31 Ağustos 2010, Salı 15:05:36

THY UÇAĞINI PİST BAŞINDAN DÖNDÜREN ARIZA!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Antalya seferini yapacak olan Boeing 737-800 tipi uçağı pist başından geri döndü...
  • arkadaşım allahtan dileğim senin pilot olmaman pilotsanda inşallah chart larada bu yazıya baktığın gibi bakmıyorsundur. yoksa vay haline yolcuların. okumasını öğren ilk önce.
  • PTU uçağın hidrolik sistemini, biri arızalanırsa yada kapatılırsa birinden diğerine transfer eden ünitedir. Modern uçaklarda motor gücü ile çalışan bağımsız PTU lar vardır. PTU hidrolik motor generatörünü uçuşun her safhasında çalıştırbilir. Ayrıca, sistem basınçının belli bir noktanın altına düşmesi halinde de arka arkaya deveye girip çalışır. Yakıt tasarrufu nedeniyle taksi sırasında tek motor çalıştırılırken yoğun olarak kullanılmaktadır. A320 ailesindeki uçaklarda kabin içinden de duyulan havlayan bir köpeğin sesine benzer bir PTU sesi çıkar. Yeşil hidrolik sistem 1 numara, Sarı 2 numara tarafından çalıştırılır.
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim . bir şeyi daha öğrenmiş oldum . Bu arada bir arkadaşım sen kokpitten nasıl mı duyuyorsun diye bir şeyler yazmış :)) ben onu kabinde koltuğumda otururken duyuyorum yolcu iken :). Genelde cam kenarı ve kanat üzeri oturuyorum. orda rahatlıkla duyuluyor bu ses. tabi similatörde de cold and dark başlattığımızda da hem ekranda görüyoruz hem kulağımızla duyuyoruz. çok teşekkürler tekrardan. saygılar.
  • 1. si ben Airbus kaptanı değilim. 2.si bazı şeyleri bilmek için kaptan olmak gerekmiyor. 3.sü hadi diyelim ben kaptanım. PTU sesini bilmeyeceksem ben neden pilotum?
  • İnsan bir okur değilmi işte benim her olayda kötülümeye çalışan bilgisiz halkımdan örnek aç bakayım o arkadaş ne yazmış orda simulatör de diye sormuş sizin gibi seviyesiz insanlar yüzünden bu ülkede havacılık gelişemiyor malesef...
  • Ya bu yorumu sen nasıl yazdın anlamak mümkün değil, sen kokpiten nasıl oluyorda motor çalışıyorken PTU sesi duyuyorsun arkadaşım? Bu ne cahillik yahu.Sen daha PTU sesini bilmiyorsun,oturmuş yorum yazıyorsun.
  • motor basmak.apu nun belli bir irtifaya kadar çalışması gerektiği ama irtifasını bilmemek :) apu arızası pist başından dönülmek için bir sebep degildir.bleed off için bile apu gerekmez gerektiğinde
  • Hiç bir uçak APU su yandı veya gayri faal oldu diye pist başından dönmez.Bu böyle biline. Arştırın bakalım altında ne arıza çıkacak
  • O ses hydraulic PTU'dan geliyor. Bu sesin nedeni kabaca push back (geri itme) esnasında önce çalıştırılan motor diğer moturun hidroliğini besler. Bu besleme esnasında PTU sesi gelir. Dİğer motorda çalışmaya başladıktan sonra artık o hidrolik kendi motorundan beslenir ve PTU sesi kesilir.
  • Hava çok sıcak ve uçağı azami kalkış ağırlığına yakın olduğu durumlar motor gücünü kaybetmemek için APU açık tutulur ve kabin havalandırması buradan sağlanır.

Türk Hava Yolları'na ait TK2426 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı İstanbul-Antalya seferini yapacağı sırada APU'sunun yanması nedeniyle pist başından geri döndü.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; Uçak havalanmak üzere pist başına gittikten sonra APU'da meydana gelen arıza nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. 

Arıza yaşayan uçak teknik hangara alınırken yolcular A321 tipi başka bir uçakla Antalya'ya gönderildi.



AirportHaber Özel

THY UÇAĞINI PİST BAŞINDAN DÖNDÜREN ARIZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım allahtan dileğim senin pilot olmaman pilotsanda inşallah chart larada bu yazıya baktığın gibi bakmıyorsundur. yoksa vay haline yolcuların. okumasını öğren ilk önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
PTU uçağın hidrolik sistemini, biri arızalanırsa yada kapatılırsa birinden diğerine transfer eden ünitedir. Modern uçaklarda motor gücü ile çalışan bağımsız PTU lar vardır. PTU hidrolik motor generatörünü uçuşun her safhasında çalıştırbilir. Ayrıca, sistem basınçının belli bir noktanın altına düşmesi halinde de arka arkaya deveye girip çalışır. Yakıt tasarrufu nedeniyle taksi sırasında tek motor çalıştırılırken yoğun olarak kullanılmaktadır. A320 ailesindeki uçaklarda kabin içinden de duyulan havlayan bir köpeğin sesine benzer bir PTU sesi çıkar. Yeşil hidrolik sistem 1 numara, Sarı 2 numara tarafından çalıştırılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cevaplar için çok teşekkür ederim . bir şeyi daha öğrenmiş oldum . Bu arada bir arkadaşım sen kokpitten nasıl mı duyuyorsun diye bir şeyler yazmış :)) ben onu kabinde koltuğumda otururken duyuyorum yolcu iken :). Genelde cam kenarı ve kanat üzeri oturuyorum. orda rahatlıkla duyuluyor bu ses. tabi similatörde de cold and dark başlattığımızda da hem ekranda görüyoruz hem kulağımızla duyuyoruz. çok teşekkürler tekrardan. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. si ben Airbus kaptanı değilim. 2.si bazı şeyleri bilmek için kaptan olmak gerekmiyor. 3.sü hadi diyelim ben kaptanım. PTU sesini bilmeyeceksem ben neden pilotum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnsan bir okur değilmi işte benim her olayda kötülümeye çalışan bilgisiz halkımdan örnek aç bakayım o arkadaş ne yazmış orda simulatör de diye sormuş sizin gibi seviyesiz insanlar yüzünden bu ülkede havacılık gelişemiyor malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya bu yorumu sen nasıl yazdın anlamak mümkün değil, sen kokpiten nasıl oluyorda motor çalışıyorken PTU sesi duyuyorsun arkadaşım? Bu ne cahillik yahu.Sen daha PTU sesini bilmiyorsun,oturmuş yorum yazıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
motor basmak.apu nun belli bir irtifaya kadar çalışması gerektiği ama irtifasını bilmemek :) apu arızası pist başından dönülmek için bir sebep degildir.bleed off için bile apu gerekmez gerektiğinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiç bir uçak APU su yandı veya gayri faal oldu diye pist başından dönmez.Bu böyle biline. Arştırın bakalım altında ne arıza çıkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O ses hydraulic PTU'dan geliyor. Bu sesin nedeni kabaca push back (geri itme) esnasında önce çalıştırılan motor diğer moturun hidroliğini besler. Bu besleme esnasında PTU sesi gelir. Dİğer motorda çalışmaya başladıktan sonra artık o hidrolik kendi motorundan beslenir ve PTU sesi kesilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava çok sıcak ve uçağı azami kalkış ağırlığına yakın olduğu durumlar motor gücünü kaybetmemek için APU açık tutulur ve kabin havalandırması buradan sağlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000