04 Nisan 2013, Perşembe 18:46:29

THY UÇAĞINDAN HEYECANLI KALKIŞ!

Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan bir THY uçağı heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu. Uçak pistin sonunda son anda kalkabildi...
  • Uçak üzerindeki her ağırlık uçağın pist üzerindeki katedeceği yolu bu yol üzerindeki hızını ve kalkış noktasını etkiler; buradan hareket ile, az ağırlıktaki uçak daha az mesafede, fazla olan bir uçak da daha uzun bir mesafede kalkar... az ağırlıkta olan bir uçak daha hızlı irtifa alır, limitlerde olan bir uçak geç irtifa alır, maddenin hareketi böyledir; işin içinde iseniz zaten bunu uçağın sesinden anlarsınız. Harici etkenler sanıyorum konu dışı, pistin durumu, suhunet, manialar, hava durumu vs. Bilgi amacı ile, bir kaptan da kokpit açısından durumu bilimsel olarak açıklayabilirse daha iyi anlaşılabilir.
  • son fotoğrafa bakarsak ufak direkler gözüküyor işte orası pistin sonu tepenin dibinden kalkmıyor gayet normal tam dolu yükte kalkış böyle oluyor işte :)
  • Bu fotograf istanbul fatih kolejinden cekilmistir
  • Boeing eski teknoloji kardasim
  • kalkış gayet normal, o fotoyu çeken arkadaş biraz daha çukurdan çekseymiş, hiç kalkamayan bir uçak olarak bize lanse ederlermiş. : )) İşi yokmuş sanırım kendine eğlence çıkarmış, burda da uzmanlar açıklamalarını yapmış.Pist ile aynı seviyede çekseymiş bu resmi, herşeyin normal olduğunu görürmüş...
  • Birkaç santimetre ile kalkmış, helal olsun. Nasıl ayarlıyorlar anlayamıyorum.
  • 737-8 VE 900 lerin MTOW kalkış için 2450 m.ye ihtiyacı var.Merak etmeyin daha 550 m. si var.
  • Eski Rus uçakları aşırı yüklemeler yüzünden bu pisti son noktasına kadar kullanırlardı. Onların kalkışlarını seyretmek güzel oluyordu, resmen uçak gemisinden kalkar gibi havalanırlardı. Neyse ki o zamanlar da bir kazaya sebeb olmadılar çok şükür.
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayiniz. Ayrica ucaga -800 diyen biri olmus fotograflari ben cektim ve -900 dü.
  • Yuurruuu giit, anca gidersin..

Atatürk Havalimanı geçtiğimiz günlerde heyecanlı bir ana ev sahipliği yaptı. Türk Hava Yolları’nın Boeing 737-900 tipi yolcu uçağı pistte koşturduğu sırada kalkışını pistin sonunda yapabildi.

Kısa süreli heyecana neden olan bu sahne, amatör bir fotoğrafçı tarafından kare kare görüntülendi. 

Atatürk Havalimanı’ndaki 17-35 pistinden Sefaköy yönüne kalkan uçağın heyecan dolu kalkışı böyle görüntülendi.

İşte o anlar:








 

THY UÇAĞINDAN HEYECANLI KALKIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

uçak ~ 11 yıl önce
Uçak üzerindeki her ağırlık uçağın pist üzerindeki katedeceği yolu bu yol üzerindeki hızını ve kalkış noktasını etkiler; buradan hareket ile, az ağırlıktaki uçak daha az mesafede, fazla olan bir uçak da daha uzun bir mesafede kalkar... az ağırlıkta olan bir uçak daha hızlı irtifa alır, limitlerde olan bir uçak geç irtifa alır, maddenin hareketi böyledir; işin içinde iseniz zaten bunu uçağın sesinden anlarsınız. Harici etkenler sanıyorum konu dışı, pistin durumu, suhunet, manialar, hava durumu vs. Bilgi amacı ile, bir kaptan da kokpit açısından durumu bilimsel olarak açıklayabilirse daha iyi anlaşılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
son fotoğrafa bakarsak ufak direkler gözüküyor işte orası pistin sonu tepenin dibinden kalkmıyor gayet normal tam dolu yükte kalkış böyle oluyor işte :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost desek ~ 11 yıl önce
Bu fotograf istanbul fatih kolejinden cekilmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski teknoloji ~ 11 yıl önce
Boeing eski teknoloji kardasim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
737-900 mü eski teknoloji? Ayrıca da ne ilgisi var?
mechanic ~ 11 yıl önce
800 ün mucidi write kardeşlerdi , doğru söylüyorsunuz ..
normal ~ 11 yıl önce
kalkış gayet normal, o fotoyu çeken arkadaş biraz daha çukurdan çekseymiş, hiç kalkamayan bir uçak olarak bize lanse ederlermiş. : )) İşi yokmuş sanırım kendine eğlence çıkarmış, burda da uzmanlar açıklamalarını yapmış.Pist ile aynı seviyede çekseymiş bu resmi, herşeyin normal olduğunu görürmüş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üfleyen üfleyene ~ 11 yıl önce
Birkaç santimetre ile kalkmış, helal olsun. Nasıl ayarlıyorlar anlayamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
737-8 VE 900 lerin MTOW kalkış için 2450 m.ye ihtiyacı var.Merak etmeyin daha 550 m. si var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SSCB... ~ 11 yıl önce
Eski Rus uçakları aşırı yüklemeler yüzünden bu pisti son noktasına kadar kullanırlardı. Onların kalkışlarını seyretmek güzel oluyordu, resmen uçak gemisinden kalkar gibi havalanırlardı. Neyse ki o zamanlar da bir kazaya sebeb olmadılar çok şükür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fotografci ~ 11 yıl önce
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayiniz. Ayrica ucaga -800 diyen biri olmus fotograflari ben cektim ve -900 dü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunu haber diye ~ 11 yıl önce
Yuurruuu giit, anca gidersin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000