28 Ağustos 2009, Cuma 11:59:14

THY UÇAĞININ KALINTILARI HÂLÂ ORADA

33 yıl önce yaşanan Isparta kazasının izlerine bugün hala kaza bölgesinde rastlamak mümkün. İşte o dehşet verici kazadan geriye kalanlar…
  • Selamlar uçağın düştüğü yer dsi yazan tepenin ardı mi oluyor?
  • Sen kolay yoldan çıkmışsın dostum kestirme olandan 3 farklı yol var oraya tam adrenalinlik düşme tehlikesi yuvarlanıp uçma yükseklik korkun yoksa çıkalım senle uzun zamandır bende gidemedim değişiklik olur
  • 15 yaşındayken oraya tırmanmıştım. sidrenin zirvesine kadar. yolu o kadar zor değil, korkunç hiç değil. muhteşem manzaralar mevcut. fakat tekbaşına gidilecek yer değil. iyi ayakkabı bıçak vs olmalı. domuz hiç görmedim hayatımda oralarda ama olabilir. uçağın enkazı hala orada, motorları kokpit parçaları koltuklar döşemeler kaplamalar vs. hüzünlenmemek elde değil. ıspartada bir ekip oluşsa bugün bile çıkarım oraya. var mı gelmek isteyen?
  • Sayın editörümüzünde müsadesi olursa karatepeye çıkmak isteyenleri uyarmak isterim sidre tarafından yol çok riskli yolun%80ninden sonra uçurum geçmek bi hayli zor en kısa yol gökçay tarafından kent ormanına doğru giderken sağdan ikinci derenin içinden yaklaşık 2km kadar tırmanmak gerekiyor mutlaka yanınızda arkadaş olsun ve bölgede domuz üremiş saldırabiliyorlar korkutmak amaçlı silah mutlaka olmalı burada mahsur kalanlarda oldu jandarma kurtarmıştı sizleri dostane uyarmak istedim tesekkürler
  • Kazanın şiddetini karatepeye gitmeyen anlayamaz ölenlerin kavrulmuş ayakkabıları kemer tokaları her yağmur sonrası toprak altından çıkan aliminyum gövde parçaları(bozuk para boyutlarında)binlerce parça ve üç adet motor 2 motor arası yaklaşık30metre diger motor 200 metre kadar asagı vadide dere yatagina ucmuş 2004 yılından sonra motorlar artık yok ve orada inanılmaz bir atmosfer var sanki ölenlerin ruhu orada size bakıyor ürpertici düşünün yerde bi kemik dikkatinizi çekiyor inceliyorsunuz kafa tası kemiği tüylerim hala diken diken
  • Yahu Gardaşlar ... Ben pilot değilim ama bu uçağın DME si yokmuymuş.? Her gördüğü ışığı pist sanan birisini nasıl oluyorda gaptan yapmışlar. Asker olunca her şeyi bilen üstün zekalı insanlarmi anlaşılıyor. Bırakın artık bu çok bilmisligi de sivillerden biraz egitim alın. Sonra dizede yazık onca ölen insana da. ....!
  • Van Kazasında yardımcı pilotun kaptan pilota, uçuşu iptal edelim yalvarmalarına rağmen askeri kökenli inatçı kaptanımız uçağı indirmeyi 3. kez daha deniyor ve kokpit ses kayıtlarına en son "allah belanı versin" sözü takılıyor. Ama THY artık yeni pilotlarında bu inatçılığı kırıyor, kaptanların üzerindeki pas geçtin neden, zorunlumuydu sorgulamaları da kalmadı. inş bir daha tekrarlanmaz
  • bazı yorumcu arkadaşlarıma katılıyorum. thk den emekli kaptanlarımızın inatcı tutumları ve başkalarının yanlış bildiğini düşünmesinden dolayı bu durumda..türkiyede olan ucak kazalarının kaptanlarına bakarsınız askeri kökenli olduklarını göreceksiniz..hollanda kazası bunun sonuncusu olması dileğiyle..
  • demek ki kuleye inanmak lazımmış.
  • Ben bu kazadan 8 ay sonra bir Air France B 727 ile ORY IST uçacaktim ve uçus günü Air France görevlisi uçak çok kalabalik oldugundan istiyen yolcularin yarim saat daha önce kalkacak olan daha bos olan THY 727 ile gidebileceklerini söyledi, ve daha sonra THY Kaptani gelip bize Istanbul yolcusu varsa beni takip edin dedi ve farketti ki kimse gitmek istemiyor ve zavalli adam çok üzüldü ve ben de çok fena oldum.

