08 Haziran 2010, Salı 11:31:43

THY UÇAĞININ TEKERİ FIRLADI!

Türk Hava Yollarının (THY) Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında, uçağın burun lastiklerinin bağlı olduğu aksı kırıldı ve tekerlek fırladı. Uçağın yolcuları indirildikten sonra uçağın hangara çekildiği öğrenildi.
  • uçağın nerde durduğunu öğrenebilseydik haberden.pistte mi taksi demi hangar önünde mi?
  • Havacılıktan anlayan anlamayan herkesin yazdığı bu ortamda arada bir okuduklarımdan tebessüm duyuyorum... B737NG uçaklarında aks kesme gibi bir durum oluşmaz..şayet aks'da çatlak mevcutsa ki incelemelrde kırılan bölgede az miktarda korozyon tesbit edilmiş.Muhtemelen BOEING Service Bulten düzenleyip belirli aralıklarla çatlak kontrolu isteyebilir...Uçak roll out yaptığında, yaptığı taraftaki burun tekeri kopmuş ve yerde taxi olanağını zorlaştırmıştır..Sebeplerden biride hızlı ve keskin dönüşde olabilir...keskin dönüşlerde keskin dönüşlerde
  • Güvenilir bulduğum bir kaynakta sadece lastiğin patladığı yazıyor... A Turkish Airlines Boeing 737-800, registration TC-JFN performing flight TK-2405 from Antalya to Istanbul Ataturk (Turkey) with 149 passengers, was landing on Ataturk's runway 36R, when the right nose gear tyre blew upon nose gear touch down. The airplane rolled out safely, vacated the runway and stopped on the adjacent apron. The passengers were bussed to the terminal.
  • Gerçek olan şu...uçak indikten sonra durmasına yakın aks kırıldı ve ona bağlı olan ön sağ tekerlek jantla birlikte yerinden kopup fırladı..allahtan kaptanlar duruma iyi müdahale edebilmişki uçağı pistte tutmayı başarmış..tüm yolculara kabin ve kokpit ekibine büyük geçmiş olsun..
  • bi tarafta aks duymayan (axle duydunmu peki), bi tarafta torkun biriminin sadece ingiliz sistemi olduğunu sananlar (lbf.ft olabildigi gibi kg.m de olur hangi birim sistemini kullandığına bağlı), bir yanda hiç bilmediği bilenler tarafından gayet açık anlaşılan lastiğin aksa nasıl bağlandığı hakkında atanlar,olayın vehameti bu saçma sapan yorumları yazanlardan kaynaklanma ihtimali olmasında aslında.yaptıkları işi anlamadan yapmak kadar tehlikelisi yok.olayın kazaya dönmemiş olması büyük şans büyük geçmiş olsun.
  • biri deve demiş , biri terlik , biri personel kalitesiz(sen kimsin ki değerlendirme yapıyorsun,işini iyi yapıyorsan sen buyur).sizin gibi insanlara para verseler yine kimse yaranamaz.
  • Ayrıca deve olayına gelince yurdumun saf insanı yine kendine sunulanı alıp hazmediyor. Olayın altında yatan gerçekleri kimse görmüyor yada işine gelmiyor. Deve olayını hatırlayın basında en ağır eleştiriyi yapan kendini havacılık duayeni sanan uğur cebeci çokdeğil 4-5 sene öncesinde patronunun yeni uçağı gulfstream'in yanında koç kesip şampanya yudumladığı günleri hemen unutu veriyor, sizlerde size sunulanlarla atıp tutuyorsunuz.......
  • okuduğum yorumlar hayretler içinde bıraktı.. insanlar anlamadığı konuda nasılda ahkam kesiyor gerçekten yazık. 737 kaptan rumuzlu yorumcu konuyu gerçekten güzel özetlemiş. Arkadaşlar lütfen şaçmalayıp bu satırları okuyan insanların kafasında soru işareti bırakmayın. yok neymiş torq olmazmış, lastiğin 5 bağlantısı varmış, lastik antalya'da değişmise imiş. Olay axle kesilmesi olayıdır ki filoda bulunan uçaklarda yaklaşık 15. olaydır. 738 operatörlerinin çoğunun başına gelmiştir. ayrıca lastik axle'a bir nut (somun) ve onu tutan iki allen ile bağlanır ki bu bağlantıların hepsi bulundu emniyetleri halen sağlam...
  • Bir misafirin dediği gibi gerçekten Yurdum İnsanı Aziz Nesin'e malzeme durumunda. Tüm yorumları okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız. İşi bilmeyenlerde de cahil cesareti var, bunlar bilmediği konularda bile cesaretle yorum yazıyorlar, bu yorumları okuyup birşeyler öğrenmek isteyen okurlar yanlış bilgi sahibi oluyorlar. Unutmayın, Airporthaber bir havacılık uzmanlık portalı. Bilmeyebilirsiniz ama, biraz susun ki, sizi birşey biliyor sansınlar.
  • Bence deveyi kesip şampanya ile yiyin. Ayağınıza da terlik giyin. Nasıl fikir ama ?

Antalya-İstanbul seferini yapan TC-JFN kuyruk tescilli Türk Hava Yolları'na ait TK 2405 seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçak, 149 yolcusuyla beraber saat 08:10 sularında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak pistte fren yaptığı sırada ön dikme sağ lastiği fırladı.

