18 Eylül 2010, Cumartesi 09:31:15

THY UÇAĞININ LASTİKLERİ PATLADI!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Priştina seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının Priştina Havalimanı’na inişi sırasında iki lastiğinin patladığı öğrenildi.
  • Merhabalar. Ben o uçağın içindeydim Ve Uçak anca pistin ortasında inebildi ... Bu bir pilot hatasıdır. Sonrada frenlere asıldı ve ABS sistemi bloke olduve lastikler patladı .
  • meb e başvur
  • ekiplerin cantalari cok agirmis hatta cekcekleri varmis o yuzden olmus bide amir cok sismanmis biraz yakit tasarrufu lutfen bende lagman tavsiye ediyorum tum ekiplerin hatta yolcularin sefer oncesi lagman yaparsa sorun ortadan kalkar ayni luftansa yada klm gibi orda ekipler cekceksiz ve zayif yolcular tig gibi hemde ekiplerin sagligi dusunuluyor tum ekine gecmis olsun verilmis sadakalari varmis
  • bu bir a/s sistem arızasıdır beyler uzatıp durmayın birçok şirketin başına gelmiştir ve ilerdede gelecektir.kaptanın veya teknik ekibin bir suçu yok.bilen bilmeyen sallamasın işkembeden.ama birşey varki gerçekten ibretlik.allah korusun thy nin başına birşey gelse bazı hainler zil takıp oynayacak gibi.
  • Uçak lastikleri değiştiken sonra dönmüşmü?Çok sert iniş yaptıysa sert iniş kontrolları yapılması gerekir ki,bu da ancak thy teknikte yapılabilir ve öyle bir kaç saatte olmaz.Kilitlenme arızası gibi görünüyor.
  • Uçakta antisikit arızası varmış.İnişte tam piste temas anında dönmesi gerekirken, iki tekerlek kilitlenmiş ve piste sürtünerek,anında patlamış.Sert inişte lastik bu şekilde patlamaz,uçak top gibi zıplar,uçak dikmeleri hasar görür.Belediye başkanı patlama sesini duymuştur.Tamamen teknik bir arızadır ve önemli bir arızadır tabiki.Geçmiş olsun diyorum ve pilotları kutluyorum.
  • Cok ucan ve yurtdisinda yasayan bir sivil havacilik meraklisi olarak bu suregelen ve zaman zaman hakaret iceren yorumlara cok sasiriyorum. Nedir bu paylasilamayan kokpitde? Neredeyse ucak kazalarina sevinecek hale geleceksiniz. Onemli olan isini dogru yapmak yoksa sivil veya askeri kokenli olmanin ne onemi var? Yonetim bu islere nasil bir cozum bulamiyor bu da ayrica cok komik bir durum
  • arkadaşlar bir olay hakkında lutfen gerçekleri bilmeden yorum yapmayalım. havacılıkta herkesin başına gelebilir ve kendilerine geçmiş olsun. ben sivil kökenli bir kaptanım.ve bu havacılıkta kaptan olmamama hem asker hem sivil kaptanlarımdan gorduklerımle geldim. kokpitte hiçbir şekilde ne askeriyeden gelen abilerimle ne de sivil kardeşlerimle hiç bir zaman sorun yaşamadım. bırakın artık hava kuvvetlerini karacıyı denızcıyı sıvılı de artık kırmızı beyaz bayragımızı taşıyan ucaklarımızda yabancılar ucuyor..hatta yunan lar bile..işte birazda bunları düşünün..saygılarımla
  • Ögretmenlerin hepsi yakında sivil oacak demişsin. Kaptan ögretmen olmayacakmı.Ögretmenler milli egitimden alınacaksa nereye müracat edecegiz bilgi verirseniz sevinirim.
  • Hardlanding den dolayi daha oncede bircokkez thy teker patlatti bukadar buyutecek bisey yok egitim olur yeni linea baslamis olabilir bircok 200saatlik arkadas egitime basladi gecen hafta herkez dogustan bilerek dogmuyo bu isi zamanla olacak tabiki.

Türk Hava Yolları'na ait B737-800 tipi yolcu uçağının Priştina'ya inişi sırasında iki lastiğinin birden patladı.

