24 Kasım 2012, Cumartesi 14:43:54

THY UÇAK ALIMI İÇİN FİNANSMAN ARIYOR

Türk Hava Yolları, uçak alımlarının finansmanı amacıyla havayolu şirketleri tarafından tercih edilen bir finansman modeli olan Enhanced Equipment Trust Certificates (EETC) ihracı için bankalarla görüşüyor.
  • GEÇEN SEFER UÇAK ÖDEMELERİNİ YAPTIKTAN SONRA BİLANÇODA ZARAR GÖRÜLMÜŞ VE KIYAMET KOPMUŞTU. MUHASEBECİ UZMANIMIZ-BAŞKANIMIZ BU SEFER ÖDEMELERİ YAPTIRMADI, KAR AÇIKLADI. şİMDİ DE KARIN KAĞIT ÜZERİNDE KALICI DURMASI İÇİN UZUN DÖNEM ÖDEMELİ BORÇLANMAYA GİDEREK MİLLETİ KANDIRMAYA DEVAM EDECEK. YA KRİZ ZAMANINDA PEŞİN ÖDEMELİ ANLAŞMA SONUCU DÜŞÜK FİYATLI UÇAK MALİYETLERİNİN BU SEFER VADEDEN DOLAYI MALİYETLERİNİN ARTIŞINA NE DEMELİ... (!) Kimse anlamayacak mı? Bu ülkede en az 100,000 muhasebe ci daha var..
  • Sen bilip bilmedigine yine konusuyorsun asil senin gibi akilsiz insanlar batirir Turk hava yollarini Akp iktidara geldiginden bu yana IMF vallan borc almiyoruz sizin gibi
  • akp herseyı mav etti THY de batıracak
  • bir borca buluşmadığı kalmıştı...

EETC sistemi altında bankalar tarafından ihraç edilen sertifikalar itfa edildikçe, uçakların sahipliği havayolu şirketine geçiyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bankacıların Reuters'a yaptıkları açıklamada, THY'nin EETC ihracını 2013 yılın ilk yarısında yapmayı planladığını söylediler.

Bir bankacı, "THY, yurtdışından farklı finansman fırsatlarını değerlendiriyor, sukuk ve eurotahvil ihracını da değerlendiriyorlar ancak EETC seçeneği daha ağır basıyor. EETC, THY tarafından uçak alımlarının finansmanında ilk kez kullanılacak. THY'nin borçlanma tutarı her işlemde en az 300-500 milyon dolar olacaktır."

Konuyla ilgili olarak THY yetkililerine ulaşılamadı.

THY, geçen ay yaptığı açıklamada, 2014'te 4 adet, 2015'te 6 adet, 2016'da 5 adet geniş gövdeli Airbus A330-300 uçak alacağını açıklamıştı.

EETC, finansman modeli olarak genellikle ABD ve Avrupa'daki havayolları tarafından kullanılırken, hızla büyüyen Körfez bölgesindeki havayolu şirketleri tarafından pek tercih edilmiyor.

THY UÇAK ALIMI İÇİN FİNANSMAN ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
GEÇEN SEFER UÇAK ÖDEMELERİNİ YAPTIKTAN SONRA BİLANÇODA ZARAR GÖRÜLMÜŞ VE KIYAMET KOPMUŞTU. MUHASEBECİ UZMANIMIZ-BAŞKANIMIZ BU SEFER ÖDEMELERİ YAPTIRMADI, KAR AÇIKLADI. şİMDİ DE KARIN KAĞIT ÜZERİNDE KALICI DURMASI İÇİN UZUN DÖNEM ÖDEMELİ BORÇLANMAYA GİDEREK MİLLETİ KANDIRMAYA DEVAM EDECEK. YA KRİZ ZAMANINDA PEŞİN ÖDEMELİ ANLAŞMA SONUCU DÜŞÜK FİYATLI UÇAK MALİYETLERİNİN BU SEFER VADEDEN DOLAYI MALİYETLERİNİN ARTIŞINA NE DEMELİ... (!) Kimse anlamayacak mı? Bu ülkede en az 100,000 muhasebe ci daha var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batiracaklar diyen arkadas ~ 11 yıl önce
Sen bilip bilmedigine yine konusuyorsun asil senin gibi akilsiz insanlar batirir Turk hava yollarini Akp iktidara geldiginden bu yana IMF vallan borc almiyoruz sizin gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batırcaklar ~ 11 yıl önce
akp herseyı mav etti THY de batıracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siyasi degil ticari dusun bence ~ 11 yıl önce
siyasi degil ticari dusun bence su parti isini de birak
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bir borca buluşmadığı kalmıştı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000