben onu Star Alliance Member bir havayolunun Genel Müdürü sanıyordum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak içinde unutulan eşyayı kabin amiri değil KM 1 tuttar ve imzalar 1 nüsha şirkete, diğer nüsha teslim ettiği kişiye ve istasyona verir haberi lütfen düzeltin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
peki , kardesim bu Geliri THY baska bir kuruma bagislamadigini nereden biliyorsun , yada ihtiyac sahibi kislere yardim olarak vermedigini.. sen biliyormusun ?? Ben biliyorum .. buyur.. hodri meydan .. madem birsey yaziyorsunuz .. bari .. ölcülü yazin LTF .. THY sanki bunu kendi icin kullanacak ( harcirah , yakit, yemek gibi ) .. arkadasim .. iftira atma .. bu da KUL hakkina girir .. helallesmen lazim .. haberin olsun.. buyur.. EGITIM SART

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son paragraftaki yetkili kim acaba? İnsan merak ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ohhh ne güzel. acaba o mallar yerlerinde duruyormu, depodan kimbilir kimler canları neler istiyorda alıyorlar.. Birde ilginç yanı var olayın. Sosyal sorumluluk kapsamında o unutulan kitap laptoğ vs gibi eğitimde çocukların kullanabilecekleri malzemeleri bağışlasalarya, Şahsen ben bir eşya unuttu isem ve hatırlamıyorsam ve bu THY ye gelir olarak kalıyorsa haram olsun derim. Git ihaleden çıkan parayı ; evi barkı olmayan sosyal durumu kötü olan birine erzak yada başka bir şekilde yardım olarak ilet. yada topla bir üç beş sene , üstüne sende üç beş koy evsiz birini ev sahibi yap. Çok mu koyar bu sana. Terbiyesiz herifler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne diye satilan kayip esyalarin geliri TK ya gidiyor? insan bu geliri alir cocuk esirgeme kuruma verir dimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000