Uçak, yolcular indirildikten sonra THY Teknik A.Ş. hangarına çekildi.

Uçakta bulunan yolcular, Atatürk Havalimanı'na başarılı bir iniş yaptıklarını ancak bu sırada bir gürültü duyduklarını belirttiler. Pilotun, iniş takımlarında bir sorun yaşandığını anons ettiğini anlatan yolcular, bir süre uçak içinde bekledikten sonra otobüslerle terminale alındıklarını söylediler.

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, yaşanan olayla ilgili olarak, "Bu tür bir kırımda ya lastik torku yanlış yapılmış ya da aks kırılmıştır" dedi.

THY UÇAĞININ TEKERİ FIRLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 14 yıl önce
uçağın nerde durduğunu öğrenebilseydik haberden.pistte mi taksi demi hangar önünde mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılıktan anlayan anlamayan herkesin yazdığı bu ortamda arada bir okuduklarımdan tebessüm duyuyorum... B737NG uçaklarında aks kesme gibi bir durum oluşmaz..şayet aks'da çatlak mevcutsa ki incelemelrde kırılan bölgede az miktarda korozyon tesbit edilmiş.Muhtemelen BOEING Service Bulten düzenleyip belirli aralıklarla çatlak kontrolu isteyebilir...Uçak roll out yaptığında, yaptığı taraftaki burun tekeri kopmuş ve yerde taxi olanağını zorlaştırmıştır..Sebeplerden biride hızlı ve keskin dönüşde olabilir...keskin dönüşlerde keskin dönüşlerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güvenilir bulduğum bir kaynakta sadece lastiğin patladığı yazıyor... A Turkish Airlines Boeing 737-800, registration TC-JFN performing flight TK-2405 from Antalya to Istanbul Ataturk (Turkey) with 149 passengers, was landing on Ataturk's runway 36R, when the right nose gear tyre blew upon nose gear touch down. The airplane rolled out safely, vacated the runway and stopped on the adjacent apron. The passengers were bussed to the terminal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçek olan şu...uçak indikten sonra durmasına yakın aks kırıldı ve ona bağlı olan ön sağ tekerlek jantla birlikte yerinden kopup fırladı..allahtan kaptanlar duruma iyi müdahale edebilmişki uçağı pistte tutmayı başarmış..tüm yolculara kabin ve kokpit ekibine büyük geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bi tarafta aks duymayan (axle duydunmu peki), bi tarafta torkun biriminin sadece ingiliz sistemi olduğunu sananlar (lbf.ft olabildigi gibi kg.m de olur hangi birim sistemini kullandığına bağlı), bir yanda hiç bilmediği bilenler tarafından gayet açık anlaşılan lastiğin aksa nasıl bağlandığı hakkında atanlar,olayın vehameti bu saçma sapan yorumları yazanlardan kaynaklanma ihtimali olmasında aslında.yaptıkları işi anlamadan yapmak kadar tehlikelisi yok.olayın kazaya dönmemiş olması büyük şans büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biri deve demiş , biri terlik , biri personel kalitesiz(sen kimsin ki değerlendirme yapıyorsun,işini iyi yapıyorsan sen buyur).sizin gibi insanlara para verseler yine kimse yaranamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayrıca deve olayına gelince yurdumun saf insanı yine kendine sunulanı alıp hazmediyor. Olayın altında yatan gerçekleri kimse görmüyor yada işine gelmiyor. Deve olayını hatırlayın basında en ağır eleştiriyi yapan kendini havacılık duayeni sanan uğur cebeci çokdeğil 4-5 sene öncesinde patronunun yeni uçağı gulfstream'in yanında koç kesip şampanya yudumladığı günleri hemen unutu veriyor, sizlerde size sunulanlarla atıp tutuyorsunuz.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
okuduğum yorumlar hayretler içinde bıraktı.. insanlar anlamadığı konuda nasılda ahkam kesiyor gerçekten yazık. 737 kaptan rumuzlu yorumcu konuyu gerçekten güzel özetlemiş. Arkadaşlar lütfen şaçmalayıp bu satırları okuyan insanların kafasında soru işareti bırakmayın. yok neymiş torq olmazmış, lastiğin 5 bağlantısı varmış, lastik antalya'da değişmise imiş. Olay axle kesilmesi olayıdır ki filoda bulunan uçaklarda yaklaşık 15. olaydır. 738 operatörlerinin çoğunun başına gelmiştir. ayrıca lastik axle'a bir nut (somun) ve onu tutan iki allen ile bağlanır ki bu bağlantıların hepsi bulundu emniyetleri halen sağlam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir misafirin dediği gibi gerçekten Yurdum İnsanı Aziz Nesin'e malzeme durumunda. Tüm yorumları okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız. İşi bilmeyenlerde de cahil cesareti var, bunlar bilmediği konularda bile cesaretle yorum yazıyorlar, bu yorumları okuyup birşeyler öğrenmek isteyen okurlar yanlış bilgi sahibi oluyorlar. Unutmayın, Airporthaber bir havacılık uzmanlık portalı. Bilmeyebilirsiniz ama, biraz susun ki, sizi birşey biliyor sansınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence deveyi kesip şampanya ile yiyin. Ayağınıza da terlik giyin. Nasıl fikir ama ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000