09 Mayıs 2009, Cumartesi 20:04:10

THY, UÇAĞINI TESLİM ETTİ

Türk Hava Yolları yolcu uçağı Bosna Hersek Hava Yolları’na devredildi…
  • NEDEN BOSNA -HERSEK HAVAYOLLARI DİREK KENDİSİ LEASE YAPMIYOR ?YOKSA BİLMİYOR MU ? NEDEN SİZCE?TK YÖNETİMİ MÜTHİŞ BENCE..
  • koyma ne demek ya adamlar gundemde olan filmleri oynatıyor oynatmasalar thy neden gundemı takıp etmıyor dıyeceksınız cocuklar ıcın o kısmı flulaştırmıslar ne var bunda ne bıcım mantık bu
  • ajet tekilerden bahsetmiyorum thy operasyonlarında ucan sadece 1 tane 400 kaldı... lufhansanın 300leri olabilir ama onlar akım yapıyorsa kabinide teknik surekli check ediyorsa yolcu sorun ckarttmaz.. tum koltuklar yatıyor, duz durmuyor, bc yolcusu bu ne diyor sikayetci oluyor basustu dolaplarında bagaj haric hersey var.. ve bu ucak izmir yada ankaraya veiliyor.. vs vs
  • tc-jd? devamını öğrenseydim benimde bikaç sözüm olabilirdi.ama.neyse lale üzülmesin.
  • govdedekı ısmın ıstanbul olması bence cok hos:) air bosna ya sans getırır ınsallah.
  • Lufthansa 737-300 kullanıyor.Thy nin 400 lerine eski diyenler neye göre böyle düşünüyorsunuz.2009 model uçağı uygun biçimde kullanamazsan bir halta yaramaz,ama 90 mdel bir 737-400 veya başka bir madel -marka uçağı gerektiği gibi servise verir ve kullanırsan çok iyi iş görebilir.
  • arkadas yanlız yazmayalım halen daha 3 tane daha 734 var elimizde her gun goruyom onları...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • oh beee.. kurtulduk bu 400 den.. bi tane kaldı oda giderse hem kabin hem kokpit olarak kurtulmus oluruz.. yolcularda sikayet etmez artık..
  • avrupa pazarına girebilmek için airbosnayı satın almak pek zekice değil..

Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağının Bosna Hersek Hava Yolları’na devir teslimi, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Türk Hava Yolları, bir süre önce yüzde 49’luk bölümünü satın aldığı Bosna Hersek Hava Yolları ile yaptığı anlaşma çevresinde bugün B737-400 tipi yolcu uçağını devretti.

Törene iki ülke hükümetlerini temsilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Bosna Hersek Başbakanı Nejat Brankoviç, Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Meclis Başkanı Bekir İzzetbegoviç, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Bosna Hersek Hava Yolları Genel Müdürü Nudzeim Recica katıldılar.

Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Candan Karlıtekin, anlaşmanın iki ülkeye de hayırlı olmasını dilerken, anlaşmanın Türk Hava Yolları’nın gelecekte atacağı büyük adımların başlangıcı olduğunu ifade ettiler.

Bosna Hersek Başbakanı Nejat Brankoviç ise; “İki kardeş ülkenin yaptığı bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. Başta Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türkiye bizim yalnız olmadığımızı bize hissettirdiler. Onların desteğini her zaman fark edebiliyoruz. Bu uçağın teslimi yapılan gönül anlaşmasının bir ürünüdür. Şimdi heyecanla bu uçağı Bosna’ya götürüp Bosna halkının sevincini beraberce yaşamak istiyoruz. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise; “Türk Havacılığı her geçen gün dünyada adını duyurmaya devam ediyor. 2003 yılında Türkiye’deki yolcu sayısı 33 milyon iken şimdi bu sayı 76 milyona çıktı. THY’nin uçak sayısı 60’larda iken şimdi bu sayısı 130 civarındadır. Türkiye’deki büyük gövdeli uçak sayısı 270'e çıktı. Bunların içine küçük uçak ve jetleri de koyarsak bu sayı 800’ü buluyor. Yani biz 2015 hedefini 2005 yılında gerçekleştirdik. Bütün bunların ışığında THY’nin yaptığı bu anlaşmanın ne kadar doğru bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Bu hareket büyük gelişmelerin habercisidir. Kardeş ülkeye hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Binali Yıldırım ayrıca törenin ardından Airport TV’ye yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın bazı kesimler tarafından yadırganabileceğini ancak söz konusu anlaşmanın son derece doğru hamle olduğunu ifade ederek, bu birleşimin doğru okunmasını gerektiğini ifade etti.

THY

THY, UÇAĞINI TESLİM ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
NEDEN BOSNA -HERSEK HAVAYOLLARI DİREK KENDİSİ LEASE YAPMIYOR ?YOKSA BİLMİYOR MU ? NEDEN SİZCE?TK YÖNETİMİ MÜTHİŞ BENCE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
koyma ne demek ya adamlar gundemde olan filmleri oynatıyor oynatmasalar thy neden gundemı takıp etmıyor dıyeceksınız cocuklar ıcın o kısmı flulaştırmıslar ne var bunda ne bıcım mantık bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ajet tekilerden bahsetmiyorum thy operasyonlarında ucan sadece 1 tane 400 kaldı... lufhansanın 300leri olabilir ama onlar akım yapıyorsa kabinide teknik surekli check ediyorsa yolcu sorun ckarttmaz.. tum koltuklar yatıyor, duz durmuyor, bc yolcusu bu ne diyor sikayetci oluyor basustu dolaplarında bagaj haric hersey var.. ve bu ucak izmir yada ankaraya veiliyor.. vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tc-jd? devamını öğrenseydim benimde bikaç sözüm olabilirdi.ama.neyse lale üzülmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
govdedekı ısmın ıstanbul olması bence cok hos:) air bosna ya sans getırır ınsallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lufthansa 737-300 kullanıyor.Thy nin 400 lerine eski diyenler neye göre böyle düşünüyorsunuz.2009 model uçağı uygun biçimde kullanamazsan bir halta yaramaz,ama 90 mdel bir 737-400 veya başka bir madel -marka uçağı gerektiği gibi servise verir ve kullanırsan çok iyi iş görebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadas yanlız yazmayalım halen daha 3 tane daha 734 var elimizde her gun goruyom onları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oh beee.. kurtulduk bu 400 den.. bi tane kaldı oda giderse hem kabin hem kokpit olarak kurtulmus oluruz.. yolcularda sikayet etmez artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
avrupa pazarına girebilmek için airbosnayı satın almak pek zekice değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000