Tarih 19 Eylül 1976. Kaptan Pilot Celal Topçuoğlu ve mesul Kaptan Pilot Sacit Soğangöz yönetimindeki THY’ye ait TC-JBH kuyruk tescilli Boeing 727-200 tipi uçağı İstanbul’dan Antalya’ya gitmek üzere gece saat 23:11’de Atatürk Havalimanı’ndan kalkıyordu.

İçinde 143 yolcu ve 11 mürettebat bulunan uçak Antalya’ya doğru ilerlerken, uçağın mesul kaptanı Sacit Soğangöz, inanılmaz bir hata yapıyor ve henüz Isparta semalarındayken Antalya kule ile temasa geçerek, ‘pist ışıklarını gördüğünü ve alçalmaya başladığını’ söylüyordu.

Aslında Soğangöz’ün gördüğü Antalya pist ışıkları değil Isparta Bulvarı’ndaki Sokak ışıklarıydı. Ancak Soğangöz, kulenin tüm itirazlarına rağmen, ‘ Size mi inanayım, gözlerime mi?’ diyerek ölüme giden yoluna devam ediyordu.

Soğangöz kaptan, caddeyi pist sanarak 150 metre irtifaya kadar düşmüştü.

Bu sırada, yolcu kabininde bulunan Kaptan Pilot Celal Topçuoğlu, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu düşünerek kokpite geliyor ve uçuşa müdahale ediyordu.

Topçuoğlu, son anda dağları fark ediyor ve tırmanışa geçmek için motorlara tam güç veriyordu. Ancak, maalesef başarılı olamıyor ve uçak, içine girdiği vadinin sağ yamacına sağ kanadından çarparak, çarpmanın şiddetiyle, vadinin sol tarafına doğru fırlıyor ve Karatepe olarak bilinen dağa çarparak parçalanıyordu.

Bu acı kazada, 11’i mürettebat 154 kişinin yaşamı Karatepe dağında son buluyordu.

İşte o feci kazanın üzerinden tam 33 yıl geçti. Ardında yüzlerce dram ve hikâye bırakan kazanın acıları küllenirken, Karatepe dağında hala o kazaya ait izler duruyor.

Uçağın koridoruna serilen halı, metal ve kumaş parçaları, kazanın dehşet verici yüzünü anlamak için yeterli oluyor.

Öte yandan kazada hayatını kaybedenler için 19 Eylül 2009 tarihinde Karatepe mevkiinde anma töreni düzenlenmesi planlanıyor.

İşte o kazadan geriye kalanlar, Selim Özkök ve Doç.Dr Mekin Sezik’ın objektiflerine takılanlar:





























