01 Aralık 2008, Pazartesi 18:00:24

THY uçağının dikmesi kilitlendi

Türk Hava Yolları'nın Kayseri-İstanbul seferini yapan uçağının Atatürk Havalimanı'nda dikmesi kilitlendi.
  • havayollarının kaliteli uçuş yapan en güzel şirket türk hava yollarıdır buna inanın arkdaşlar
  • THY milli havayolumuz zaten temennimiz her zaman en güzel yerlerde olması.Ama senin için aynı temennide bulunamıyacağım.Evet bizim uçaklarımız eski olabilir ama bakımsız değiller.Baba parası yiyen şımarık zengin çocukları gibi devlet parası ile alınan sıfır uçaklarda çalışmıyoruz hoşgeldin kaptan güle güle kaptan diyemiyoruz ama arızanın ne olduğunu biliyoruz nasıl giderileceğini biliyoruz.THY bir okuldur gerçek hayat sivilde başlar.Bu kadar da sana yeter.Bir daha da yazdığın yazıya dikkat edersin herhalde.
  • thy'nin ne ucaklarına nede yolcularına hiç bir şey olmaz.ucağı kalkar kalktığı gibide iner...diğer şirketlerin bakımsızca ucan ucaklarıyla ilgilenin değerli basın mensupları...
  • yani bu arızanın olmamasımı gerekiyo.uçaklar her zaman arıza yapar,sağınıza solunuza bakın.en çok ne var. tabii ki teknisyen.bütün dünyada bu böledir.hiç bir arıza vermeyen malzemenin ne zaman arıza vereceğini kestirmek,miadına bağlıdr.beliki 10 yıl belki yarın.bu kadar abartmayın.sonuçta biz işimizi gerçekten çok seviyoruz.geçmiş olsun herkese:)))
  • Uçağın yerde hareketi sırasında burun tekerlerine kumanda edebilmek için çalışan sistemdir.Bu sistemde arıza olmuş sanırım bu durumda pilotların iki seçeneği oluyor ya traktorle uçağın çekilmesi( ki %100 güvenlidir) yada pilotun uçağı fren yardımıyla idare etmesi.fren yardımıyla uçağı idare etmek her zaman yapılan birşey olmadığı için hiç bir pilot tercih etmiyor.HABERI YAZAN habercinin kulaktan dolma haber yapmasını ayrıca kınıyorum.haberi inceleyip yazabilirdi.
  • Dikmenin kilitlenmesi güzel bir şey.Kilitlenmemesi tehlike arz eder.Haber başlığı baştan yanlış..:)
  • Tüm ekibe ve yolculara geçmiş olsun.Steering arızaları genelde valf veya kablo arızaları olabilir.Her uçakta da bu olabilir.THY Teknik bu olayı kısa zamanda çözecektir.Dalga geçen arkadaşları da kınıyorum.Herkese sağlıklı uçuşlar diliyorum.
  • yani stering arızası sebebiyle pistten çıkmamış olabilir , yön değiştiremeyen uçağın pistten çıkması mı gerekir zaten pist orta hattına inilir.
  • Arıza sakın -Nose Wheel Steering- sorunu olmasin ? Malumunuz sanirim 7 ya da 8 Airbus 320'de on dikmenin kilitlenmesi sorunu olmustu ... Habere gore bu ucak A321 ama ne olur ne olmaz dikkatli olmak iyi incelemek gerekir bu tip arizalari ve tabii ki biraz daha dikkatli olmak icab eder haber yaparken .
  • Ney? Steiring arizasi :)) Siz o ariza olmadan evinize gidebiliomusunuz :))

Türk Hava Yolları’nın TC-JMC kuyruk tescilli “Aksaray” adlı Airbus 321-231 tipi uçağı Atatürk Havalimanı 06-24 numaralı pistine iniş yaptıktan sonra park edeceği alana ilerlerken ön dikmesinde steering adı verilen arıza meydana geldi. TK 263 sefer sayısıyla Kayseri’den aldığı 158 yolcu ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen THY uçağında yaşanan arızadan dolayı uçak taksi yolu olarak adlandırılan yan yola giriş öncesi olduğu yerde kaldı. Uçağın kokpit ekibinin kontrol kulesini uyararak arızayı bildirmesi üzerine iniş yapacak diğer uçaklarda pisti pas geçerek diğer piste iniş yaptı. Arıza yapan “Aksaray” adlı uçak bakıma alındı.

