20 Haziran 2013, Perşembe 19:52:07

THY UÇAĞININ FRENİ KİLİTLENDİ

THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkmak için pist başına gelen Airbus 330 tipi uçağı fren arızası yaşadı. Kalkıştan vazgeçen uçak pistten DHMİ araçları tarafından çekildi.
  • bi purser arıza yapmasın havada yeterki:)
  • JNG ve JNF kuyruk numaralı uçaklar kiralık ve THY nin elindeki en eski 330 lar. sürekli arıza veriyorlar
  • yerde hertür ariza olabilir, ama havada ariza yapmasin yeterki!!!!!
  • Arkadaslar konu harici ama bir sey paylasmak isterim;THY; ise alim surecinde turk ve sivil olanlari ise almiyor mu,ya da yerli kaptan mi istemiyor,B-737 kaptani olarak basvurdum,surecler tamamlandi ,hayirli olsun dediler,ama sonra,sureciniz olumsuz sonuclandi diye mail geldi.Ayni sureci yasayan kaptan arkadaslar var acaba merak ettim.
  • günde yüzlerce sefer yapan bir firma için normal sayılabılıcek durumlar;Her havayolunda böyle seyler olur..Sansızlık..
  • Tüm ekibe ve yolculara geçmiş olsun..
  • Resimde uçağın çeken DHMİ aracının üzerinde niye TGS yazıyor? Kiev'deki uçakta teknik arıza yoktur, kargoya dökülen maddenin temizliği yapılıyor. Yabancı madde ne mi; Hg.
  • Bence airbus'çı ve boeing'çilerin bir zamanların renocuları ile tofaşçılarından farkı yok. Sadece biraz daha bilgi yüklenmişler o kadar. Ama aynı dar kafa devam ediyor.
  • 777 aslında 330 u döverde çok yakıyor uçak, devir ekonomi devri naparsın.
  • Arkadaslar grevimiz buyuyor ve buyuyecek, tamam basta fazla bir etki yoktu ama ayni tohumu ekilmis bir sebze gibi zamanla buyudu ve bu noktalara geldi! Grevimiz Kiev'i bile etkiliyor artik. Arkadaslar sirketin fazla direnci kalmadi artik ne yapacaklarini sasirdilar. Rotarlar, iptaller havada ucusuyor!! Grevimiz kazanacak yakinda, saglam kaynaklardan edindigim bilgiye gore en fazla 3-4 gun sure var ondan sonra sirket pes edicek!

Atatürk Havalimanı'ndan kalkış hazırlığı yapan THY'nin Airbus 330 tipi uçağının freni kilitlendi. Bangladeş'e gitmek için kalkış için hızlanmaya başladığı sırada frenlerin kilitlendiğini farkeden uçağın kaptan pilotu kalkıştan vazgeçti.

Pistte kalan uçak DHMİ ekipleri tarafından teknik kontrollerin yapılması için hangara çekildi. Yetkililer, TK 712 sefer sayılı uçağın kontrollerinin yapıldıktan sonra sefere aynı uçakla devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini bildirdi. Arıza giderilemezse yolcuların bir başka uçakla gönderileceği kaydedildi.

Öte yandan bugün yapılması gereken TK 458 sefer sayılı Kiev-İstanbul uçuşu teknik arıza sebebiyle 17 saat rötara uğradı. Uçağın arızasının giderilmesi için uğraşılırken ekibin de mesaisi dolunca yolcular otele yerleştirildi.

Yolcuların yaklaşık 17 saat rötarlı olarak bir sonraki uçuşla Türkiye'ye gönderileceği bildirildi.











Airporthaber.com ÖZEL

THY UÇAĞININ FRENİ KİLİTLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

eren ~ 11 yıl önce
bi purser arıza yapmasın havada yeterki:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JNG ve JNF ~ 11 yıl önce
JNG ve JNF kuyruk numaralı uçaklar kiralık ve THY nin elindeki en eski 330 lar. sürekli arıza veriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dus agent ~ 11 yıl önce
yerde hertür ariza olabilir, ama havada ariza yapmasin yeterki!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpitistihdam ~ 11 yıl önce
Arkadaslar konu harici ama bir sey paylasmak isterim;THY; ise alim surecinde turk ve sivil olanlari ise almiyor mu,ya da yerli kaptan mi istemiyor,B-737 kaptani olarak basvurdum,surecler tamamlandi ,hayirli olsun dediler,ama sonra,sureciniz olumsuz sonuclandi diye mail geldi.Ayni sureci yasayan kaptan arkadaslar var acaba merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
foruma sorun. ~ 11 yıl önce
ucuyorum forum da daha sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz.
NORMAL ~ 11 yıl önce
günde yüzlerce sefer yapan bir firma için normal sayılabılıcek durumlar;Her havayolunda böyle seyler olur..Sansızlık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Tüm ekibe ve yolculara geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azıcık düzeltme ~ 11 yıl önce
Resimde uçağın çeken DHMİ aracının üzerinde niye TGS yazıyor? Kiev'deki uçakta teknik arıza yoktur, kargoya dökülen maddenin temizliği yapılıyor. Yabancı madde ne mi; Hg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bronzemoon ~ 11 yıl önce
Turkish Ground Services, http://www.tgs.aero/Default.aspx
offfffff ~ 11 yıl önce
Bence airbus'çı ve boeing'çilerin bir zamanların renocuları ile tofaşçılarından farkı yok. Sadece biraz daha bilgi yüklenmişler o kadar. Ama aynı dar kafa devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
better then other ~ 11 yıl önce
777 aslında 330 u döverde çok yakıyor uçak, devir ekonomi devri naparsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iste grev!! ~ 11 yıl önce
Arkadaslar grevimiz buyuyor ve buyuyecek, tamam basta fazla bir etki yoktu ama ayni tohumu ekilmis bir sebze gibi zamanla buyudu ve bu noktalara geldi! Grevimiz Kiev'i bile etkiliyor artik. Arkadaslar sirketin fazla direnci kalmadi artik ne yapacaklarini sasirdilar. Rotarlar, iptaller havada ucusuyor!! Grevimiz kazanacak yakinda, saglam kaynaklardan edindigim bilgiye gore en fazla 3-4 gun sure var ondan sonra sirket pes edicek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 11 yıl önce
şaka mısın sen hayal gücün cok kuvvetlı
bosss ~ 11 yıl önce
ya bi git yaa
hahhahaaa ~ 11 yıl önce
bu sanah sabah keyfımı yerıne getırdı dogrusu, cok tesekkurler. :))))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000