25 Ekim 2013, Cuma 08:57:00

THY UÇAĞININ HAVADA CAMI ÇATLADI

Viyana-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yollarıuçağının havada kokpit camı çatladı. Uçak, sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.
  • Preflight ta cam kontorlu yapilmiyor-camlarin durumlarini teknik yeteri siklikta degerlendirmiyor
  • Bisiklet tamir edemeyecek adamlar thy ye laf atmak icin bu konularda konusuyor ya yazik size.siz binmeyin zaten ucaga 2 gram zekaniz 10000 metrede ucmasin...
  • Su gereksiz espiri yapanlar! Okumayin arkadas bu siteyi ilgilenmeyin havacilikla falan.sizin isiniz gucunuz yokmu allah askina!
  • Aynstayn'a galiba oksijen tupu demek iistedin.kask takinca icinde hava mi oluyor ?
  • Bu kacinci airbus cam vakasi ? Airbus im bu konuya bi el atmasi lazim artik.
  • Bu kac
  • ozaman bundan sonra kask taksın pilotlar cam catlar kırılrsa dvm etsinler boşa masraf nasıl fikir ?
  • canımızı kimlere emanet ediyoruz..globally haaa :))...sondan 3ncü emniyet kuralları açısından...uçağada binemeyeceğiz artık yazıkkk
  • üfürükle camı tamir ederler artık :))
  • Kendini guvende hissetmeye devam edebilirsin arkadasim merak etme , kaptan pilot arkadasim tum prosedurleri kurallara uygun uygulamis, ne sirketi uzmus, ne ucus guvenligini ihlal etmis ne de yolculari magdur etmistir...fazladan harcanan yakit risk olusturmaz.Kaptanimiz mutlaka yakit durumunu, hava durumunu degerlendirmistir...Trafik onceligi istemesi de gayet normaldir..pas gecmesi halinde yedek meydana gidecek yakiti olmasaydi zaten daha bastan istanbula gelmez geri doner inerdi.Bu gibi durumlarda uluslararasi kural elbette oncelikle checklist maddeleirinin uygulanmasidir ki bu da yapilmistir.Sonrasinda da inisiyatif kaptana birakilmistir..o da zaten krizi sirketin politikalari dogrultusunda mukemmel yonetmis...pilotun politikasi diye birsey yoktur bu arada..mutemelen telsizle veya ACARS la OCC ye bilgi de verilmistir.....o nedenle siz hassas yolcular huzurla ve guvenle ucmaya devam ediniz...saygilar..

THY’nin TK-1888 sefer sayılı TC-JSG kuyruk tescili Airbus- 321 tipi uçağı Viyana’dan kalkışından sonra seyir halindeyken kokpit camı çatladı. Bu yüzden seyir irtifasını düşürerek seyahat eden uçağın pilotu, İstanbul’a iniş için alçalmaya başladığı sırada Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne durumu bildirdi. Daha sonra kule ile irtibata geçen kaptan pilot iniş önceliği istedi.

Uçak sorunsuz bir şekilde gece saat 23.00’de inişini gerçekleştirdi. Kokpit camı çatlayan uçak, camının değiştirilmesi için teknik hangara çekildi.

THY UÇAĞININ HAVADA CAMI ÇATLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Kontrol ~ 10 yıl önce
Preflight ta cam kontorlu yapilmiyor-camlarin durumlarini teknik yeteri siklikta degerlendirmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bisiklet tamir edemeyecek adamlar thy ye laf atmak icin bu konularda konusuyor ya yazik size.siz binmeyin zaten ucaga 2 gram zekaniz 10000 metrede ucmasin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Su gereksiz espiri yapanlar! Okumayin arkadas bu siteyi ilgilenmeyin havacilikla falan.sizin isiniz gucunuz yokmu allah askina!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aynstayn'a galiba oksijen tupu demek iistedin.kask takinca icinde hava mi oluyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kacinci airbus cam vakasi ? Airbus im bu konuya bi el atmasi lazim artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kac

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynştayn ~ 10 yıl önce
ozaman bundan sonra kask taksın pilotlar cam catlar kırılrsa dvm etsinler boşa masraf nasıl fikir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haşmet ~ 10 yıl önce
İsminin hakkını vermişsin aynş!
hkn34 ~ 10 yıl önce
canımızı kimlere emanet ediyoruz..globally haaa :))...sondan 3ncü emniyet kuralları açısından...uçağada binemeyeceğiz artık yazıkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slot ~ 10 yıl önce
üfürükle camı tamir ederler artık :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oz yolcuya ~ 10 yıl önce
Kendini guvende hissetmeye devam edebilirsin arkadasim merak etme , kaptan pilot arkadasim tum prosedurleri kurallara uygun uygulamis, ne sirketi uzmus, ne ucus guvenligini ihlal etmis ne de yolculari magdur etmistir...fazladan harcanan yakit risk olusturmaz.Kaptanimiz mutlaka yakit durumunu, hava durumunu degerlendirmistir...Trafik onceligi istemesi de gayet normaldir..pas gecmesi halinde yedek meydana gidecek yakiti olmasaydi zaten daha bastan istanbula gelmez geri doner inerdi.Bu gibi durumlarda uluslararasi kural elbette oncelikle checklist maddeleirinin uygulanmasidir ki bu da yapilmistir.Sonrasinda da inisiyatif kaptana birakilmistir..o da zaten krizi sirketin politikalari dogrultusunda mukemmel yonetmis...pilotun politikasi diye birsey yoktur bu arada..mutemelen telsizle veya ACARS la OCC ye bilgi de verilmistir.....o nedenle siz hassas yolcular huzurla ve guvenle ucmaya devam ediniz...saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000