THY uçağının dikmesi kilitlendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

süperrrrrrrr ~ 15 yıl önce
havayollarının kaliteli uçuş yapan en güzel şirket türk hava yollarıdır buna inanın arkdaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAZLUM ~ 15 yıl önce
THY milli havayolumuz zaten temennimiz her zaman en güzel yerlerde olması.Ama senin için aynı temennide bulunamıyacağım.Evet bizim uçaklarımız eski olabilir ama bakımsız değiller.Baba parası yiyen şımarık zengin çocukları gibi devlet parası ile alınan sıfır uçaklarda çalışmıyoruz hoşgeldin kaptan güle güle kaptan diyemiyoruz ama arızanın ne olduğunu biliyoruz nasıl giderileceğini biliyoruz.THY bir okuldur gerçek hayat sivilde başlar.Bu kadar da sana yeter.Bir daha da yazdığın yazıya dikkat edersin herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boardingchi ~ 15 yıl önce
thy'nin ne ucaklarına nede yolcularına hiç bir şey olmaz.ucağı kalkar kalktığı gibide iner...diğer şirketlerin bakımsızca ucan ucaklarıyla ilgilenin değerli basın mensupları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nastaraniyna ~ 15 yıl önce
yani bu arızanın olmamasımı gerekiyo.uçaklar her zaman arıza yapar,sağınıza solunuza bakın.en çok ne var. tabii ki teknisyen.bütün dünyada bu böledir.hiç bir arıza vermeyen malzemenin ne zaman arıza vereceğini kestirmek,miadına bağlıdr.beliki 10 yıl belki yarın.bu kadar abartmayın.sonuçta biz işimizi gerçekten çok seviyoruz.geçmiş olsun herkese:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theknick ~ 15 yıl önce
Uçağın yerde hareketi sırasında burun tekerlerine kumanda edebilmek için çalışan sistemdir.Bu sistemde arıza olmuş sanırım bu durumda pilotların iki seçeneği oluyor ya traktorle uçağın çekilmesi( ki %100 güvenlidir) yada pilotun uçağı fren yardımıyla idare etmesi.fren yardımıyla uçağı idare etmek her zaman yapılan birşey olmadığı için hiç bir pilot tercih etmiyor.HABERI YAZAN habercinin kulaktan dolma haber yapmasını ayrıca kınıyorum.haberi inceleyip yazabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Dikmenin kilitlenmesi güzel bir şey.Kilitlenmemesi tehlike arz eder.Haber başlığı baştan yanlış..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BLDR ~ 15 yıl önce
Tüm ekibe ve yolculara geçmiş olsun.Steering arızaları genelde valf veya kablo arızaları olabilir.Her uçakta da bu olabilir.THY Teknik bu olayı kısa zamanda çözecektir.Dalga geçen arkadaşları da kınıyorum.Herkese sağlıklı uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt ~ 15 yıl önce
yani stering arızası sebebiyle pistten çıkmamış olabilir , yön değiştiremeyen uçağın pistten çıkması mı gerekir zaten pist orta hattına inilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih KOZ ~ 15 yıl önce
Arıza sakın -Nose Wheel Steering- sorunu olmasin ? Malumunuz sanirim 7 ya da 8 Airbus 320'de on dikmenin kilitlenmesi sorunu olmustu ... Habere gore bu ucak A321 ama ne olur ne olmaz dikkatli olmak iyi incelemek gerekir bu tip arizalari ve tabii ki biraz daha dikkatli olmak icab eder haber yaparken .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tochka ~ 15 yıl önce
Ney? Steiring arizasi :)) Siz o ariza olmadan evinize gidebiliomusunuz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000