"Kahramanmaraş" adlı TK-1017 sayılı seferi gerçekleştirmek üzere Priştina'ya giden uçak, lastiklerinin değişmesi için bakıma alındı. Uçak park ettikten 30 dakika sonra yolcular aşağıya indirildi.

Uçakta bulunan yolcular, uçağın çok sert bir iniş gerçekleştirdiğini ve lastiklerin patlamasının ardından duyulan ses üzerine uçakta kısa süreli panik yaşadıklarını ifade ettiler.

Lastiği patlayan uçakta, Prizren Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak amacıyla Kosova’ya giden Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün’ün de bulunduğu öğrenildi.

THY UÇAĞININ LASTİKLERİ PATLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
Merhabalar. Ben o uçağın içindeydim Ve Uçak anca pistin ortasında inebildi ... Bu bir pilot hatasıdır. Sonrada frenlere asıldı ve ABS sistemi bloke olduve lastikler patladı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
meb e başvur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ekiplerin cantalari cok agirmis hatta cekcekleri varmis o yuzden olmus bide amir cok sismanmis biraz yakit tasarrufu lutfen bende lagman tavsiye ediyorum tum ekiplerin hatta yolcularin sefer oncesi lagman yaparsa sorun ortadan kalkar ayni luftansa yada klm gibi orda ekipler cekceksiz ve zayif yolcular tig gibi hemde ekiplerin sagligi dusunuluyor tum ekine gecmis olsun verilmis sadakalari varmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu bir a/s sistem arızasıdır beyler uzatıp durmayın birçok şirketin başına gelmiştir ve ilerdede gelecektir.kaptanın veya teknik ekibin bir suçu yok.bilen bilmeyen sallamasın işkembeden.ama birşey varki gerçekten ibretlik.allah korusun thy nin başına birşey gelse bazı hainler zil takıp oynayacak gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak lastikleri değiştiken sonra dönmüşmü?Çok sert iniş yaptıysa sert iniş kontrolları yapılması gerekir ki,bu da ancak thy teknikte yapılabilir ve öyle bir kaç saatte olmaz.Kilitlenme arızası gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakta antisikit arızası varmış.İnişte tam piste temas anında dönmesi gerekirken, iki tekerlek kilitlenmiş ve piste sürtünerek,anında patlamış.Sert inişte lastik bu şekilde patlamaz,uçak top gibi zıplar,uçak dikmeleri hasar görür.Belediye başkanı patlama sesini duymuştur.Tamamen teknik bir arızadır ve önemli bir arızadır tabiki.Geçmiş olsun diyorum ve pilotları kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cok ucan ve yurtdisinda yasayan bir sivil havacilik meraklisi olarak bu suregelen ve zaman zaman hakaret iceren yorumlara cok sasiriyorum. Nedir bu paylasilamayan kokpitde? Neredeyse ucak kazalarina sevinecek hale geleceksiniz. Onemli olan isini dogru yapmak yoksa sivil veya askeri kokenli olmanin ne onemi var? Yonetim bu islere nasil bir cozum bulamiyor bu da ayrica cok komik bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar bir olay hakkında lutfen gerçekleri bilmeden yorum yapmayalım. havacılıkta herkesin başına gelebilir ve kendilerine geçmiş olsun. ben sivil kökenli bir kaptanım.ve bu havacılıkta kaptan olmamama hem asker hem sivil kaptanlarımdan gorduklerımle geldim. kokpitte hiçbir şekilde ne askeriyeden gelen abilerimle ne de sivil kardeşlerimle hiç bir zaman sorun yaşamadım. bırakın artık hava kuvvetlerini karacıyı denızcıyı sıvılı de artık kırmızı beyaz bayragımızı taşıyan ucaklarımızda yabancılar ucuyor..hatta yunan lar bile..işte birazda bunları düşünün..saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ögretmenlerin hepsi yakında sivil oacak demişsin. Kaptan ögretmen olmayacakmı.Ögretmenler milli egitimden alınacaksa nereye müracat edecegiz bilgi verirseniz sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hardlanding den dolayi daha oncede bircokkez thy teker patlatti bukadar buyutecek bisey yok egitim olur yeni linea baslamis olabilir bircok 200saatlik arkadas egitime basladi gecen hafta herkez dogustan bilerek dogmuyo bu isi zamanla olacak tabiki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000