©AirportHaber.com

THY UÇAĞININ KALINTILARI HÂLÂ ORADA

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Ilker ~ 7 yıl önce
Selamlar uçağın düştüğü yer dsi yazan tepenin ardı mi oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 10 yıl önce
Sen kolay yoldan çıkmışsın dostum kestirme olandan 3 farklı yol var oraya tam adrenalinlik düşme tehlikesi yuvarlanıp uçma yükseklik korkun yoksa çıkalım senle uzun zamandır bende gidemedim değişiklik olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anamasliyim ~ 11 yıl önce
15 yaşındayken oraya tırmanmıştım. sidrenin zirvesine kadar. yolu o kadar zor değil, korkunç hiç değil. muhteşem manzaralar mevcut. fakat tekbaşına gidilecek yer değil. iyi ayakkabı bıçak vs olmalı. domuz hiç görmedim hayatımda oralarda ama olabilir. uçağın enkazı hala orada, motorları kokpit parçaları koltuklar döşemeler kaplamalar vs. hüzünlenmemek elde değil. ıspartada bir ekip oluşsa bugün bile çıkarım oraya. var mı gelmek isteyen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 9 yıl önce
gidelim adamım. gerçekten
Gezgin ~ 11 yıl önce
Sayın editörümüzünde müsadesi olursa karatepeye çıkmak isteyenleri uyarmak isterim sidre tarafından yol çok riskli yolun%80ninden sonra uçurum geçmek bi hayli zor en kısa yol gökçay tarafından kent ormanına doğru giderken sağdan ikinci derenin içinden yaklaşık 2km kadar tırmanmak gerekiyor mutlaka yanınızda arkadaş olsun ve bölgede domuz üremiş saldırabiliyorlar korkutmak amaçlı silah mutlaka olmalı burada mahsur kalanlarda oldu jandarma kurtarmıştı sizleri dostane uyarmak istedim tesekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 11 yıl önce
Kazanın şiddetini karatepeye gitmeyen anlayamaz ölenlerin kavrulmuş ayakkabıları kemer tokaları her yağmur sonrası toprak altından çıkan aliminyum gövde parçaları(bozuk para boyutlarında)binlerce parça ve üç adet motor 2 motor arası yaklaşık30metre diger motor 200 metre kadar asagı vadide dere yatagina ucmuş 2004 yılından sonra motorlar artık yok ve orada inanılmaz bir atmosfer var sanki ölenlerin ruhu orada size bakıyor ürpertici düşünün yerde bi kemik dikkatinizi çekiyor inceliyorsunuz kafa tası kemiği tüylerim hala diken diken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu Gardaşlar ... Ben pilot değilim ama bu uçağın DME si yokmuymuş.? Her gördüğü ışığı pist sanan birisini nasıl oluyorda gaptan yapmışlar. Asker olunca her şeyi bilen üstün zekalı insanlarmi anlaşılıyor. Bırakın artık bu çok bilmisligi de sivillerden biraz egitim alın. Sonra dizede yazık onca ölen insana da. ....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Van Kazasında yardımcı pilotun kaptan pilota, uçuşu iptal edelim yalvarmalarına rağmen askeri kökenli inatçı kaptanımız uçağı indirmeyi 3. kez daha deniyor ve kokpit ses kayıtlarına en son "allah belanı versin" sözü takılıyor. Ama THY artık yeni pilotlarında bu inatçılığı kırıyor, kaptanların üzerindeki pas geçtin neden, zorunlumuydu sorgulamaları da kalmadı. inş bir daha tekrarlanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bazı yorumcu arkadaşlarıma katılıyorum. thk den emekli kaptanlarımızın inatcı tutumları ve başkalarının yanlış bildiğini düşünmesinden dolayı bu durumda..türkiyede olan ucak kazalarının kaptanlarına bakarsınız askeri kökenli olduklarını göreceksiniz..hollanda kazası bunun sonuncusu olması dileğiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
demek ki kuleye inanmak lazımmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bu kazadan 8 ay sonra bir Air France B 727 ile ORY IST uçacaktim ve uçus günü Air France görevlisi uçak çok kalabalik oldugundan istiyen yolcularin yarim saat daha önce kalkacak olan daha bos olan THY 727 ile gidebileceklerini söyledi, ve daha sonra THY Kaptani gelip bize Istanbul yolcusu varsa beni takip edin dedi ve farketti ki kimse gitmek istemiyor ve zavalli adam çok üzüldü ve ben de çok fena oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000