26 Ekim 2008, Pazar 14:51:21

THY uçak kaçırma tatbikatı yapacak

Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yapılacak koordinasyonla, yurt dışından gelecek uzman ekiplerle birlikte 7 saat sürecek gerçek uçak kaçırma tatbikatı yapılmasına karar verildi.

THY, havada 7 saatlik gerçek uçak kaçırma tatbikatı yapacak.

Önümüzdeki aylarda yapılması planlanan tatbikatta, tarifeli bir uçuş sırasında tüm kaçırma prosüdürleri uygulanacak. Bu uçuşa THY personeli de katılacak. Uçuş sırasında kuleye gerçek kaçırılma sinyali verildikten sonra Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar kaldırılarak kaçırma sonrası yapılacaklar uygulanacak. Uçağın kabininde ise, yurt dışından gelen uzmanlar pilot ve kabin memurlarına kaçırılma konusunda uygulanacak eğitimleri bire bir yaşatarak yapılacakları gösterecek.

THY UÇAKLARINA KELEPÇE

THY yönetimi son olarak Antalya- St. Petersburg seferi sırasında aşırı alkollü bir yolcunun içki servisinin kesilmesi üzerine uçağı kaçırma girişiminde bulunması ve etkisiz hale getirilmesi üzerine ‘kelepçe bulundurma' kararı aldı.

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi beklenen kararla THY uçaklarında kelepçe bulunacak. Pilot ve kabin memurlarına kelepçe kullanımı konusunda eğitim verilmesine başlandı. Kelepçe ile olay çıkarak yolcunun etkisiz hale getirilmesi ve ilinecek alanda güvenlik görevlilerine teslim edilmesi planlandı. Son yıllarda sık uçak kaçırma eylemleri ile karşılaşan THY yapılacak eğitimle pilot ve kabin memurlarının eğitim düzeyini yükseltmeyi hedefliyor.

THY uçak kaçırma tatbikatı yapacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000