03 Temmuz 2009, Cuma 15:52:33

THY uçak motoru siparişi verdi

Türk Hava Yolları, İngiliz motor devi Rolce Royce firmasından 470 milyon dolara Airbus 330 tipi uçaklar için 7 adet uçak motoru sipariş etti...
  • yeni bi haber değil ki.bizim akıllılardan biri de verdi bu siparişi.adamlar kanatlı mı olsun yoksa kanatsızmı diye sordu nezaketen....
  • Rolls Royce R&D de gorev alan biri olarak THY'yi bu seciminden dolayi kutluyorum. RR Trent 700 tipi motorlar katagorisinin en verimli motorlarindan basinda yer almaktadir. THY RR i secerek dogru bir tercih yapmistir.
  • Fransaya,Almanyaya yaranalımda Avrupa birliğine bizi alsınlar diye alınan Airbuslar THY nı Batıracak Bizide Avrupa Birliğine Almayacaklar.Bize en büyük muhalefetli gösterenlerde Fransa ve Almanya.
  • Her işi sizlere mi soracaklar niyemi RR imiş.Tööbe yarabbi.Teknik inspector
  • ne gereği var? thy motor dolu..
  • Turkce yaziim bari. Fiati yaklasik $180mil olan 330'larin bir motoru $67mil. olabilirmi? Yani Turkce'ye yanlis cevrilmis. Dogrusu; " 7 tane 330 ucagi icin $470milyonluk motor siparisi verilmistir." olmasi lazim, yani en az 14 motor. Esasinda bu siparisin en onemli tarafi THY neden GE motorlarindan vazgecip RR seciyor onu arastirmak lazim. Su anda elinde bulunan 330 ve 340 lar GE motorlu. Neden bu yeni siparis Rolls Royce?
  • yazida gecen fiyatlar eger dogruysa bu airbus motorları cok pahalı yani ates pahası, 7 adet motor 470 milyon usd(dolar) ?
  • 7 tane 330 ucagi icin, benim anladigim kadari ile 14 motor.. "Rolls-Royce, the global power systems company, has won a $470m order, at list prices, for Trent engines to power seven aircraft from Turkish Airlines "

İngiliz motor devi Rolce Royce, Türk Hava Yolları ile yapılan motor anlaşmasını internet sitesinden duyurdu. Uçak motorlarının Airbus 330 tipi uçaklarda kullanılan Trent 700EP tipi olduğu, teslimatların 2010 yılından itibaren yapılmaya başlanacağı kaydedildi.

Anlaşma, firmanın THY’ye vereceği uzun süreli servis desteğini de kapsıyor.
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in şu ifadeleri de internetteki açıklamada yer aldı: “THY ile Rolce Royce arasında yapılan anlaşmayla Türk sivil havacılığına yeni bir değer katılmasının yolunun açıldı. Anlaşmayla THY'nin A330 tipi Airbus uçakları güçlendirilecek ve bunun sonuçları THY yolcuları arasında da memnuniyet yaratacak.” 

Rolce Royce Başkan Yardımcısı Nick Devall de THY'nin kendilerini tercih etmesinden mutlu olduklarını ifade etti.

İngiliz motor devi Rolce Royce, 2008 yılında 9,1 milyar sterlin tutarında satış yapmıştı.

THY uçak motoru siparişi verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
yeni bi haber değil ki.bizim akıllılardan biri de verdi bu siparişi.adamlar kanatlı mı olsun yoksa kanatsızmı diye sordu nezaketen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rolls Royce R&D de gorev alan biri olarak THY'yi bu seciminden dolayi kutluyorum. RR Trent 700 tipi motorlar katagorisinin en verimli motorlarindan basinda yer almaktadir. THY RR i secerek dogru bir tercih yapmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fransaya,Almanyaya yaranalımda Avrupa birliğine bizi alsınlar diye alınan Airbuslar THY nı Batıracak Bizide Avrupa Birliğine Almayacaklar.Bize en büyük muhalefetli gösterenlerde Fransa ve Almanya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her işi sizlere mi soracaklar niyemi RR imiş.Tööbe yarabbi.Teknik inspector

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne gereği var? thy motor dolu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turkce yaziim bari. Fiati yaklasik $180mil olan 330'larin bir motoru $67mil. olabilirmi? Yani Turkce'ye yanlis cevrilmis. Dogrusu; " 7 tane 330 ucagi icin $470milyonluk motor siparisi verilmistir." olmasi lazim, yani en az 14 motor. Esasinda bu siparisin en onemli tarafi THY neden GE motorlarindan vazgecip RR seciyor onu arastirmak lazim. Su anda elinde bulunan 330 ve 340 lar GE motorlu. Neden bu yeni siparis Rolls Royce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazida gecen fiyatlar eger dogruysa bu airbus motorları cok pahalı yani ates pahası, 7 adet motor 470 milyon usd(dolar) ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
7 tane 330 ucagi icin, benim anladigim kadari ile 14 motor.. "Rolls-Royce, the global power systems company, has won a $470m order, at list prices, for Trent engines to power seven aircraft from Turkish Airlines "

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000